Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis (strana 42)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Tak nám to vysvětli. V čem a jak to chceš provést?
Jak můžeš být přesvědčený že to bude fungovat a neskončí to hospodářskou katastrofou a nedostatkem, když nemáš nejmenší tušení jak by se to mělo udělat? Pokud to tušení máš, tak proč ho tak úzkostně tajíš?
Přesně, taková hloupá otázka: "Jak to chceš udělat abychom byli potravinově soběstační? A v čem přesně?" Každému by měl stačit, že se to "nějak udělá". Vysvětluje to proč seš jen zaměstnanec, na prázdném nekonkrétním žvanění se moc dobře vydělávat nedá. Ale jako jsou i tací, takže nějakou šanci bys možná měl.
Prostě se to nějak udělá. Neobtěžuj Norberta takovými hloupými dotazy na téma "jak?"
Kde je teda to údajné anarchokapitalistické dogma?
Proč by na Tebe měl člověk plýtvat časem a vymýšlet argumenty? Stejně je budeš akorát ignorovat a mlet dokola svoje nesmysly, jako obvykle.
A kde se takové dogma píše? Já to nikde nemůžu najít
A od kdy je to ankapistické dogma? Nějak jsem si nevšiml
Myslím, že za tuhle diskuzi bys mohl dostat cenu za blábolení o ničem. Tak se měj
To jo, ale teď se bavíme o tvém snu o potravinové soběstačnosti.
To už si tu zopakoval několikrát. Ale jak ten hospodářský zázrak chceš provést jsme se zatím nedozvěděli. Vysnít si můžeš cokoliv.
To už si tu zopakoval několikrát. Ale jak ten hospodářský zázrak chceš provést jsme se zatím nedozvěděli. Vysnít si můžeš cokoliv.
A jak přesně to chceš udělat? Zatím jsou to jen prázdné nicneříkající kecy.
Nejde o to jeslti toho máme málo, ale jak to dokážeš využít aby aby nikde ničeho neubylo.
Slunce jako ve Španělsku tu asi svítit nebude abys mohl pěstovat tolik rajčat
Takže jak přesně chceš tu soběstačnost zvyšovat?
Rozhodne o tom nějaký úředník nebo politik, který za nic nenese zodpovědnost. Nezdá se Ti na tom něco?
Tak aspoň něco dobrého sis z té diskuze odnesl.
Ok. Já už se lekl, že by snad to co píšeš, mělo trochu dávat smysl.
Dobře, založím si teda Klub přátel nákupů. Členem se může stát kdokoliv, kdo není nácek nebo levičák jako ty. V klubovém obchodě pak můžou nakupovat jenom členové. Ok? :-D
Co to zase meleš za kraviny? Aby ses nemusel ptát kde, tak rovnou odpovím. V tomhle textu a především jeho prvním odstavci. Ses ráno nevyspal, neumíš číst nebo už tak brzo chlastáš?
Asi je čas diskuzi ukončit, protože s pokud jen tak plácáš hovadiny, tak to asi ztrácí smysl.
Já neargumentuju, že by se nějak měli dohodnout. Co to zase meleš? Můžou se klidně i nedohodnout a jít si každý po svém.

Ano, já totiž prosazuju rovnost práv, na rozdíl od Tebe.

Však můj obchod by taky nebyl obchod pro všechny ale prostě moje provozovna, kde prodávám vybraným lidem. Všem kromě nácků a komoušů, třeba. Náckové a komouši si klidně můžou založit svoje obchody nebo nakupovat u konkurence. Na to m není nic nerovného.

Dá se to říct tak, že ubytováváš hocikoho, okrem cizích lidí. Nikdy jsi u sebe neubytoval kamaráda nebo rodinu? Zdá se, že jakoby diskriminuješ podle známosti, sympatií a tak.
Když zákazník do obchodu nevstoupí, tak taky ne. A tak je to v pořádku, jinak by ten vztah nebyl rovný.
Ty už očividně nevíš co mluvíš. Vynucovat si nedohodu je blbost. Vynucovat si nedohodu prostě znamená nedohodnout se. To je jako bys tvrdil, že si žena vynucuje neznásilnění, ona prostě jen odmítá mít s někým sex. Pokud nemáš možnost se nedohodnout, tak to není žádná dohoda, ale prostě jen podřízení se nátlaku. Nedohodnout se můžou obě strany stejně, takže tam žádná nerovnost není. Nácek nemusí nakoupit u žida, žid nemusí prodat náckovi.

Znova, nechápu proč teda odmítáš dohodu o tom, abych se ubytoval v tvém bytě. Proč tvoje rodina nebo přátelé můžou, a já ne? Proč mě diskriminuješ? Kde je rovnost práv všech k tvému bytu?
Nedohodu si můžou oba vynutit stejně, tím že dohodu nepřímou. Rovnost práv
To je zajímavá mentální gymnastika. Takže jeden se dohodnout musí vždy, druhý může odmítnout. Jasně, rovnost!
Tvl :-D
Proč si můžu vybrat koho pozveš na návštěvu a nemůžu si vybrat komu prodám zboží? Proč nemám k oboum věcem stejná práva?
Pochopitelně, na dohodu musí být dva. Ne že si to jeden vynutí. To už by rovnost práv nebyla
Já jsem pro rovnost práv. Každý se může s každým domluvit, co nakoupí, co ne, co prodá a co ne.
Neexistuje ani právo nakoupit si u kohokoliv chci
Taky by byla možná smlouva, kde by žena vlastnila může. Nebo by se vůbec nevlastnili
Sexuální výchovu tě učit nebudu.
Tak to je fajn, že jsme se dobrali k tomu, že černouškům nechceš nic zakazovat. Tak teď bys to mohl aplikovat všude.

Tak a můžeš se podívat na Afriku a říct mi kde tam není vláda a je tam volný trh? Já vidím skoro same pokusy o právě ten tvůj sociální stát. Akorát to nějak nefunguje a černoušci furt umírají hlady. Mě to stačí abych věděl, že tudy cesta nevede.
Pravém toho, rozhodovat se jak budu nakládat se svým časem, práci a zdroji.
Já nácka do ničeho nenutím. Jen mu nechci poskytovat služby, asi tak podobně jako ty bys mě nepustil k sobě domů na večeři. A nechci aby mě do toho mohl nutit on.

Jediný, kdo tu má potřebu všechny neustále do něčeho nutit nebo něco zakazovat seš ty.

Bavíme se o lidech, ne o věcech.
logo Urza.cz
kapky