Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 28)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Na to nepotrebujem krištáľovú guľu aby som vedel že v NAP sa nikde nepíše o primeranosti obrany ani o primeranosti trestu.
Samozrejme že ma to nenapadlo, keď viem že som od témy neodbočil.
A už bez srandy, gay po svojom partnerovi dediť môže, stačí ak ho partner napíše do závetu.
Ak by dedil po svojej manželke tak nie je gay:-).
Áno, v tej razancii násilia voči jednotlivcovi je rozdiel medzi štátom a ankapom. Štát dodržiava ľudské práva aj u zločincov, ankapisti budú vo vymáhaní ankapu omnoho razantnejší.
Píšem o lokomotívach a lienkach, lebo si odbočil od témy.
Keď myslíš že pravda sú blbosti...
Ja viem že lienky a lokomotívy sú irelevantné ku nejakým princípom, ale to ty si s nimi začal :-).
Kľudne si to popieraj, pravdu aj tak nezmeníš.
OK, uznávam, môže ich byť aj 999 či 1001 :-D
Viem. Ale neviem ako lokomotíva a lienka súvisia s ankapom, keď na rozdiel od lokomotív a lienok ankap neexistuje.
Ani etatizmus neznamená že mimo územia štátu nemôže existovať ankap.
Aj to že Vaše vlastníctvo pozemku má prednosť pred právami iných ľudí musel niekto určiť. A toho Szaszián označuje vládou.
Ja si myslím že všetky dôsledky NAP nedomysleli ani ankapisti :-D. A napriek tomu snívajú o živote v ankape.
Ono je to skôr tak že tisíc oligarchov bude vládnuť 10 miliónom ľudí. A to ani náhodou nie je každý každému.
Riešili sme to mnohokrát a vždy z tej diskusie vzišlo že je to utópia ako komunizmus, vyžadujúca úplne iných ľudí než sú v realite.
To nie, je síce pravda že po tom by ste už neochorel na Covid ani ho nešíril, ale to sa mi zdá zbytočne drastické riešenie.
Niekto Vám hackol účet? Lebo raz útočíte do ankapistov a potom zrazu otočíte o 180 stupňov a urážate Szasiána.
A nie tak že tovar ktorý zadržali colníci tak nie je na trhu, čiže si ho nemôžem kúpiť?

A mýlite si pozeranie kina s jeho vlastnením.
To záleží od kontextu. A uznávam že v tomto kontexte sa pojem právomoci nezvykne používať, ja som ho použil len kvôli porovnaniu s článkom. "Právomocami" kapitalistov myslím to že rozhodujú čo si smiem kúpiť a za koľko, kde smiem pracovať a za koľko,a pod.
Keď mám obavy z kapitalistov znamená to že majú príliš veľa právomocí?
Medzi zvieratami nie je žiaden štát.
Vy si pletiete vznik ankapistanu s okamihom kedy jednotlivý človek danému zriadeniu uverí. Nie je samozrejme treba aby každý veriaci zažil vznik ankapistanu, ako nesprávne argumentujete. Stačí ak veriaci uverí tomu že "daná pravda" sa v minulosti zjavila niekomu inému. Pre vznik ankapistanu je treba aby niekto,kto u jeho zrodu to zjavenie mal, alebo to aspoň presvedčivo a dostatočne dlho dostatočnému množstvu ľudí tvrdil :-)

Ja som si nevšimol že by nás v 89. roku niekto so zbraňou v ruke nútil zvoliť si práve demokraciu, naopak, komunisti odovzdali moc napriek tomu že mali zbrane v rukách.
Politici sa radi fotia kdekade, nie len pri voľbách.
To ale ani netvrdím, že každý aj chorý človek túži po predlžovaní veku, akurát pochybujem že vzhľadom k priebehu ochorenia na covid že by si niekto dobrovoľne vybral akurát tento spôsob ako si skrátiť život.
Tak to máte asi u vás v Česku tie voľby nejako inak zorganizované, lebo ja keď vstúpim do volebnej miestnosti tak tých pár ľudí tam sedí nerituálne, tie ceduľky a stohy papiera pôsobia úplne nerituálne a ani na tom vyberaní volebného lístka a prípadnom krúžkovaní nič rituálne nebolo. Ani na vhodení obálky do nerituálne vyzerajúcej urny. Zase pravda je že na rozdiel od Vás viem že sa volí za plentou, takže ma na to nemuseli upozorňovať členovia komisie.
Ja tipujem že nie, lebo raz za 4 roky nie je "často se opakující", na druhej strane je pravdou že s voľbami sú spojené aj niektoré ceremoniálne udalosti, napríklad ustanovujúca schôdza novozvoleného parlamentu.
Aby som si mohol uvedomiť že nejaká činnosť je rituál tak by najprv musela byť rituálom.
A nie len znásilnenie, ale aj rozhodnutie sa neočkovať je vedomý akt. Aj rozhodnutie nenosiť rúško je vedomý akt. To len obeť je v tom nevedome.
Ja som spomínal exotické krajiny a tropické choroby. A tou ebola je. A keď už ste s tým začal, tak tu v strednej Európe je aj exotická.
Voľby sú "rituál" akurát v hlavách ankapistov.
To môže bzť pravda, ovšem neočkovaní sa nepohybujú iba v noci v tmavom parku...Alebo z opačnej strany, tým že sa budete vyhýbať v noci minisukniam a opusteným miestam zabránite iba tomu že by Vás niekto znásilnil v noci na opustenom mieste. Nezabránite tým aby Vás neznásilnili inokedy a inde.
logo Urza.cz
kapky