Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 26)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Ty si blbec, jedna vec je poznať princíp, iná vec je počítať konkrétne čísla bez akýchkoľvek vstupných dát.
To je ozaj vtipné ak o trollovaní píše idiot ktorý má príspevok bez argumentov, iba s ad-hominem útokom.
A odkiaľ to mám bez dát vedieť, nemám krištáľovú guľu? Ale chápem že je pohodlnejšie alibisticky sa hrať na mŕtveho chrobáka a tvrdiť že tak ako to je je to správne.
No a? Aj ja občas od živnostníka niečo kúpim alebo využijem jeho službu , ale on nie je zamestnanec. A teoreticky si môžem niečo kúpiť aj od zamestnanca, napríklad ojazdené auto, ale nemôžem si priamo od zamestnanca kúpiť výrobky ktoré produkuje v práci.
Ako by to bolo podľa mňa správne? Aby každý dostal čo si zaslúži a nie že zamestnávateľ zneužíva svoju moc aby zamestnancom ubral a sebe pridal.
Kapitalisti tie potraviny neprodukujú, produkujú ich zamestnanci. A neviem ani ako dokonale zabrániť všetkým vraždám, ale to mi nebráni aby som nepovažoval vraždu za nemorálnu.
No tak že o delení peňazí z tržieb rozhoduje ten zamestnávateľ. Ak by som za kupovaný výrobok zaplatil viac než si zamestnávateľ pýta tak stúpne jeho zisk, nie mzdy.
Samozrejme, zamestnávateľ.
Platenie ankapisticky vysokých úrokov peklo nebude, lebo nebude ankap.
Keď už strašíte vysokými úrokmi z hypoték tak si nezabudnite uvedomiť že v prostredí deflačnej meny by boli úroky výrazne vyššie a teda splácanie hypoték obtiažnejšie.
Mená mi budete dávať zbytočne, vašu českú vládu nejako podrobne nepoznám, jedine pár najznámejších ministrov, Maláčovú, Vojtecha, samozrejme Babiša a to je asi spamäti všetko. Prchala nepoznám. A už je to aj tak skoro jedno, za pár týždňov budete mať úplne inú vládu. Ktorej menoslov ma tiež nejako extra nebude zaujímať.
Hranicu toho že odkedy ohrozujete ostatných si práveže nemôžete určiť sám, to potom je ako keď si zlodej pre seba určí že môže kradnúť.
Kľudne si to mysli, to ma netrápi.
Kde tvrdím že potraviny vyprodukuje Samo Sato? Produkujú ich väčšinou poľnohospodárski zamestnanci. A potom ich tí chamtiví kapitalisti predajú tomu kto zaplatí najviac, lebo ich motívom je zisk.
Nepotrebujem žiadnu krištáľovú guľu aby som vedel ako funguje štát a ako trh. A netrápi ma vedomie že na rozdiel od teba neklamem.
Naopak, kapitalizmus spôsobuje nedostatok. Vďaka kapitalizmu milióny ľudí hladujú, aj keď potravín sa vyprodukuje dosť pre všetkých.
Nestrápňuj sa zavádzaním. Moja prvá veta je pravdivá, to len ty máš problém aj s elementárnymi základmi matematiky.
Ten tvoj príklad je zavádzajúci. Štátu nplatíš za jednu službu, ale za celú hromadu rôznych služieb. A platíš za ne tým menej čím menej zarábaš. Ale na voľnom trhu by si za služby neplatil v percentách príjmu.
Bavíme sa konkrétne o človeku ktorý má málo peňazí a preto si drahú súkromnú alternatívu nedokáže zaplatiť. A ten môže byť rád že namiesto drahých súkromných služieb má k dispozícii lacné štátne služby v dostatočnej kvalite. Si konečne uvedom že na rozdiel od ankapu v štáte platíš za služby štátu tým menej čím menej zarábaš. Takže ten kto nemá na drahé súkromné služby platí štátu málo a neexistenciou štátnych služieb by teda viac stratil ako získal.
Ja mám obavy že "pôjde z kopca" je tak nejasný pojem že sa na jeho vyhodnotení o rok nezhodneme. Práve preto sa pokúšam z Vás dostať nejaké presnejšie hodnotenie.
Lenže to je práve ten problém, prirovnanie si môžu rôzni ľudia vysvetľovať rôzne. Ale pre objektívne porovnávanie ( napríklad funkčnosti Kč teraz a o rok ) potrebujete jednotný výklad, nie rôzne dojmy.
Možno je jedno že ako by to chcel niekto riešiť, ale nie je jedno že či má na to zdroje, či to má za čo "riešiť". A tu sa bavíme o ľuďoch zo spodnej polovice príjmového rebríčka, bohatí si alternatívy majú za čo zaplatiť a aj si ich častokrát platia.
Lenže pod abstrakciu sa dá schovať čokoľvek. A porovnávať s ročným odstupom niečo nejednoznačné je problém.
Koruna nemá nohy.
Kvantifikujte že čo myslíte pod tým "povážlivo kymácet".
To akože veríte že o rok Kč skončí a bude nahradená BTC? Tak to si kľudne stavím na Fulda. A z ohľadom na môj vyšší vek pochybujem že by som sa vôbec dožil zániku fiat peňazí, jediné čo sa môže medzitým stať je že Kč bude nahradená Eurom. Ale to sa mňa vlastne netýka, u nás už dávno platíme Eurami.
To netvrdím, jednak tu diskutujú aj oponenti a za druhé nepoznám reálnu situáciu každého diskutéra, môžu byť medzi vami aj tzv. užitoční idioti, ktorí si neuvedomujú že v ankape by si pohoršili.
Ja netvrdím že hranicu mám určovať ja, nemyslím si že by som bol na zdravotníctvo expert, ale majú ju určiť odborníci. Čiže vláda.
Nie je, to čo som napísal je irelevantné iba pre boháča, ktorý si tú alternatívu dokáže aj tak zaplatiť. Takže zase len potvrdzuješ svoju nechápavosť.

Kto nemá na drahé súkromné alternatívy tak nemá, našťastie má aspoň tie lacné štátne služby. Aj to je dôsledok kapitalizmu s jeho neúmernými majetkovými a príjmovými rozdielmi. Vďaka vykorisťovaniu, vysokým maržiam, úžere a podobne.
A sú dôvody prečo veriť viac štátu než trhu.
OK, z tohto uhla pohľadu by sa to nenosenie rúšky asi dalo pripodobniť skôr ku zločinu z nedbanlivosti než ku priamej agresii, ale mne nešlo o úplnú presnosť ale skôr o to ako čo najnázornejšie ukázať že je chybou požadovať aby sa obmedzovala potenciálna obeť a nie ten kto ujmu spôsobil. To že dievčina ide v noci v minisukni sama cez park neospravedlňuje útočníka čo ju znásilnil.
No ak tvrdíš že medzi tvojou malou výplatou (= že ti po zaplatení daní a odvodov neostane na platenie alternatívy) a medzi tým že štát poskytuje svoje služby aj ľuďom s malými príjmami nie je žiadna súvislosť tak problém je v tom že si nechápavý a nie v tom že by som argumentoval od témy.
Ja o jednom dôvode viem. Ak by bol Budvar stratový, tak jeho predajná cena by bola nízka.
A tvrdím že zlato nezdraželo?
Lojzík, je mi ľúto že si nechápavý, ale potom neobviňuj druhých že sú hlupáci, keď chyba je na tvojej strane.
Áno, pokiaľ krytím myslíš jedine protihodnotu v nejakej komodite potom fiat peniaze nie sú kryté.
logo Urza.cz
kapky