Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis2 (strana 30)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Nebo naopak na rozdíl od všech sousedů vraždit děti nebudou...
Lepší holub na střeše než vrabec v hrsti?
Zjevně ta pravděpodobnost není tak vysoká když společnost už tisíce let tihne ke státům.
Přestaň to tu zasírat. Za prvé zjevně nemusíš číst a za druhé se tu nemáš co poflakovat, když máš psát ústavní žalobu a sepisovat slíbené důkazy.
Kde jsou? Odpověz!
Odpověz na otázku! Kde je tvoje ústavní žaloba a slibované důkazy?

To by se asi musela zvednout prdel a jít něco dělat že? Mlít pantem je jednodušší.
Opakuji žvanile. Kde je ústavní žaloba a slibované důkazy?
Ze tu žvanil jako ty něco plácá nesmysly opravdu není relevantní důvod. Kde je žaloba a důkazy?
Není důvod aby něco takového dělal.
Že je mlit panem lepší nám tu ukazuješ dnes a denně. Takže zvedni prdel od Stok a podej ústavní žalobu. A až to uděláš, tak dodej naslibovnane důkazy. Pak teprve se můžeš vrátití a dal žvanit. Do té doby nemáš nárok. A už vůbec ne žvanit o tom že ostatní mají začít něco dělat ty sašku.
Má důležitější věci na práci. Komentovat 7 let staré články, žvanit o tom že ostatní žvaní, slibovat důkazy co svět neviděl a taky neuvidí atd.
Nebudu do detailu studovat celý jeho program. Ale přeložil jsem si google translatorem aspoň tu část o vzdělávání (str. 32 z .pdf programu PVV), tvoje oblíbnené téma, abych věděl jak to bude super. Určitě chce deregulaci skolství, volný trh, zrušit všemožné požadavky na kvalifikaci učitele, na to co se děti smí nebo nesmí učit etc.
Namátkou:
"We want to return to the core of education: back to the pedagogy of 'direct instruction' in the classroom. A teacher who tells, explains and checks instead of figure-it-out-yourself education. We want structure, safety, peace and regularity in the classroom again."
A chvíli na to: "Teachers must teach children how to think and not what to think." LOL
"We want to preserve special education and Article 23 of the Constitution. Freedom of education is a great asset. However, there is no room for education that is at odds with the most important principles on which our society is based"
"We want to strengthen the education column for vocational education, from pre-vocational secondary education to secondary vocational education and higher professional education. That is why we do not want a merger of higher professional education and university education."
"• More teachers for the classroom
• No more unqualified teachers in the classroom"
"• Ban on Islamic education, because it threatens our freedom and values"

Takže zatímco učitelka, co má na systém zanedbatelný vliv, má jít za pokladnu, člověk co prosazuje zachování a ještě větší utužení systému je super. "Mensi zlo je vsak stale zlem. ... Ja jen proste neslevim ze svych postoju." LOL. Buď seš hlupák co neví co říká, nebo seš ukázkovej pokrytec. Nevím co je horší.
Zda se že ankapu rozumíš víc jak šašek. No asi je důvod proč ti dal z politiky za 1. Takže šašek má tak za 4.

Jen detail. Ta "agentura" v ankapu vůbec nemusí být soukromá firma nějakého kapitalisty. To můžou být třeba sousedi so se spolu domluví. Takže klidně můžou o společných krocích rozhodovat demokraticky. Nebo si to může člověk dělat komplet sám.
Je to k nevíře, ale tady vlastně souhlasím s Norberetem. Wilders je hlavně populista a v lecčems (spíš asi tak ve všem) má k libertariánství opravdu daleko. Přijde mi zvláštní, když někdo kdo posílá učitelky za kasu do Lidlu, protože menší zlo je furt zlo, najednou píše, že je někdo takový super. No, překvapuje mě to, to nemohu říci.
Nemyslím. Ani si nemyslím že typická soukromá škola za kterou je někdo ochotný dát 25kkc je substitutem školy zadarmo. A možných důvodu jsem tím vyjmenoval hned několik. Jen ty je naprosto ignoruješ a furt si meleš to svoje - svůj subjektivní názor že je to plýtvání.
Jinak ano, kontejnery za supermarkety bývají plné použitelného jídla. Speciálně pečiva co se ten den neprodalo. Jist se to dá v pohodě, i kdyby sis to měl předtím třeba rozpéct. Vždyť to bylo ještě před chvílí na regálu. Nemáš zač, můžeš přestat plýtvat penězi.
Co ine je ukázkou plýtvání? Třeba platit za chleba od řemeslného pekaře, když si můžu vzít chleba od Penamu večer z kontejneru za supermarketem zadarmo.
Jako jestli neumíš počítat a nepoznáš rozdíl mezi 1 a víc jak 1, tak to holt nepoznáš, no. Co se dá dělat.
Tak mu nabídni lepší alternativu. Tím že mu jednu zakážeš jeho situaci nezlepšíš. Bude zoufalej furt.
Jakože když někdo umírá a potřebuje ledvinu tak mu jednu nemůžu poskytnout? Nebo to musím udělat jen naprosto nezištně a nic za to nesmím dostat? A proč přesně?
Hezký. Zase sis na sebe vymyslel ultimatum :-D.
Vztekající se ankapáci budou po Urzovi chtít vysvětlit dobro z definice potom co to začnou rozebírat politologovové.
Určitě. Tak za dva roky udělejme reflexi, at vidíme jak totálně si mimo. Doufám že už pak konečně sklapneš a začneš konečně místo žvanění dělat něco pro oběti psychiatrie.
Ale já nepíšu že plýtvání neexistuje.
To je právě to, že to tvoje odvozování "objektivního plýtvání" je nesmyslné. Že je něco plýtvání je jen tvoje subjektivní hodnocení. I když si to přejmenujes na objektivní a budeš se ohánět nějakými "objektivními" čísly.
Pan je vinař? Proti tomu nic nemám, taky právě spíš preferuji víno když už. Ale dotaz byl na pivo. Nebo rovnou abstinent?
Vztahují to na sebe pro účely diskuze. Stejně už mi podsouváš kde co, tak to je jedno jeslti k tomu něco přibude ;-) A jako budoucí rodič na tím pochopitelně taky uvažuju jak bych chtěl svoje děti nechat vzdělávat a jelsti bych si třeba připlatil za lepší školu.

Jistě že to není přesně definovány pojem. Je to taky pojem naprosto subjektivní. Což ti píšu od začátku. Co se tobě zda jako plýtvání, pro jiného je extrémně důležitá věc. A jestli k té důležitosti dojde pocity nebo že si spočítá nějaká objektivní numera na té subjektivinosti nic nemění. Tobě ty numera vyjdou jinak, máš jiné příjmy, jiné děti, jiné priority.
Pokud jsi se školou pro svoje děti spokojený, asi ti nebude dávat smysl připlacet 25kkc za jinou, I kdybys je měl a budeš to považovat za mrhání. Pokud by tvoje děti šikanovala učitelka a peníze bys měl, uvažoval by si možná jinak.
A proč bych to mel dělat? Je moje věc za co utrácím peníze.Naopak jsi to ty kdo to označuje za mrhání. Údajně na základě objektivních údajů.

Ještě navíc "objektivně" bych ti měl vyhodnocovat tlakové věci? To je právě naprostá hovadina, a proto jsou všechny ty tvoje rádoby objektivní úvahy nesmyslné. Dítě je na skole šikanováne a deptane učitelkou. Tady máš objektivní fakt. Kolik se vyplatí zaplatit za jinou školu aby se mělo dobře?
Nevíš proč může být škola nepřátelské prostředí? No tak ti gratuluji že jsi šikanu nebo něco podobného nezažil. Příklad jsem ti poslal. Můžeš si načíst celý blog nebo si najít skupiny na fb kde si lidé na různé problémy ve škole stěžují, když ti to nestačí. Že je to nějaký lokální kolektiv vůbec neznámá že to dítěti musí vyhovovat.

Není to slamak. Vždyť to sám píšeš. Z nějakého důvodu ti dokonce prijde lepší když bude stát platit za žáka víc státní škole než když da menší částku soukromé škole. To je jednoduchá matematika, soukromé školy státu šetří peníze. A stát jsme přece my. Tedy všichni rodiče protože mu platí za ty služby. Tak jaká konkurence. Proč by měli platit za službu, a pak ji zaplatit znova ještě jednou?
Pěkn . Ale jak počítáš jelsti dítě škola baví, jeslti se tam cítí dobře, jestli ho tam nešikanují nebo ho učitelka akorát nedeptá? Kolik se za to vyplatí zaplatit ty objektivní hodnoto?
Já obecně moc nepiju, teď se spíš alkoholu vyhýbam. Jinak preferuji ochutnávat různé malé pivovary a jejich speciály. Docela mám rád belgická piva. Výhoda je že jsou dražší, takže toho vypiju méně. Ale když už z těch českých tak asi ujde Plzeň, Radegast 12 nebo Polička.
Super. Takže jak ses to dozvěděl ty? Když já kterej s dětmi taky pracoval, a bavím se o tom s lidmi kteří s ní pracují jsem zatím o žádném podobném problémů ani jednou neslyšel. A z čeho teda usuzujes že je to tak podstatný problém, že ho má smysl furt dokola omílat a ignorovat děti co mají skutečné problémy a jsou třeba nuceny být v nějakém nepřátelském kolektivu spádove základní školy? Navíc se to dá úplně snadno řešit, prostě pošleš dítě tam kam mu to bude vyhovovat. To ty ovšem nechceš, ty chceš plošně nutit státní školy všem a soukromé školy naopak omezovat. Vymýšlíš si naprosto marginalni problém a "řešíš" ho tak že způsobuješ podobný problém ale řádově větší.
Aspoň na něčem se zjevně shodem. Jen teda asi hůř snáším Starobrno. Z toho mi je fakt nedobře, Budvar mi jen nechutná.
A píšu snad že by si to mohly aktuálně dovolit? Ne. Jen že ve státním systému reálně trpí děti všech kategorií. Zatímco ty jen demagogicky odvádíš pozornost k nějakým kecům o snobech.

Děti si úplně běžné stěžují na rodiče. V soukromí a hlavně v pozdějším věku. Navíc jako učitel co se dětem individuálne věnuje vetšinou víš jak se zhruba každé dítě v kolektivu cítí a jak tam funguje. Moje přenesena zkusenost naznačuje že je to naprosto marginalni problém který sis stejně jen vycucal z prstu. Zato problémů o kterých mluvím já je plná prdel. Stačí aby sis pročetl odkazovaný blog, až skončíš můžeš se podívat co za učitelské zhovadilosti často lidé řeší třeba v různých skupinách na fb.
Škodíš, naprosto reálně skodiš protože díky tomu má systém prachy a může škodit. Je potřeba zatlačit slzu a přestat nad tím zavírat oči, je mi líto. Ke snížení placení daní prostě stačí vydělávat méně nebo se odstěhovat.
I realizaci potřeby být učitelkou taky stát nepotřebuji, naopak stát mi škodí. Když budu učit musím se mu pořídit, stát mě nutí být placen dle tabulky atd. a jinak podstupuji riziko nasili a ztraty svobody a majetku. A ten policajt co mi sebere prase a televizi bude zaplacen z tvých peněz. Ne z peněz učitelkyta peníze naopak ze systému odčerpává takže na polucajta nezbude tolik.

Jistě, pokud pokrytecky zavíráš oči nad vlastní podporou systému, zatímco moralizuješ ostatní, tak se shodnout nemůžeme.
Nemusíš, úplně stejně jako učitelka nemusí být učitelka. Tu taky postihnou když nebude dodržovat pravidla školského systému.
Zaprvé je snadno můžeš snížit tím že budeš vydělávat a utrácet míň. Za druhé můžeš aktivně proti systému bojovat a přesunout se nějak mimo systém do šedé či černé ekonomiky (riskantní, jistě, ale svoboda se nedostává, za tu se bojuje a umírá). Za třetí se můžeš odstěhovat jinam - viz co doporučuje Palo Lupták, brzo bude vhodná třeba Argentina nebo snad jednou Liberland.

Proč by tvoje subjektivní potřeba být bohatý nebo žít tady kde máš určitě vazby měla mít přednost před potřebou učit deti? Proč učitelka si musí odepřít svůj životní smysl a dělat za kasou a ty nic?
Za to svoje držkování o Brnu bys zasloužil zavřít do klece o chlebu a Starobrnu :-D.
Schönen Tag noch!
Nicméně než příště začneš obviňovat cizí lidi jak podporují zlý systém, spočítej si jak moc ho reálně podporuješ ty svými zdroji. I když bys stejně tak úplně nemusel.
logo Urza.cz
kapky