Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele marcusant (strana 2)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
1) a co má být? Vzácnost všech těch jednotlivých informací je vytvářena uměle. Zákonem.
2)viz bod 1)
To, co píšeš, je obdoba informace, že když si půjšč́ím tvoje klíče od bytu, udělám si otisk a podle něj výýrobím duplikát, tak se k tobě můžu vloupat a vybrat ti štrozok. No a co z toho? Nemá to vůbec nic společného s tím, co jsem psal. Psal jsem, že Bitcoin je udělaný tak, že funguje obdobně jako fyzické vlastnictví a řídí se pravidly pro fungování fyzického vlastnictví. Jakýmkoli jeho kopírováním ho nelze funkčně duplikovat, a, jestli to správně chápu, tak ani nepožívá právní ochranu duševního vlastnictví, ale možná se pletu.
Chápeš, co znamená výraz singulár tedy číslo jednotné?
Takže připouštíš, že tvoje reakce na mou odpověď je zcela mimoběžná?
Tím, že to budeš pořád opakovat, se to pravdou nestane.
Šašku, jsi paranoik s megalomanským bludem. Psal jsem sem skoro od začátku, našel jsem to přes D-fense. Ty sám jsi mě nikdy moc nezajímal, snad jen tvá osobnostní struktura z profesionálního hlediska. Jsi totiž dost unikátní pako. Jen jsem se snažil trochu napravovat tebou pokřivený obraz psychiatrie, protože ti to občas někdo chvilku žral.
Předběhl jste mě, máte bludišťáka:)
Informace JE neomezeným zdrojem a ne informace JSOU neomezeným zdrojem ty debile. To je zásadní rozdíl. Konkrétní zmánou informaci (známá=ví se, že existuje) lze neomezeně čerpat a nikdy neubude, pokud její čerpání nikdo neomezuje. Nauč se číst a chápat text než začneš plácat kraviny. Jednorožec není omezeným, vzácným, neomezeným ani volným zdrojem. On není vůbec, stejně jako ty skladby.
Šašek má napůl pravdu sic. líp než Urza to asi nevysvětlím, přečti si to od něj. S Urzou velcí kamarádi nejsme, jednak se neshodneme na spoustě jiných věcí, jednak je mi bližší Hynek RK, jednak jsme se kdysi ošklivě poštěkali v diskusi na PP a jednak jsem byl asi malinko nepříjemnej na jeho bývalou ženu, když u nás byla v rámci předatestační přípravy. Opravdu se mu nepotřebuji nikam vlísávat.
Existují, jsou to informace nikoli majetek, tedy dokud se nestane takový vynález fyzicky existujícím prototypem.
Píšeš kraviny a víš to šašku.
To je úplně něco jiného, než o čem jsem psal. Netrol
Nastuduj si, jak funguje BTC. Bitcoin funguje velmi podobně jako fyzické vlastnictví a velmi odlišně od "duševního". Když se bitcoin resp. jeho zlomek přesune do jiné peněženky, v té původní už není. Bitcoin nelze duplikovat, kopírovat či vytvářet z ničeho (Urza by asi vysvětlil, že nic z toho není úplně stoprocentně pravda, ale ať)
Ano, ale hmotný majetek existuje, "duševní majetek" neexistuje.
To jsou ale tvoje náklady a riziko, nemůžeš chtít, aby někdo nesl tvoje rizika a náklady.

Bez násilí na státního donucení by "duševní vlastnictví" nikdy nevzniklo. Naopak fyzické vlastnictví vzniklo o dost dřív než stát.

Tím, že někdo užívá bez zaplacení plody tvé duševní činnosti, které by si jinak stejně nekoupil a sáhl by třeba po BSD či GPL řešení, ti nevzniká žádná škoda a s tvými náklady a riziky to nijak nesouvisí.

Neudržitelnost "duševního vlastnictví" už dávno pochopila většina hudebníků, proto dnes jejich hlavní příjmy pramení z vystoupení, kde je daný počet míst, která jsou tím pádem vzácným zdrojem. Informace je naopak z podstaty neomezeným a nevyčerpatelným zdrojem a jejich vzácnost je vytvářena zcela uměle. Jakákoli uměle vytvářená nerovnováha se nakonec zhroutí.
Když tišlohnu auto, nemáš auto. Když si zkopíruju tvoji informaci, ty ji stále máš. "Duševní vlastnictví" je podvod. Fyzickou krádež neobhájíš, něco někomu chybí.
Duševní vlastnictví neexistuje, je to násilně udržovaná fikce. Autoři samozřejmě mohou i v rámci tohoto faktu chránit svá "díla" pomocí mnoha dostupných softwarových nástrojů. Nemohou ale požadovat, aby společnost hradila ochranu jejich pouze potenciálních zisků a trestala za veřejné peníze "piráty", kteří svým chováním nezpůsobují žádnou škodu. Upirátěním informace v jakékoli podobě nevzniká žádná reálná škoda, ale pouze ryze potenciální.
Ne zdůvodnil jsem, proč nezačínají až v deset. Od devíti by se to stíhat dalo a sem tam někde, byť ne všechny dny v týdnu se to odjevuje. On se musí taky nějak poskládat rozvrh, některé učitelky mají malé děti - školka nebývá do sedmi atd.
1) konec vyučování by se posunuj do neúnosně pozdních hodin, někteří studenti domů cestují atd.
2) viz 1)
3) uhýbáte a nejste ochoten přiznat triviální omyl, tvrdil jste, že tam zdroj není uveden. Vysvětlení od čtenáře musí být nutně zjednodušující a často zkreslující, když není sám odborníkem na danou problematiku, a pokud nemá jen odcitovat původní text.
1) konec vyučování by se posunuj do neúnosně pozdních hodin, někteří studenti domů cestují atd.
2) viz 1)
3) uhýbáte a nejste ochoten přiznat triviální omyl, tvrdil jste, že tam zdroj není uveden. Vysvětlení od čtenáře musí být nutně zjednodušující a často zkreslující, když není sám odborníkem na danou problematiku, a pokud nemá jen odcitovat původní text.
1) jsou takové, byť ne každý den
2) zmíněný jev pozoruji a svých dětech právě zhruba od dvanácti
3) Proč spíme od Matthew Walkera.
1) soukromé školství je tvrdě regulované, puberta začíná mezi desátým a dvanáctým rokem, u dívek dříve než u chlapců. Pokud jste měl pubertu až v patnácti, ledacos to vysvětluje
3) máte tam zdroj, tak si ho přečtěte. Mě to zajímá a přečtu si ho.
:)
Tak si toho šajna budou muset udělat.
Šaška si nevšímejte, lékaři léčí své partnery a příbuzné, i když by neměli, a v krizových situacích je to úplně běžné. Emoce jsou to, podle čeho se orientujeme ve světě nikoli rozum. Rozum sděluje, jaký postup, krok, řešení je pravděpodobně v dané situaci pro mě nejvýhodnější, ale emoce určují, proč by mi to nemělo být jedno. Bez emocí mají všechna řešení stejnou váhu, včetně vlastního zániku.
Ps: pokud jste podal klarithromycin místo amoxicilinu/amoksiklavu, asi jste nic nezvoral.
Myslíte, že se tu o psychiatrii napsalo málo?! Ja bych to slovo raději vůbec nepoužíval, vyvoláte démona a pak se toho šaška nezbavíte.
NAP není o fyzickém neubližování druhých, je o tom, že si nezačínám. Individualismus a asocialita nejsou totéž. V běžném životě je velmi užitečné moci počítat s tím, že ten druhý se bude či naopak nebude nějak chovat i v oblastech nepostižených zákonem a donucováním. Je mnoho lidí, co empatii víceméně postrádají a etiketa se jim hodí. Dále není možné navazovat osobní vztah s každým, koho potkám. Etiketa způsobuje, že se víceméně neminou vzájemným očekáváním. Bez druhých nelze přežít, neustále s nimi uskutečňujeme nějaké transakce nejen materiální. U materiálních jsou plněním nejen předměty směny, ale též vzájemné rituály. Např. podání ruky při uzavření obchodu je typickou součástí etikety.
Nic
Viděl jsem opravdu hodně lidí vykazujících obdobné příznaky, které medicína označuje jako typické příznaky schizofrenie. Tyto příznaky jsou vysoce specifické.
Tak jinak. Víte, co je naprostým základem jakékoli etikety? NAP. Iniciace násilí je naprosto kruciálním porušením etikety a těžko ji můžete přestoupit víc. Každý není úplně jiný. Lidé jsou si vesměs dost podobní, jen pár se jich významně vymyká. Vymykat se můžete, ale nedivte se, že u většiny narazíte.
"Tím kognitivním deficitem myslíte, co měří WHO-DAS?" Ne
Viděl jsem opravdu hodně schizofreniků.
logo Urza.cz
kapky