Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 64)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-28 11:19:53 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Pokiaľ je niekto nájomníkom a nechce ďalej využívať túto službu tak sa musí odsťahovať. A ani v krčme či reštaurácii Vás nenechajú len tak vysedávať bez útraty.
Ak chcete byť niekde podnájomník tak nemáte inú možnosť než súhlasiť s podmienkami za akých je prenajímateľ ochotný prenajať Vám ten prenajatý priestor. A ak nesúhlasíte tak skúšať šťastie inde.
A áno, ak by som nemal lepšiu možnosť tak by som prijal aj takéto hlúpe podmienky, tým skôr že v ankape by neexistovali verejné ( obecné, štátne ) priestory, kde sa dá prežívať aj zadarmo a bez zmluvy.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-28 10:28:26 Titulek: Re: [↑]
Ankap slobodu obmedzuje. Hranicou vlastného pozemku.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-28 10:26:45 Titulek: Re: Ideální systém vládnutí [↑]
Lenže ankap ktorý v iných komentároch presadzujete nedáva každému rovnaký hlas, ale niektorým aj rádovo viac "hlasov".
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 21:44:10 Titulek: Re: [↑]
Nechápete vlastný príspevok?
"Jenže pokud firma tam bude provádět lidem/zákazníkům nepěkné věci (daně, násilí...)" - to zamená že tam tí ľudia sú
"tak tam nikdo nebude i pokud by to bylo podle jejích pravidel." - ak tam boli a už nie sú tak to znamená že odišli ( alebo spáchali sebevraždu, ale to Vám neradím )
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 21:39:55 Titulek: Re: [↑]
Samozrejme, ankapista by sa nepriznal, veď Vy ste dôkaz.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 16:47:03 Titulek: Re: [↑]
Vylučovacou metódou, nevidím že by si konkurovali.
Podľa toho čo považuješ za spoluprácu.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 16:41:57 Titulek: Re: [↑]
"Ad odstavec 1) na první pohled to dává logiku. Jenže počítáte s tím, že na pozemcich té firmy budou lidé nebo se tam pohromou zákazníci. Jenže pokud firma tam bude provádět lidem/zákazníkům nepěkné věci (daně, násilí...)tak tam nikdo nebude i pokud by to bylo podle jejích pravidel. Vy byste tam bydlel?"
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 16:39:05 Titulek: Re: [↑]
Áno, v neprospech ankapistov.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 16:32:05 Titulek: Re: Rozpor v jádru [↑]
Aké? Živelné pohromy? Ak vlastníš les a príde víchrica a strom na niekoho spadne tiež to nebude štát posudzovať ako tvoju vinu. Lebo víchricu si nespôsobil ani ty ani ju nespôsobil štát.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 12:40:15 Titulek: Re: [↑]
To je možné že už si niekedy spomínal že nie si platca DPH, ale kto si to má medzi takou hromadou nezmyslov čo natáraš pamätať?
A keď si taký odborník tak aké percento súkromníkov sú neplatcovia DPH?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 12:35:48 Titulek: Re: [↑]
Áno, AK by bola pravda že trh poskytne službu každému kto ju potrebuje tak by nebolo potrebné zavádzať pozitívne právo. Zdôrazňujem, AK.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 12:30:02 Titulek: Re: [↑]
Mňa by zaujímalo že ako si neuróny KONKURUJÚ.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 11:22:50 Titulek: Re: [↑]
A ako som to mal dopredu vedieť že ty si iba taký trochár čo sa ani nevojde do limitu na platcovstvo DPH? Nie som jasnovidec.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 11:19:42 Titulek: Re: [↑]
No veď ak ju dostane poskytnutú každý, potom oproti pozitívnemu právu nie je žiaden faktický rozdiel.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 11:16:46 Titulek: Re: [↑]
A či iné než legalizovaný úplatok sú rôzne poplatky za skoršie vybavenie a pod.? Veď princíp je presne rovnaký, za peniaze predbehnete v rade toho čo nezaplatí.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 11:14:04 Titulek: Re: [↑]
A to sa chváliš či sťažuješ, blbečku?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 11:07:34 Titulek: Re: [↑]
Zásadný rozdiel je že neuróny spolupracujú a nie si konkurujú. Kým subjekty na trhu naopak.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 00:11:26 Titulek: Re: [↑]
Mohol ste rovno povedať že áno, nemusíte uhýbať pred odpoveďou.
A keď už spomínate protekcionizmus tak rozdiel medzi štátnym a súkromným zdravotníctvom je v tom že v súkromnom je úplatok premenovaný na poplatok. Takže je legálny a tým nepriamo zvyšuje pacientom náklady.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-27 00:04:05 Titulek: Re: [↑]
Chcem vidieť ako si stiahnete lekára z internetu :-DDD. No práveže zdravotná starostlivosť je omnoho podstatnejšia než počítačové hry. Odmietnutím predať počítačovú hru nijako neublížite, odmietnutím poskytnúť zdravotnú starostlivosť môžete pacienta aj dostať do hrobu. Je pravda že v ankape si môže založiť charitu kto chce, len či tá charita bude mať prostriedky na reálnu pomoc. A zase sme naspäť pri tom že ankap zvýhodňuje chamtivcov a trestá altruistov.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-26 23:44:52 Titulek: Re: [↑]
Ak budeš zo seba ďalej robiť hlupáka tak si dám tú námahu pohľadať rozdiely medzi platením daní a odvodov u zamestnancov, živnostníkov a majiteľov firiem. Plus čo všetko si môže živnostník či podnikateľ odrátať od základu z dane či kúpiť bez DPH.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-26 21:51:23 Titulek: Re: [↑]
Na rozdiel od vás kapitalistov sa ja zamestnanec nemôžem daniam vyhnúť, takže percentuálne pomáham viac než vy kapitalisti.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-26 21:50:12 Titulek: Re: [↑]
Myslíte to "štátne" zdravotníctvo z ktorého je väčšina súkromná?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-26 21:48:37 Titulek: Re: [↑]
No určite. Čo je spravodlivejšie, ak pomáhajú všetci kto môžu, alebo ak chamtivci hrabú iba k sebe a altruisti platia aj za nich?
A čo ste od rána spal? Veď to píšem už niekoľkokrát, negatívne právo má význam len do tej miery do akej si jednotlivec zvládne pomôcť vlastnými silami. A to sa nie vždy dá. A čo s tým má zodpovednosť?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-26 18:45:14 Titulek: Re: [↑]
Takže na lekársku starostlivosť budú mať nárok tí čo si vybavia protekciu? To chcete? A kto nemá vplyvného známeho tak nech umrie? A to sa vy ankapisti tvárite ako etalón morálky?
Ilúzia sú negatívne práva, nie pozitívne.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-26 17:34:05 Titulek: Re: [↑]
Kto ste Vy aby ste nechával ľudí zomierať na liečiteľné choroby?
Ja to vidím naopak, každý má prístup ku danej službe a Vy nemôžete svojvoľne odmietnuť poskytnúť službu.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-26 16:27:31 Titulek: Re: [↑]
Ale veď o tom celý čas diskutujeme. Čo ja mám z toho že mi nikto nesmie brániť v zdravotnej starostlivosti ak mi v tom fakticky bráni tým že mi ju neposkytne?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-26 16:14:43 Titulek: Re: [↑]
Na akom Vašom pozemku? Myslíte ten na území štátu? Ktorý podľa ankapistickej definície vlastníctva ani nikdy nebol Váš?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-26 16:13:05 Titulek: Re: [↑]
To je pravda že ľudia sa aj sťahujú do iných štátov, ale otázka je že koľkí kvôli štátu a koľkí kvôli trhu ( = väčšia mzda za rovnakú prácu ). Navyše koľkí z nich sú takzvaní pendleri, že za prácou cestujú do cudziny ale trvalé bydlisko majú stále v rodnom štáte?

Vy ste prvý odporúčal odchod ako riešenie, nie ja.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-26 15:57:37 Titulek: Re: [↑]
Nerob zo seba ešte väčšieho blbca než si. Tí zamestnanci Amazonu si nemôžu ani vymôcť väčšie mzdy a ty si myslíš že by išli na barikády? Daj sa vysmiať.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-26 13:51:47 Titulek: Re: [↑]
Jednoducho. Ak je služba ktorú si z objektívnych príčin nedokážem poskytnúť sám ( napríklad operácia slepého čreva ) tak ju môžem mať poskytnutú jedine v prípade že mi ju niekto poskytne. A pozitívne právo je presne o tom, že mi službu ( napr. spomínanú ochranu zdravia ) niekto poskytne.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-26 13:43:18 Titulek: Re: [↑]
Ad1) No veď prečo neodídete zo štátu ktorý Vám údajne robí také nepekné veci? Veď má cca 200 konkurentov.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-26 13:37:15 Titulek: Re: [↑]
A tvrdím ja že všetok majetok firmy drží jej majiteľ doma pod matracom? Čo to má spoločné s majetkovými a príjmovými rozdielmi?
Keď bude mať daná firma prevahu v armáde tak si tie úvery vynúti aj silou ak bude treba. A možno ani nebude treba, stačí aj hrozba použitia sily.
Ak ste si náhodou nevšimol tak aj v súčasnosti na viacerých miestach zemegule prebiehajú vojny, takže tvrdiť že násilie sa používalo iba v časoch lukov so šípmi je slušne povedané nepresnosť.
logo Urza.cz
kapky