Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis2 (strana 65)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Máme tu kapitalizmus, jestli sis nevšiml. Takže máme co jíst díky kapitalistům, kterým platíš za jídlo a kteří pak platí pracovníky na poli, zajišťují rozvoz skladování a tak podobně. Už jsme si dostatečně vyzkoušeli, jak to funguje, když to tak není a děkuju, nemám dál zájem o prázdné regály.
Nějak se mi to useklo :
Tys taky nikoho neubytoval a tedy si je nechal umrzat venku. Je to tedy i tvoje vina. Výmlouvat se na to co by měli dělat ostatní je úroveň malého dítěte.

Že se někdo radši napije než by se nechal ubytovat od charity je jeho problém. Za to žádný kapitalista nemůže.
umrzat venku. Je to tedy i tvoje vina. Výmlouvat se na to co by měli dělat ostatní je úroveň malého dítěte.

Že se někdo radši napije než by se nechal ubytovat od charity je jeho problém. Za to žádný kapitalista nemůže.
A vďaka kapitalizmu má zase spoustu lidí co jíst a nemusí umírat jak třeba lidi za Holodomoru na Ukrajině nebo podobně v Číně či jiných pokusech o socializmus.
Dá se tím zachránit život toho člověka, kdyby Ti na něm opravdu záleželo. Já se tu nevyplakávám, že kvůli komusi umírají bezdomovci. Pokud je někdo ožrala co pracovat ani nechce tak nemám potřebu se kvůli němu obětovat.
To si myslíš, že když něco chceš dělat dobrovolně ty a něco považuješ za výhodné, tak to tak musí mít i ostatní? Já nijak nerozporuju že daně platíš dobrovolně a rád. Někdo se třeba rád dobrovolně nechá občas ztřískat bičem, dobrovolně můžeš dělat leccos.
Takže z čeho bych měl usuzovat dobrovolnost? Z něčích subjektivních dojmů?

Co je na mých argumentech demagogického? Jen konstatuju že je ta situace s placením státu a využíváním jeho služeb je z pohledu který tu popisuješ, velmi podobná jako když se platí kapitalistovi za nějakou službu nebo zboží. Splňuje to stejná kritéria, podlé kterých tvrdíš, že něco děláš nedobrovolně. Takže pokud jsem demagog já, tak ty teprve taky.
Tak to tu ovšem nikoho nepřekvapí. Je Všude kde brečíš jak jdeš nakoupit od kapitalisty nedobrovolně, okrádá tě atd. a zároveň vykládáš jak jsou všichni ve státu a platí daně dobrovolně, bez donucení, bez násilí.

V tomto vlakně jsme si to ověřili dostatečně.
Mrznou proto, žes je nenechal zahřát u sebe doma.
Ubytoven pro bezdomovce, kde se můžou v mrazech schovat je spousta. Že to neudělají nebo jsou pod vlivem, takže je tam nepustí, je jejich problém, ne vina kapitalismu.
Myslím že si ho tu předvedl dostatečně. A nějaké špekulování nad tím, co bych si chtěl dobrovolně platit a kolik by co stálo, na tom nic nemění.
Mrznou proto žes je nepustil k sobě domů aby se zahřáli. Za Chlad kapitalismus nemůže. A práce je dost, že někdo nezvládne ani jednoduchou činnost je jeho problém,i když přesně takové lidi pravděpodobně omezuje minimální mzda
A sociální dávky a charity taky existují.
S takovým dvojím metrem u mě nepochodíš.
Bezdomovci mrznou kvůli kapitalismu? Že je někdo fetak a alkoholik není chyba kapitalismu ale toho člověka. Za prvé tu máme ten sociální systém a za druhé různé charity, takže fakt umrzat nemusíš, jen nemůžeš být typicky pod vlivem, když se chceš někde schovat. Ale můžeš takové klidně schovat u sebe doma a nenechat je umrznout, nikdo Ti nebrání.
Třeba když se mezi sebou státy válčí.
Mě zase stát nutí platit tak vysoké daně.
Jistěže můžeš dobrovolně umřít. To tak občas lidi dělají :-(.
Ani nakoupit tě nikdo nenutí. Ciže to děláš dobrovolně. Jsem rád, že jsme se konečně shodli.
A jinak. Nedávno jsme tu s Rakušakem řešili, že jsme už oba tu řiť zvedli a žijeme teď v Německu, kde asi i platíme většinu daní. Nevím jak on, ale já DE občanství nemám, takže a naprosto zanedbatelně ve volbách tu o ničem nerozhoduji. Takže uznáš že tu platíme daně nedobrovolně a jsme okrádáni?
(Ty sám si řekl že se má změnit tabulka.) A? Proč bych si měl myslet že příště se už nesplete a bude to fungovat? Jak poznáš že vůbec poznáš že to funguje a že se neutrácí z daní zbytečně moc nebo málo. I stojící hodiny ukazují dvakrát denně správný čas, ale nebudu se na ně spoléhat. U státu mám jistotu, že se pokud jde o utrácení mých peněz plete velice často.

Cenu za kterou se něco prodá určují ti dva co se transakce účastní.
Ty můžeš nedávat peníze kapitalistovi. Stačí ani nezdvihnout řiť ze stoličky.
Stát je zjevně teď spočítal špatně a najednou to bude dobře? A trh není instituce ani člověk ani stroj, který by mohl něco počítat.
Opakuješ furt dokola tu samou kravinu. Podobná věc v jiné situaci a čase není to samé.
A zjevně tedy jsi tak blbý. Žádný kapitalista tě k nákupu u něj nenutí. Můžeš klidně místo nákupu dělat co chceš, kapitalista tě násilím do obchodu nedoveze.
Jednoduše. Spočítá objektivní hodnotu psychiatrovy práce a tu dá do tabulky. ;-)
V tvojí hlavě, zjevně.
Samozřejmě. Dotační mejdany se platí z daní státních zaměstnanců. Bez těch by se rozpočet zhroutil a podnikatelé by bez dotaci neměli co žrát.
Haha.
Tak je fajn, že to někdo od té podlahy zkusil a už víme, že se to nesvědčilo ještě víc.
Leda v tvých snech. Experimentů s méně kapitalismen, od jeho tuhé kontroly státem až k jeho naprostému omezení, jsme tu měli dost. Neosvědčily se.
Kdybys nebyl troll tak mě místo obviňování z trollingu, či obvyklých argumentačních faulů, odpovíš, když se na nějaká vysvětlení ptám a argumenty bych rád slyšel. (netýká se tohoto vlákna, tady od tebe žádnou odpověď nepotřebuji)
Taky je pravděpodobné že se spousta děti bude vzdělávat mnohem lépe.
Ako souvisí, že jsi pokrytec a troll s tím že jsi pokrytec a troll? Souvisí to tak, že když tvůj trolling někdo naruší snahou z tebe dostat nějaké argumenty či vysvětlení, vymluvíš se na údajnou manipulaci, obviníš z trollingu, vytáhneš strawmany a whataboutizování a pokračuješ v trollení.
Toto tady taky žádná extra snaha není, je to snaha velice přiměřená.
Nebreč pokrytče. Ty jsi tu začal obviňovat lidi, kteří se s tebou marně snaží normálně diskutovat, z trollení.

Jinak asi ano, dlouhodobě tě krmím zbytečnou snahou o debatu, takže se asi můžu považovat za spolupachatele.
Ne trolko. LOL
logo Urza.cz
kapky