Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Hrosik1 (strana 10)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
jaký je v tomto případě důkaz, že někdo porušil NAP? (u vraždy se souhlasem)

i v tech mene vypjatych situacich...
dotycný neni povinen to obvinění vyvracet, ne? a pokud je, opět, není to porušení jeho napu?
:)))
jenom jestli jeste mohu, me zase vadi, ze me vyzvete, abych zopakoval otazku a kdyz to udelam, tak stejne nechcete odpovedet...

proto jsem rikal, ze tedy radeji nereagujte, nebo reagujte, az se vam bude chtit... (nez psat, ze vas to nebavi)

kdybyste mel precejenom naladu, tak otazka znela:

zdali, pokud je nekdo nucen predlozit nejaké tretí strane důkaz o dohode mezi dvema stranami, zda to není porusení jeho napu?
a vy mate proc potrebu se vyjadrovat k nekomu u koho vam vadi, ze se vyjadruje?
to uz vam uplne dosly argumenty, ze jste se snizil k takove ultratrapne reakci?
1/ "to dřív lidstvo vyhyne než se poučí z nebezpečí obecně" nejak nerozumim, proc by se to melo vztahovat zrovna jenom na banky.
na zacátku jsem se ptal jak mohou byt banky kompatibilni s anarchii. a prijde mi, ze spis mate strahc z te anarchie. z toho "ze to nikdo nebude ridit"

2/ no vsak ano. proto chceme zrusit stat, ale banky rusit potreba neni. nemyslim si to a pokud ano, tak ten podvod na dekady podle me nemusi platit jenom u bank ale opet uplne u jakohokoli odvetvi.

3/ ano, resenim je jako obvykle vzdelani (opet, chapat je potreba i jine sluzby, ktere vyuzivam a jake z toho pro me plynou nasledky. tomu se rika zodpovednost)

4/ absolutne nesouhlaism, state postarej se je dusledek a marketing soucasneho statu. soucasny stat vznikl z nevolnictvi a soucasny stat je rozhodne to nejelpsi co historicky na tomto uzemi bylo, jen to asi muez byt jeste lepsi :)

5/ jakakoli smlouva/dohoda funguje, dokuji ji lide veri

6/ pokud tech nepojsitenych bude hodne tak mohou taky vyvolat ekonomicky kolaps. prijde mi to hodne jako kospirace ze jedna zla banka bude desitky let podvadet lidi a vishni budou naivni a nevsimnou si toho... (ano, lze to ted s podporou statu)

7/ zadna investice neni jista, to je zakladni poucka. ok takze banky jsou spatne ale pujcky ne. rozdil je presne v cem? ve velikosti?

8/ mimochodem co akcie? ty taky funguji jen na víře, ne?
Ono jde totiž o to, zemam těch podnětu a otázek hodně a bojím se, že je zapomenu. Tak raději píšu všechny naráz, a doufám, že pokud ne Vy, tak zareaguje alespoň někdo jiný...

Je řešení, že si to budu sepisovat někam soukromě a sem je vypouštět s pomalejší frekvenci? :)
Za ochotu.
Samozřejmě, že o to stojím. Ale je prirozene zcela na vas, zda budete reagovat či nikoliv, nebo co si vyberete.

Budu rád, když odpovide na cokoliv, a samozřejmě nemusíte na všechno naraz ;)

Hezký den
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-11-10 19:44:10
Kdyby se lide nebali,tak nebude existovat ppjišteni
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-11-10 19:39:21
A co strach z nasledku za porušení našich svobodných rozhodnuti...
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-11-10 19:29:32
Cokdyz se ve státě cítí většina lidí vnitřní svobodné a naopak v ankapu by se citila vnitrne nesvobodne, protze na kazdem pozemku by platila jina pravidla....
myslim ze ne a myslim ze i mnoho takovych tech pro okoli ocividnych narcisistnich manipulatoru to nedela vedome. myslim, ze takova ta hnusna manipulace, ktera i vypada jako zamerna je spis vysledkem zraneneho sebevedomi a potrebova po kontrole ostatnich. naopak neucit se odbre manipulovat vedomu tak, aby to zaroven nebylo orzpoznano je mylsim, velice tezke.

ano, ja si to mylsim, ze v podstate kazde mluveni s clovekem je manipulac,e protoze ho chceme logicky ovlivnit. otazka je jan míra. a taky schopnost druhé strany nenechat se zmanipulovat.

zbytecné mi to ale neprijde. co by potom bylo zbytecné vsehcno, co má nejakou škálu.

kdyby to bylo, jak rikáte, jak tu manipulaci tedy poznáte? a jak poznáte jestli je umyslna nebo neumyslna?

presne tak. s tou posledni vetou naprosto souhlasim. proto si taky myslim, ze 100% seberizeni je nemozne. (coz Gabriela rekla hned na zacatku) a pokud nebudou dite ovlivnovat rodice, bude ho o to vice ovlivnovat nekdo jiny.

otazka za mne tedy nani JESTLI ale JAK
ale ani vy neznameta vsechny moznosti a vsechna rizika, takze vybirate jen nektera a uz tim manipulujete

(ale je dost mozne, ze pod pojdmem manipulace si opek kazdy predstavujeme neco jineho, tim padem diskuze nema, jako obvykle, smysl)
přesně!

a taky si řikam, že nejlepsi, je dite prirovanavat spise k partnerce, nez k randomákovi, co bezi do silnice. ale prece jenom mam o dite nejak vetsi potrebu se strat. u partnerky prepdokladam, ze si sveho zubare vyresi sama, dite ty informace pravdepodobne nema, takze se mu budu snazit poradit. ale narozil od partnerky mu to budu i pripominat., že tam pece chtělo jít :) nerad bych ho do toho nutil, a verim, ze to jde i bez toho. me koneckoncu do zubare taky nikdo nenutil nasilim (myslim teda)

ja spis narazim na to, ze bez te manipulace to vlastne nejde a trochu me fasicnuje Urzuv pristup a jak to tak jasne oddeluje a vlastne zjednodusuje

(ale zase prizvana, ze nikdy nemel "tak malinky dite a rozpaleny kaminka" ... no, to je vidět)
kdyz veta zacina "moze byt", tak to prave zamena, ze tech definic je vice moznych.....

reknete svoju definiciu, ktora bude zacinam "kapital je..." a zkuste nevyjmenovavat, co to je nebo neni, ale reknete obecnou charakteristiku (co konretne do toho spada, by z te definice melo vyplyvat...)
komu neni rady, tomu neni pomoci...
jenomze kdyz statni soudy jedna v rozporu ses statem, tak se jiz daji oznacit za nelegelani, nedemokraticke, porucujici zakony atd..

ale kdyz volnotrzni soud rozhodne v rozporu s napem, tak se ptám. je to jeste ankap nebo ne?

(nebavíme se o tom, ze nap/zákony budou porušovat lidé, ale instituce, které ten nap/zákony práve mají vymáhat. chápete rozdíl?)

jestli je legit pouzit nasili pro splneni smlouvy. kdyz se nekdo zavaze 20let nekde byt a neco tam delat, jeslti ho tedy k tomu muzeme nutit. a pokud zasahne nekdo treti, jeslti na to ma pravo, kdyz narusuje dohodu tech dvou.

(vetsina lidi je k detskym pravum citlivejsi, vy asi ne, tak to je fuk :) )

nebo jina verze, kdyz je nekdo napaden a nekdo treti ho bude branit, tedy neni to sebeobrana, ale obrana nekoho jineho, ten puvodni utocnik, muze toho tretiho zalovat, protoze to bylo poruseni jeho svobody? :)
1. nejakou podporuji, ale jinou naopak netoleruji. 2. si myslim, ze to je jedno, protoze rozhodne vrazdy nejsou jedina vec, ktera by byla ve spolecnosti netolerovaná. my se stejne bavime o tom, ze by vrazda se souhlasem tolerovaná být měla, na tom se preci shodneme. (a to, ze to tak ted neni je dlemne irelevantni) já se jen ptám, proc by to mel nekdo dokazovat. proc by meli obecne jakýkoliv 2 lidé dokazovat nekomu tretímu, ze se dohodli?

2. opakujete puvodni tezi, že by měl předložit důkaz, ale já nevím, proč... (presumpce neviny)

3. myslím, že zalobce by mel být jenom ten potencionálně poskozený, porotze jiných lidí se to netýká. (zkuste se nad tim zamyslet, co by to vsehcno znamenalo, kdyby mohl byt zalobce kdokoli...)

4. otazka zni, zdali, pokud je nekdo nucen predlozit nejaké tretí strane důkaz o dohode mezi dvema stranami, zda to není porusení jeho napu?

5. tak neodepisujte, jestli vam to vadi. ale porad mi prijde lepsi vice vlakem s vice tematy, nez vice vlakem s jednim tematem. to je docea pokrok od minuel, ne? :D
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-11-08 09:25:11
pardon, ale "pokud mam pocit, ze ja vim o situaci vic nez to dite, e podle toho zasahuji nebo ne" tak tohle je presne vychovávání a manipulace! a nekteri rodice si to zktratka mysli hodne casto a nekteri temer vubec. nezasahujete nasilne, ale mluveni je proste manipulovani. a to ze vam dite rekne, ze si to uvedomuje, jeste neznamena, ze si to opravdu uvedomuje....

Gabriela si alespon uvedomuje, ze je to proste o tom strachu a nesnazie to na silu racionalizovat, aby ji to vychazelo
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-11-08 09:21:26
ale na rozdil od vas si to Gabriela aspon uvedomuje :) a vi, ze to nejde stoprocentne...

me vzdy prislo nejasbrudnejsi takovy to tvrzeni vegetarianskych rodicu "ja je necham si vybrat, jestli budou chtit jist maso nebo ne" :D ani hovno. do nejakeho veku proste rozhodnujete za nej a nikdy jim nemuzete ukazat vsehcny moznosti sveta se vsemi informacemi aby si fakt informovane a svobodne vybrali...

takze mozna hranice je proste ve chvili, kdy to dite zacne rikat "ne", obdobi vzdoru typicky mezi 2-3 rokem (samozrejme muze byt kdykoli), jenom dite to "ne" casto rika proste z principu a treba to ani tak nemyslli. (a muze dost casto nerespektovat rodice. a respektujici vztah by mel byt oboustraby "ne nechci jist, za 10 minut uz chci a rodit je treba nuceny jidlo ohrat...). a ja myslim ze je to na jednu stranu dobre, protoze si tim vytvari ty hranice. ale myslim, ze kdybychom to "ne" respektovali vzdy, tak to dopadne hodne spatne... (vize strhavani od silnice, coz se da minimalne metaforicky brat jako analogie na mnohe dalsi situace)
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-11-08 09:13:35
aha, takze kdyz si bere nuzky, tak u toho jsem, ale kdyz dela neco jinyho, z ceho mam strach, tak jdu pryc... odstehuju se mimo vlak, ale nenecham mu vzit krev. a rizika jednotlivych akci vyhodnocuji ja a ne to dite... prijde mi ze gabriela ma vetsi strach z primeho nasili - preje me vlak, ale ne treba z nemoci - nejdu s ditetem na vysetreni, pokud nechce.... zajimavy...

manipulujeme vzdy i dospele, ale to jeslti bude clovek zmanipulovan rozhodnuje on a neni to ani poruseni napu ani svobody.

to ze dam diteti vybrat a vysvetlim mu ty moznosti je taky manipulace.... to ze mu vysvetlim mozne nasladky a rizika je taky manipulace...
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-11-08 09:03:26
urcita mira strachu je zdrava ne? treba pud sebezachovy
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-11-08 08:57:10
v cem je vlastne problem, rozhodnout za dite o lekarskem vysetreni, ktere mu nelze vysvetlit (jasne ze bych se o to primarne pokousel) (nebo to dite s tim vysetrenim muze souhlasit, ale ne zrovna ted), budu radeji riskovat dozivotni zdravotni nasledky? (s tim by deti taky nesouhlasilo, jen to neni schopno pochopit) nez ze bude na 5 vterin traumatizovano tim, ze se neco udelalo s jeho nesouhlasem?

a co kdyz dite neco odsouhlasi a pak to odmitne delat, jenom proto, ze se mu zrovna ted nechce... ach jo... dyt to jsou proste deti... ja myslim, ze bez te zodpovednosi sam za sebe svobodni byt nemuzeme. dite proste pocita s tim, ze jsou za necho odpovedni rodice... a to dite jeste ani enchape koncept ankapu a seberizeni :D tak mi prijde trosku vlastne podvod na něj, to po něm chtít...
tak si zkuste jeste na wiki najit, co je to definice ;)
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-11-08 08:42:26
tak jsem rad, ze jste hned ve 13 minutě přiznali, že miminko nemuze byt seberizene, tedy svobodne. coz je presne to, na co jsem narazel u videa s Lerim :)

a dovoluji si tvrdit, ze to teda nemusí nutně souviset s věkem, ale spíše s mentální kapacitou a schopností se vyjádřit nebo vůbec učinit rozhodnutí, a právě proto se to netýká jen dětí.

nerodíme se tedy svobodní, ale závislý na rodičích a svobodu a sebeřízení postupně teprve získáme, ostrý zlom tam není, je to škála.
definice nemuze zacinat slovy "moze byt"
ano a pokud tedy rozhodnuti volnotrzniho soudu bude v rozporu s napem, tak je to jeste ankap?

dite dalo informovany souhlas, ale po 5ti letech si to rozmyslelo, ale jelikoz ma podepsanou smlouvu, tak je tam drženo...
video jsem videl. (klidne to muze byt i dospely, to je vlastne jendo, jen ze vetsina lidi je citlivejsi ohledne deti...)
amen, bro
vsak to je jedno jestli plosne nebo ne, ne? to pak neexistuje spolecnost, ktera by povolovala plosne uzivani drog napřiklad. to prece neni podstatne. jde o moralku, o nap...

ano ale ten spor je mezi puvodnim majitelem, ktery mi ten dum prodal a mnou, tedy dvema subjekty. a dukazy podle mne predkladaji oba, respektive hlavně žalovatel, neboť presumpce neviny...

žalobce muze byt kdokoliv... potom ale uplne v libovolnem připadě! to je blby ne?

a co ma otazka na porušení napu?
jj, ja jsem myslel prave s Vami :)

no... snad to chapu spravne... asi by me zajimal rozbor konkretnich situaci, protoze mi to prijde hodne tenky led a jak to principialne rozlisit... asi podle pocitu. ale to tak myslim delaji vsichni rodice. vsichni, i ti co deti mlati si mysli, ze to to dite zpetne odsouhlasi a docení....
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-11-07 09:34:32
Proc by měl byt někdo nucen dokazovat ze zabil se souhlasem zabiteho?

Vždyť to je porušení jeho napu. A kdo je žalobce/poškozený mimochodem?
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-11-07 09:09:15
me z toho vseho vyplyva, ze tedy deti budeme statisticky casteji strahavat ze silnice nez dospele, coz je ten hlavni rozdil mezi nimi a dospelymi, tedy do skupiny deti patri i mentalen postizeni lide a starci, presne jak rikal Leri. a ani tedy nejsme ve sporu.

stale mi ale vetsi smysl dava to, co rikal Leri
logo Urza.cz
kapky