Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 33)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
A kde to tvrdím?
To áno, ale mám na to svoje dôvody. Aj keď je pravdou že o hypotetickom systéme sa dá diskutovať jedine hypoteticky, takže logicky nemám exaktné dôkazy o tom čo všetko by v ankape nefungovalo podľa naivných predstáv fanúšikov ankapistickej ideológie.
No asi že ak niekto má peniaze na to aby kúpil pozemky, postavil na nich továrenskú halu, kúpil do nej stroje a materiál z ktorého sa bude vyrábať tak nie je chudobný.
Každý živnostník platí odvody zo svojich peňazí, či nejakú tržbu má alebo nemá.
Ako to je? Presne opačne. Zarába zamestnávateľ na úkor zamestnanca.
Nie, vytrhávať veci z kontextu nebudem. Takže znova: Kde konkrétne píšem že každý kto si kúpi vŕtačku tak vykorisťuje chudobných?
Naopak, zamestnanec chráni svojho zamestnávateľa pred smrťou hladom, lebo bez zamestnancov by ten zamestnávateľ nemal žiaden zisk :-). Strieľaš si do vlastnej nohy.
A ak by sme chceli byť presní tak bez poľnohospodárov a potravinárov by zamestnanci aj zamestnávatelia v iných odvetviach aj tak pomreli hladom. Lebo peniaze sa jesť nedajú, autá tiež nie.
Áno, ak platíš 5000 a iný platí 6000 tak je to výhoda že platíš menej než on. Ak nechápeš ani matematiku na úrovni ZŠ tak ozaj nemá cenu to s tebou riešiť.
Tu sa ani žiadna vŕtačka vôbec nespomína. Nauč sa čítať.
Nie, netvrdím to. Prečo si namýšľaš že to tvrdím? Zase si niečo vytrhol z kontextu?
Hej, ten vtip už som od teba počul. Akurát že to by boli bohatší zamestnanci než zamestnávatelia, čo ako dobre vieme nie je pravda.

Áno, môžeš mať kamaráta ktorý ti požičia vŕtačku. Ale ten kamarát je už zase iná osoba než ty a fakticky ťa tým sponzoruje.
Nie, vytrhávať veci z kontextu nebudem. Takže znova: Kde konkrétne píšem že každý kto si kúpi vŕtačku tak vykorisťuje chudobných?
Ja neviem že či ma ignoiruješ zámerne, trolíš, alebo si naozaj retardovaný a nemôžeš za to.
Ale ty si odhadoval že tie odvody už sú okolo 6 tisíc, čo je nie o 20, ale o 1020 Kč viac než v skutočnosti. Kde pri 5 či 6 tisícich nie je tisícka zanedbateľný rozdiel.
Kde ma zámerne ignoruješ? No v tom že čím väčší zisk tým väčšie odvody!!!!!!!! Navyše ignoruješ že tých necelých 5 000 nie je len tak za nič, ale že má za ne ten živnostník hradené zdravotné a dôchodkové poistenie!!!!!!!

Áno, tomu že začínajúci živnostník platí menšie odvody než zabehnutá konkurencia hovorím VÝHODA!!!!!!
Samozrejme že si dokážem predstaviť situáciu že zamestnanci nepracujú, volá sa to štrajk. Ale ak ťa mám brať doslova, že zamestnanci nie že dočasne odmietajú pracovať, ale že nikto nechce pracovať a namiesto toho všetci chodia po žobraní tak tú si predstaviť neviem. Lebo to by bola ekonomická katastrofa, na ktorú by zase najviac doplatili chudobní. Navyše by ľudia pomreli od hladu, lebo aj potraviny treba vyprodukovať. Zberom lesných plodov sa ľudstvo v dnešných počtoch neuživí.
A to že kapitalisti zarábajú na práci svojich zamestnancov, takže bez nich nezarobia nič, to viem lepšie než ty, len na rozdiel od teba si uvedomujem že náklady na život sú nenulové, takže sa nemôže stať že by nikto nechcel pracovať.
V Anglicku možno sú nejakí nezamestnaní, len nie šoféri kamiónov. To sa nedá len tak bez praxe, že si nešoféroval ani bicykel a zrazu sadneš do kamióna a ideš. 100 000 neskúsených šoférov pohromade by narobilo viac škody než úžitku. Ja som prešiel iba z osobného auta na dodávku a aj to cítim že je rozdiel, nie to šoférovať nákladné auto či dokonca kamión s návesom. Angličania majú smolu v tom že sa im časovo prekrýval brexit s Covidom. Cez vrchol pandémie nebolo treba toľko šoférov tak gastarbeitrov vyhnali von a teraz na to doplácajú. Lebo tí bývalí vodiči nie sú v Anglicku na podpore ale DOMA MIMO ANGLICKA!!!
Ja to vidím opačne, že utopista tie "umírající koťátka" nechce vidieť a tak vôbec neuvažuje nad možnosťou že by sa v jeho predstave mohlo niečo pokaziť.

A ankapisti práve nevedia pozerať na spoločnosť ako na celok, vidia iba jednotlivcov.
Ešte raz, kde konkrétne píšem že každý kto si kúpi vŕtačku tak vykorisťuje chudobných?
A pri tom zarobíš na môj úkor.
Ja neviem že či ma ignoiruješ zámerne, trolíš, alebo si naozaj retardovaný a nemôžeš za to.
Ale tak ti to zopakujem odznova...budem písať pomal, možno to pomôže.
Takže: ak si živnostník tak platíš odvody podľa dosiahnutého zisku. Čiže ak si ziskový tak platíš odvody úmerné výške zisku, ak si začiatočník tak platíš iba povinné minimum.
Ktoré je za rok za rok 2021 2393 Kč+2588 Kč. Čo je na 100% MENEJ než 5000 Kč.
A kde tvrdím že vykorisťuješ tým že si kúpiš vŕtačku?

Zo vzduchu holými rukami nič nevyrobíš.
Ja diskutovať chcem, ale so zaslepeným fanatikom ako si ty je to problém.
A neklam ,ja som napísal že začínajúci živnostník je zvýhodnený tým že platí odvody podľa zisku ( ktorý má logicky menší než jeho rozbehnutá konkurencia ) a nie tie voloviny čo mi podsúvaš.
Aj ja vidím dve možnosti, ale iné než Vy:
1. Zamestnanci by podľahli vydieraniu a pracovali by aj cez víkendy bez príplatku.
2. Zamestnanci by si štrajkom vymohli príplatky za víkend.
To by mohlo platiť ak by takých zamestnávateľov bolo málo a zároveň nezamestnanosť bola nízka. Ale nie ak tých zamestnávateľov bude väčšina.

Anglicko je iný problém, pracovalo tam mnoho cudzincov a kvôli hlúpemu brexitu ,ktorému vy ankapisti nezmyselne fandíte, odtiaľ odišli. Tak je logické že im teraz chýbajú.
A ešte som zabudol pripomenúť že víkendové či sviatočné príplatky dostávajú zamestnanci vďaka štátu.
No veď štát ani registrovaným partnerstvám nehovorí manželstvo.
Registrované partnerstvo nie je historické dedičstvo ale vynález sociálneho inžinierstva z nedávnej ( z pohľadu histórie ) doby. Ako dlho ho máte uzákonené v ČR?
To viem že dokážeš vymyslieť hromadu zavádzajúcich príkladov. Len ak máš vymyslieť príklad ktorý nie je od začiatku predpojatý tak s tým máš obrovské problémy.

Problém je že ty si nie že napísal extrémny príklad, ale že si vo svojom príklade gamblerov extrémne znevýhodnil tak aby ti vyšiel potrebný výsledok. Podobne ako Bastiat vývozcu.

Dobre že spomínaš, tak ako si ma minule upozornil tak nie len dane ale aj odvody platí živnostník tým väčšie čím viac zarába. Takže aj tým je začínajúci živnostník štátom zvýhodnený oproti ziskovejšej konkurencii. Čo napomáha zvyšovaniu konkurencie.

Predávať párky v rohlíku štát nezakazuje, ale za to by ti ich v ankape mohol zakázať predávať majiteľ toho chodníka kam si chceš rozložiť stánok.
Ak som lepšie miesto neobsadil tak sa v súčte tiež nič nezmenilo.
Čo nie je pravda? Že nemôžeš pestovať zeleninu ak nemáš kde? Či to že nemôžeš vyrábať veci ak nemáš z čoho prípadne s čím?
Lenže na to aby si tú svoju prácu dokázal nejako využiť potrebuješ mať podmienky. Nemôžeš svoju prácu využiť na pestovanie zeleniny ak ju nemáš kde pestovať. Nemôžeš tú svoju prácu využiť na produkciu nejakých výrobkov ak nemáš materiál ani potrebné nástroje. Atď. A potom ti neostáva nič iné než nechať sa vykorisťovať od niekoho kto si tú pôdu, materiál či nástroje privlastnil pre seba.
To áno, pokiaľ by štát manželstvo nijako neriešil tak by ho nepotreboval ani definovať. Ale keďže z uzavretia manželstva vyplývajú v štáte nejaké práva a povinnosti tak je naopak nutné definovať čo to manželstvo je a čo nie je.
Aké historické 2 druhy zväzkov? Ja poznám len jeden, manželstvo, čiže zväzok muža a ženy.
Vy ste písal že štát nemá čo definovať manželstvo, ja Vám vysvetľujem že prečo naopak štát musí mať zadefinované že čo je manželstvo. A nie, zväzky rovnakopohlavných párov nemajú mať rovnaké práva ako manželstvá. Konkrétne čo sa týka adopcií cudzích detí.
logo Urza.cz
kapky