Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 14)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Tak to ozaj hovoríme každý o inom neoliberalizme. Ja som pod tým pojmom myslel pravicovú ekonomiku presadzovanú politikmi ako je Sulík alebo pred ním Mikloš.
To je ekonomika podľa rakúskej školy, pretláčaná zhora z pozície štátu.

MMT, regulácie, dotácie určite nie sú neoliberalizmus. To keď už tak presadzovanie práv LGBTI, vítanie migrantov, ochrana proti hatespeech a podobne.
Keby len týždeň, ty tu chybne proti demokracii argumentuješ diktátorom už hádam aj 3 týždne.
To je pre mňa novinka že by neoliberalizmus bol o centrálnom plánovaní.
Celkom ako ankap :-D
A čo konkrétne myslíš tým čo sa dialo po voľbách? Norimberské zákony boli prijaté neskôr, Mníchovská dohoda, Videnská arbitráž či obsadenie Rakúska a Česka ešte neskôr a vojna až vyše 6 rokov po voľbách, čiže cca 2,5 roka po termíne nasledujúcich už neuskutočnených volieb.
Akože nie? To že si platíš odvody znamená že v čase dosiahnutia dôchodkového veku dostaneš dôchodok úmerný danej dobe a sume odvedených odvodov. Akože nevieš výšku dôchodku? Čo si nikdy nevidel dôchodkovú kalkulačku? Akurát že do nej nevieš vložiť správne údaje, lebo nevieš výšku budúcich príjmov a teda ani odvodov.
Ale to nevieš 40 rokov dopredu v žiadnom systéme dôchodkového zabezpečenia. Mohol by si síce sporiť pevnú sumu a potom by si vedel koľko za tých 40 rokov nasporíš, ale aj tak nevieš aký bude o tých 40 rokov priemerný vek dožitia a cenová hladina.
Samozrejme, nebudem popierať že Hitlerova NSDAP bola po voľbách v 1933. roku najväčšou stranou víťaznej koalície a teda že Hitler sa stal kancelárom ( predsedom vlády ) legitímne a legálne.
Isteže som si to všimol, keď som ti napísal že v Nemecku od roku 1933 neboli až do konca vojny voľby.

Nie, diktátorom sa stal až po smrti von Hindenburga, aj keď cestu ku diktatúre si Hitler dláždil minimálne už od požiaru Ríšskeho snemu.
Akože nie? V komerčnej poisťovni ľudia platia poistné a komu nastane poistná udalosť tak mu z tých peňazí vyplatí poisťovňa poistné plnenie. V sociálnej poisťovni ľudias platia odvody a kto dosiahne dôchodkový vek tomu sociálna poisťovňa začne vyplácať dôchodok. Veď to je v princípe to isté.
Všimol si si že v Tretej ríši neboli od jari 1933 až do konca vojny žiadne voľby? A že Hitler vládol až do svojej samovraždy?
Funguje tak ako som napísal. Či tebe sa zdá že funguje nejako inak? Alebo že poistenie funguje inak?
Ja som si nevšimol že by Babiš bol autokratický diktátor. To by ho voľbami neodvolali.
A prezradíš konečne že čo teda podľa teba údajne nie? Nemám náladu hľadať v histórii že na ktorú otázku odpovedáš, keď aj tak potom povieš že na tú nie.
No lebo si dal tak debilnú odpoveď, že som nechcel veriť že si schopný sa kvôli svojej ideológii takto zhovadiť. Kto už len môže dať na otázku "Že medzi vraždou a sebaobranou je rozdiel?" odpoveď NIE?
Čo nie?
Aké?
A v čom? Že medzi vraždou a sebaobranou je rozdiel?
Samozrejme že rozdielne konanie posudzujem rozdielne. Je podľa teba dvojaký meter ak sa inak posudzuje vražda a inak zabitie v sebaobrane? Pri oboch máš nebožtíka aj preživšieho.
Viem ako funguje dôchodkový systém. Ľudia platia do sociálnej poisťovne odvody a po dosiahnutí dôchodkového veku z nej na oplátku poberajú dôchodky. Rovnaký princíp ako hociaké iné poistenie. S tým rozdielom že zľavu majú chudobní a nie bohatí ako na trhu.
A ty nevidíš že píšeš o niečom úplne inom než ja? Ja píšem o zamestnávaní a ty o dôchodkoch.
A ako to teda funguje v tvojej alternatívnej realite?
Dôchodky sa platia lebo si dôchodcovia platili odvody. Chceš snáď spochybňovať princíp akéhokoľvek poistenia?
Ankapu sa aj tak nedožijú ani Vaši vnuci, ak vôbec.
Takže netreba uznávať žiadne bizarné zväzky a potom ani štát nebude deti učiť že je to správne. Problem solved.
Dôchodky si ľudia platia z odvodov, ktoré si vy ankapisti mýlite s daňami. A čo sa týka iných sociálnych dávok, nemám nič proti tomu ak ľudia pomáhajú takým ktorí si nedokážu pomôcť sami. Ale je choré aby chudobní nedobrovoľne "pomáhali" bohatému kapitalistovi.
Ja netvrdím že mi niekto musí poskytovať svoj majetok. Ale že nikomu majetková prevaha nedáva právo zarábať na úkor chudobnejších.
Alebo že tej väčšine vládne jednotlivec, ako Hitler.
Obhajujem demokraciu, systém kde rozhoduje väčšina. Lebo čokoľvek iné znamená že vládne menšina väčšine.
To nie je plácanie ale objektívna skutočnosť. Neexistujúci ankap nemôže mať na konte žiadnu obeť. Jedine v existujúcom systéme môžu zomierať ľudia.
A ja neobhajujem Stalina, Maa ani Hitlera.
Iste, ak nič nerobí tak nič nezarobí. Prečo by mal niekto zarábať ničnerobením? Kto tomu kapitalistovi bráni vo vlastnej firme pracovať, aby si peniaze zaslúžil?
Hlavne nerozumiem že prečo proti demokracii argumentuješ obeťami nejakých totalít.
logo Urza.cz
kapky