Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 63)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-03 09:23:52 Titulek: Re: marcusant [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Presne naopak, to že niekde na svete prebieha vojna nijako nedokazuje že by vojna hrozila aj v ČR či SR. Vubec nedokazuje.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 23:44:36 Titulek: Re: marcusant [↑]
A čo má s nami Turecko? To je ďaleko.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 23:43:37 Titulek: Re: marcusant [↑]
Čo sa mňa týka tak nepredpokladám ani to že by som sa dožil ankapu.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 21:56:33 Titulek: Re: marcusant [↑]
Lenže na rozdiel od nemenovaného štátu východne od SR my sme člen NATO.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 21:54:07 Titulek: Re: marcusant [↑]
Ak si dobre pamätám tak hoci nie som najmladší tak Lojzo je ešte o pár rokov starší. A modrú knižku nemám, pokiaľ viete čo to bolo. Čiže "C" je správne.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 18:59:31 Titulek: Re: marcusant [↑]
Ako vravel Keynes, z dlhodobého pohľadu sme všetci mŕtvi.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 18:56:50 Titulek: Re: marcusant [↑]
To ja si myslím že aj vznik ankapu je pravdepodobnejší než to že by som dostal povolávací rozkaz a musel ísť do vojny.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 16:58:24 Titulek: Re: marcusant [↑]
A zase miešaš hrušky s jablkami. Ja som písal o rôznych cenách za rovnaký produkt, napríklad rovnaká značka vína od toho istého výrobcu, predávaná v rôznych predajniach potravín napríklad v cene 3-5€ za fľašu. Akú výhodu získa zákazník čo si tú fľašku kúpi za najvyššiu cenu?
A ten príklad s drahým vínom je presne to čo som myslel ja keď som spomínal konkurenciu. Také drahé víno v hociktorom obchode nekúpiš a práve preto si jeho predajca môže prihodiť vyššiu maržu.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 15:41:23 Titulek: Re: marcusant [↑]
zaslúži
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 15:41:07 Titulek: Re: marcusant [↑]
Takže podľa Vás kto predáva lacnejšie než konkurencia tak je odstrašujúci príklad a zasúži si byť potrestaný?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 13:51:26 Titulek: Re: marcusant [↑]
ˇAno, presne tak, nezdá sa mi že by zákazníci platili vysoké ceny nejako veľmi ochotne.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 13:36:38 Titulek: Re: marcusant [↑]
Iste, pri rozmanitosti trhu si môžeme navyberať rôzne príklady.
Lenže ten tvoj príklad je mimo, tie autá si nekonkurujú. Nepoznám človeka čo by si vyberal napr. medzi Škodou a Ferrari. Porovnávaj porovnateľné, teda napríklad ak sme pri autách tak autá rovnakej triedy. Alebo rôzne druhy vína od rôznych výrobcov, ale nie víno s minerálkou a pivom.
Ak niekto predáva s vysokou maržou tak to znamená že má malú konkurenciu, alebo že je medzi rôznymi výrobcami kartel. A to sa mi vôbec nezdá byť užitočné.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 13:19:14 Titulek: Re: marcusant [↑]
Pokud je někdo úspěšný podnikatel a bohatne na volném trhu tak očividně poskytuje službu která je pro zákazníky užitečná, takže mu za to jsou ochotni platit hodně peněz.
S prvou časťou vety súhlasím, s tou druhou už tak celkom nie. Pri nejakej teoretickej "ideálnej konkurencii" by to pravdepodobne platilo, v realite až tak celkom nemusí.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 13:07:18 Titulek: Re: Selská nátura [↑]
Je to skôr vtip, veď nikto nemôže tušiť či ten ankap vôbec niekedy vznikne a ako bude v skutočnosti fungovať. Ale zároveň aj môj súkromný tip.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 12:03:43 Titulek: Re: marcusant [↑]
Ale veď to tvrdenie že kto je majetnejší tak je užitočnejší je donebavolajúca hlúposť. Veď to je matematicky nezmysel, tým že predávam lacnejšie ( a teda zarábam menej ) tak som pre zákazníkov menej užitočný než ten kto im rovnaký tovar či rovnakú služby poskytuje za vyššiu cenu?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-02 11:54:36 Titulek: Re: Selská nátura [↑]
Jak sedláci u Chlumce :-D
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-31 01:23:26 Titulek: Re: [↑]
České zákony o autorskom práve sú asi taký argument proti duševnému vlastníctvu ako Benešove dekréty proti hmotnému vlastníctvu.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-30 11:46:13 Titulek: Re: [↑]
Čo má poplatok za flešku či toner spoločné s priemyselnými patentami?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-30 11:44:23 Titulek: Re: [↑]
Fyzické vlastníctvo nie je skutočné vlastníctvo. Je to iba umelé štátom vylobované privilégium, ktoré držiteľovi dáva právo kradnúť (vyvlastňovať ) ostatným ich duševné vlastníctvo.
V slobodnom trhu by žiadny takýto štátny mocenský konštrukt neexistoval :-D.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-30 00:30:51 Titulek: Re: [↑]
No veď ale kradnutím duševného vlastníctva tiež oberáte autora o zisk.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-29 19:10:56 Titulek: Re: [↑]
Ja som nikde nepovedal žew hocikto kto vie riadiť firmu zvládne riadiť aj štát :-D

Samozrejme že to nebol obhajca duševného vlastníctva, aj keď aj medzi ankapistami sa takí nájdu. Nie každý ankap je tak hlúpy že nedokáže vymyslieť nič vlastné a je odkázaný na plagiátorstvo :-D.
Ten popierač duševného vlastníctva argumentoval proti duševnému vlastníctvo okrem iného aj tým že kradnutím duševného vlastníctva nevzniká okradnutému žiadna škoda, pretože neexistuje "nárok na zisk". Tak ak neexistuje, potom predajom za nákladovú cenu nevzniká výrobcovi žiadna škoda. Ale ja s takou interpretáciou duševného vlastníctva nesúhlasím,len som chcel dať ochutnať ankpaistom ich vlastnú medecínu.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-29 17:49:51 Titulek: Re: [↑]
Jasné, vlastníctvo a vlastníctvo sú nesúvisiace veci, rovnako riadenie a riadenie :-D
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-29 16:13:47 Titulek: Re: [↑]
A čo s čím podľa Vášho chybného úsudku nesúvisí?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-29 12:59:18 Titulek: Re: [↑]
1. Už viackrát najmä pri diskusii o duševnom vlastníctve niektorí ankapisti tvrdili že neexistuje "nárok na zisk". V tom prípade by kúpa za náklady nebola krádež ani lúpež, iba keby výrobca musel predávať pod náklady.
2. Ak neplatí bod 1, nenapadlo Vás že štát ako veľký odberateľ môže s výrobcom vyrokovať lepšiu cenu než za akú si dokáže kúpiť respirátor bežný občan v obchode? Takže nie že okradne ľudí, ale ešte im ušetrí náklady?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-29 10:46:56 Titulek: Re: [↑]
Presne tak, ak rakúska vláda chce aby ľudia nosili respirátory namiesto rúšok tak sa má postarať aby každý obyvateľ mal respirátor. A tak by vybabrali aj so šmelinármi.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-28 18:50:28 Titulek: Re: P R I N C I P [↑]
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-28 13:27:10 Titulek: Re: [↑]
Samozrejme že je žiadúce aby vláda bola akcieschopná. Na vládu ktorá by sa iba pasívne prizerala okolitému dianiu škoda peňazí.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-28 13:24:07 Titulek: Re: Ideální systém vládnutí [↑]
Ja ani neverím že ankap vôbec niekedy bude tak odkiaľ mám vedieť o čom presne sa v ňom bude hlasovať?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-28 12:01:43 Titulek: Re: Ideální systém vládnutí [↑]
O voľbe politikov asi nie :-)
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-28 11:59:49 Titulek: Re: [↑]
Ak pri dome nemáte pozemok...
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-28 11:32:52 Titulek: Re: Ideální systém vládnutí [↑]
No v ankape by sa hlasovalo peniazmi. A príjmová či majetková nerovnosť je veľká a nevidno že by sa v budúcnosti mala výrazne zmenšovať, skôr naopak.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-01-28 11:25:38 Titulek: Re: [↑]
Nie je Vám trápne takto slovíčkariť? Tak opravujem, ankap zatiaľ slobodu neobmedzuje, ale obmedzoval by ju ak by raz vo vzdialenej budúcnosti existoval. Obmedzoval by ju hranicou Vášho pozemku.
logo Urza.cz
kapky