Komentář 53081
» odpovědět «
Autor: velkej Ká
Čas: 2020-04-09 07:30:34
Titulek: Re:
[↑]
Web: neuveden
Mail: neuveden
Tak určite, potenciálny výrobca vidí že všetci ľudia v uliciach už majú doma vyrobené rúška, ale on namiesto vlastných očí bude veriť nejakým blbým poučkám.
Tak já si můžu doma ušít ledacos, a stejně si radši kupuju hadry v krámě.
Na to aby som ja ako predavač vedel že je po niečom dopyt mi úplne stačí vidieť že mám prázdny sklad, nepotrebujem k tomu priekupníkov.
Prázdný sklad už je pozdě. Před tím se mají zvyšovat ceny, což přitáhne další výrobce (tedy z Vašeho pohledu dodavatele).
Prečo štát zatvára reštaurácie? No predsa kvôli tomu aby sa pandémia nešírila rýchlejšie než sa šíri. Pri jedení je dosť problém mať rúšku na ústach :-D.
Takže uznáváte, že restaurace nezavřel koronavirus, ale stát. Kdyby je stát nezavřel, asi by zavřely také, ale samy od sebe, lépe by si rozvrhly utlumení provozu, nebo by našly nějaké další cesty, jak se situaci přizpůsobit.
Tá Vaša reorientácia má jednu chybu, kuchár vie variť a nie šiť.
Achjo. Hlavně že do vedlejších vět jasně píšu, že ta reorientace nemusí probíhat přímo, tedy že by číšník šel šít, ale ten řetěz změn může zahrnovat více přeorientovaných osob.
Takže oveľa efektívnejšie riešenie je tých kuchárov a čašníkov a reštaurácie dotovať kým karanténa neskončí, aby sa potom mohli vrátiť ku práci ktorú ovládajú.
A pokud ta situaci díky neschopnosti státu potrvá třeba roky...?
Tak já si můžu doma ušít ledacos, a stejně si radši kupuju hadry v krámě.
Na to aby som ja ako predavač vedel že je po niečom dopyt mi úplne stačí vidieť že mám prázdny sklad, nepotrebujem k tomu priekupníkov.
Prázdný sklad už je pozdě. Před tím se mají zvyšovat ceny, což přitáhne další výrobce (tedy z Vašeho pohledu dodavatele).
Prečo štát zatvára reštaurácie? No predsa kvôli tomu aby sa pandémia nešírila rýchlejšie než sa šíri. Pri jedení je dosť problém mať rúšku na ústach :-D.
Takže uznáváte, že restaurace nezavřel koronavirus, ale stát. Kdyby je stát nezavřel, asi by zavřely také, ale samy od sebe, lépe by si rozvrhly utlumení provozu, nebo by našly nějaké další cesty, jak se situaci přizpůsobit.
Tá Vaša reorientácia má jednu chybu, kuchár vie variť a nie šiť.
Achjo. Hlavně že do vedlejších vět jasně píšu, že ta reorientace nemusí probíhat přímo, tedy že by číšník šel šít, ale ten řetěz změn může zahrnovat více přeorientovaných osob.
Takže oveľa efektívnejšie riešenie je tých kuchárov a čašníkov a reštaurácie dotovať kým karanténa neskončí, aby sa potom mohli vrátiť ku práci ktorú ovládajú.
A pokud ta situaci díky neschopnosti státu potrvá třeba roky...?