Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis2 (strana 16)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Například když vyměníš poslední chleba za lokomotivu. Sice umřeš hlady, ale polepšil sis. A kdo si mysli ze si nepolepšil je ankapisticky blbeček.
Kěž bys myslel. Bavíme se tu furt dokola o tom samém , takže už bys to za ty roky mohl vědět . Vyspat se není mezilidská transakce.

Ako je to možné ? Zkus se zamyslet , třeba té něco napadne . Dej vědět zítra jeslti si na to přišel .
To jsem ti tam vysvětlil proč. Tvoje výmluva nic neřeší .
Zaprve nakupuji často od výrobce , třeba pekárna nebo restaurace . Za druhé to nic nevysvětluje , protože o obchodník bude taky mít zaměstnance a tedy úplně stejně náklady a zisk. Porad ten samy problem jen si ho posunul o článek v řetězc, je jedno kolik těch článku tam bude , každá transkakce bude mít ten samy problem.. A nakoupit a dovést a uskladnit zboží abys nemusel obíhat 100 různých výrobců je pochopitelně taky práce, pochopitelně užitečná .
Ale zase se muzes těšit z její vysoké objektivní hodnoty . Sice jen virtuální , protože je ti k prdu , ale co… Ovšem pozor , je to sice objektivní hodnota , ale jakmile budeš chtít tu lokomotivu prodat , tak se ta objektivní hodnota změny objektivně na jinou , protože to pak budou objektivní hodnotou tvoje náklady , které jsi za ni zaplatil. Takže si pokud jsi ji koupil “levně “, za min než její výrobní náklady , muže se ti stát, ze i když ji budeš chtít prodat za , tu její objektivní hodnotu (pro tebe objektivní hodnotu , přičemž teda nic jako pro tebe hodnota neexistuje ), tak se sprosté obohatíš na úkor svého zákazníka a okradeš ho , protože na tom ve skutečnosti budeš mít zisk. Vítej v Norbertově říši :-D
No a co ze se oba mají lépe? Fakt? Takže peotvrzeno, cele tvoje ekonomické bláboly se točí kolem nějakých rádoby objektivních hausnumer, ale úplně ignorují to zásadní , aby se lidi měli lip . K čemu je mi “majetkově neztratit” když umřu hlady? No ano, úplně k hovnu.

Když se se oba mají lip , tak to zjevně z hlediska toho podstatného , jejich užitku , není transakce s nulovým součtem , a ze ty sis z nějakých hausnumer za ně odvodil součet nula jim muže být jedno.
Zákazník co bude zároveň zaměstnanec dané firmy, těch bude jen marginální zlomek, takže nie. Ze jsou ceny vysoké nebo mzdy nízké je tvoje interpretace , objektivní realita je ze jsou nějaké (dosaď si konkrétní čísla z tvých dát co je nemáš ).

A klasická Norbertovkska neschopnost odpovědět. Nepřekvapivé. Vykládáš mi jak tu hodnotu potřebuju kvůli tomu ze se nemůžu podívat do účetnictví , do kterého se ovšem stejně musím podívat . Ty zjevně v prve řadě sám netušíš co povídáš.
Tak si rozmysli co chceš tvrdit . Buď je hodnota výrobku rovna nákladům, kde je započítána ta mzda pracovníka, nebo je hodnota práce která výrobek udělala rovna mzdě plus té nadhodnotě v tom zisku. Jinak to dohromady nedává žádný smysl, když si ten zisk “objektivně” nárokuje zároveň pracovník i zákazník.

A bavíme se o ekonomii ne o právu, takže si nech žvásty o kradení . Které to tak mimochodem nemůže být jelikož kapitalismus a zisk je naprosto legální. A zvolili jste si to tak dobrovolně ve volbách. Žádné pravo na platbu nad rámec domluvené mzdy od kapitalisty neexistuje.
A kde je teda ta hodnota práce?
Zákazník při koupi zaplatí kolik zboží stojí . Tím jestli si tu cenu rozeberou pracovníci nebo kapitalista, nebo mu to ještě někdo zadotuje nebo pak ty prachy vylejou do kanálu nic víc neztrati ani nezíská .

A teda u těch obyčejných lidi u kterých potrebuju hodnotu protože se nemůžu podívat do účetnictví , u těch ji zjistím tak ze se podívám do účetnictví prodejce na náklady . Aha . A proto potrebuju ten nadbytečný pojem a bláboly kolem ?
Účetní někde počítá jakou hodnotu měla něčí práce za poslední měsíc? To jsem ještě neviděl .
Tak takhle vyhodnocujes “pravdu”, aha. Tak to vysvětluje leccos.

Před chvíli si napsal ze stát není komerční subjekt , takže si těžko muže dotovat nějakou “konkurenci”. Pokud nemá smysl se bavit o monopolu , nemá smysl se bavit o konkurenci - to jsou dvě spojené nádoby. Ne že si výběreš standardně to jedno co se to hodí a to druhé ne, jako tu zase předvádíš. A o tom ze mají státní školy MONOpol jsem nic nepsal, nauč se číst, když tu chceš žvanit. Ale na udělování povolení školám, to stát určitě MONOpol má.
To je fakt fascinující co za totální hovadiny jsi schopny vyplodit . To snad není možný ze by si to nemohl dělat záměrně .

Takže protože stát si ve spoustě oblastech uzurpuje výhradní práva něco dělat a vybírat za to prachy a zakazuje nebo omezuje ostatní, případně i komerční, subjekty tak nemá smysl hovořit o monopolu? Zajímavý ze nemáš zároveň problem blábolit třeba o tom ze si stát “dotuje konkurenci “ v podobě soukromých škol. Což je pro nej dokonce levnější než jeho vlastní školy. Pokud není komerční subjekt a nemá smysl hovořit o monopolu , tak taky nemůže mít smysl hovořit o nějaké konkurenci. Proste klasické plácání hovadin jak se ti to zrovna hodí.

Dodal bych něco o vymašťených ovcomrdech , ale jsem slušný , tak to neudělám .
To už bylo fakt dávno , ze si ani sám úplně přesně nevybavuju o čem jsme se to bavili, ale bylo to tohle téma. Ale vím ze jsem to právě takto zkoušel , vyhnout se těm slovíčkům co ho tak rozrušují. A bylo to k prdu . A vono to taky neznamená , ze jsem tehdy nemlel sám kraviny, takže to raději nebudu dohledávat ;-).
Ty zase nechápeš otázky. Mohli byste si rozumět.
No logické je ze tahle definice se ti nehodí , tak jste si vymysleli jinou . Logicky bys v pohodě i u práce mohl určit náklady a od toho si vyvozovat nějaké podobné hausnumero . Ona nákonec i zaplacená mzda je objektivní číslo , takže to by mohla být úplně logicky taky hodnota práce . Jenže ty potřebuješ obhájit proč bys měl něco sebrat kapitalistovy a přerozdělovat to , takže proto sis účelově udělal jinou . Akorat problem je ze ji stejně neumíš prakticky aplikovat ani vysvětlit jak by to mělo přesně fungovat , jen opakovat dogmata umíš , viz vedlejší vlákno o hrnečku.
Ja vím, však to jsme pravě řešili posledně . Tohle se pochopitelně Norbertovi nehodí , tak má definici pro práci jinou.
To už je hodně dávno, co jsem se tu diskuzi takto snažil vést. Neuvědomuje si zjevně jak moc je Norbert marnej. Zeptas se ho na něco co ti není jasné , a on ti neomylně odpoví na něco úplně jiného , na což ses pochopitelně neptal protože ti to jasné je , viz vedle. Akorat poslední dobou to vypadá ze ho překonala Li.
Problem tvých nesmyslných konstrukci je, ze jsou to akorát tvoje konstrukce a nikdo jiný je netvrdí.

To co popisuješ jako problem, je ve skutečnosti to co říká RŠ. Ze ten užitek je subjektivní, ne nějaká “objektivní vlastnost “. Mléka se muzes napít, muže zplesnivet, muzes ho mít jako železnou zásobu pro případ nouze, a muže té třeba i zabit pokud jsi alergický . Nějaká objektivní hodnota je ti jako zákazníkovi k prdu , řešiš jaký užitek ti ten objekt a případně ty jeho “objektivní vlastnosti “ přináší .
Ale teď jsi psal ze je hodnota “pro zákazníka”. Na to se ptám. Protože jsi před chvíli napsal té nic jako hodnota pro někoho neexistuje .
Nebylo by možné ze by sis nejprve přečetl a pochopil co píšu a na co se ptám , a pal teprve odpověděl ?
Vrzne. Jeho totiž nějaké subjektivní uzitky nezajímají atd. A ja to i zkoušel , vyloženě se tomu pojmu hodnota vyhýbat, a nepomohlo to.
Tobě přijde ze ty RŠ kecy jsou možná pravda , ale k hovnu . No to je podle mě akorát nepochopení k čemu ze mají být. Zda se to jako trivialita tyhlencty maximalizování subjektivního užitku a tak, ale zjevně se najdou vymaštěnci co je vysloveně popírají.
A neměla být hodnota objektivní? Tak jak jako ze na jednou “pro zákazníka “? Před chvíli si tu psal ze “A žiadne hodnote "PRO" nie je, keď už tak "PODĽA",”
A co jsou jiného náklady v účetnictví než částka která za ne byla zaplacena, tedy jejich cena? Cena nákladů na výrobek, ne výrobku , to jsem ti napsal hned na začátku. Ty se proste tak moc potřebuješ hádat , ze budeš popírat i sam sebe.
Nechci obhajovat Lojzu, protože v tom co píše se taky nejsem schopny vyznat. Ale u bačových hodnot nejde o to jeslti jsou ty jediné bohulibé a správné, ale v tom ze ty jeho úvahy nedávají smysl , neumí je vysvětlil a hlavně to jak je potom stupidně a ignorantsky používá dál.
Vyjímečně, zda se, mohu souhlasit. A teď kde jsou tvoje domácí úkoly? Důkazy , články , žaloba , na něco jsem zapomněl ?
To jsou všechno v účetnictví náklady . A ty jsou rovny toku co za ne bylo zaplaceno , tedy ceně .
"objektivní hodnota" = náklady = cena kterou za ně někdo zaplatil. Takže nerozlišuješ.
Když někomu dáš pěníze za zboží, tak o ně holt přijdeš. Jinak to nemůže fungovat, zákon zachování hmoty. A kde je tam nějaká objektivní hodnota?
Však já ji neměřím. Vidím výsledek toho jak ji ten člověk změřil sám za sebe, tedy zda koupil nebo ne. To je furt dokola. Nevím jestli překrucuješ záměrně, nebo jestli to jen nejsi schopný pochopit.

Například hodnota práce je rovna nákladům? Vždyť na ni máš jinou definici, protože tahle se ti nehodí. Máš v tom zjevně sám bordel, ale hlavně že nadáváš ostatním do tupců. A příklad s hrnečkem byl přesně o tom jak odlišit náklady, hodnotu práce a tedy objektivně spočítat správnou cenu aby tam nebyla žádná nadohdnota, zisk nebo obohacování na cizí úkor. Když to neumíš pro jednotlivce, tak to neumíš ani pro složitější případ nějaké firmy, kde si jistojistě z prstu vycucal že to co si nechává vyplácet majitel "objektivně" není hodnota jeho práce a je to hodnota práce někoho jiného.

A já píšu že někomu vnucuješ činky? Ne. Takže si nech trapné kecy o halucinácíh a blbcích, a pak se vrať slušně diskutovat. Ale teda ty obhajuješ vnucování lecčeho. A vzhledem k rozsahu státu mezi tím určitě budou i nějaké činky.
Jo, tuhle pohádku jsem už slyšeli hodněkrát. Ale pak z tebe stejně vypadne jen nějaký tvůj dojem o kterém se nám snažíš nalhat jak si ho "objektivně vypočítal". Viz např. to vedlejší vlákno, viz ty tvoje bláboly o tom jak je soukromá škola mrhání penězi atd, atd. Nuda.

Takže na co že se to mám u těch obyčejných ludí podívat, když ne do účetnictví, abych zjistil tu objektivní hodnotu nebo co?
Ako člověk situaci vyhodnotil a ako se rozhodl vidím: koupil/nekoupil. Nemám co "za něj" tvrdit, právě naopak tvrdím, že každý hodnotí sám za sebe.

Ty víš prd, jen opakuješ dogmata. Kdybys věděl, tak nám vysvětlíš jak se to s těch dát počítá místo výmluv. Viz předchozí vlákno.

O činkách si začal ty, takže co bych měl halucinovat. Když místo činky dosadíš státní služby a místo hmotnosti prachy co za ně stát vyházel, máme tvoji stupidní a ignorantskou rádobyargumentaci.
Takže na co se mám u tých obyčejných lidí podívat? Mám si vycucat nějaké číslo z prstu jako to děláš ty?
Já souhlasím že to Lojza píše zmateně. Jakože když už chce něco vysvětlit nějakému vymaštěnci, tak by to aspoň mohlo být přesně, protože pak naděje že to vymaštěnec pochopí klesá z 0.01% na 0%. Leda že by vymaštěnec byl až tak vymaštěný, že to špatné vysvětlení pochopí taky tak akorát špatně, aby to nakonec pochopil celé dobře.
Takže to zkusím vysvětlit správě:

Když sháním činku která by se mi hodila pro cvičení, tak ta "hmotnost co se mi hodí", je subjektivní parametr. Různým lidem se hodí různá hmotnost. Výhoda, je že hmotnost je objektivní veličina, takže, se třeba snadněji s prodavačem domluvím jakou činku chcu. Zatímco když třeba budu shánět oblečení, takové "aby bylo hezký" je taky subjektivní parameter, ale zároveň tomu asi neodpovídá žádní měřitelná veličina, takže se mi bude shánět poněkud hůř.
logo Urza.cz
kapky