Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 139)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-28 16:45:36 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Ankapáci násilie použité proti nim považujú a priori za útočné.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-27 16:51:13 Titulek: Re: [↑]
No zaplatia ich zo svojho. A ak bude ich žiadosť o dotáciu úspešná, tak sa im prostriedky investované do poradenskej firmy vrátia.
Granty sú aj súkromné, napr. z rôznych nadácií, teda to nie je to isté čo dotácia. Ale fungujú podobným systémom.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-27 12:55:26 Titulek: Re: [↑]
Nie každý elektromobil je Tesla.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-27 09:52:29 Titulek: Re: [↑]
5.) Firmy spisujúce žiadosti o dotácie nežijú z dotácií, ale z prostriedkov ktoré im dobrovoľne zaplatia žiadatelia o dotáciu. To máte podobné ako firmy ktoré sprostredkúvajú žiadosti o granty.
6.) Pokiaľ výrobcovia už teraz vyrábajú na maximum svojej kapacity výroby tak áno, teoreticky by to mohlo viesť k vypredaniu tovaru. Ale dotácie sa zvyčajne nedávajú na tovar po ktorom je veľký dopyt, skôr na tovar ktorý bol drahý už pred zavedením dotácií, napr. elektromobily.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-27 08:21:35 Titulek: Re: [↑]
5.)A ktoré dotované odvetvie ekonomiky je zbytočné? Ochrana životného prostredia?
6.)Ceny dotovaného tovaru nezvyšujú dotácie ale chamtiví predajcovia.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-27 08:03:21 Titulek: Re: [↑]
Ktorého? No predsa toho na území ktorého žijú a služby ktorého využívajú. Čiže Vy (zrejme) ČR a ja SR.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-27 06:25:14 Titulek: Re: [↑]
Občania štátu.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-26 12:16:47 Titulek: Re: Nevratné škody [↑]
Vy viete zdokaldovať vlastníctvo pozemku až k prvotnému homesteadingu?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-25 22:59:15 Titulek: Re: [↑]
Ak ťažiari zbankrotujú tak nespravíš v BTC žiadnu transakciu, lebo práve tým ťažením sa transakcie vkladajú do blockchainu. A pokiaľ viem tak niekedy v blízkej dobe má prebehnúť aj znižovanie odmeny na polovicu, takže ťažba bude ešte nevýhodnejšia.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-24 23:49:27 Titulek: Re: Kritika [↑]
Dane sa vyberali aj pred zavedením internetbankingu.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-24 23:08:10 Titulek: Re: [↑]
Sleduješ čo píšeš? Najprv mňa presviedčaš že kupovať ojazdené autá je nezmysel a hneď v nasledujúcom príspevku vysvetľuješ Lojzovi že sa viac oplatí kupovať ojazdené auto. Neodporuješ si tak trochu?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-24 22:15:40 Titulek: Re: [↑]
Ale samozrejme že číslo 28% vyvracia tvoj princíp ktorý si vysvetľoval, teda že nepripútaní vodiči jazdia bezpečne. Možno ty si taký blbec, že potrebuješ nad sebou hrozbu smrti aby si nejazdil ako idiot, ale evidentne to neplatí u každého vodiča.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-24 16:06:58 Titulek: Re: [↑]
Ako to vysvetlím? Jednoducho. Ojazdené auto je lacnejšie ako nové a to platilo aj pred tými 14 rokmi a bude platiť aj o ďalších 14 rokov.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-24 16:04:37 Titulek: Re: [↑]
Více než 28 procent usmrcených automobilistů nebylo připoutáno, v případě jejich spolujezdců to bylo 22 procent.

Zdroj: https://autoroad.cz/profi/95153-tragicka-statistiky-dopravnich-nehod-v-roce-2018
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-24 06:53:43 Titulek: Re: [↑]
Šoférov čo si o sebe mysleli že jazdia bezpečne sú plné cintoríny.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-24 00:37:04 Titulek: Re: [↑]
Neuveríš, ale na poučenie sa dieťaťa stačí aj pár odrenín či v horšom prípade zlomenina, nemusí si kvôli tomu rozbiť hlavu. A takisto autohavária bolí aj s pásmi, akurát pri tom nerozbiješ hlavou čelné sklo a nezdemoluješ volant hrudníkom. Nehovoriac o tých pasažieroch auta čo kvôli skončili na cintoríne práve kvôli nezapnutým pásom, tí sa už nikdy nepoučia.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-23 19:52:32 Titulek: Re: [↑]
Zato Vy máte hodne bujnú fantáziu, detská helma že má 2kg :-). Ste to prehnal o pár stoviek percent.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-23 17:13:16 Titulek: Re: [↑]
Robíš si srandu? ´6ivot má pre teba zásadnú cenu a preto zásadne jazdíš bez pásov a deti sa u teba bicyklujú bez helmy? A keď kritizuješ dopravné predpisy, ktorý paragraf vyhlášky ti káže jazdiť riskantne? To že niekde vyhláška povoľuje jazdiť medzi obcami rýchlosťou do 90 km/h neznamená že ti prikazuje v kľukatom úseku na poľadovici jazdiť presne tých 90 km/h.
A riziko síce nikdy neeliminuješ úplne na nulu, ale to neznamená že ho treba ignorovať či zvyšovať.
A otázku si síce adresoval Pařmanovi, ale ja ti odpoviem, predpisy porušuješ lebo si oportunista, just musíš robiť všetko naopak, podobne ako to občas robia malé deti.
A k poslednej vete, nad stratou niekoho blízkeho budem smútiť rovnako bez ohľadu na to či sa stal obeťou autonehody, vraždy, choroby či z iného dôvodu. A dokážem odpustiť vinníkovi ak smrť môjho blízkeho zapríčinila nejaká nešťastná náhoda, ale nie ak ju niekto cudzí spôsobil svojim bezohľadným konaním, napríklad rýchlou jazdou, nebezpečným predbiehaním či jazdou na červenú.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-23 13:46:39 Titulek: Re: Kritika [↑]
Ani toky fiat hotovosti nedokážeš v reálnom čase kontrolovať a predsa sa dane vyberajú.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-23 13:43:35 Titulek: Re: Co tím vlastně autor chtěl ř [↑]
Samozrejme že si debil, keď v každej druhej diskusii šíriš svoje vlhké sny o tom ako kryptomeny zničia fiat a potom zrazu začneš písať o minciach s ksichtami a tváriš sa pritom ako keby si o kryptomenách v živote nepočul.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-22 18:06:12 Titulek: Re: Nevratné škody [↑]
No veď platím štátu daň a štát mi za to poskytuje služby. Predsa ani v hoteli nemáte jednotlivo rozpísané že koľko z ceny izby je samotné ubytovanie, koľko poplatok za televízor, koľko za chladničku, koľko sa požičanie uteráka či osušky a pod.. Poskytovateľa si vybrať môžem, na Zemi je cca 200 štátov s rôznou výškou daní a rôznou kvalitou služieb.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-22 17:03:24 Titulek: Re: Nevratné škody [↑]
Samozrejme že to myslím vážne, mne môže byť srdečne jedno komu zaplatím za službu, či štátu alebo súkromníkovi, zaujíma ma cena a kvalita tej služby. Naopak Váš dvojaký meter ma nezaujíma.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-22 13:52:07 Titulek: Re: Nevratné škody [↑]
Takže ak miniem celú výplatu za nájom a nákupy tak nevlastním svoj čas? Alebo ani seba?
Tak mne určite nebude vadiť ak ťažiari zbankrotujú, aspoň celá tá mánia okolo kryptomien utíchne.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-22 12:21:07 Titulek: Re: [↑]
Takže drahšia nebude, lacnejšia nebude, z toho mi mi už nič iné nevychádza len že predikujete že bude stáť elektrina z uhlia presne rovnako ako dnes :-). Alebo skôr že v snahe ma chytať za slovíčka sa zamotávate do vlastných klamstiev.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-22 11:00:33 Titulek: Re: [↑]
Takže uhlie bude "daleko dražší", ale elektrina z neho vyrobená bude lacnejšia? To nedáva zmysel.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-21 22:58:21 Titulek: Re: [↑]
To ja viem predikovať v čom je voľný trh efektívny, v presune peňazí od chudobných k bohatým :-). Nehovoriac o tom že si odporujete, lebo najprv ste tvrdil že na voľnom trhu bude elektrina drahšia a teraz tvrdíte že voľný trh je efektívnejší. A ja si efektivitu predstavujem inak než tak že budem za rovnaký tovar platiť viac.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-21 22:47:38 Titulek: Re: [↑]
Keď už spomínate Bitcoiny tak o tom že by si ťažiari stavali vlastné elektrárne neviem ( ale netvrdím že nie ), ale minule som čítal článok kde písali že pri terajšom kurze Bitcoinu už je ťažba stratová.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-21 22:10:42 Titulek: Re: [↑]
Iste, garantuje práva podľa LZPS. Kde je právo na vzdelanie uvedené a právo na bývanie nie. To ste nevedel?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-21 22:09:14 Titulek: Re: [↑]
No mal by štát stavať nájomné byty, keď to developeri nezvládajú. A najmä v nižšom štandarde, teda cenovo dostupné pre bežných obyvateľov. A zabezpečiť nech ich neskúpia špekulanti.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-21 21:58:50 Titulek: Re: [↑]
Rozdiel je v tom že právo na bývanie Vám štát negarantuje a právo na vzdelanie áno.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-11-21 21:35:26 Titulek: Re: [↑]
Jasné, neviete ako by to bolo, ale ste skalopevne presvedčený že určite lepšie :-).
logo Urza.cz
kapky