Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 60)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 19:22:05 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Veď som Vám toho strawmana priamo odcitoval, mám Vám ho aj vyhláskovať? Popierate vlastné vyjadrenie, ako malé decko.
No o sťahovaní sa do iného štátu nepíšete, inak by ste neargumentoval daňovou optimalizáciou: Naprostá většina lidí jsou zaměstnanci a ti jsou často ke své práci fyzicky připoutáni, navíc jejich možnosti daňové optimalizace jsou omezené. Ako že väčšina ľudí musí svoju prácu vykonávať fyzicky v ČR? Vy tam máte nútené práce? Nemôžete podať výpoveď a zamestnať sa v štáte kam sa presťahujete? Veď zo Slovenska takto pred nízkymi mzdami ušlo pár stotisíc obyvateľov, ktorí dnes za rovnakú prácu zarábajú inde násobky pôvodnej mzdy. Nie, nájomnú zmluvu so štátom nemám, lebo nie som nájomník ale občan.
Neúspešný obchodník je ten ktorý to prizná, že lacný tovar je nekvalitný a kvalitnejší je drahý.
Kde sa anarchokapitalistická sloboda podmieňuje vlastníctvom pozemku? Napríklad aj v Urzových textoch.
Áno, máte pravdu, ľudia by museli byť idioti aby chceli žiť v ankape. Akurát neviem načo do toho miešate feudalizmus. Asi nečítate pozorne.
A áno, princíp ankapu a štátu je natoľko antagonistický, že nemôže byť na tom istom území zároveň ankap aj štát. Ale samozrejme teoreticky môže existovať vedľa seba na rôznych územiach ankapistan a štát, akurát pochybujem že by to neviedlo ku konfrontácii.
Ale ja Vám nebránim založiť si niekde mimo územia SR svoj vysnený raj, ale odmietam aby ste mi porcovali štát na kúsky.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 18:55:16 Titulek: Re: [↑]
A ja zase nesúhlasím s tým ako vnímate vlastníctvo vy ankapisti. A už vôbec nie že ho také vyžadujete aj retroaktívne.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 18:50:26 Titulek: Re: Stát vs. ankap [↑]
Kde som to vzal? V Urzových textoch tu na urza.cz.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 18:48:57 Titulek: Re: [↑]
No práve. A mňa to štve o to viac že som z tej matematiky aj fyziky aj maturoval, matematika bola v tých časoch povinná, fyziku som si dobrovoľne vybral a vyšlo to.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 18:37:30 Titulek: Re: Stát vs. ankap [↑]
Otrokárstvo by ste radšej spomínať nemal, lebo to si strieľate do vlastnej nohy. Otrokárstvo zrušili štáty a ankapisti ho chcú zaviesť nanovo. Akurát ho eufemisticky nazvú "dobrovoľným".

A nemôžem hovoriť za všetkých, ale ja obhajujem demokraciu, nie nedemokratické režimy ako feudalizmus či nacizmus. A nevšimol som si žeby niektorý etatista na tomto fóre obhajoval totalitné štáty. Na rozdiel od pár ankapistov čo obhajujú fašistu Pinocheta.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 18:32:14 Titulek: Re: [↑]
A útočné násilie je to čo určíte Vy :-D Čiže napríklad aj ochrana našich práv a slobôd pred ankapistami.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 18:30:25 Titulek: Re: [↑]
Co si přesně představujete, že by měl zbytek společnosti vůči anarchokapitalistům udělat?ˇ
To čo píšete Vy, nechať ich parazitovať na úkor väčšiny.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 16:17:03 Titulek: Re: [↑]
Tu vyvraciate strawmana: Ale i ti nejbohatší vlastní pouze omezené zdroje, prakticky nikdo z velkých hráčů by nedokázal být opravdu dominantní na světovém realitním trhu.
Ale ja píšem o fyzickom sťahovaní sa, nie o optimalizácii daňového základu. Hádam si nemyslíte že by niečo také dovolil majiteľ ankapistického pozemku, že by ste býval na jeho pozemku, ale nájom platil jeho konkurentovi, vlastníkovi iného pozemku.
To že by ľudia chceli lacnejšie a pritom kvalitnejšie služby nepopieram ani ja, lenže ono sa to navzájom vylučuje. Buď máte lacnejšie, ALEBO kvalitnejšie ale drahšie. A chcieť môžete čokoľvek, len otázka je že či to niekto aj poskytuje.
Čo také zásadné je rozdiel medzi ankapom a štátom čo má vplyv na vlastníctvo pozemkov? No predsa ankapistická definícia slobôd, kde slobodu máte iba na svojom pozemku. Kým v štáte na celom území štátu.
Tak keby ankap mal byť takým rajom na Zemi ako snívajú ankapisti potom by mal časom nastať všade, podobne ako sú dnes všade štáty. A aj tým to trvalo dlho kým sa presadili na celej Zemi, veď prvé štáty vznikli pár tisíc rokov skôr než na našom a vašom území. Ja si skôr neviem predstaviť že ako by ankap vôbec mohol vzniknúť :-D
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 15:59:03 Titulek: Re: [↑]
Ale štát neurčuje akého zamerania má byť koľko škôl, resp. koľko absolventov.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 14:53:00 Titulek: Re: vykořisťování [↑]
Spomenul.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 14:48:07 Titulek: Re: [↑]
Veď ale nikto netvrdí že by všetky pozemky na Zemi ovládla jedna korporácia. Kľudne by to v ankape mohlo dospieť do takého stavu ako dnes, že by tých konkurenčných subjektov bolo cca 200.
A ani dnes neutekajú všetci ľudia do daňových rajov ( vlastne ani tí bohatí sa tam nesťahujú, iba si tam formálne zakladajú firmy, aby okrádali štát na daniach ), tak neviem prečo si namýšľate že v ankape by všetci odišli ku tomu najlacnejšiemu poskytovateľovi nájmu. Aj prázdny štát je vládnucej strane/koalícii "k ničemu". A tá otázka na 3 firmy z 19. storočia je zavádzajúca, pretože sortiment tovaru sa mení, ale pozemky majú svoju hodnotu vždy. A v ankape ju budú mať ešte vyššiu, práve kvôli princípom ankapu.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 12:18:12 Titulek: Re: vykořisťování [↑]
Nie, načo by som také bludy čítal. #irony
Tak moment, princíp "pokud je to prospěšné pro společnost, tak je to legitimní" ste spomenula až teraz. A áno, takto sa argumentovať nedá, pokiaľ sa aj nejaký samozvaný doktátor omylom trafí do mienky väčšiny tak mu to legitimitu nedáva.
Definície si neprispôsobujem ja ale vy. Pretože štáty existovali dávno pred Lockem, Misesom či Rothbardom, takže etatistická definícia vlastníctva je staršia než vaša ankapistická.
V ČR ( a iných demokratických štátoch vrátane SR ) osobné vlastníctvo aj sloboda slova existujú, iba nie podľa vašich definícií. Čo v štáte neexistuje je vlastníctvo svojho tela, pretože je to nadbytočný konštrukt sociálneho inžinierstva. Osoba je s telom nerozlučne spojená, je nezmyslom hovoriť o vlastníctve tela, pretože to potom robí dojem ako keby telo bolo tovar ako každý iný. A pritom so svojim telom sa narodíte, nekúpil ste si ho v e-shope.
Tak len aby sa nestlo to čo s vysokým školstvom. Že keď ho nechal štát napospas trhu, tak výsledkom je rozmach škôl humanitného zamerania a predávanie titulov za peniaze. Takže si viem celkom dobre predstaviť že by sa premnožili školy bez prírodných vied a telocviku. A samozrejme by sa tak skomplikoval prechod na školy vyššieho stupňa, kvôli nekompatibilite osnov.
A tá kauza podtrhuje jedine neschopnosť konkrétneho ministra školstva a nie nevýhodu centrálneho riadenia.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 00:58:18 Titulek: Re: [↑]
To chceš povedať že Tebe ako bývalému kriminálnikovi požičala banka len tak naverímboha bez záruky 5 Mega?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 00:54:22 Titulek: Re: [↑]
To Vaša rodina vlastnila pozemky už pred Přemyslovcami?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-24 00:53:17 Titulek: Re: [↑]
Ankapisti si to predstavujú tak že aj ten kto si nezvolil ankap bude musieť v spore s ankapistom dodaržiavať ankapistické pravidlá. A ak nie tak mu to vysvetlia násilím, z ich pohľadu akože obranným.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-23 23:38:24 Titulek: Re: [↑]
Ak je zamestnanec neschopný či lenivý tak ho ani Zákonník práce nechráni.
Tvrdil niekedy niekto na tomto fóre že firma nemôže byť v strate?
Lenže na to založenie firmy či prenajímanie nehnuteľností potrebujete peniaze a tie si z nízkej mzdy nenašetríte.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-23 23:29:59 Titulek: Re: vykořisťování [↑]
No ja som to komentoval kvôli Vašej druhej vete, že by si etatisti nabehli.
To je zase ten ankapistický omyl, že miešate dohromady ankapistickú a etatistickú definíciu vlastníctva. Lebo štát súkromné vlastníctvo skutočne garantuje, akurát že nie tak ako si to predstavujete vy ankapisti. A o nehnuteľnosť nemôžete len tak prísť.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-23 20:11:46 Titulek: Re: [↑]
A keď je neschopný majiteľ firmy tak je firma v strate. Napriek tomu že zamestnanci poctivo robia čo im nakázal.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-23 20:09:13 Titulek: Re: vykořisťování [↑]
Prečo si namýšľate že štátne usporiadanie nie je výhodnejšie pre spoločnosť?
Súkromné vlastníctvo tak ako ho chápu ankapisti, nemôže existovať na území štátu.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-23 18:42:45 Titulek: Re: [↑]
Existujú aj firmy ktoré aj riadi platený zamestnanec ( CEO, riaditeľ... ). A akcionári akurát počítajú zisky.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-23 18:35:21 Titulek: Re: [↑]
A teraz je spoločenská zmluva vymyslená? Ako si predstavujete to spoločenskú zmluvu dobrovoľného štátu?

O tom vykorisťovaní: zjednodušene povedané áno.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-23 18:23:15 Titulek: Re: [↑]
Je lepšie ak o mne rozhoduje niekto koho som tým poveril než niekto samozvaný.

Záleží na tom aký by to bol štát. Demokratický štát samozrejme nie, ako môže občan vykorisťovať sám seba?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-23 17:14:09 Titulek: Re: [↑]
Ale veď to je podobné, tak ako vy ankapisti tvrdíte že všetky štáty sú v princípe rovnaké ( staja na údajnom násilí ), takisto súkromné firmy fungujú na rovnakom princípe, na vykorisťovaní zamestnancov.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-23 17:06:59 Titulek: Re: [↑]
Lebo v štáte si vedenie štátu volíme.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-23 16:14:11 Titulek: Re: [↑]
A napriek tomu nemá ani ten designér nijak závratný plat. Na rozdiel od zisku majiteľa. Ktorý to auto ani nenavrhol, ani nevyrobil.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-23 13:34:15 Titulek: Re: [↑]
Nie je to skôr naopak, že tí málo platení robotníci pri páse zhodnocujú prácu toho dobre plateného konštruktéra či dizajnéra?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-23 12:40:10 Titulek: Re: vykořisťování [↑]
Ale veď vy ankapisti tež častokrát argumentujete teóriou, bez ohľadu na možnosť skutočnej voľby.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-23 12:36:51 Titulek: Re: [↑]
A kto tvrdí že hodnota práce nezávisí na jej užitočnosti? Lenže chyba je že cena práce, t.j. mzda, nezávisí na jej užitočnosti, ale na ponuke a dopyte práce, čo sú veličiny nezávislé na užitočnosti danej práce.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-21 13:24:54 Titulek: Re: [↑]
Niektorí? A čo tí ostatní, kúpili si telo v e-shope?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-20 23:16:12 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Nedaj sa vysmiať, úbožiačik.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-20 21:22:14 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Nemáš mi čo rozkazovať, blbečku.
logo Urza.cz
kapky