Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis2 (strana 21)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Chudoba roste i přes víc vybraných dani. Takže zjevně nepomáhá. Selhal
Však říkám ze jsem ti to krásně vysvětlil a dokonce i vědomě. Takže teď se můžeš vrátit k domácím úkolům
Takže stát nepomáhá. Tedy selhal
Teď teda zisky rostou a Chudoba klesá nebi zase stát selhal?
A?
Mě se nic takového neděje . Asi si udělal někde v životě chybu , je mi líto
Státního
Je to naopak. Občas se někomu nelíbí jak ten státní kapitalismus funguje, tak se to nazve selháním kapitalismu. Následně stát centrálně naplanuje “řešení”, pak se zase někomu nelíbí jak v důsledku toho ten státní kapitalismus funguje a tak dále dokola, bohužel spis asi do spirály
Netřeba se rozčilovat. Ona je na neschopnost odpovědět na jednoduché otázky a doložit svá obvinění expert. S Norbertem navzájem soutěží, kdo v tom bude lepší
A to dělal přesně kdy, kde a jak?
Tenhle termín si teda zapamatuj a používej, at je jasné o čem se bavíme. Jeslti nám tu aktuálně něco selhává tak je to státní kapitalsmus. Možná budeš překvapen ze ani ankapisti nebudou takové tvrzení příliš rozporovat. :-)
OK.

Jestli potom opilej neobtěžuješ cizí lidi, tak taky OK.
Ja ti říkám ze se to dá použit jednak v tom striktním smyslu jako nelegální tak v obecnějším jako legální i nelegalni. A dokonce i v tom ještě obecnějším smyslu, i když to v češtině zridka. Záleží na kontextu. Jen ty se tu tvářiš, ze správně je ten jeden význam zatímco ankapisti záměrně matou a podobné kraviny.
Pokud lidi nebudou pracovat zadarmo tak jim část toho bohatství poteče na účet.
No mě to tak přijde. Chapu subjektivní preference. Jen se mi nelíbí důvod . Představme si situaci. Mas známého nebo kolegu se kterým docela v pohodě vycházíš. Nicméně se ti po nějaké době zmini ze příležitostně kouři trávu, pro zábavu nebo protože mu to pomáhá zdravotně. Nebo ze občas šňupne koks nebo si dá rekreační drogu na party. Začneš ho na základě těchto nových faktů nesnášet, přestože jste do teď v pohodě vycházeli a tedy se žádné negativní jevy směrem k tobě neprojevovaly? Najednou přestane být ve tvém kmeni?

OK, v tom případě se omlouvám za příkré označení. Nicméně proste s pitím, občas i většího množství, nemáš zásadní problem.
Tímhle slovickařením jsi začal ty, takze to whtaboutizovaní je tvoje práce. Vyčítat to mě je chucpe.
Ja asi nemám potřebu spekulovat Jeslti by legalizace všech drog přinesla i nejaky takový efekt. Možná trochu jo, když se někteří lidi začnou zabývat reálně škodlivosti a přestanou to vnímat optikou legální , tak to mužu a budu dělat. Nevím do jake míry to tak je.
Možná to mate na Slovensku významově posunuté. Ale v ČR se takto používá běžné. I bez přívlastku se to pouziva ve smyslu nelegalni droga, “BEres drogy?” typicky bude otázka na ty nelegalni. S kontextu se to dá odvodit. Nicméně se používá i dělení na legální a nelegalni drogy a drogy v tom obecném smyslu. Jak říkám, píšou tak o tom i na oficiálních vládních stránkách.
A v angličtině se to drug používá vyloženě v obecném významu, nelegalni drogy jsou pak illegal drugs. Což teda jen potvrzuje ze “ inak než to chápeš ty to” smysl dává úplně v pohodě
Ja umím vysvětlovat jedině krásně. Násilné zavření jako násilné zavření. Nemáš zač, a teď šup šup, dodělávat domácí úkoly
Vždyť jsem ti to napsal. Fetujes první ligu v droze zvané alkohol a apriori nesnášíš všechny do berou drogy jiné. Tak jako tobě se nelíbí bráni určitých látek, mě se nelíbí takové pokrytecke odsuzování. Nic víc nic méně.
Chápu ze nemusíš určitě lidi z uričitych sociálních skupin protože se ti nelíbí jejich názory nebo chování, které tě obtěžuje. Ale osobně tipuju ze mezi různými “špinavými sockami “ bude spoustu alkoholiků, na druhou stranu mezi všelijakými bohatými podnikately a manažery (což odhaduji jako zhruba tvoji sociální skupinu) bude spoustu šňupačů koksu nebo uživatelů různých rekreačních drog.
A kdo by v tom praktickém neindividualizmu měl být tou obětí užití drogy? Ja vidím nějaké oběti možná v naslednem jednání takového člověka, když pak třeba sfetovany někoho zabije. Ale v samotném užití fakt ne.
Možná můžeme říct ze si uživatel sám škodí, tedy je on sám ta oběť, ale to je tak všechno. Ale to považuji za jeho problem a ne důvod k násilí vůči němu. A určitě zavřít ho do vězení určitě není “pomoc oběti”.

Otazné je také, Jeslti ta dnešní válka proti drogám vůbec nějaký pozitivní efekt má a jeslti sama nezpůsobuje víc problému než má řešit.
Řešením chodoby je tvorba bohatství. Dávky žádné bohatství netvoří, jen ho přehazují z jedné hromádky do černé díry (no pun intended). Řešením chudoby je zaměstnat lidi aby bohatství tvořili a vydělali si na život. Což tedy nutně nemusí být kapitalismus , nicméně se pro to osvědčil lip než stat
Řazení různých látek mezi drogy a označení za legální nebo nelegální se běžné používá. Požívají to tak odborníci, požívají to tak státní instituce. Nic nejasného na tom není. Obecně drogy, konkrétněji legální/nelegalni. S ankapisty to nemá společného nic, tak si nech ty směšné zvásty. Akorát legislativa řeší pochopitelně to co zakazuje tedy ty nelegální drogy, přičemž termín drogy ani nepoužívá
Možná pro tebe, normálně se to tak používá. Používají to tak i státní instituce. O žádném rozšiřování sortimentu nelegálních drog nemluvím. Mluvím o tom ze tvoje slovíčkaření je nesmyslné.
Látka je obecný pojem, který teprve nic neupřesňuje. Legální látka je třeba voda, nelegální třeba nějaká výbušnina. Zatímco alkohol , tabák, kofein etc jsou legální drogy , s ostatními drogami mají společného ty podstatne věci o kterých je řec - stimulaci, navykovost etc.
Ja jen rauguju na nesmysly co píšeš. To těžko muže být odvádění od tématu. Leda ze by tím odvadením byl i ten tvuj text
Jasné to bude když to specifikuješ tak jak to děla autor článku - legální a nelegální drogy. Nevím co se ti na tom, kromě zbytečného slovíčkaření nezdá.
Jinak v českém právním řádu se termín drogy prakticky nepoužívá, takže ani nerozlišuje. A kdyby si ten zákon přečetl, tak je tam napsané , ze pro ÚČELY TOHOTO ZÁKONA se návykovými látkami rozumí… Pro účely zákona, ne pro účely diskuze na internetu. Kez bys opravdu mluvil k věci, místo falešných obviňování a zbytečného a ještě chybného slovíčkaření, jako je tohle.
Kdyby ses radši za svoje nesmyslná obviněni omluvil místo tenhle kecu. Kdybys je nepsal , nebudu mít důvod se vopchavat a můžeme se bavit o relevantních věcech k tématu.
Ja se budu držet běžného a odborného názvosloví, kde se běžné kofein i jiné látky řadí mezi návykové, jinak řečeno drogy. Legislativa řeší jaké návykové látky jsou nelegální , ne se jim má říkat drogy nebo ne. S ankapisty to nemá společného vůbec nic.
Utíkám k vyvracení tvých nesmyslných obvinění
V tom ze někoho nemáš rád :-). Ja ti to nezakazuji, jen zase nemám rad takové pokrytectví ;-). Osobně alkohol piju, střídmě, nicméně mi apriori nevadí kdokoliv kdo užívá nějakou drogu. Vadi mi lidi co mě pak třeba následkem takové konzumaci obtěžují.
Šlechtí Tě ze nehodlám ostatní omezovat jen proto ze se ti jejich jednání nelíbí. Nicméně se svými 15 pivy za večer imho spadat do kategorie lidi o kterých článek píše. Sám fetuješ společensky tolerovanou ale přesto nebezpečnou drogu ale na druhou stranu ti vadí když někdo užívá jiné drogy. To je najednou pro tebe fujky fujky. Přijde mi to pokrytecke.
Tak se drz tématu a nevymýšlej si neexistující lži . Nic jiného nechci
logo Urza.cz
kapky