Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 62)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-16 12:42:57 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
A čudujete sa že žiaden štát sa nebude trhať o takých obyvateľov čo by chceli iba výhody občianstva a najlepšie ešte aj zadarmo?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-16 12:35:11 Titulek: Re: homesteading [↑]
Lebo táto diskusia je o sexuálnych pudoch psov :-DDD
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-16 00:10:44 Titulek: Re: homesteading [↑]
Vďaka za radu, na sexuálny život psov nie som odborník :-D
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-15 18:18:54 Titulek: Re: pochvala [↑]
Tomu by som fandil aj ja. Ale len zdiaľky :-D
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-15 18:13:28 Titulek: Re: homesteading [↑]
O prcajúcom silnejšom psovi.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-11 23:49:31 Titulek: Re: [↑]
Nedal si mi ani jeden argument ktorý by ma mohol presvedčiť.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-11 23:45:57 Titulek: Re: Genderová vyváženost [↑]
Tým by som si nebol tak celkom istý. My máme v parlamente Kotlebu, vy Okamuru, Nemci AfD, Frantíci Le Penovú. Ale je pravda že k volebnému víťazstvu majú zatiaľ všetci menovaní ďaleko.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-11 19:16:24 Titulek: Re: Genderová vyváženost [↑]
Vyrazil na východ a tam dostal na prdel.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-11 18:54:53 Titulek: Re: [↑]
Fakt je že vo chvíli keď bola šanca že s Trumpom získa aj milióny jeho fanúšikov tak bol Parler vypnutý. A tvoje bláboly na tom nič nezmenia. Klasika...
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-11 16:56:57 Titulek: Re: [↑]
Ja viem čo som napísal: že je mi jedno pod akou zámienkou sa veľké sociálne siete zbavili konkurenta. Lebo práve to je podstatné, že ničia konkurenciu.
A ty im ešte robíš užitočného idiota.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-11 16:54:03 Titulek: Re: Genderová vyváženost [↑]
To si mysleli aj v predvojnovom Nemecku. Ale je pravda že svet sa nezboril, "iba" bola 2. svetová vojna.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-11 15:55:13 Titulek: Re: Genderová vyváženost [↑]
Možno to bude tým že je napríklad pre mňa málo zrozumiteľný. A nie je to tým že by som nevedel po česky.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-11 15:51:24 Titulek: Re: [↑]
Mne je srdečne jedno pod akou zámienkou bol Parler vypnutý, pre mňa je podstatné že veľké siete majú moc likvidovať konkurenciu.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-11 14:36:48 Titulek: Re: [↑]
A aké pravidlo porušil Parler tým že bol ochotný umožniť Trumpovi vytvoriť si účet? Keď Trumpa veľké siete scenzurovali?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-11 12:01:41 Titulek: Re: [↑]
Taká pluralita ako keď naposledy zničili Parler?
Sociálne siete a sloboda prejavu je dnes bohužiaľ oxymoron. Nadpis by mal byť sociálne siete a cenzúra :-D.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-09 23:47:25 Titulek: Re: [↑]
Jaj, ja som zabudol, vznikom ankapu zmiznú všetky spory ako napr. medzi belochmi a černochmi v USA, medzi sunnitmi a šiitmi na Blízkom Východe, medzi moslimami a tzv. inovercami atď. :-DDD
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-09 11:11:23 Titulek: Re: [↑]
Naopak, trh by trestal nediskriminujúceho predajcu, keďže by stratil zákazníkov z väčšiny. A odmeňoval by diskriminujúcich, keďže tí zákazníci by prešli ku nim.
A áno, dá sa predpokladať že by sa našiel aj predajca čo by predal tovar diskriminovanej menšine, takže aj menšinoví zákazníci by mali kde nakúpiť, ale mali by to komplikovanejšie.
Ako reálne veľký obrat dnes robia nadnárodné predajné siete a tým sú naše domáce vzťahové problémy srdečne ukradnuté, ale na dedinách kde je jeden obchod alebo jedna krčma by tá diskriminácia spôsobovala spory.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-09 09:34:53 Titulek: Re: [↑]
Asi Vás mýli pojem legalizácia. Ja som ho použil v tom zmysle že dnes je diskriminácia zakázaná, nelegálna a prechodom z demokratického štátu na ankap by sa diskriminácia stala legálnou, teda by sa prechodom na ankap zlegalizovala. Teda že by ju samozvaní ankapistickí takzvaní sudcovia nepovažovali za porušenie práv diskriminovaných osôb.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-08 22:43:44 Titulek: Re: [↑]
Vy si legalizáciu diskriminácie v prostredí ankapového práva neviete predstaviť? Veď priamo vyplýva z princípov ankapu, z toho že vlastník smie komukoľvek odmietnuť predať tovar či poskytnúť službu. A ak to spraví členom nejakej menšiny tak je to diskriminácia ako z učebnice.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-08 13:21:03 Titulek: Re: [↑]
Teraz neviem že či sa mám tešiť že si niekto viac cení život na Slovensku než v domovine, alebo sa obávať že tu pribudne ďalší fanúšik ankapu :-D.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-08 13:19:27 Titulek: Re: [↑]
Zaujímavé, lebo ja si naopak myslím že ku atomizácii spoločnosti by viedla ankapistická legalizácia diskriminácie, ktorá by menšiny nútila uzatvárať sa do seba a zároveň bojovať proti väčšine o svoje prežitie. A nechápem že sa obávate že sa časom niektorá menšina stane väčšinou a pritom si neuvedomujete že už tu väčšina existuje.
Totalita je že róma nemôžete nazývať urážlivo cigán? Alebo černocha tiež urážlivo neger? Veď tým ich rasa nezmizne.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-08 10:20:55 Titulek: Re: [↑]
Odkedy sme sa oslobodili od ČR :-D. Takže áno, dlho.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-08 10:06:24 Titulek: Re: [↑]
Teraz to rozvediem trochu viac: v úplnom bezpečí nebude nikdy nikto, veď v histórii sa podarilo pár atentátov aj na hlavy štátov, ktorí mali ozbrojenú ochranku. Ale v demokracii sa cítim bezpečnejšie než v chaose anarchie a zároveň slobodnejšie než v totalite, ktorá môže byť z pohľadu miery kriminality bezpečnejšia než demokracia.

A Karle, uvedomujete si že ak tvrdíte že "začaly zuřivě podporovat kohokoli, kdo by se mohl cítit třeba i jen maličko utlačovaný" tak tým popierate tvrdenie ankapistov že demokracia je diktatúra väčšiny?
Áno, cítim.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-07 16:53:54 Titulek: Re: [↑]
Veď stačí to otroctvo nazvať akože "dobrovoľným" a hneď bude v ankape legálne.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-03 18:34:40 Titulek: Re: marcusant [↑]
Nehovoriac o tom že Krym sa stal ukrajinským iba administratívnym rozhodnutím Chruščova, dovtedy patril k Rusku.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-03 18:02:24 Titulek: Re: marcusant [↑]
Tam nebola vojna ale referendum.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-03 17:37:45 Titulek: Re: marcusant [↑]
Odkedy sú Luhanská a Donecká oblasť súčasťou Ruska?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-03 16:59:28 Titulek: Re: marcusant [↑]
Na Ukrajinu nezaútočilo Rusko, Rusko iba pomohlo ruskojazyčným obyvateľom v Doneckej a Luhanskej oblasti, ktorí sa vzbúrili proti novému, nelegitímnemu vedeniu Ukrajiny kvôli zrušeniu ruštiny ako 2. štátneho jazyka. A áno, tomu sa hovorí občianska vojna.
Áno, keď útočí Turecko tak zrejme útočia vojaci a nie úradníci či upratovačky. Takže keby si bol obyvateľ Turecka potom by ti možno hrozilo že ťa povolajú. A možno v takom veku už ani nie. Ale my nie sme obyvatelia Turecka.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-03 15:13:58 Titulek: Re: marcusant [↑]
U susedov sa síce bojuje, ale na východnom konci a keďže je to v podstate občianska vojna tak nie je pravdepodobné že by sa rozšírila až ku našim hraniciam. A aj keby áno tak predpokladám že na člena NATO si Rusi ani Ukrajinci nedovolia zaútočiť. Ani na Turecko nikto neútočí, útočia Turci, ale tí bojujú viac-menej pravidelne už pár stoviek rokov, takže to nie je nič výnimočné. Na koho by sme útočili my alebo kto by útočil na nás?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-02-03 11:35:14 Titulek: Re: marcusant [↑]
Áno, napovedá to že aká je pravdepodobnosť. Blízka nule, ako pravdepodobnosť ankapu.
Ale tým netvrdím že určite nebude, len nevidím možnosť že ako by sa SR či ČR mohla v najbližších pár desaťročiach stať účastníkom nejakého vojnového konfliktu. A do nejakých mierových zborov OSN a pod. ak bude treba tak pôjdu bojovať vojaci z povolania.
logo Urza.cz
kapky