Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis2 (strana 3)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
V pohodě . Jak nečekaně . Klasická Norbertovská zmrdovina: obvinujes ostatní z něčeho co děláš v prve radě sám , tentokrat přejmenovávání pojmu . Hezky zbytek večera.
A kde jsi ji vzal ?
Tuhle definice jsem nikde nenašel . Muzes poslat citaci? Ať si ji můžu založit a přečíst , abych si náhodou slova účelově neprejmenoval
Říká člověk co za poslední měsíc přečetl všechny diskuze na stokách za posledních několik let ? ;-)
Tak teď nám dolož tu mainstreamovou definici dobrovonosti nebo svobody která nějak řeší “výhodnost “. Jeslti si na rozdíl od anarchokapitalistu údajně nepřejmenovavas , nebude to určitě problem
keď tě nepustí tak to bránění v pohybu je.

kdybys fandil svobodě, nebudeš tu obhajovat centrální plánování a všechny možné plošené regulace, které lidem možnost volby ubírají. Diskuze není jen "ankap" vs "tvůj socializmus". Je tu spousta dalších možností, kde existuje stát a svoboda je v něm výrazně větší než v tom co prosazuješ ty. A to já tu teď obhajuju.
Cena je to co platíš za službu. A platit za službu není obírání.
A keď tě nepustí tak to bránění v pohybu je.

No každopádně, kdybys fandil svobodě, nebudeš tu obhajovat centrální plánování a všechny možné plošené regulace, které lidem možnost volby ubírají. Diskuze není jen "ankap" vs "tvůj socializmus". Je tu spousta dalších možností, kde existuje stát a svoboda je v něm výrazně větší než v tom co prosazuješ ty. A to já tu teď obhajuju.
Cena je to co platíš za službu. A platit za službu není obírání.
Právě že nejen.
Autor: Regis2 Čas: 2024-05-18 22:18:38
Tak trochu to osvětlilo ty Semínovy názory na školství, co mě po první části zajímaly. Nechcete si pana Semína pozvat do Studia na rozhovor? Myslím že by to mohlo být fajn. I proto, že se s ním na nějakých věcech poměrně shodnete, tak by to nemuselo být až tak konfrontační.
Napadlo mě to při poslechu stejně. Předpokládám, že kdyby bylo víc prostoru, Urza by to rozvedl dál.
3patně. Takže nezasírej stoky, nenaprogramoval jsi je.
O tom nezačínám ani s dospělými. Dál.
Autor: Regis2 Čas: 2024-05-17 17:28:00
Ještě to nemám celé zkouknuté, ale dost některé ty námitky a vaše vysvětlení mi připomínají to, co jsem se vás ptal nedávno já. Jelsti teda děti vychováváte a tak. Přijde mi že ten váš přístup je prostě tak strašně nenormální, že to je pro normálního člověka dost nesnadno pochopitelné.

Jinak mi přijde že se tam dost prolínají linky toho že jednoduše chcete abyste tu svojí metodu mohli provádět a nebylo vám v tom bráněno a kdy jste tak nějak v defenzivě a vysvětlujete že to vytváří dobré výsledky. Jak kdyby jim po tom něco mělo být :-D. Zajímalo by mě jak moc je to pro vás frustrující ;-) Třeba od Semína to fakt nechápu proč, a vlastně jestli, ti v tom chce bránit. Vždyť on se tomu vlivu státního "liberalizovaného" školství taky chtěl vyhnout. Tak proč prostě nemůžete každý vychovávat svoje dětli podle sebe a navzájem si to nezakazovat a nepřikazovat?
Tak že mi ho zakáže. A kontroly máme furt. Cestuju přes hranice několikrát do roka a kontrolují mě sice ne pokaždé ale často.

O žádným dovolení od ankapistů tu není řeč.

No zjevně musel. Kdybys fandi svobodě, nebudeš tu obhajovat centrální plánování a všechny možné plošené regulace, které lidem možnost volby ubírají. Diskuze není jen "ankap" vs "tvůj socializmus". Je tu spousta dalších možností, kde existuje stát a svoboda je v něm výrazně větší než v tom co prosazuješ ty. A to já tu teď obhajuju.
Neklamu blbečku, o žádným komunistovi jsem nic nepsal. Stačilo by kdybys ten můj odstavec dočel celý, kde přesně tohle píšu. Když mi stát vstup nepovolí, tak tam vstoupit nebudu moc. A třeba když vlezu do soukromého supermarketu, nikoho se na nic nemusím ptát, protože ten souhlas my byl udělen předem, podobně jako to je v některých státech.

To je možné. A co jako? Svoboda a dobrovolnost neznamená že může každý všude dělat co chce.

Tak jestli podle tebe někde svoboda není, podle těchot "definic", tak sis ji zjevně přijemenoval ty. Nevím jaký mainstreamovějjší význam bych tu měl vykopírovat. Děkuji za přiznání.
Ne Jupiter quidem omnibus placet.
Jinak jsem uvedl význam tohoto slova ze slovníku, aby bylo jasné čemu fandím. Protože mě tu někdo obviňoval si cosi přejmenovávám. Místo žvanení o tom jestli je to definice, úzus, nebo co, se radši věnuj svým restům a osvojení slušného chování.
Cena je to co platíš za službu. A platit za službu není obírání. Furt dokola to tu opakuješ, tak se tím sám řiď.
Už si podal žalobu, sepsal články, důkazy a naučil se slušnému vychování?

Jinak další stížnosti směřuj na autora slovníku, ne na mě.
Samozřejmě že se musím pýtat. Jen je často situace o dost jednoduší, protože ten souhlas znám už předem - u státu v Schengenu stejně jako na spoustě soukromých ale přesto pro veřejnost zdarma nebo klidně za poplatek přístupných míst.

Přesto že mě každý může poslat do prdele, jsme nikdy neměl problém sehnat místo k bydlení. A to i když jsem cestotval do ciziny a hledal na dálku s velmi omezeným rozpočtem. A pochoptielně že mě může poslat do prdele, kdyby nemohl známená to že ho někdo k nečemu nutí. A pro to já nejsem. Já jsem pro to aby se lidi mohli svobodně a dobrovolně rozhodovat, ne jako ty.

Vliv na to má spoustu věcí. Přesně jako to popisuje subjektivní teorie hodnoty.

Nefandíš jim podle úplně standardích definicí, které jsem ti tu vykopíroval. Kdybys fandil, nebudeš tu obhajovat centrální plánování a všechny možné plošené regulace, které lidem možnost volby ubírají. Diskuze není jen "ankap" vs "tvůj socializmus". Je tu spousta dalších možností, kde existuje stát a svoboda je v něm výrazně větší než v tom co prosazuješ ty. A to já tu teď obhajuju.
Není. Placení za službu není obírání.
Pokud vím žíviš se jako prodejce, takže to čím se v tomto ohledu máš řídit si vyřeš se svými zaměstnavatel. Nevím proč mě s tím otravuješ.
Stejně jako se rozhoduju jeslti pojedu do Německa nebo zůstanu v ČR. Jelsti si vyberu tenhle nájemní byt, koupím si marigngotku nebo půjdu bydlet pod most. Nebo jestli si koupím rohlík, upeču si placku nebo budu držet půst

Nefandíš svobodě a dobrovolnosti. To já vím. Proto fandíš státu a jeho plošené uplatňovaným "řešením" na všechny, i ty co s tím nesouhlasí. Tedy jim svobodu ubíráš.
Není. Placení za službu není obírání. Furt dokola to tu opakuješ, tak se tím sám řiď.
Ne.
Svoboda je možnost, případně také schopnost volit, rozhodovat a jednat „podle své vůle,“ ať je jakákoli a nést za to přiměřenou odpovědnost.
Dobrovolnost = projev či chování někoho, kdo jedná o své vůli, bez nucení
Tomu já fandím aby lidé mohli jednat svobodně. Nic jsem si nepřejmenoval. Jsi to ty kdo si ta slova přejmenoval, a označuješ za "neodborovlné" svoje jednání které se ti prostě nelíbí (koupit "drahý" rohlík") přestože druhá strana ti pouze nabízí možnost a nijak tě nenutí a ty jednáš z vlastní vůle.

Ty ji zjevně chceš lidem brát možnost jedna podle své vůle když se ti jejich jednání subjektivně nelíbí.
Ne
Není. Placení za službu není obírání. Furt dokola to tu opakuješ, tak se tím sám řiď. A z mojí strany o "dobrovolnosti" nebyla řeč, takže to si strč taky někam.
O peníze tě nikdo neobírá. Platit za za službu není obírání. Teprve když tě dotyčný do té transakce násilím nenutím.
Furt meleš ty samé pitomosti, nuda.
Nijak. My tu totiž fandíme dobrovolnosti a svobodě. Nejsme jako ty abychom to opakovali jen jako prázdné fráze.
Problém mám s tím, že nekteré smlouvy a sliby nejsou vymahatelné protože tomu vymáhání stát bude bránit. Že tu vyjmenujmeme smlouvy kde tomu stát nebrání to nerozporuje.

Ohledně předmanželské smlouvy z internetu: "Jakékoliv závazky, sliby či podmínky nemajetkové povahy jsou zapovězeny. "
Asi už mě to s váma nebaví, protože vůbec nedávate pozor co píšu. Nic jako že by katolické manželství bylo "lepší" ode mě nezaznělo. A nechci se bavit o anulaci, protože to není nijak relevantní.

Katolické manželství byl to příklad konkrétní dohody, která je poměrně omezující pro obě strany, nicméně kterákoliv z nich se na nic může kdykoliv bestrestně vykašlat, není to nijak vymožitelné/sankcionovatelné, a nechat v tom tu druhou zavázanou do konce života.

Pokud někdo něco slíbí, měl by to doržet. Pokud to nedodrží, poškodil druhou stranu a je na místě ho k tomu donutit aby to dodržel (což se ani v katolickém manželství nevyžaduje, aby bylo jasno, žádný znásilňování s výmluvou na "manželské povinnosti"), nebo by měl druhou stranu odškodnit. Nic z toho se v takovém případě nestane. Často se to děje naopak, jedna strana je nevěrná, požádá o rozvod a ještě tu druhou stranu obere o přístup k dětem a majetek.
Nie. Tady se nebavíme v nějakých aboslutních kvantifikátorech aby vycherrypickování jednoho příkladu něco vyvrátilo. Navíc by to ted mělo být i obráceně. Spoločnosť súkromného práva a decentralizácia je v rozpore s každým centralizovaným státem ať u že je to demokracie nebo monarchie. Takže žádné fandění státům ať už totalnitním feudalismům nebo totalitním demokraciím se zde nekoná. Takže už si tu demagogie strč někam, na mně to neplatí.

Ankapisti bežně státy ztotožňují s totalitu, protože běžně regulují velkou část aspektů veřejného i soukromého života.
logo Urza.cz
kapky