Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis2 (strana 2)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Pro zajímavost, tyhlencty "nekapitalitické" společnosti existují a asi i občas docela úspěšně fungují. Např v německu tyhle farmy https://www.solidarische-landwirtschaft.org/das-konzept/was-ist-solawi
Přijde mi to jako docela zajímavý koncept, vlastně docela super věc a nic proti tomu nemám. Aji jsem nad tím uvažoval jsem nad tím, páč mám jednu takovou farmu nedaleko, ale nakonec jsem si řekl že nakupovat v supermarketu je pro mě výhodnější. Ono totiž participovat na nečem takovém znamená, že už vlastně nejsi zákazník nebo zaměstnanec, ale jsi podílník. Platíš paušál, můžeš se podílet i nějak prakticky a pak dostaneš co se vypěstuje a co ti přerozdělí. No kažodpádně to máš bez toho zlého zlého zisku kapitalisty, takže ideální pro všechny Norberty. Nevím proč nevezmou rýč do ruky a nezačnou s tím někde u sebe, když je to nakpování u kapitalisty tak sere.
To rozhodně nesmysl není. A čím menší kolektiv, tím snaději se to udělá. Proto je dobré prosazovat decentralizaci a subsidiaritu. Pochopitelně je to nesmysl, když si ten kolektiv členství v kolektivu vynucuje,tak jako se to děje teď .
Jinak moct opustit státní kolektiv, to je to co by spoustě anarchokapitalistů bohatě stačilo.
Jiných možností je spoustu.
Jak nákup zboží tak zaměstnaní mohou obě strany bez jakýchkoliv sankcí odmítnout. Jeden nemusí platit stejně jako druhý nemusí pýtat. V tom je to oboustranná svoboda. Každý můžete transakci odmítnout nebo se na ni dohodnout. Jiná situace by znamenala že jeden druhé ho nutí a omezuje tedy jeho svobodu, což je přesně to co chceš dělat ty.

No fakt je, že kdybys byl konzistentní a nepoužíval dvojí metr podle toho jak se ti hodí, furt by mělo platit, že jakkoliv vysoká, jakkoliv se ti nelíbí, pořád je to situace kdy platíš za službu a tu dostáváš. Takže podle tvých vlastních slov nejde o obírání, škoděni ani nic podobného.
Nemusíš platit stejně jako on nemusí pýtat. V tom je to oboustranná svoboda. !!!Každý můžete transakci odmítnout!!! nebo se na ni dohodnout. Jiná situace by znamenala že jeden druhé ho nutí a omezuje tedy jeho svobodu, což je přesně to co chceš dělat ty.

No fakt je, že kdybys byl konzistentní a nepoužíval dvojí metr podle toho jak se ti hodí, furt by mělo platit, že jakkoliv vysoká, jakkoliv se ti nelíbí, pořád je to situace kdy platíš za službu a tu dostáváš. Takže podle tvých vlastních slov nejde o obírání, škoděni ani nic podobného.
Nemusíš platit stejně jako on nemusí pýtat. V tom je to oboustranná svoboda. !!!Každý můžete transakci odmítnout!!! nebo se na ni dohodnout. Jiná situace by znamenala že jeden druhé ho nutí a omezuje tedy jeho svobodu, což je přesně to co chceš dělat ty.

No fakt je, že kdybys byl konzistentní a nepoužíval dvojí metr podle toho jak se ti hodí, furt by mělo platit, že jakkoliv vysoká, jakkoliv se ti nelíbí, pořád je to situace kdy platíš za službu a tu dostaváš. Takže podle tvých vlastních slov nejde o obírání, škoděni ani nic podobného.
Nemusíš platit stejně jako on nemusí pýtat. V tom je to oboustranná svoboda. Každý můžete transakci odmítnout nebo se na ni dohodnout. Jiná situace by znamenala že jeden druhé ho nutí a omezuje tedy jeho svobodu, což je přesně to co chceš dělat ty.

No fakt je, že kdybys byl konzistentní a nepoužíval dvojí metr podle toho jak se ti hodí, furt by mělo platit, že jakkoliv vysoká, jakkoliv se ti nelíbí, pořád je to situace kdy platíš za službu a tu dostaváš. Takže podle tvých vlastních slov nejde o obírání, škoděni ani nic podobného.
Když něco platíš, tak to ten druhý musí přijmout. Tebe težko může poškodit že něco druhá strana přijmde, tebe může poškodit leda to že něco tobě ubude, v tomto kontextu tedy to co jsi zaplatil.
Cena jen stanovouje platbu za službu, to co zaplatíš a tedy to co druhá strana inkasuje. A sám opakovaně tvrdíš že platit za službu není není poškozování. Takže to není poškozovování. A teprve to nemůže být poškozování, kdy tu službu a platbu můžeš bez jakéhokoliv postihu odmítnout, tedy druhá strana nic neinkasuje.
Odporuješ si.
inkasovat = přijmout (finanční prostředky)
Přijmutí jakkoliv vysoké platby za jakkoukoliv službu je inkasování. S vymáháním, vysokostí, jestli se ti to líbí apod. to nijak nesouvisí.
Ano, opakovaně odporuješ sám sobě, když se ti to hodí. Klasický norbertovský dvojí metr. A ne odvádění pozornosti jinam není argument, ani argumentační faul, opakovaně to opakuji, aby tě to náhodou zase nenapadlo.
Už po tísícé. Cena jen stanovouje platbu za službu. A sám opakovaně tvrdíš že platit za službu není není poškozování. Takže to není poškozovování. Tuplem ne v situaci, kdy tu službu a platbu můžeš bez jakéhokoliv postihu odmítnout.
Tvoje rozpory si nevymýšlám, není to tak dávno co jsem ti je vypsal. A nejsem rozhdoně sám, kdo si jich všiml, a ti ostatní vůbec ankapisti nejsou. Takže tvoje neustálé odvádění pozornosti k údajným chybám ankapistické teorie, je prostě jen hloupé.

Ve státě se regulacemi nebude možnost podle těchto regulací nejednat. ve státě s centrálním plánováním nebude možnost dělat něco v rozporu s tímto centrálním plánem. Tedy menší výběr a menší svoboda.
Já poukazuju na rozpory v tvojích teoriích. Ty naprosto selháváš v jejich vysvětlení a jediný co umíš je se vymlouvat a kopat kolem sebe podobnými argumentačními fauly a útoky.

Ve státě se regulacemi nebude možnost podle těchto regulací nejednat. ve státě s centrálním plánováním nebude možnost dělat něco v rozporu s tímto centrálním plánem. Tedy menší výběr a menší svoboda.
Nemám důvod přiznat něco co není podložené. Jen konstatuju že to není podložené, jelikož je to tvoje poměrně nesmyslná interpretace, viz co jsem k tomu napsal. Pochybuju že je jich je přesně 99.88%, už jen proto že jich spousta vůbec nehlasovalo. Klidně jich může být víc nebo míň.
Sám si napsal že podle tejto logiky jsi.

Ty chceš větší nesvobodu. Kdybys fandil svobodě, nebudeš tu obhajovat centrální plánování a všechny možné plošené regulace, které lidem možnost volby ubírají. Přičemž si můžeš klidně s ostatníma rudýma kamarádama založit komunitní továrny a obchody, kde nebude zisk ani kapitalista a nakupovat tam. Beztak by na to kápla i nějaká dotace. A bez zisku byste byli levnější A ne že by to nešlo, ono to samozřejmě jde, a takové formy "podniků" existují, já mám třeba nedaleko jednu takovou farmu. Ale to ty neděláš, přestože bys mohl. Ty to chceš skrze stát vnutit plošně všem, včetně lidí co o to nemají zájem, tedy chceš omezovat svobodu ostatních.
Tvoje útoky a odvádení pozornosti jsou arugmentační faul a demagogie, ne argument pro ty tvoje ekonomické nesmysly. Zprstu cucáš čí práce má a nemá jakou hodnotu, počítáš že hodnoty patří dvěma lidem a podobný hovadiny.

Kdybys fandil svobodě, nebudeš tu obhajovat centrální plánování a všechny možné plošené regulace, které lidem možnost volby ubírají. A diskuze není jen "ankap" vs "tvůj socializmus". Je tu spousta dalších možností, kde existuje stát a svoboda je v něm výrazně větší než v tom co prosazuješ ty. A to já tu teď obhajuju. Je smutné, že i přes to že jsem ti to několikrát zopakoval to ignoruješ. Že to nemusí být demokracie jsem netvrdil, další argumentačí faul. Tvrdím že stát může být výrazně svobodnější, když v něm nebude tebou obhajované centrální plánování nebo všelijaké plošné regulace zasahující do všech možných aspektů lidského života.
Tvoje zjevně nesmyslné úvahy a implikace jsou smutné. Já nevtvrdím počet hlasů etatistům je rovný počtu lidí co chcou etatismus, takže to není žádná moje výmluva, jen tvoje další číčovina.
Ano. I ty, pokrytče.

Žiješ ve svobodné zemi, klidně si můžeš s ostatníma rudýma kamarádama založit komunitní továrny a obchody, kde nebude zisk ani kapitalista a nakupovat tam. Beztak by na to kápla i nějaká dotace. A bez zisku byste byli levnější A ne že by to nešlo, ono to samozřejmě jde, a takové formy "podniků" existují, já mám třeba nedaleko jednu takovou farmu.

Ale ne. Ty radši budeš držkovat, plácat nesmysly a demagogie a snažit se omezovat svobodu všem, i těm co o to nemají zájem, zatímco nakoupuješ u kapitalistů a necháš je tak se obohacovat.
"Kultuře" neustoupily nějaké zisky kapitalistů, ale milirada korun, kterou zaplatili všichni.
Nech si tyhle žvásty. Bláboly na které jsem tě upozornil nevysvětlíš a místo toho odvádíš pozornost jinam. To je tvůj docela běžný arugmentační faul a demagogie. Zprstu cucáš čí práce má a nemá jakou hodnotu, počítáš že hodnoty patří dvěma lidem a podobný hovadiny.

Kdybys fandil svobodě, nebudeš tu obhajovat centrální plánování a všechny možné plošené regulace, které lidem možnost volby ubírají. Diskuze není jen "ankap" vs "tvůj socializmus". Je tu spousta dalších možností, kde existuje stát a svoboda je v něm výrazně větší než v tom co prosazuješ ty. A to já tu teď obhajuju.
Ne. Ty si vymýšlíš nesmysly, které z toho co tvrdíš rozhodně neplynou. Je to tvoje zjevně nesmyslná interpretace. Už jen proto že ankapisti dost často nevolí a za druhé nevolí Urzu který žándé hlasy nechce a strana je jen jeho marketingový projekt jak zvýšit povědomí o ankapu.
Neustále whataboutizovat a útočit na ostatní, místo toho abys vysvětlil svoje nesmysly je demagogie.

Kdybys fandil svobodě, nebudeš tu obhajovat centrální plánování a všechny možné plošené regulace, které lidem možnost volby ubírají. Diskuze není jen "ankap" vs "tvůj socializmus". Je tu spousta dalších možností, kde existuje stát a svoboda je v něm výrazně větší než v tom co prosazuješ ty. A to já tu teď obhajuju.
Zpochybňuju to logicky. Keď iná čísla nemám, neznamená to že si budu vymýšlet zjevné nesmysly čísel co mám.
Interpretuješ si že Ankap chce 0,12% ľudí . Což je Klasická norbertovkská hovadina. Vezmeš nějaké "objektivní" číslo, akorát si pak z brucha a z prstu vycucáš nějaký dojem ohledně toho co to číslo znamená. Nic nového pod Sluncem.
Whataboutizovaní není argument proti tvým blostem jako že si zprstu cucáš čí práce má a nemá jakou hodnotu, počítáš že hodnoty patří dvěma lidem a podobný hovadiny.

Ke tvoji svobodně možná . Ke svobodě ne . Kdybys fandil svobodě, nebudeš tu obhajovat centrální plánování a všechny možné plošené regulace, které lidem možnost volby ubírají.
Ne. Z prstu vycucané je , jak si ten výsledek interpretuješ - jako množství lidi co chtějí ankap (nebo nějaký minarchizmus). Což je prostě blbost .
Já moc dobře vím co to číslo znamená. Však říkám, Klasická norbertovkská hovadina. Vezmeš nějaké "objektivní" číslo, akorát si pak z brucha a z prstu vycucáš nějaký dojem ohledně toho co to číslo znamená. Nic nového pod Sluncem.
Nemám to pomýlené. Na to kde se dopouštíš chyb jis byl opakovaně upozorněn. A whataboutizování o RŠ není už vůbec argument, který by ty tvoje nesmysly mohl jakoliv vysvětlit.

To ti věřím, že cesta k tvojí svobodě vede přes omezování svobody cizích lidí.
Akorát to jsme zase u tvojí rádobyobjektivní pseudoekonomie kde si zprstu cucáš čí práce má a nemá jakou hodnotu, počítáš že hodnoty patří dvěma lidem a podobný hovadiny. Tam se asi Hrošík ještě nedočetl.

Samozřejmě, seš pro svobodu, kterou sis nepřejmenoval, a k tomu samozřejmě vede cesta tím, že lidem zakážeš svobodně jednat a nakládat s výsledky svojí práce. LOL
Klasická norbertovkská hovadina. Vezmeš nějaké "objektivní" číslo, akorát si pak z brucha a z prstu vycucáš nějaký dojem ohledně toho co to číslo znamená. Nic nového pod Sluncem.
Ano, např. Lexaurin a Rivotril jsou v seznamu návykových látek
Je
keď tě nepustí tak to bránění v pohybu je.

kdybys fandil svobodě, nebudeš tu obhajovat centrální plánování a všechny možné plošené regulace, které lidem možnost volby ubírají. Diskuze není jen "ankap" vs "tvůj socializmus". Je tu spousta dalších možností, kde existuje stát a svoboda je v něm výrazně větší než v tom co prosazuješ ty. A to já tu teď obhajuju.
logo Urza.cz
kapky