Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 143)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-03 18:00:20 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Ja netvrdím že s problémom môjho dvojníka musí Urza niečo robiť, ja som iba písal že keby chcel tak by asi vedel zistiť kto z vás mňa či Jakuba imituje. Lebo si nemyslím že je to niekto nový.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-03 17:43:11 Titulek: Re: Metodologie vědy [↑]
Z Vami vymenovaných príkladov sa dá aspoň trochu súhlasiť jedine s ABCT a to v tom zmysle že ak sa úroky z nejakého dôvodu výrazne zvýšia tak to môže spôsobiť krízu. Ale napríklad v súčasnosti držia centrálne banky úroky stále nízko a aj napriek tomu ekonómovia strašia prichádzajúcou krízou.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-03 16:59:43 Titulek: Re: [↑]
Jasné, niekto z vašej "party hic" začal troliť Jakuba a riešenie ako sa zbaviť trolenia ktoré robí niekto z vás je zablokovať originálneho Jakuba. Geniálny odžub ako sa zbaviť jednoho z mála tunajších kritikov vašej utópie. A myslím si že keby Urza chcel tak aj vie zistiť ktorý podvodník tu píše pod Jakubovým a občas aj pod mojim nickom.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-01 19:54:11 Titulek: Re: Metodologie vědy [↑]
A čo konkrétne Mises uhádol?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-31 20:49:25 Titulek: Re: [↑]
Ja sa ako predavač živím už 24 rokov a aj v sektore kde pracujem sa producenti výrobkov skôr spájajú než aby konkurencia rástla. A ceny potom rastú rýchlejšie ako kúpna sila.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-31 20:45:57 Titulek: Re: [↑]
Ale má zmysel aby sme mali rovnaké alebo aj väčšie množstvo výrobcov automobilov či lietadiel než pred 50 rokmi.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-31 20:44:12 Titulek: Re: [↑]
Ani tomu veľmi neverím, ale máte pravdu že po smrti mi to už môže byť jedno. A vlastne ja ani nie som z ČR.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-31 20:20:25 Titulek: Re: [↑]
A čo má jeden segment trhu spoločné s koncentráciou výroby v inom segmente? A keď už píšete o nových segmentoch trhu tak nezabúdajte povedať aj b), že niektoré segmenty trhu aj zanikajú.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-31 20:06:39 Titulek: Re: [↑]
Menová reforma u vás bude, z CZK na €, ale krachu ČR sa my nedožijeme. Aj keby sa Fiala s Altmanom na hlavy postavili.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-31 19:58:38 Titulek: Re: [↑]
Lojzko, tomuto sa pre zmenu hovorí falošná dilema. Nemusia všetky firmy v problémoch skrachovať a ani nemusí všetky firmy zachraňovať štát. A ani nie je pravda že firmy krachujú iba preto že ponúkajú tovar ktorý sa nepredáva. Keby si vytiahol hlavu z knižiek a pozrel sa okolo seba tak by si videl že ten tvoj očistný proces nielen že nečistí trh, ale navyše znižuje konkurenciu a spôsobuje koncentráciu produkcie do rúk priebežne klesajúceho počtu firiem.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-31 17:53:17 Titulek: Re: [↑]
Nie, ukážte mi kde som písal že chcem aby sa každá krachujúca firma za každú cenu zachraňovala pred krachom? Ja za to nemôžem že ajťáci majú binárne videnie.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-31 15:52:29 Titulek: Re: [↑]
S ankapistami sa o drogách nedá reálne diskutovať.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-31 14:33:58 Titulek: Re: [↑]
To že vy ankapisti ste odborníci na priživovanie sa na úkor niekoho viem už dávnejšie, nemusíš mi to pripomínať.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-31 14:32:35 Titulek: Re: [↑]
Pekná rozprávka, len škoda že je to strawman.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-31 08:16:39 Titulek: Re: [↑]
Nie, mne vadí že za neútočenie považujete porušovanie všetkých ostatných práv okrem vlastníckeho. A teda že trvanie na svojich právach považujete za násilie. Toľko k vašej morálke.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-31 08:13:41 Titulek: Re: [↑]
Veď ten majiteľ firmy má škodu aj bez bankrotu tak prečo si myslíš že by sa dlhodobo správal nezodpovedne?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-31 08:11:38 Titulek: Re: [↑]
Nie, lebo si uvedomujem že krach firmy neznamená škodu iba pre majiteľa, ale aj pre zamestnancov, dodávateľov, odberateľov a aj pre obyvateľov miest kde sa továrne nachádzajú.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 23:42:08 Titulek: Re: [↑]
Ale ako hovorí JakubG, za útočenie považujete nedodržiavanie podmienok ankapu :-).
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 23:39:21 Titulek: Re: [↑]
No predsa podľa toho že sa jej nepredáva tovar :-D. Také jednoduché nevieš?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 23:24:04 Titulek: Re: [↑]
A na to aby si sa "odtrhol" od ankapu musíš splniť podmienky ankapistov. Ktorí ti nie sú povinní predať územie na štát a budú vzniku konkurencie všemožne brániť.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 23:19:11 Titulek: Re: [↑]
Ja chápem že nejaké cynické škodoradostné hovädo môže tešiť ak firmy krachujú, ale ja mám inú morálku.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 22:33:31 Titulek: Re: [↑]
"Očistný proces krachu"? To znie ako z nejakého evangelia :-D.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 18:37:50 Titulek: Re: [↑]
Ja chcem povedať že máš dvojaký meter, lebo súkromným poskytovateľom služieb toleruješ konanie ktoré štátu nie.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 18:36:34 Titulek: Re: [↑]
Nie, máš službu "štát" v cene ktorej sú všetky služby ktoré štát ponúka a je na tebe koľko z nich využiješ. To ani všetci súkromní poskytovatelia služieb nerobia že by ponuku prispôsobovali na mieru každému zákazníkovi.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 18:25:02 Titulek: Re: [↑]
Si taký nechápavý alebo sa iba robíš? Účet za jedlo či pitie budeš mať rovnaký bez ohľadu na to či si videl na televízor alebo nie, rovnako aj napr. bez ohľadu na to či si bol na záchod alebo nie.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 17:04:13 Titulek: Re: [↑]
Ty si úplný debil? Veď so znásilnením si začal argumentovať ty, aj keď s Veľkým Ká sme diskutovali o inom.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 16:21:22 Titulek: Re: [↑]
No a? aj v krčme platím rovnako či sedím tvárou ku televízoru alebo chrbtom.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 16:20:30 Titulek: Re: [↑]
No veď a prečo by mala súkromná reštaurácia dostať dotácie?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 15:35:20 Titulek: Re: [↑]
Mňa prekvapuje tvoja demencia, to si ešte nikdy nepočul/nečítal že v islamistických krajinách sa žena proti mužovi zvyčajne práva nedomôže? A to šária nie je štátne právo, aj keď v teokratických islamistických štátoch jej dodržiavanie kontroluje aj štát.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 14:46:00 Titulek: Re: [↑]
Obriezka sa zvyčajne robí v krajinách kde je to zvyk, takže pochybujem že by ich nejaký ankapistický sudca odsúdil. A kde to nie je zvykom sa môžu súdiť aj dnes a nerobia to.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 14:17:53 Titulek: Re: [↑]
Lenže obriezku nenariaďuje štát, takže rovnako by sa konala aj v ankape.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-30 11:27:38 Titulek: Re: [↑]
Možno pár percent, väčšina z otrokov sa narodila ako slobodní ľudia a do otroctva boli prinútení násilím. A boli v tom otroctve držaní násilím, kým Vás v ČR nikto nedrží.
logo Urza.cz
kapky