Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 29)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Takže žena ak nechce byť znásilnená tak sa musí vyhýbať mužom? Ja si nemyslím že je to vina ženy ak ju muž znásilní. Tak ako nie je vina obete že ju niekto okradol či zavraždil. Obmedzovať sa má ten kto škodí druhým, nie obete.
A keď spomínate iné chorobz, tak ja do exotickej cudyinz necestujem, ale pokiaľ viem tak je v takých prípadoch očkovanie proti niektorým tropickým chorobám povinné.
Nechať sa nakaziť Covidom ak sa tomu môžem brániť nepovažujem za prirodzené. Tým skôr nie u človeka z Vášho príkladu, kde by ten priebeh choroby bol pravdepodobne ťažší než u mladého a inak zdravého pacienta.
Tak ono bojovať proti očkovaniu ktoré si absolvoval niekedy dávno ako dieťa je tak nejak s krížkom po funuse. Čo sa stalo už sa neodstane.
Keď si také vyjadrenia ČASTO videl či čítal od lekárov, tak daj link na také vyjadrenie.
Ja si ani neviem predstaviť horšiu samovraždu než sa pomaly dusiť pri zlyhávajúcich pľúcach a čakať na zlyhanie srdca či mozgu z nedostatku kyslíka.
To neviem, aj na Slovensku je toľko politikov a tak ukecaných že nedám ruku do ohňa za to že u nás nikdy žiaden politik nepovedal že očkovaný sa nenakazí. A ani by ma to až tak neprekvapilo, nie každý politik je lekár a ani nie každý lekár je virológ či epidemiológ.
Lenže na rozdiel od prvých dvoch tak vírus je nákazlivý.
Konkrétne najväčšia ODS sa s najmenšími Pirátmi ani veľmi nemusí baviť o ničom, lebo aj bez ich 4 hlasov má koalícia nadpolovičnú väčšinu. Ale v princípe áno, u koalície viac strán hrozí že sa na ničom zásadnom nedohodnú a 4 roky iba prevegetia.
A najzábavnejšie je keď tí istí ľudia čo si údajne nechcú dať huntovať telo chémiou zároveň podporujú legalizáciu drog a zrušenie spotrebnej dane z alkoholu a cigariet. A bojujú proti ochrane životného prostredia.
Nejde o to že by sa očkovaní báli neočkovaných, ale skôr o to že aj očkovaní sa "boja" lockdownov či preplnených nemocníc a z toho vyplývajúcich odkladov iných operácií.
A dávala vláda skutočne nerealistické očakávania? Je pravda že prvé odhady kolektívnej imunity boli okolo 85% a dnes sú najúspešnejšie štáty naočkované približne na rovnakej úrovni, ale v čase tých pôvodných odhadov ešte neboli známe najnovšie mutácie koronavírusu. Alebo čo teda myslíte tými nerealistickými očakávaniami? Ja som skôr sklamaný tým že koľko ľudí naletí hoaxom.
Keď antivaxxeri ani obete ich hoaxov nenesú zodpovednosť za svoje konanie tak nevidím dôvod prečo by som ja mal niesť zodpovednosť za ich povinné očkovanie.
Kto sa chcel dať zaočkovať tak už sa dal, nemám koho odradiť.
Pravdu máš, ten jemný nátlak na nezaočkovaných nezaberá. Preto treba očkovať povinne.
Vaše voľby až tak podrobne nesledujem, ale z toho čo viem tak asi PirStan.
Už zase trollíš?
Ešte aj keby to bola pravda ( nie je ), tak teraz si trollil Szasiána a nie mňa.
To je mi jasné že TY nevidíš dôvod prečo by to malo vadiť niekomu inému než poškodeným. Lenže ten istý debilný argument sa dá použiť na akúkoľvek škodu.
Szasián má aspoň argumenty, ty iba trolíš, hovado.
To je otázne, ak voliči splnia čo od nich Urza požaduje ( Nevoľte! ), tak nebudú mať mandát ktorého by sa vzdali a teda ten svoj jediný bod nesplnia :-D.
Pokiaľ za pokrok považujete jedine znižovanie daní tak áno, to máte problém nájsť takú stranu. Lebo matematika nepustí.
Ale sledoval som včera televíznu diskusiu s predsedami strán a koalícií a napríklad také zjednodušovanie legislatívy sľubovali viacerí. Aj zrýchlenie a zjednodušenie stavebných konaní.
To viem že citovanú vetu ste nepísal, to bola otázka na Vás že aký máte dôvod voliť stranu ktorá si neplní svoj program.
Pokiaľ Vás v jednom prípade budú reprezentovať poslanci a v druhom nie tak to nie je jedno. Ale z ohľadom na Váš neskorší článok v ktorom aj tak chcete aby Vami zvolená strana neplnila svoj program tak chápem že prečo v tom nevidíte rozdiel.
Ako nepísal, veď som Vám citoval z Vášho článku! A ďalší problém je že ste vylúčil strany ktorých program Vám nevyhovuje ( Odfiltruju strany, které mají velmi vágní program. Odfiltruju strany, které slibují pečené holuby do huby. ) a teda Vám ostanú strany, ktoré podľa Vás "mají dostatečně podrobný a relativně realistický program.". A u tých chcete aby ho nesplnili a namiesto toho plnili nejaký úplne iný program? To predsa vôbec nedáva zmysel.
Ako nastejno, keď jednu skupinu reprezentujú poslanci a druhú nikto? To máte z toho hlúpeho ankapistického individualizmu že pozeráte na jednotlivca a nevidíte súčet hlasov.
Pripomínate mi jeden vtip: Pýta sa hosť v krčme krčmára že koľko stojí kvapka slivovice? Nič, odpovedá krčmár. Tak mi nakvapkajte plnú fľašu :-).
Lojzo, keď už chceš kritizovať niekoho za nechápavosť tak sa najprv nauč že veta zakončená otáznikom je opytovacia ( otázka ) a nie je to teda tvrdenie ani argument.
To že Vám dáva zmysel voliť stranu ktorá nesplní program ste písal : "Některé strany vzbuzují obavy, že program nesplní, to je ta nejlepší varianta a o těch má smysl uvažovat."
A o ankape ste nepísal, ale jedine tak mi to z Vášho pohľadu dáva zmysel, preto som sa pýtal.

Alebo ak nie ankap tak aký iný dôvod máte voliť stranu ktorá si nesplní svoj program? Čo nezaručuje že daná strana nebude robiť nič, ale napríklad aj to že bude presadzovať veci v rozpore so svojim programom, teda klamať svojich voličov.
Máte to nejaké pomýlené, voliť stranu aby neplnila svoj program? A naivne si myslíte že namiesto toho bude plniť program ankapistov?
No veď rozdiel je práve v tom že jedna strana získala mandáty a druhá nie. To je podľa mňa zásadný rozdiel.

A áno, volením malej strany môžete viac získať, ale aj viac stratiť.
Isteže, veď aj hranica zvoliteľnosti je určená arbitrárne.

Naopak, je zásadný rozdiel medzi zvolením strany ktorá získa mandáty a medzi naivným zvýšením váhy hlasu tých voličov ktorí volili tie strany ktoré sa dostali do parlamentu.

Pred voľbami už z princípu nemôžem hodnotiť "ex post".
Samozrejme že áno, veď vy sami ankapiti priznávate že v ankape sa bude "hlasovať peňaženkou". A kto má viac peňazí než plutokrati?
Tak ono je jedno že čo chce Urza, ak by vznikol ankap tak by nerozhodoval on ale plutokracia.
logo Urza.cz
kapky