Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Lojza (strana 123)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Ano, s tim naprosto souhlasim,to je snad jasne ne? Vzdyt to prezentuju roky. Proc mi to tedy rikas?
Ehm...kdo vytvari policjeni statistiky...
A ehm...EHM!!!!... EHMMMMMM!!!!! proc si asi myslis, ze po me v tom Liberci chteli, abych priznal vse v Liberci, a jinde jim to bylo jedno? Ze by to naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahodou melo neco spolecneho s ...ehm.....policejnima statistikama?
Jinak nevim, jak by mohla byt chyba ve me, ze me nekdo naboura a policie to neresi (tvl, bylo mi 20, to jsem ten stat jeste zral jako nejvetsi modlu, takze jsem se pred tema policajtama klepal a prosil je pomalu na kolenou, aby mi pomohli). Nevim, jak by mohla byt moje chyba, kdyz nam vykradli prodejnu, my vedeli, kdo to byl (temer jiste), policii jsme to rekli, a oni to uzavreli s tim, ze jsme si to vykradli sami? Co jsme jako meli udelat LEPE????
Jak muze byt chyba ve me, kdyz mi zamestnavatel neplatil vyplatu a statni organy nas poslali do prdele, ze s tim nebudou nic delat? Jako CO KONKRETNE jsem mel udelat lepe???? Jak jsem mohl byt jiny clovek, aby mi to vyresili????
Tvl, to jsou zase kecy
Aha, takze skutecne nazory ostatnich nerespektuju, protoze s nima nesouhlasim a chci, aby to bylo jinak.
Jo tak to jsem nevedel, ze to takhle ve svete chodi.
Trebas kdyz se s pritelkyni domlouvame, kam pojedeme na vylet, ja reknu ze na Kokorin, a ona ze na Krivoklat, a kazdy k tomu mame nejake duvody, proc bysme meli jet zrovna na to nase, a pak se dohodneme a jedeme trebas na Krivolat, tak to vlastne znamena, ze nerespektuju jeji nazory, protoze ja prosazuju jet na Kokorin.
Jo, to dava logiku, jasne.
Ale rozhodne byly nejake normovane maturity od nejakeho Cermatu, to si pamatuju, jak se resilo, ze zaci na ruznych skolach maji trosku ruzne vedomosti, ale pak vsichni dostali maturitu od Cermatu a ten to hodnotil podle jednoho metru.
A nejak se slo odvolat, kdyz mu to zhodnotili, ze to neudelal...
jsem si jisty, ze slo ocestinu, ale nevim jiste, jestli i o matiku ....
Tjn.
Ono se to vzdelani vseobecne "precenuje"
Dulezite je, jestli clovek neco umi a ne, jakou ma skolu. Casto to spolu vubec nijak nesouvisi (bohuzel)
noooo...tim bych si nebyl tak jisty. Neni to tak davno, co se rikalo cosi o statnich maturitach a tam byla maturita z matematiky tusim povinna, a jeste k tomu vsude stejna.
Ale ono se to meni kazdy rok, takze netusim, jak je to aktualne letos :-D
A k tomu potrebuju 3-4 dalnice vedle sebe? Muzes mi to nejak vysvetlit, proboha proc?
Ehm...Taliban je "despota". Taliban nepotrebuje, aby mu fungovalo decentralizovane pravo, protoze by pak Taliban nemel takovou moc.
To je zvlastni argument.
Co se tyce bezpecnosti, tak me v zivote nekolikrad okradli - vyreseno policii 0x
Nekolikrat me nabourali a ujeli/ jinak poskodili auto - vyreseno policii 0x, 1 pripad vyreseny vlastnima silama, kdy jsem si vinika nasel, ale Policie toho nebyla schopna
Nekolikrat jsem byl podveden, vyreseno policii 0x
Tresnicka na zaver: Sam jsem kdysi pachal trestnou cinnost. Pri interkaci s policii mi bylo vyslovne policii nabidnuto, ze at priznam vse, co jsem udelal v okrese Liberec, a ze oni ze i kdyz vedi, ze jsme delali jeste jine, nezakonne veci nekde jinde, tak zaridi, aby to zmizelo a nikdy se to nevysetrilo. Tak jsem s nima tak dohodl a ONO SE TO TAK STALO!!!!
No, to je mi super oblast bezpecnosti a prava....
Z ceho cerpas, ze nerespektuju odlisne nazory??? Ze s nima nesouhlasim? Ale bozinku, to je opravdu hrozne, ja s tebou nesouhlasim, takze te nerespektuju, utikej honem za maminkou!!!
Ano, pokud zijes ve svete, kde je nutne se dopravovat auty po nejake konkretni dalnici, potom mas pravdu.
Ale tak to typicky neni.
Btw, samozrejme, pokud by teoreticky byla soukroma dalnice a majitel zacal zakazniky nejak zasadne "zdimat", at uz to znamena cokoliv, tak mu nezmizi vsichni pres noc. Bude to trebas trvat mesice, roky...Ale pak zmizi a jemu zustane dalnice, kterou postavil za obrovske naklady, ktere se mu jeste ani nezaplatily (typicky obchodni model dalnice bude takovy, ze se zaplati za desitky let). To jiste jako majitel chces, ze...
No nechces....takze se budes chovat tak, aby se to nestalo.
Btw, zakaznici zde imho paradoxne tahaji za delsi konec. Si vezmi, ze postavis dalnici za ja nevim, 10 miliard kc a pak ti po ni nebude chtit nikdo jezdit a platit za to. Ten majitel dalnice je na tom zivotne zavisly, aby po ni lidi jezdili...
No jasne, na peceni dortu pocitas s vektorama kazdy druhy den, to prece vi kazdy....
Existuje nejaka "norma", co se vsichni zaci povinne musi ucit napriklad v matematice. Zvlast, pokud se jedna o maturitni obor. Proste vsichni se musi ucit to, aby mohli na vysokou. A ze nekdo na vysokou nechce a chce jenom pect dorty? Nezajem, musi se prizpusobit tem, co na vysokou chteji.
Takze se na vsech skolach zaci uci ja nevim, vektory, i kdyz realne to mnozi z nich nebudou potrebovat.
Ale ty jsi nepsal o tom, jestli si to mysli lidi, ale jestli se to ukaze :-D
Jasne, lidi to mnohdy nevidi....Ale ukazuje se to dnes a denne.
Schvalne mi napis nejaky obor, kde stat funguje suprove a na volnem trhu by nemohl existovat zadny subjekt, ktery by to delal lepe.
Jako realne...
Vymyslene to byt nemusi. Ja byl na stredni skole v oboru elektro, slaboproud, strucne receno jsme se ucili, jak funguje radio, TV, pocitac, telefon a podobne veci a meli bychom to umet opravit, navrhnout, postavit, atd. Tedy vcelku specificka odborna vec.
Bylo tam dost lidi, kteri nemeli problem s timto, ale matematiku ABSOLUTNE nedavali. Jako ze vubec. Netusili, nejen co je vektor, ale ani co je linearni rovnice o dvou neznamych, napriklad. Nebyli schopni spocitat uhly v trojuhelniku, absolutne vubec...
Ja naopak byl v matematice extra dobry, takze to dopadlo tak, ze na intru jsem naucil tak odhadem 10 lidi pred maturitou matiku natolik, aby alespon udelali maturitu. Zajimave bylo, ze ode me to pochopili uplne v pohode, ale ve skole nepochopili nic (cemuz se ale nedivim, protoze ve skole se to vyucovalo stylem Tady mate vzorecek, naucte se ho nazpamet, zitra z toho pisem test).
Nastesti u nas na skole chapali, ze se ucime nejake odborne veci a ten zbytek nam "tolerovali". Me trebas ve ctvrtaku vychazela na konci roku cista petka z cestiny, protoze jsem na to sral, jelikoz nase cestina byla "pan xyz se narodil...napsal...umrel...naucte se to, zitra z toho pisem test" a to jsem zcela ignoroval. No, stejne mi na konci na vysvedceni dali za 4, abych mohl k maturite.
Ale trebas bracha delal po vyuceni nastavbu - dvouletou - k ucnaku a POLOVINU TRIDY nepustili nakonec k maturite, protoze dostali za 5 z ucetnictvi (kteremu ten ucitel sam nerozumnel)
Ale jiste, vzdyt mas pravdu. Pokud se ukaze, ze neco dela stat spatne, je potreba to privatizovat.
Konkretne zcela vsechno.
No hura, jak jsme se shodli.
Nesouhlasim temer s nicim, co jsi napsal.
Jedina pravda je, ze trzni ekonomika v demokratickem state funguje lepe, nez centralni ekonomika v diktature.
V drtive vetsine pripadu to tak skutecne je.
Vse ostatni neni pravda.
Ne, proc by to tak proboha melo byt???
Ano, pokud by tam byla cedule "vjezd na vlastni riziko", zalezelo by na me, jestli bych tam vjel. To by bylo alespon fer.
Dneska na statni dalnici si rozbijete auto, protoze tam zadna cedule "vjezd na vlastni riziko" nebyla a tak ocekaval, ze kdyz je to dalnice, ze to bude mit parametry jako dalnice.
Ale rikal jsem si, ze zitra zavolam na RSD, kam jim mam poslat k proplaceni fakturu z autoservisu. Jsem zvedavej, co mi reknou.
Btw, me neprestava fascinovat tvoje presvedceni, ze nekdo bude roky stavet dalnici, da do toho obrovske prostredky, a pak bude delat vsechno proto, aby mu tam nejezdili lidi. To dava logiku :-D
Tvl, pokus se nekdy zamyslet nad tim, co pises...
Jsem ochotny se vsadit, ze napriklad takovy Google plati v CR MNOHEM mene na danich, nez nejaky podnikatel, co ma par desitek zamestnancu.
Ale jasne, neni to pro ten Google vubec vyhodne. Ani trosku...
Ostatne, trebas takove automobilky, co tu dostaly rovnou danove prazdniny na deset let a jeste dotace na stavbu fabrik k tomu, tak tam doslova platim vetsi dane ja, ktery ani nemam zamestnance, nez oni. Sranda byla, ze po 10 letech to proste zabalili a sli jinam, kde zase nemuseli platit dane.
Ale chapu, je to pro ne priserne nevyhodne.
Trzni ekonomika fungujici v demokratickem pravnim state je optimalni PRO KOHO PRESNE? To jsi nejak zapomnel dodat. Chapu, ze je optimalni trebas pro velke korporace, to ano. Ale naopak, napriklad pro drobne zivnostniky, jako jsem ja, moc optimalni neni. Naopak bych rekl, z vlastnich zkusenosti, ze je zcela neoptimalni. Nemuzu delat veci, ktere umim a brat si za to penize (legalne), napriklad (a nemyslim tim vyrobu drog a podobne, coz ani neumim. Myslim tim napriklad nejake prace ve stavebnictvi a podobne. Umim je o mnoho lepe, nez mnozi ti, co na to "maji papir")
Kdyz uz pro nekoho neco udelam, musim z toho odvadet vypalne. Silnice jsou tu v takovem stavu, ze jsem na dalnici Praha smer Pribram, na nove zrekonstruovanem moste, malem utrhnul kolo (odsrala to pruzina, ktera se rozletela na kousky, auto pry pujde zachranit). Docela by me zajimalo, co s tim optimalne muzu delat? Zaplati mi majitel te silnice opravu? Asi neeeee..... (pro neznale, predstavte si takovy ten zpomalovaci retarder, co maji ve mestech....zvecte ho na dvojnasobek, a umistete ho na dalnici, na zacatek a konec mostu. Nedavejte k tomu hlavne idealne zadne znaceni. Maximalne tak jednu malou cedulku s doporucenou rychlosti, kterou kdyz to prejedete, tak se stejne pravdepodobne casem zabijete, jen co bude naledi). Priznam se, ze bych radsi zil ve svete, kde by za tohle nekdo nesl financni zodpovednost. Napriklad....Take mi neprijde uplne optimalni, ze z mych penez se financuji sluzby, ktere nepouzivam. Ze se z nich financuje zbozi, ktere si nekupuju. Atd atd. Me to fakt optimalni neprijde ani trosku.
Ja si to, co si myslis o Urzovi, vubec nemyslim.
Ostatne, napada me jedna vec, ktera te mozna mate: Nekteri lide, a nekdy to mam stejne i ja, se chovaji jinak "v beznem zivote" a kdyz "neco vysvetluji". Ja kdyz neco vysvetluju, co je nejak velice dulezite, z nejakeho zavazneho duvodu, tak se docela oprostim od toho, jestli to vysvetluju kamaradovi ci nekomu, koho ani neznam, a kladu duraz na to, abych to vysvetlil tak, jak chci. Tuhle jsem neco odborneho resil s kamaradem, on tvrdil opak toho, co ja, no ja si jsem zcela jisty, ze mam pravdu (jedna se o technickou vec, tam jde vcelku jednoduse zjistit, kde ta pravda je). Bylo nas tam u toho cca 6, byl jsem na navsteve, kde bylo vice lidi.
Druhy den jsem se z druhe ruky dozvedel, ze jsem tam pry udelal hroznou ostudu, protoze jsem se s nim hrozne hadal a nebyl jsem schopny uznat, ze by mohl mit pravdu. A jakej jsem hroznej...
Pricemz z meho pohledu jsem se VUBEC nehadal, pouze jsem trval na tom, ze ta vec je tak a tak a proc to tak je. A bylo mi uplne jedno, ze se bavim s vybornym kamaradem. Slo o nejakou vec v zapojovani elektrickeho rozvadece, takze potencialne vec, ktera muze ohrozit neco zivot. Takze jsem proste trval na tom, ze urcite veci funguji tak a tak.
Okoli to ale bralo jako hadku a jako ze jsem nesnasenlivy a nedokazu udelat kompromis.
No, v pripade zapojeni elektrickeho rozvadece se skutecne kompromis neda delat...ale to ti ostatni vubec nechapali, pac tomu vubec nerozumi.
to davam jen jako priklad...
Ja Urzu trebas parkrat potkal soukrome, kvuli uplne jinym vece, nez se resi tu, a prisel mi jako zcela normalni clovek...
Stejne by me zajimalo, jak jsi ty a tobe podobni prisel na to, ze Urza nejak nema socialni citeni a podobne.
Vzdyt z toho, jak se chova, vyplyva presny opak.
Vubec to opravdu nechapu.
Prijde mi to, jako takove plivnuti po nekom necim, proti cemu se dost dobre neda branit.
A to mi prijde HODNE, HODNE nefer.
Sakra mobil dělá automaticky opravy....mělo být "vybocovani ze stáda"
Že jdu okolo...IMHO výuka "vybudování ze stáda" je vcelku důležitá věc. Nemusí se to dělat nějak násilně....třebas já svým dětem vstepuji něco jako "když ti někdo bude říkat ošklivé věci, není to tvůj problém. Netrap se tím, to on je hlupák, a ty za to přece nemůžeš, že je hloupej. Ať si říká, co chce, není to důležitý"
Osobně jsem přesvědčen, že průměrný ancapak dává na dobročinné účely víc, než ty....ty drzgresle...
Já mám vypozorované, že děti docela chytly hry, které viděli hrát mě. Já je hrál, oni se dívali, pak jsem jim vysvětloval, co se tam děje a proč a oni vlastne začali chtít hrát to, co já. Hrají málo her, které bych nehrál. Pokud třebas ty hry nehrajeme, tak nemají ten vzor a pak je třebas nenapadnou ty "kvalitní hry". Kluka třebas i baví šachy a tak....tak je v tom nechávám, přijde mi to naopak docela super, že je baví hlavně logické hry
To je zvlastni, to vubec u deti nesleduju...Co tam tve deti delaji?
Moje hrajou hry, na koukani na tiktok maji mobily :-)) (btw, jsem rozvedenej, decka mam u sebe obcas, ale trebas o prazdninach byly u me 14 dni v kuse, a tam jsem to videldocela jasne - prvni dny jen hrat na Pc, a pak uz je to "prestalo tolik bavit")
Hry hrajou docela co videli u me, pripadne si sami rekli, co by je bavilo. Mam holku, aktualne neco pres 10, a kluka, neco pres 7. Oba uz par let hraji PUBG :-D Oboum to docela jde, je docela zajimave sledovat, jak kazdemu neco jineho, klukovi docela jde strilet, holce vice jezdit autama. Hrajou ma mym accountu, takze uz se potkavaj s nejakejma prumernejma hracema, obcas jsou schopni i vyhrat v nejake random parte :-))
Co je ale zajimavejsi, tak oba dva hraji Heroes of Might&Magic 3, a to na docela slusne urovni, tuhle se mi kluk chlubil, ze vyhral mapu proti 3 PC oponentum na Normal obtiznost. Pricemz neumej v podststate vubec anglicky, takze vsechno maj okoukany, obcas se me zeptaj "co dela tohleto" a zapamatujou si to.
Co je jeste zajimavejsi, tak hrajou Hearthstone, pricemz hrajou predevsim takovy "autobattle" mod, coz je vrcholne logicka hra, opet okoukali, co co dela, jsou schopni si to spocitat, jak to maj hrat, opet hrajou na mym accountu, kde jsem tak cca v top1% na svete a oni to hrajou na stejne urovni, jako ja (tedy hraji se stejne dobrymi hraci, jako jsem ja a jsou schopni vyhravat)
Jako nejaky "puritan" by se z toho asi opupinkoval, ze 6-7 letej kluk hraje strilecky, ale me to prijde dost podobne tomu, kdy ja v jeho veku si taky s kamosema hral na indiany a strileli jsme po sobe lukama a prakama, akorat ze v realu :-))
Holka jeste hraje automobilove zavodni hry :-)
A nikdy jsem nezaznamenal, ze by z toho byli nejakci spatni, ba prave naopak, berou to jako super zabavu, stejne jako delame nejakou dalsi ruznou jinou zabavu spolu. A uplne na nich vidim, jak jsou z toho stastni, zvlast z tech logickych her, kdyz nekoho porazi, ci kdyz v HoMaM vyhraji mapu, tak se mi vzdycky strasne chlubi, jak to vymysleli, jak to dokazali, ze vyhrali....A kdyz prohrajou, tak je ucim, at si to "analizujou", proc prohrali, at se na to podivaji, co udelal souper lepe nez oni a priste uz budou chytrejsi, a je to hrozne bavi a fakt zazivam neustale, ze se mi chlubi, ze se neco naucili a ted ze uz vedi, jak na to.
A nezaziju, ze by byli jakkoliv nastvani, ze prohrali, nebo neco takoveho.
Kdyz si hrajou a pak toho nechaj a jdou delat neco jineho, tak vzdy, ve 100% pripadu, jsou veseli a maji radost.
Mozna to bude fakt tim, ze hraji hodne logicke hry a me prijde, ze ty deti radi objevuji, jak veci funguji, jak neco zlepsit a jak to vymyslet tak, aby priste byli chytrejsi.
Jen ze jdu okolo...vypozoroval jsem u deti, ze napriklad s tim sezenim u Pc je to takove...kdyz se jim to hodne zakazuje, tak to chteji delat o to vice.
Pokud se nechaji, at si delaji co chteji, tak nejprve nastane obri zajem o Pc, ktery po case opadne a Pc je pak jiz beznou soucasti dalsich aktivit, ne prilis vyznamnou.
Jo, muze pak byt nekdo jako ja, kdo to bude mit vylozene jako konicek, a tam to bude jinak, jenze to je stejne u jakehokoliv konicku, proste clovek mu venuje vice casu (ja jako dite mel za konicek napriklad cteni, takze jsem bych schopny precist knizku za par dni, a cetl jsem kazdy den, hodiny)
To je zvlastni, neznal jsem doposud zadneho cloveka, co by netouzil mit neco, co zrovna nemuze mit.
Gratuluji k prvenstvi.
Btw, pak uz chapu, proc jses jenom zapsklej degenerat, co nadava na ostatni, jak ho vykoristujou, a nic jsi nedokazal.
Ono se neda nic dokazat, kdyz netouzis po nicem, co by te motivovalo udelat neco navic.
Jojo, hrajes debila, co nechape tak dobre, az by ti to clovek veril.
Samozrejme se jedna o to, ze je tam nechaji umirat a nepusti k nim ani doktora.
Ale zase, chapu, ze ty bys s tim take souhlasil, bylo by ti to podobne.
Aha, tak on uz ani ve state nemuze nekdo neco chtit, jo...
To je blby, to jsem nevedel.
Ja bych trebas chtel jachtu....Sice ji nikdy mit nebudu, protoze na ni nemam, ale to jsem nevedel, ze ji ani nemuzu chtit...
Neznam zadneho kapitalistu, co by chtel otroka.
Ty ano? A pokud ano, muzes jmenovat?
logo Urza.cz
kapky