Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele TaxationISTheft (strana 8)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-06 09:30:58 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Vážně? Ptáš se asociála na tipy jak vycházet s lidmi?:D
Možná za to můžu tak trochu já, že tě tam pozval, protože jsem mu dřív psal email, kde jsem mu tě doporučil, protože jsem si říkal, každá reklama ankapu dobrá :D

Bohužel to bylo ještě před tím, než jsem viděl díl s Machem, kde se ukázalo, že Standa rád mluví o věcech, o kterých nemá ani šajnu. A taky je to volič pirátů, což je vlastně synonym toho "nemít o věcech ani šajnu" :D Pravda je, že Standa je lepší youtuber, než většina české scény, která točí vyloženě úplné nekoukatelné kokotiny. Za ním už je jen spontánní humor Fattyho Pillowa. Bohužel díky tomu nebyl dojmu, že je hrozně chytrej a všechno ví.

Co je však úplně nejhorší - on je zcela imunní vůči logice.

Pochybuju, že bude rozumět, když mu řekneš, že si třeba nějaká jeho tvrzení protiřečí a nemohou platit zároveň.

Osobně bych to možná zkusil tak, že bych mu vysvětlil proč je brainwashnutej a podrobně rozebral jak státní školy ovlivnily jeho myšlení a že nemusí být anarchokapitalista, ale měl by si všechny ty své školou naučené axiomy (demokracie je nej, každý problém se musí řešit zákonem, bez EU a státu to nejde) trochu více rozebrat a zamyslet se nad nima a zkusit si třeba o nich přečíst něco z obou stran.

Tak jako tak si myslím, že tě nebude brát vážně a pozval tě, protože jsi zajímavý "exot".

Po skončení rozhovoru ještě tak půl hodiny až hodinu streamuje, kde shrnuje své pocity. Myslím, že dnes bude říkat

"Tak to byl Urza... zajímavá, ale zcela utopická myšlenka, která funguje jen na papíře."
"Bez vlády to prostě nejde, každý to ví."
"Všude by vznikaly samé monopoly a ovládaly by svět."
"Lidi by se mezi sebou všichni povraždili, kdybychom neměli zákony."
"A kdo by stavěl silnice? Stavění silnic je strašně složitá technologie, které jsou schopny jen státem najaté firmy. Mah roadz"
"Nikdo by neodvážel odpad, protože provozovat odpadní služby se nevyplatí a nedá se na tom vydělat."
"Díky státu máme splachovací záchod. Bez něj bychom byli stále v pravěku."
"Daně se platit musí, každý to ví."
"Kdo by zajišťoval základní práva, třeba právo dýchat? To by bez ústavy nešlo."
"*Autistic Screeching*"
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-04 10:22:51 Titulek: Re: re:pathy [↑]
TO je fakt, než se objevila komunita libertariánů a ancapů, tak nevznikaly žádné zákony, na které doplatili i poctiví podnikatelé... wait
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-01 14:25:59 Titulek: Re: [↑]
nj. stejně jako znárodňování komoušů bylo cajk
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-11-30 12:28:16 Titulek: Re: [↑]
Tak potom si můžou někoho najmout. To přece vůbec není v rozporu s anarchokapitalismem. Ten odmítá jen nedobrovolnost.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-11-30 09:54:13 Titulek: Re: [↑]
Pokud si člověk není sám sobě schopen vládnout

tak potom už nikdo
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-11-30 09:32:02 Titulek: Re: [↑]
Mimochodem, napsal jsem to hlavně proto, že jsem v Reflexu zahlídl článek o tom, jak je přímá demokracie katastrofa a myslím, že plno dalších Twitter aktivistů to pak opakovalo
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-11-30 09:27:19 Titulek: Re: [↑]
No, nevím jestli je lepší, když se víra v to, že Babiš umí správně rozhodnout za ostatní xindl, nahradí vírou v to, že si umí najít ty správné poradce a správně si od nich nechat poradit a správně se pak na základě toho rozhodne správně...
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-11-30 09:26:04 Titulek: Re: Přímá demokracie - přelud [↑]
Tak u Parlamentních voleb jsou žhaví hlasovat jen na 60% obvykle:D

+ Plno z nich taky jde jen protože jim někdo řekne

"Babi, pojď s náma a hodíš to těm, co my"
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-11-30 09:24:57 Titulek: Re: [↑]
Já taky čtu Reflex, ale byl to prostě jen jakýsi stereotyp. Jakože každej, kdo poslouchá hiphop nosí zlatý řetězy, tak každej, kdo se cítí být intoš čte Reflex :D
To je docela hezky přeložený z původního

[ ] Zero-sum thinking
[ ] Equating mercantilism to capitalism
[ ] Social contract
[ ] Wage slavery
[ ] Natural monopolies
[ ] Evil corporations
[ ] A yuman right!
[ ] The Greater GoodTM
[ ] I used to be a libertarian
[ ] Anyone who disagrees is a shill
[ ] Ban things I don’t like
[ ] If you don’t like it, just leave
[ ] But who will build the roads?
[ ] Libertarians hate poor people
[ ] Regulations make the market freer
[ ] The State knows more than you
[ ] Capitalism/Property can’t exist without the State
[ ] The State owns all property
Hezký článek, Urzo.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-11-16 07:02:38 Titulek: Re: [↑]
Já nechápu proč jsi furt protivnej jak prdel

Každopádně jsi mě přesvědčil, abych na stokách a na mises už nečetl radši komentáře
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-11-10 20:42:06 Titulek: Re: [↑]
z toho, co píšete vyplývá, že vojna může být pro NĚKOHO dobrá, ale ne, že by měla být povinná
Mě vždycky dostává argument "Však proč nezavést vojnu. Však ona by dnešním mladým klukům neublížila."

Cooooooooooooooooooooool argument.

Přemýšlím, že si koupím čepici s obrázkem Pandy, růžovou bundu, metalový pyramidový pásek a nechám si obarvit vlasy na zeleno... proč? No, protože mi to přece neuškodí
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-11-03 14:24:25 Titulek: Re: závislost na nezávislosti.. [↑]
No já nemluvím o rozloze.

Prostě si myslím, že spoustu současných států (bez ohledu na rozlohu) se bude v budoucnu rozpadat na menší celky. Třeba právě jako Katalánsko.

Je to proto, že spojovat hromadu různých lidí, kultur, apod. prostě dříve nebo později vede ke konfliktům. Už teď třeba v UK je konflikt, že Skotové nechtějí Brexit apod.

Domnívám se, že prostě časem se státy budou rozpadat na menší.

A nakonec možná moc zmizí úplně (nebo taky ne, budoucnost nikdo číst neumí).
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-11-03 14:20:50 Titulek: Re: [↑]
Nemůžu
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-11-03 12:05:59 Titulek: Re: [↑]
Takže bude lepší, když nějaký náhodní lidi budou jiným lidem autoritou
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-11-03 08:26:33 Titulek: Re: závislost na nezávislosti.. [↑]
No já jsem o tom přemýšlel a myslím, že fandím tomu, když se státy rozpadají na menší státy (Československo -> "Česko" a "Slovensko"; Jugoslívie -> Chorvatsko, Srbsko, Bosna a Hercegovina + Černá Hora) atd... Znamená to, že si lidé pokládají otázku "Proč mi by měl vládnout nějaký kokot xyz támhle někde z daleka, co vůbec nezná naše místní problémy, když si můžeme vládnout sami?"

(Už dnes se někteří ptají, proč by o nás měli rozhodovat nějací kokoti v Bruselu).

A po čase se ta otázka může modifikovat do "Proč by mi VŮBEC někdo měl vládnout a rozhodovat za mě?", což už bude takový základ první bezstátní společnosti, ke které ve vzdálené budoucnosti směřujeme podle mého názoru :)
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-11-03 08:23:50 Titulek: Re: [↑]
Já osobně rozlišuju stát ve smyslu země (oblast na mapě + lidi, co v té oblasti žijí).

A stát ve smyslu instituce (úřady, parlament, senát, prezidium).

A ČR ve smyslu lidí není to samé, co ve smyslu instituce. (I když ten název "ČR" zavedl stát jakožto instituce... ale nahradit ho třeba názvem "Česno" taky trochu rve uši :D)
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-11-02 16:58:53 Titulek: Re: [↑]
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-10-30 09:21:25 Titulek: Re: [↑]
část textu o cosplay jsem nějak nepobral
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-10-30 09:20:47 Titulek: Re: [↑]
To, že to do politiky většinou táhne "svině" je docela evidentní :)

Každopádně je to úplně jedno, protože my anarchisté jste proti tomu, aby nám někdo vládl - a je fuk jestli je to svině nebo hodný člověk

Osobně v některých ohledech může být lepší svině, která si ale řeší svoje věci a neotravuje, oproti dobroserovi, který chce řešit životy druhých. Tj. míň mě štve politik, co má za sebou 10 korupčních afér a obvinění z daňových podvodů, než třeba někdo, kdo prosadí nějaký omezující zákon.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-10-25 08:26:43 Titulek: Re: [↑]
Yup úterý.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-10-21 09:26:17 Titulek: Re: [↑]
mě by někdy zajímalo co přesně bereš
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-10-21 08:56:11 Titulek: Re: [↑]
tak si to připomeň
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-10-21 08:30:00 Titulek: Re: [↑]
Proč se nenaučíš anglicky?
Hezký článek, Urzo. Je hezké, že se synem mluvíš o volbách :p
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-10-12 10:34:29 Titulek: Re: [↑]
takže jste se spamem neskončil:)
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-10-11 17:46:31 Titulek: Re: A ještě něco [↑]
"fakt to někdy připomíná předchozí režim" - jo, úplně jako předchozí režim, když si soukromý vlastník na svém vlastním webu rozhoduje o obsahu.

Přesně tohle je poukazování na to, jak píšeme bez znalosti věci - psaním naprosto úplně nelogických nesmyslných pseudo argumentů.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-10-11 11:19:18 Titulek: Re: A ještě něco [↑]
Diskuzi bych bral.

Jejich spam není diskuze.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-10-11 08:32:58 Titulek: Re: kde se to stalo [↑]
V USA jsem nikdy nebyl.

Ne, argument o tom, že jsem v USA nebyl nevyvrací to, co píšu, jakože není pravda. (To ostatně neprezentuju jako scientific based pravdu, ale jako svoje osobní zkušenosti).

Rovnou vzdejte tenhle logický klam.
logo Urza.cz
kapky