Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis2 (strana 19)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Mě to vysvětlovat nemusíš , já se takovým limonádám zásadně vyhýbám. Srackám od státu a EU se vyhýbá poměrně složitěji .
O tom se s tebou nebudu přít . Budu se těšit ze to někdy Urza s Mlíčkem rozeberou. Jen jsem Té upozornil ze zase poněkud dezinterpretuješ co Urza napsal.
Jenže teď se nebavíme o pravděpodobnosti války v ankapu ale jestli je tak jak ho Urza propaguje “dobro z definice”
Diskuze byla o výdajích na provoz. Coca-Cola na miliarardy zákazníků které potřebuje marketingem získávat jelikož jim staci sáhnout vedle v regálu pro pepsi nebo vodu. EU má obyvatele kteří se můžou tak maximálně odstěhovat .
Jo jednoduché počty to jsou , akorát ze naprosto nesmyslné . Pro mě jako zákazníka je poměrně nepodstatné co se děje s mými penězi po zaplacení ale důležité je co dostanu , jaký to má pro mě užitek , vs kolik mě to stojí . Klidně mužů poskytovat kvalitnější službu levněji a přitom mít větší zisk, stačí vymyslet jak to dělat efektivně , což ovšem stát notoricky neumí . Jednoduchá matematika ZŠ

Jinak třeba různým solarnim barokním stát doslova zisk produkuje .
No právě o té přiměřenosti se dá polymerizovat. Napr jsem slyšel ze EU vydá na propagaci a marketing víc jak Coca Cola. Nevím o žádné úspěšně firmě kde by se tiskly a prepisovaly elektronické formuláře jak se to ještě běžně děje ve státní správě . Stát je všechno , jen ne efektivní .
Což je tak zhruba to co “připustit možnost “ znamená , že?
Ok
Když myslíš
No pochopitelně. Když někomu něco dáš, tak ti to ubude a jemu přibude.
Trh Ti z definice nemůže nic sebrat.
Takže v takové situaci bys povolila použití darovaneho vajíčka nebo spermií?
Ne. Protože o nějaké 100% neplodnosti si začala pravé teď. Takže v takové situaci bys povolila použití darovaneho vajíčka nebo spermií?
OK, chápu. A nemusíš to na mě křičet.
Nicméně jde teda o argumentaci utilitaristickou, ne o nějakou “přirozenost” nebo objektivitu”. Neplodnost páru OK, ale když by to mohlo mít nějaké negativní důsledky tak NOK.
Ja nejsem zastánce ankapu, takže k tomuhle se nemám jak ani proč vyjadrit. Takže můžeme se vrátit k tomu co jsem ti napsal já? Muzes zodpovědět na co jsem se ptal , abychom o tom mohli diskutovat?
Mě jde o tamto… HLEDÁNÍ pravdy... A to právě musí probíhat v diskuzích, jinak to nejde.
Tak si pojďme otestovat, jestli u tebe třeba nějaká sebereflexe neproběhla a s tím diskutováním jsi to myslela vážně. Vynechme nějaké fantazírování ohledně umělé inteligence a zaměřme se čistě na to "právo na dítě". V jakém smyslu slova mluvíš o takovém právu? A proč by něco takového mělo "přirozeně" existovat nebo neexistovat? Zplození dítěte je biologický proces, právo je nějaký lidský konstrukt. Proč by nemohl být vykonstruován jinak, než by sis to přála ty? Vezměme si nějaký poměrně běžný a ne až tak kontroverzní příklad: Má si třeba smět manželský pár kterému se nedaří počít přirozeně nechat udělat umělé oplodnění, dejme tomu z vlastní spermie a vajíčka? To si to taky "neodpracují v posteli". Takže ty bys jim to přesně co? Povolila, zakázala, regulovala ... A proč? Vyřešme tohle a pak se klidně přesuňme dalším implikacím.
Pokud máte pocit ze do vás rýpu, tak ani v nejmenším to tak nebo myšleno. Pokud myslíte ze do Szsasziána, tak to samozřejmě ano. A s tím přestanu asi až on přestane se svým zdejším směšným vystupovováním. Protože to je to čím ty svoje názory ať už na psychiatrii nebo na ankap naprosto shazuje, at by byly seberozumnější. Ze by bylo fajn kdybyste je podal vy, jako člověk co ma spoustu názorů zdá, podobných, ale zjevne se zvládá bavit naprosto slušně a korektně , to myslím smrtelně vážně.
Až na to ze nikdo netvrdí , ze něco zakázat vyřeší daný problem . Hezky slamak, koukám ze jsi to už od Norberta dost nakoukal
Sorry ale to je strašně hloupý argument. Mas pocit ze se u nás děje nějak moc vražd ? A ze kdyby se mohlo vraždit beztrestně , systém vy to nijak neřešil, ze by jich nebylo více?
Cílem toho systému není vraždy úplně nechat vymizet , to není reálné, ale nějak minimalizovat. I systém má omezené zdroje. Ale věř ze vy určitě šla zavést nějaká proracovanejší totalitka co by je omezila ještě víc.
Abych řekl pravdu takhle to u Li nevnímám. Od ni mam pocit spis jakési obecné frustrace nad některými “liberálním” tématy jako LGBTXYZ, surogátní mateřství, EU atd. bohužel ji ani neumí poradně vyjádřit natož pak něco odargumentovat. Kritizuje pak některé lidi, kteri ani netuší za co a proč takové kraviny mele. Trochu mi to propominá moji malou neteř, co ještě neumí mluvit tak proste komunikuje vztekáním se , řvaním atp.
Ano o tom jsem už slyšel víc lidi povídat. Ale data neznám . A za druhé Amerika tehdy není Amerika teď
Zase aby ses moc nenaparoval, určitě v ni nejsi sám :-)
Jaké reálné zkušenosti a jaké poznatky? Vybavuji si aspoň dva případy kdy dítě sebe nebo někoho zastřelilo. Neděje se to moc určitě mimo jiné proto ze lidi mají povinnost zbraně zabezpečovat a neprodávat je dětem. Takže tu to systémově řešené je a zda se ze poměrně dobre
Vím o to ze Li hodil do škatulky k Szaszianovi . Ze by tam hodil tebe, o tom nevím . Tipuju ze ty jsi jiná škatulka, jelikož si zapálený oponent od jakživa a vystupuješ víceméně furt stejně
Mě taky přijde ze se Urza občas jen vymlouvá, zvlášť když místo argumentů najde čas ještě několikrát odepsat ze nemá čas. Nicméně to není argument proto abys takto lhal.

Dokonce si myslím pamatuju když se chtěl naposled bavit s Tebou. Skončilo to tak ze jsi vlastně řekl sám to co Urza na začátku. Proste jsi jako často vůbec nic nepochopil, což ovšem zásadně neumíš uznat. Takže proste snažit se se tebou nějak rozumně diskutovat bývá ztráta času. Zvlast když často vyloženě trolíš, což pochopitelně taky neuznáš. A ne, kecy o tom ze k to dělám taky nejsou akceptovatelná výmluva , i kdyby to náhodou byla pravda :-P.
Jak jsem psal , nejde o ten konkrétní věk. Jde o to jeslti nějaké neschopné a nezodpovědné dítě (ale i dospěly ) přijít, pořídit s takovou zbraň a náboje a jít si s ni hrát a nikdo třetí by neměl právo ho omezovat. Z toho co píšete vy nebo říká Urza mi plyne ze ano. Jeslti ne, tak popište jak tomu chcete předcházet . Zatím jsem se nic kloudneho nedozvěděl, takže radši budu preferovat žití ve společenostmi, které budou mít implementovány nějaké mechanismy jak tomu předcházet ( třeba jako to má ta naše, s věkovým omezením, zbrojními průkazy etc)
Píšete pěkně, bez ironie . Nechcete se se Sasianem domluvit, ze by se teda na full time věnoval svým domácím úkolům a žvanění zde by vám komplet přenechal? ;-)
Najde na zemi peněženku, vybere tatínkovi pokladničku… malá pictolka a par nábojů bude za par tisíc Kč. Když to bude v ankapu, tak si muže přeci legálně vydělávat jakkoliv, nechám na představivosti.

Mě netrápí děti co by třeba uměly zodpovědné a bezpečně zacházet se zbraněmi třeba ve 4 letech, ty netřeba dal omílat. Mě trápí ty ostatní děti (ale i dospělí) co ne. Když přece právo koupit si zbraň má mít každý . A ne opravdu nehodlám svoje zastřeleni řešit, až během vývoje toho člověka nastane .
Jinak prodávají se i malé pictolky co i s náboji váží kolem 300 g. Dokonce v růžové . Takže ideální pro zvědavé malé holčičky. ;-) Každopádně ten konkrétní věk nebyl důležitý, jak sám píšete děti jsou individuální jak co so mentálních tak fyzických schopnosti .
Tak to můžete s nějakými dětmi co s nimi máte bližší vztah. Nicméně ani to neřeší situaci kdy by vaše dítě jen tak napadlo si tu zbraň sehnat a povedlo se mu to. A co ty ostatní ? Řešení nechám to být nepovažuji za řešení
S jistotou nevíme nic prakticky nikdy. A nemyslím ze by to bylo vždy potřeba. Ani tady.
Otázka zní jak chcete takovým situacím předcházet.
Tak a zase si u svého obvyklého žvanění. Fajn ze si svůj hacklý účet zase získal pod kontrolu.
logo Urza.cz
kapky