Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis (strana 41)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Nebyla řeč ani o ankapu. Prostě jsi úplně mimo no
Však si dělej co chceš. Tupý diletante
Tys především nepochopil, v čem leží podstata argumentu. O žádné "utopii" nebyla řeč. Ale já už Ti to vysvětlil jednou
To děláš pořád. Přizpůsobuješ se sám sobě. A hladem netrpíš, takže to asi děláš dobře. Jako podnikatel bys asi neuspěl, za prázdné žvanění se shání platící zákazníci těžko.
Že zkrachuje někdo o jehož služby není zájem. Resp zájem není dostatečný aby pokryl náklady.
V pohodě, já už jsem na tvoji tupost zvyklý
Ne, oba hovoříme o běžné situaci která nastává i teď. Tupče
Mě bude stačit že neskrachujes. Se svým ziskem si můžeš dělat co chceš, klidně ho dej zaměstnancům. Tak za rok pošli výsledky účetní uzávěrky, ok?
Kyselé hrozny. Klidně můžeš svůj zisk rozdat, ty komouši.
Zas tolik jsem toho dnes nenapsal, tak hledej šmudlo
To je naprosto relevantní. Anarchokapitalsti mluví o trhu jako o efektivním systému alokace zdrojů (koza). A ty blábolíš o tom, že když jednotliví podnikatele krachují (bagr) , tak je to ukázka neefektivity v porovnání se státem.
Jak uspět při podnikání. Jeslti to víš, tak se predveď.
Už jsem Ti to vysvětlil.
Ty tu hloupě strawmanujes.
Efektivity celého systému. Co je na tom zase k nepochopení?
Tak zastav dům, půjč si a rozjeď podnikání. Když to teda všechno víš. Můžeš ukázat jak budeš spravedlivý a nikoho nevykořistovat a na ničí úkor se neobohacovat.
Pak už jen ležíš na gauči a vykořisťování zaměstnanci ti posílají peníze. Easy
To, že neúspěšný podnikatele, o jejichž služby není zájem, krachují, je z známka efektivity. Neplýtva se zbytečně zdroji. U státu se nic takového nestane, protože z cizího krev neteče a další peníze se vždy ukradnou. Další ukázka toho jak, totálně mimo seš.
Já mluvím o současných státech, jako KLDR, nevysvětlil jsi proč by to třeba tam tomu tvému popisu nemělo odpovídat. Ale platí to i do minulosti. Takový Stalin taky asi neměl žádné extra velké "osobní majetky", ale jinak rozhodoval o celém SSSR, tak jaký je v tom rozdíl. Mrtvým má na kontě víc než dost.
Ha ha
To si pleteš, to je typický průběh pokusu o socializmus. Třeba KLDR, tam se děje přesně to co píšeš. Asi tam je moc volného trhu a měli by jej víc regulovat
Když tu po tolikáté opakuješ takové hovadiny...
Ty to nechápeš Lojzo. Selhání trhu je, že lidi plody svoji práce automaticky nerozdávají zadarmo každému, kdo je chce.
Jasně, takže diktátor jakýkoliv volný trh v podstatě zruší. Ale je to chyba trhu, že to pak nefunguje.
Kde teď lidé trpí nedostatkem potravin - Venezuela, KLDR - všechno jsou to levicově orientované státy.
Protože až bude krize, tak ostatní státy zákaží export a my budeme bez potravin. Pochopitelně, nikdo Ti nebrání být soběstačný na lokálnejší nebo vyloženě individuální úrovni. V krizi můžeš mít výhodu.
Těžko se namítá, kde konkrétně můžou vzniknout problémy, když nemáš žádnou konkrétní myšlenku. Chceš zavádět cla, dotovat zemědělce nebo co? Mám ti snad radit? :-D
Jenže taková produkce se nezvýší z ničeho nic. Proto se Tě tu už po 158. ptám, jak bys to chtěl udělat? To je politicko ekonomická otázka, ne otázka na detaily pěstování brambor.
Námitky se točili kolem tvrzení v článku. Pokud chceš nějak uměle podporovat "soběstačnost", tak to bude něco stát, tedy to povede ke zhoršení nabídky, nebo k omezení poptávky (všeobecně). Pokud Ti nedochází něco tak základního, tak stejně moc nevím o čem se s Tebou bavit.
Námitek tu zaznělo několik. Pokud považuješ otázku na konkrétnější popis provedení tvých nápadů za hloupou... Tak to něco říká hlavně o Tobě
Dobře, teda aspoň že si to umíš přiznat. Jen teoreticky plácáš a nic užitečného k námitkám říct neumíš
Tak jsme si potvrdili, že tu jen prázdně plácáš. Protože to jeslti to je nebo není teoreticky možné tu nikdo neřeší.
Ale očividně stejně ne. Třeba v banánech jak jsi sám psal. A na Česká rajčata v prosinci se taky těším.
A co si z tvojí odpovědi mám jako odnést? Řekl jsi jen cosi o tom že, když to jde jinde, tak to musí jít i tady. Kde jinde, co tam dělají a jak to chceš aplikovat zde, jsem se nedozvěděl. A hlavně jak to uděláš, abys neomezil celkovou nabídku. Ale já už Tě znám, takže mě to nijak nepřekvapuje.

Když se Tě šéf zeptá, jak zvýšit prodeje, tak mu řekneš, "uděláme to stejně jako konkurence"? Myslíš, že mu to bude stačit? :-D
logo Urza.cz
kapky