Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 13)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
A na tom nie je nič hlúpe.
Nemorálne je zarábať na úkor iných.
O žiadnych tabuľkových platoch som nepísal. Socializmus skončil pred 32 rokmi.
Čo konkrétne nie?
Toho strawmana si strč niekam.
Zato pre mňa je ľahké pochopiť prečo rakúske pindy neberie skoro nikto vážne. Lebo sú očividne v rozpore s realitou.
OK, odpoviem ti inak, keby štát mal rovnaké náklady, rovnaké tržby a rovnaké mzdy ako kapitalista a obaja sú v zisku tak obaja vykorisťujú. Ale v skutočnosti sa štáty zadlžujú a kapitalisti čoraz viac bohatnú, takže situácia z tvojho príkladu nenastáva.
No veď ak máš zisk tak je neúmerne vysoká. Z marže sa platia aj tvoje náklady, čiže ak by bola nulová tak si v strate. A náklady má každý nejaké iné, preto ti samozrejme nemôžem povedať presné číslo nad ktoré už je to neúmerne veľa. To je tak hrozne ťažké pochopiť?
Aby štát zarábal na úkor svojich obyvateľov tak by musel byť v zisku. Tak ako sú zvyčajne v zisku kapitalisti.
A môžete kriticky premýšľať pokiaľ svoju myseľ ukotvíte k neochvejnej miere v ankapistickú utópiu?
Samotné zamestnávanie je v poriadku, veď ľudí zamestnáva aj štát, rozdiel je v tom že kapitalisti zamestnancov vykorisťujú. Rovnako samotný predaj môže byť v poriadku, pokiaľ cena nie je neúmerne vysoká. A že tvoja pomýlená rakúska ekonómia tieto skutočnosti zamlčiava vieme už dávno.
To je rozdiel vždy, v štáte aj na trhu.
Kto a kde znamenajú to isté v češtine aj slovenčine, takže dobre viem čo píšem.
Máš to pomýlené, parazit nie je ten na koho úkor žijú iní. A hostiteľom nie je ten kto žije na úkor iných. Napríklad vykorisťovaním či navyšovaním ceny.
No to dobre viem že štát nie je firma. Našťastie.
Na trhu tiež z pozície zákazníka v žiadnej z firiem nerozhoduješ o tom aké podmienky si kladie jej majiteľ pri prijímaní zamestnancov. Takže by si musel byť vo všetkom sebestačný aby sa ťa to netýkalo.
A podobne aj štát, kde potrebuje tam vzdelanie vyžaduje a kde nie tak nie.
Aj trh sme všetci :-D. A tiež sa ma netýka že aké podmienky si stanoví nejaká štátna organizácia, pokiaľ práve nie som uchádzačom o prácu v tej organizácii.

Ja so štátom problém nemám, to vy ankapisti máte stále nejaký problém.
Aké si dá podmienky zamestnávateľ je jeho problém, aké si dá štát je jeho problém. A že sa dá dohodnúť so súkromným zamestnávateľom? V článku máš príklad že sa dá dohodnúť aj v štáte, dovolili mu učiť aj bez požadovaného vzdelaniaa tolerovali mu to až do splnenia podmienky.
Socdem malo byť 120, komunistov 81. 647-201=446 446-444=2.
Len 81 komunistických poslancov, 26 soc-dem poslancov ( 94 prítomných hlasovalo proti ) a do súčtu ešte chýbajú ďalší 2 poslanci.

A diktatúra nie je demokracia, teraz už v správnom vlákne.
A nič, len že to nie je vlastnosť štátu, ale zamestnávateľov všeobecne.
Sorry, iné vlákno.
A diktatúra nie je demokracia.
To že či sa pár poslancov zľaklo a otočilo keď videli že aj tak nemajú blokujúcu menšinu je nepodstatné, podstatné je že mnoho opozičných poslancov nesmelo hlasovať, čím sa hlasovanie stalo neregulárnym.
A to kde? Lebo v našom meste to robil civilný zamestnanec. Ešte aj na vojenskej správe sedel pri okienku pri vchode civil.
Tak načo si potom vzdelanie dávajú do požiadaviek na nových zamestnancov?
Má to len jednu chybu, že vzdelanie bežne vyžadujú aj súkromní zamestnávatelia.
Ten zmocňovací zákon ktorý mal byť schválený ústavnou väčšinou bol "schválený" menším počtom hlasov.
Dátum kedy bol prijatý zmocňovací zákon. Keď som písal predchádzajúci komentár tak som si myslel že bol prijatý až po smrti prezidenta Hindenburga, ale doma som si to overil v knihe a zmocňovací zákon bol prijatý hneď po voľbách. Nelegálne, keďže dvojtretinová väčšina bola dosiahnutá iba vďaka nepripusteniu komunistických poslancov k hlasovaniu.
Gratulujem, toľkokrát si opakoval ten tvoj nezmyselný arguemt Hitlerom až som si raz zmýlil dátumy a ty môžeš triumfálne zavádzať že za Hitlerove zločiny môžu voliči. Gratulujem.
Ale tie veci nezaviedla demokraticky zvolená vláda.
logo Urza.cz
kapky