Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 175)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-14 12:17:29 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Bender, aby nový výrobok stál tak málo ako výrobok z bazáru, tak by bol taký nekvalitný že by si ho aj tak nikto normálny nekúpil.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-14 12:12:40 Titulek: Re: [↑]
Ja viem, FLV a ostatní ankapisti vynechávate jednu polovicu a ja tú druhú.
Určite by chudobným pomohlo ak by im predajcovia predávali tovar pri ktorom vôbec nebudú ručiť za kvalitu. LOL.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-13 00:06:24 Titulek: Re: [↑]
Bender, už si s tými klamstvami trápny.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-12 23:07:40 Titulek: Re: [↑]
Aj by som sa zapojil, ale viem že to nemá význam.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-12 21:21:24 Titulek: Re: [↑]
Veď len rob zo seba blbca aj naďalej, mne to nevadí.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-12 17:35:38 Titulek: Re: [↑]
Rozmýšľaš tY o tom čo píšeš? Mea culpa, odkedy diskutujem z blbcom tak som aj pravopis zabudol.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-12 17:03:29 Titulek: Re: [↑]
Rozmýšľaš ti o tom čo píšeš? Žiadne súvislosti? Veď súvislosťou medzi množstvom peňazí a cenami práve vždy argumentujete vy ankapisti. Akurát že s principiálnym odmietaním akýchkoľvek vzorcov neviete vysvetliť prečo vzťah medzi množstvom peňazí a cenami nie je priama úmera. Tento vzorec to vysvetľuje.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-12 14:28:14 Titulek: Re: [↑]
P*Y je HDP.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-11 23:29:15 Titulek: Re: [↑]
Ja zase nechápem prečo by súčin M*V mal mať špeciálny názov, predsa a2+b2 z Pytagorovej vety tiež nemá žiaden špeciálny názov. Píše sa to takto lebo v diskusiách sa zle píšu zlomky, veď ty si v Pytagorovej vete druhú mocninu tiež napísal a2. Čo sa ti vlastne na tej rovnici nepáči? Veď ty tiež tvrdíš že medzi množstvom peňazí a cenovou hladinou je úmera, chceš spochybňovať zvyšné 2 premenné?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-11 20:46:49 Titulek: Re: [↑]
Čítaš ty po sebe čo píšeš? V tom istom príspevku najprv napíšeš že žiadne vzorce neuznávaš a potom ma ideš skúšať že čo ten vzorec znamená? Robíš si srandu?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-11 16:27:37 Titulek: Re: [↑]
Prepáč že som ťa precenil, myslel som že keď si taký génius tak ten vzorec poznáš a nemusím ti ho vysvetľovať.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-11 15:58:33 Titulek: Re: [↑]
To že moje argumenty nechceš vidieť či nechceš uznať nie je moja chyba.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-11 15:15:22 Titulek: Re: [↑]
Konečne si pochopil že bez argumentov u mňa nemáš šancu. Chvastanie sa údajnými vedomosťami nie je argument.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-11 12:50:10 Titulek: Re: [↑]
Ak spomínaš peňažné teórie v množnom čísle, tak konkrétne kvantitatívna teória peňazí má na to aj vzorec, tzv. rovnicu výmeny, podľa mňa dosť jednoduchú aby si ju aj ty pochopil M.V=P.Y
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-11 12:44:00 Titulek: Re: [↑]
Každým ďalším príspevkom iba potvrdzuješ že tie teórie máš iba bezmyšlienkovite nabiflené ako básničku. Baťa je zlý príklad kvôli tomu že nič nehovorí o produkcii všetkých ostatných podnikateľov v štáte. Ak Baťa vyrobí dvojnásobok topánok, ale nejaký jeho konkurent medzitým skrachuje, tak množstvo vyrobených topánok nestúpne.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-11 11:14:57 Titulek: Re: [↑]
Samozrejme že nie, plánované hospodárstvo skončilo v 1989. roku.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-11 08:39:47 Titulek: Re: [↑]
Už asi viem prečo nechápeš moje argumenty, ty zrejme uvažuješ ako keby sme žili v ankapistickej utópii kde si peniaze tlačí kto chce a koľko chce, takže ich hodnota je závislá iba na dôvere v tú-ktorú menu. A ja uvažujem z pohľadu terajšej reality, kde máš v každom štáte jednu centrálnu menu ( alebo v prípade EÚ dokonca jednu menu na celú eurozónu ).
Lenže my nemáme direktívne riadenú ekonomiku, takže transparentnosť má zmysel.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-10 23:30:51 Titulek: Re: [↑]
Robíš si srandu? Na jednej továrni chceš vyvrátiť vzťah medzi produkciou a hodnotou peňazí? Takže podľa teba ak Baťa začne predávať topánky za polovicu tak to znamená že v celom štáte je 50%-ná deflácia?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-10 19:58:35 Titulek: Re: [↑]
Zvyšovanie produkcie TOVAROV ktoré sa tými peniazmi obchodujú, nie zvyšovanie produkcie peňazí, čítaj poriadne!
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-10 19:17:57 Titulek: Re: [↑]
Áno, uhádol si, si blbec ak nevieš že zvyšovanie produkcie tovarov zvyšuje hodnotu peňazí.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-10 18:15:48 Titulek: Re: [↑]
Podľa žiadnej ekonomickej teórie nie je pravda tvoje tvrdenie že by sa hodnota Kč znížila na pätinu, keďže množstvo peňažnej zásoby je iba jedna z veličín ovplyvňujúcich hodnotu meny. Ale to by si ty ako expert na teóriu mal dávno vedieť.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-10 16:40:54 Titulek: Re: [↑]
Ekonomike musíš rozumieť, nie sa ju učiť naspamäť ako básničku.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-10 15:14:14 Titulek: Re: [↑]
Samozrejme že je to tvoj problém že si svoje tvrdenie nevieš obhájiť a namiesto toho si vymýšľaš blbosti. Mňa pár nabiflenými frázami neohúriš.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-10 15:10:41 Titulek: Re: [↑]
Nie si prvý ani posledný dlžník čo sa ku svojim dlhom nechce priznať.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-10 15:08:12 Titulek: Re: [↑]
Si smiešny, koľko ľudí pravidelne sleduje d-test? Nehovoriac o tom že nejaká www-stránka na rozdiel od štátnych úradov nemá žiadne právomoci.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-09 22:52:49 Titulek: Re: [↑]
Ako im v tom brániš? No predsa tým že presadzuješ zrušenie povinných údajom na etiketách, to si taký blbý že to nevidíš? To že je vás našťastie iba zopár a reálne presadíte leda tak hovno neznamená že rušenie povinných údajov na etiketách nie je škodlivý nápad.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-09 22:52:17 Titulek: Re: [↑]
Ty si úplný vypatlaný debil, veď si bol bez práce dlhšie než ja tak kde berieš drzosť brať si ma do huby. A ja som na rozdiel od teba ani nikomu nič nedlhoval.
Ako im v tom brániš? No predsa tým že presadzuješ zrušenie povinných údajom na etiketách, to si taký blbý že to nevidíš? To že je vás našťastie iba zopár a reálne presadíte leda tak hovno neznamená že rušenie povinných údajov na etiketách nie je škodlivý nápad.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-09 22:37:07 Titulek: Re: [↑]
To nie je moja povinnosť hľadať takú definíciu aká tebe vyhovuje a ignorovať iné, používanejšie. Daj sa s tým svojim chválenkárstvom vypchať.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-03-09 22:27:01 Titulek: Re: [↑]
A kde som spomínal voľný trh? Na voľnom trhu by sme sa vôbec nedozvedeli že tie vajcia sú kontaminované nejakými chemickými svinstvami, zistil by to keď vôbec niekto tak až patológ pri pitve.
logo Urza.cz
kapky