Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Diskuse Stok (strana 160)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Vajo Čas: 2026-02-02 13:27:28 [↑]
Web: neuveden Mail: schován
No a? Jednak z toho, čo príroda ukladala, my většinu využijeme na získání energie pro průmysl, zamědělství a vůbec. Bez té energie byste možná tahal pluh a měl zapřažené voly (nebo sám sebe). Jen část z paliv jsou exhalace, z nichž ty jedovaté jsou už dávno zneškodňovány. Fóbie z kysličníku uhličitého (teď už se opakuju) je pouze součástí vašeho náboženství.
Web: neuveden Mail: neuveden
No právě . 2 mouchy jednou ranou :-D
Tak doufám že všude jezdíte na kole a nedýcháte u toho
A ja taky nic takového nepíšu .
A zdražování
Nevím jeslti bych tomu říkal sofistikovanost . Me to přijde spíš trapné .
Ne obhajujete to svoje zdražování . Prostě aby to chudý lid neměl tak jednoduché , ještě jim naložíte
On je poměrně sofistikovaný. Přepíná mezi vážnou debatou a trollenim, jak mu to zrovna vyhovuje.
Autor: Vajo Čas: 2026-02-02 11:27:29 [↑]
Pokud si myslíte, že je špatné způsobovat klimatickou změnu, žalujte přírodu. Fyziku, chemii, biologii. Hodně zdaru. Ale neserte se do nás s povolenkami. Odpustky za hříchy by si mělo každé náboženství platit ze svého.
Autor: Vajo Čas: 2026-02-02 11:22:15 [↑]
Nejste vy nějaký uhlíkofóbní? Abyste na to nedoplatil. Víte, z kolika procent uhlíku se skládáte vy sám? Víte, kolik kysličníku uhličitého vyprodukujete? Když ten CO2 tak nenávidíte, neměl byste přestat dýchat?
Autor: Vajo Čas: 2026-02-02 11:13:52 [↑]
Tak tak, za všechno může trh. Kdyby stát uzákonil, že hnojit se může výhradně sloními hovny, to byste viděl, jak by vyletěla tržní cena slonů! Ovšem kdyby cena byla pevná (určená státem), mohla by být jakákoli (my můžeme všecko)!
Autor: Urza Čas: 2026-02-02 10:57:10 [↑]
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz
Už je to venku!
Autor: Urza Čas: 2026-02-02 10:56:56 [↑]
Děkuji; já si nějakou dobu myslel, že se snažíte fakt seriózně diskutovat, jen Vám to moc nejde.
Teď jsem pochopil, že trollíte; takže díky za objasnění.
To už jsme si vysvětlili ze tak zdaleka není a obhajujete tím to zdražování
Autor: Urza Čas: 2026-02-02 10:54:48 [↑]
Zeptám se jinak: Máte nějaké skutečné téma, od kterého máte pocit, že utíkám? Pokud ano, napište ho sem (nikoliv "už jsem to udělal", "podívejte se o N příspěvků výše", "věděl byste, kdybyste četl/nenapsal jsem sračky" a zejména ne metaotázky na to, zda jsem ochoten odpovídat nebo číst nějaké otázky).

Máte takové téma, od kterého tvrdíte, že utíkám? Nebo je to celé jen poprask z toho, že nejsem ochoten odpovídat na dotaz, zda jsem ochoten na něco odpovídat nebo to číst?

Pokud máte pocit, že fakt utíkám, teď máte možnost sem napsat to téma (a myslím tím věcné téma týkající se třeba ankapu nebo #ne_poslušnosti nebo něčeho takového, nikoliv toho, co jsem ochoten číst nebo odpovídat).

Když to uděláte (a nebudete se kolem toho vybavovat o nesmyslech, z ničeho mě obviňovat a podobně), jsem ochoten se tomu tématu teď a tady věnovat; jinak to celé beru jako trolling.
Autor: Urza Čas: 2026-02-02 10:50:08 [↑]
Vy pořád asi nechápete, že se to, co je a není urážlivé, neposuzuje jen podle toho, jak to přijde Vám.
Čímž obhajujete další zdražování .
“ Anarchomagorizmus” jste taky určitě nemyslel jako urážku…
Správné vlákno
Kdyby pro vás zdražování nebylo v pohodě , nebudete ho obhajovat
Kdyby pro vás zdražování nebylo v pohodě , nebudete ho obhajovat
Tak samozřejmě, že z pohledu gangstera je člověk vyhýbající se výpalnému zloděj a ti, kterým gangster pak nějaké drobky upustí, to vidí z čistě zištných důvodu stejně, a ještě to zabalí do alibistickych keců o veřejném blahu :-)
Jistě , když je něco drahé , je v pohodě to ještě víc zdražit
Autor: Glande Čas: 2026-02-02 09:40:47 Titulek: Jj
Rád se k tomu připojím...je nějaký časový rámec?
ale jo. a vše by bylo dražší.
Tak ale zase produkce CO2 se dobře měří a tudíž daní. Tam bude asi zakopaná obliba CO2 :-)
To je aspekt, který jsem nezmínil, ale máte naprostou pravdu. Spolehlivé zdroje jdou do kopru za blaženého hýkání neznalých nebo zaplacených. Až budou časté blackouty, tak bude pozdě. A když jsem viděl ten dotační byznys za hranicemi v Rakousku, tak mi z těch desítek a desítek Větrníků bylo na blití.
Protože se bavíme obecně.

To je částečně řešení. Pak tu budeme mít dražší všechno, domácí produkci i zahraniční. Akorát teda CO2 možná způsobuje globální změny klimatu, na jiné způsoby ničení životního prostředí a znečišťování to je teda k ničemu.
No právě proto se tu všichni, až na vás, bavíme obecněji.
Autor: Urza Čas: 2026-02-01 19:21:48 [↑]
To je na úrovni toho, kdybych řekl, ať nejste tak slaboduchý a nebudu Vám to říkat xDDDD
Autor: Urza Čas: 2026-02-01 19:20:17 [↑]
xDD
Autor: Vajo Čas: 2026-02-01 19:07:15 [↑]
U povolenek není největší problém to, že někoho zvýhodňují (v tomto případě znevýhodňují, protože energii uměle zdražují) víc a někoho míň - nehledě na principiální problém kurvení přirozených cenových relací mezi jednotlivými druhy energie. Největší problém je, že na základě masivního umělého upředsnostňování nespolehlivých druhů energií budou zlikvidovány stabilní řiditelné zdroje, a to nevratně. Až se pak naplno projeví debilita "udržitelné" a "bezuhlíkové" energetické "strategie" EU (jako že Němci už začínají litovat odstavení uhelek a jaderek), bude trochu pozdě si sypat popel. A jaderka se nepostaví za týden.
A jistě, bez států bychom se asi bavili o něčem jiném. Jenom je zajímavé, že dnešní "liberální" poroučení větru dešti způsobuje daleko větší pohromu než v minulosti to bolševické.
Autor: Rakusak Čas: 2026-02-01 18:36:29
At se bucek stara o vlastni potomky. Mohli bychom jej donutit ve jmenu vseobecneho statniho blaha behat 3 km kazde rano. On by otocil velmi rychlez kdyz by potil sadlo a videl by, jak chutna to jeho statni vlaho.
logo Urza.cz
kapky