Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele TaxationISTheft (strana 6)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-19 07:37:15 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Vůbec nic.

Chtěli ale vykácet stromy a někomu se to nelíbilo a koupil to tam, čímž ukázal, že je kapitalismus efektivnější, než stát (zase).
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-17 09:46:21 Titulek: Re: [↑]
Ne ne, já se na rozdíl od tebe nevztekám, já jen odmítám takové chování.

Takže tohle je moje poslední reakce na tebe a moje poslední ochota cokoliv od tebe číst.

Můžeš si o mně myslet, co chceš, třeba, že žiju jen v bublině do které nepouštím odlišné názory, ale to je tvoje věc. Já bych tvé výtky v pohodě přijal, kdyby byly slušně napsaný.

Pokud máš potřebu místo "mýlíš se v x a y! A z taky není pravda" a místo toho máš potřebu reagovat "tys snad zblbnul" apod. tak to sorry, takový chování si nech pro DFENS diskuzi.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-17 09:31:47 Titulek: Re: [↑]
Stává se z tebe druhý Szaszián?

Že se v něčem pletu se dá napsat i bez arogance a osobních útoků.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-17 07:53:45 Titulek: Re: [↑]
*překvapilo
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-17 07:53:24 Titulek: Re: [↑]
Je to fikce, která vznikla trochu později s tím, že románopisec byl zároveň i historik a měl dost podrobné znalosti o té době a spoustu postav a událostí si nevymyslel, ale inspiroval se reálnými. Pochopitelně si některé věci vymyslel.

Nicméně mě jen představilo jak moc úřednická doba to byla a to si autor určitě nevymyslel, že existovaly regulace na velikost chleba nebo že se popravoval někdo za náboženské vyznání. Popř. že když někdo koupil něco kradeného (v dobré víře) tak mu za to hrozil trest stejně jako zloději. A knížka to reflektuje i jakožto fikce.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-15 06:38:32 Titulek: Re: [↑]
Velkej Ká:
Tak některý věci opravdu záš musíš jako ankap, abys je mohl kritizovat - bez toho to nejde, ale zbytek opravdu spadá jen do kategorie "know your enemy"

Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-13 07:41:51 Titulek: Re: [↑]
netroll
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-12 09:49:11 Titulek: Re: [↑]
taky jsem psal, že jsou jak Linkin Park, a že Mike Shinoda rapuje snad taky víš :)
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-12 07:39:48 Titulek: Re: [↑]
nezapomněl... psal jsem tam hiphop, což je hudební žánr, ve kterém se rapuje
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-10 07:51:57 Titulek: Re: [↑]
Moc nerozumím tomu, proč se u důchodů mluví o tom, že stát musí okrást mladé, aby dal starým.

Když je člověk mladej a dá na daních třeba 100 kč a pak ve stáří dostane 100 kč, tak to není přece tak, že okrade současné mladé, ale můžeš to brát tak, že ti vrací stovku, cos zaplatil (pochopitelně ti stát nedá tu samou částku, cos odvedl, ale to je teď jedno).

Takže teoreticky bys mohl přestávat obírat mladé a těm starým zaplatit, co oni odevzdali.

Pochopitelně je možné, že stát ty peníze mít už nebude, protože je rozházel za píčoviny.
Ha! Zrovna včera jsem četl - dlouho jsem tenhle článek ignoroval na Twitterech apod. Hlavně ten nadpis mi vyzněl tak nějak divně. Ale pak jsem si to přečetl a hej, dost dobrý - komentáře jsou pochopitelně klasický #cancer :)
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-09 13:50:56 Titulek: Re: korektura... [↑]
No, co jsem četl pár knih, tak tam se obvykle jazyky dělily základně na ty, kterýma mluví lidi a pak jazyky programovací. A pak ještě další formy komunikace jako je třeba morseova abecedy, šifry, atd.

Každopádně jsem linguistiku nestudoval, dostal jsem se k tomu jako slepý k houslím až jsem začal dělat v lokalizační firmě :D
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-09 12:13:20 Titulek: Re: korektura... [↑]
bro, takový věci bych tu měl psát já, když jsem linguista :))
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-09 09:30:53 Titulek: Re: [↑]
Sadomasoryk je oblíbenej hlavně díky propagandě :D

Na škole ti ho podají jako velkou osobnost uznávanou ve světě (což může být i pravda) a hodně učitelů do výuky klidně implementuje svůj názor, že dnes už ČR žádnou velkou osobnost nemá a že v politice chybí a že poslední osobnost byla Havel a právě Masaryk.

Dále je podle Masaryka v každé obci pojmenovaná alespoň jedna ulic (obvykle ta hlavní... já sám osobně bydlím na Masarykové ulici).

Pak si ho všichni pamatujou taky pro jeho netradiční vzhled - velkou kulatou hlavu, prvorepublikový vous... Pak taky je velká obliba pro jeho hlášku "demokracie je diskuze" a přátelství s Karlem Čapkem.

S takovým matrošem už pak nemusíš zjišťovat detaily o jeho politické kariéře. To se přece rozumí samo sebou, že vše, co udělal bylo ultimate good.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-05 23:21:20 Titulek: Re:Vlach [↑]
Akorát jsi zapomněl ještě to, že důsledkem volnýho trhu je to, že se za chudého už přestal považovat ten, co nemá jídlo (takoví tam moc nenajdeš), ale ti, co nemají dvě televize :D
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-05 09:35:00 Titulek: Re: [↑]
marek28:

No, "funguje" a "nefunguje" jsou emocionální slova, takže nějak řešit jejich faktickou stránku nemá smysl. Pro mě stát nefunguje, protože neuspokojuje moje potřeby. A myslím, že potřeby druhých taky moc ne.

Stejně jako když řekneš, že nefunguje třeba vztah s někým. Nebo třeba píšeš povídku a po chvíli ji mažeš, protože ti připadá, že "nefunguje".

Takže takovou nefunkci jsem myslel.

50% jsem opět myslel emocionálně, ne fakticky. Jako když řekneš třeba "tenhle film mě ani z poloviny nebaví jako ten druhej"

Co se týče efektivnosti vojenství, nemyslím si, že je státní efektivní, protože refletuje vůli státu, nikoliv vůli lidu.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-03 21:43:17 Titulek: Re: Taxation [↑]
Ten zákon nejspíše platí i pro soukromé školy.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2018-01-03 10:38:07 Titulek: Re: [↑]
wtf, nepokoušejte osud... tak dlouho si z toho budeme dělat prdel, až to nějaký sociální inženýr vymyslí :D
Další rok, co bude stejně zkurvenej jako ten předchozí

fuck it
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-31 12:36:26 Titulek: Re: Taxation [↑]
ČSSD/ODS/ANO/KDU-ČSL/Piráti/TOP09 jsou všechno levice.

ODS a TOP09 (A dokonce i ANO) se nazývají pravicí, ale chtějí víc, omezení, víc byrokracie, víc EU, víc pravomocí pro stát, víc daní, víc rozhazování za hovadiny, víc všeho stejně jako ČSSD, takže tato "pravice" není žádná výhra.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-31 08:04:42 Titulek: Re: [↑]
Šance, že vyhraje pravice je nulová
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-30 22:57:00 Titulek: Re: [↑]
Jarek:

Princip neagrese není axiom, ale způsob myšlení, který už lidé běžně dnes mají (dokonce i vy - považujete vraždu, krádež nebo znásilnění za zločin? Výborně, tak jste kompatibilní s principem neagrese).

ad nepředvídatelnost trhu

Řekl bych, že tohle téma nechápete úplně správné. Nepředvídatelnost trhu neznamená, že se nedá vůbec předvídat. Jen spoustu věcí se zjistit nedá. Nemůžete třeba s jistotou říct jaké technologie budeme používat za deset let. Nemůžete zjistit jak budou komunikovat. Plno otázek - bude stále Facebook? Bude internet nahrazen něčím lepším? Vy dokonce nedovedete předvídat ani sám sebe za 1 rok. Vážně. Dovedete mi říct, po čem budete toužit za rok? Já jsem ještě tři roky zpátky nevěděl, že budu mít rád knížky o rakouské ekonomii.

Jenže to neznamená, že některé věci nelze nepředvídat:

1) Budu za 1 rok ode dneška nakupovat jídlo? Na 99% ano, budu-li stále naživu.

2) Budou lidé téměř vždy poptávat jídlo? Nejspíše ano.

3) Budou lidé stále potřebovat nějaké služby, které zajišťují bezpečnost? Na stoprocent ano.

Takže trh se v některých ohledech předvídat dá. Resp. spíše se nedá úplně předvídat lidské touhy :)

"Nemůžu vědět jestli nepřeváží právě agrese nebo dobro atd. " - to nemůžete vědět přece ani ve státním prostředí.

"Navíc není kdo by oficiálně cokoliv vymáhal, než tržní síly" - a to vadí z jakého důvodu?

"Další problém představuje udávání příkladů soukromě provozovaných měst, např. Liberstad apod. Jenže tato města podléhají tamnímu právu, takže nesimulují průběh ničím neovlivněného tržního chování. " - taky Liberstad neuvádíme jako příklad anarchokapitalismu.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-30 08:06:55 Titulek: Re:velkej Ka [↑]
Co takto si nejdříve něco o anarchii zjistit, než tu začít útočit? Tak 90% Vašich argumentů se řeší v Urzově knize, na http://www.ankap.urza.cz, v článcích na Mises a také v textech tady. Somalsko se řešilo tak 100x, stejně jako se 100x řešilo jak by vypadal přechod od státu k ankapu. Takže netuším kde jste vzal představu, že vaše argumenty jsou váš vlastní vynález a nikde se to neřešilo a psaním je sem zaskočíte anarchisty něčím novým.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-25 13:18:35 Titulek: Re: [↑]
Přehlídka největších klišé od lidí, kteří o ankapu nic neví

1) Ankap předpokládá dokonalé hodné lidi
2) Somalsko/středověk/blabla
3) Urza je vyhulená paprika
4) Utopie stejně jako komunismu
btw máš tam překlep, ne to Marry Christmas
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-24 08:10:41 Titulek: :)
Protože je tenhle příspěvek hrozně moc pozitivní, přišel jsem sem ti ho zkurvit :D

Na Vánoce spoustu lidí spáchá sebevraždu. Zrovna na r/bpd pár lidí psalo, že se zabije. Jeden tam popisoval, že půjde do hlubin lesa a tam se ufetuje k smrti heroinem. A prej ho stejně nikdo nebude hledat, protože nikdo neví, že existuje.

V Indonesii a na Filipánách je homosexualita ilegální a trestaná vězením :)

Na blízkém východě by tě za to svrhli ze sedmipatrové budovy a kdybys to přežil, dorazí tě šutrákama.

Ještě dnes se najde celá řada kněží, kteří když vidí jak se dvě buzny olizujou, nejradši by po nich mrdli molotov.

"Žijeme v naprosto úžasné době" - nj. početně ubylo věcí, za který tě centrální autorita zavře.

Tak a teď jsem tvůj pozitivismus dorovnal negativismem a svět je zase v rovnováze.
Závidím těm, co mají dobré zkušenosti <3
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-18 15:43:33 Titulek: Re: Vlajka [↑]
mávátka? podložky pod myš? to si říkáš ankap?

pravej ankap by si nechal vytetovat ankap vlajku na čelo a vyřezal by si žiletkou "I love Rothbard" do zad
"Některé příspěvky jsou určeny výhradně na knihu, další mohou být použity na její propagaci, jiné zas na cokoliv společného s anarchokapitalismem" - tj. nakoupíš si sklad redbullů.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-13 22:00:49 Titulek: Re: [↑]
"Já se přiznám, že nemám NAP nijak nastudovaný" - není co studovat, NAP prostě jen říká, že si můžeš dělat co chce, jen dokud neporušíš vlastnická práva druhýho člověka s tím, že jeho tělo se počítá jako jeho majetek, takže:
1) Vlezeš na cizí pozemek - porušíš NAP
2) Zabiješ někoho - porušíš NAP
3) Znásilníš někoho - Porušíš NAP
4) Ukradneš někomu něco - Porušíš NAP
5) Rozbiješ někomu něco - Porušíš NAP

Easy :)

"Já myslím, že je to v pořádku i z hlediska anarchokapitalismu, ne?" - řekl bych, že jo a nemám s tím problém, že zastřelíš násilníka. Akorát mám trochu problém s tím, co z toho plyne. Parta šílených vegetariánů se může rozhodnout, že tě zastřelí, protože třeba jíš maso. Parta těžce věřících ti zapálí dům za to, že seš ateista... Takový věci se zdají být přijatelný, když přijmeš myšlenku "Je ok porušit NAP, když dělá někdo něco podle mýho názoru fakt hodně blbýho."

To je právě to, že ta problematika se zdá být dost složitá a chtěl bych někdy na přednášce donutit Urzu se o tom rozpovídat :D
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-13 21:14:09 Titulek: Re: [↑]
To mě taky napadlo, ale je s tím spojen takový problém

Když tedy uznáme, že jsou případy, kdy je ok porušit NAP (jako v době, kdy někdo mučí děti), neznamená to po tom, že je můžeme porušit i v případech jiných? Třeba příště třeba někoho odstřelíme za to, že mučí zvířata. A pak třeba za to, že poslouchá nacistický kapely.

Abychom se pomalu nezačali chovat jako stát.

Co si o tom myslíš?
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-13 15:33:23 Titulek: Re: [↑]
No, ale co když to nebude dělat tajně, ale klidně když půjdeš kolem plotu jeho pozemku, tak tam uvidíš skupinovou akci a děti na vodítkách, které volají o pomoc a ták?
logo Urza.cz
kapky