Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis (strana 40)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Tak hlavně že máš výmluvu :-D
Tak otázka na Norberta směřuje k tomu, jeslti chce nest odpověďnost za následky, které násilně vynucené očkování způsobí těm, kteří se nedobrovolně podvolí. Nějaké historické zkušenosti s očkováním už máme (Pandermix, narkolepsie), kdyby mu chyběla představivost.
Poneseš zodpovědnost za negativní následky které očkování může způsobit? Třeba i v horizontu desítek let?
Fajn že to uznáváš
Proč by měl? Ty ani nepoznáš kdy si dva výroky odporují a kdy ne
Meleš hovadiny
Ne
A co? Jak to odporuje tomu co píšu?
Jeslti seš ten žák ty, tak to není nic náročného
No očividně by podle Tebe měl, když Ti vadí, že Ti jej někdo poskytuje za nějakou protislužbu a podíl ze zisku. Meleš to tu furt dokola.
Já si jsem vědom toho, že bez zisku by firma zkrachovala a žádnou práci bych neměl. Takže to co ty považuješ za nějaké neoprávněné obohacování, je jen tvoje představa. V reálném světě Ti ti peníze nepatří a nikdy bys je nedostal.
Já nepotřebuji měnit realitu. Tím že má můj zaměstnavatel nějaký zisk mi škoda nevzniká. To je jen tvůj blábol z nějaké snu kde kapitál a celá jeho organizace padá z nebe zdarma. Nebo aspoň tak by si to chtěl. Akorát že tak reálný svět nefunguje
Ne
Na čí úkor? Zaměstnanců, kteří díky tomu mají práci a plat, nebo zákazníků, kteří si dobrovolně kupují jeho služby? Možná tak na úkor méně schopné konkurence
Furt nechápu čemu to vadí. Kromě klasické komunistické závisti k úspěchu. Jak už se to psalo, být úspěšný podnikatel není jednoduché a stojí to spoustu práce a úsilí.
Počítáš k tomu úspěchu i ty desítky milionů mrtvých? Nebo při nich zavíráš oči a vypínáš mozek?
Podstatné je jeslti to může dlouhodobě fungovat líp než kapitalismus a volný trh, nebo jestli to skončí katastrofou (očividně ne).
Ano máš pravdu. To jestli se někde zkouší socializmus nebo je tam volný trh je dost podstatná podmínka.
To bude náhoda, že v kapitalistických zemích všichni bohatnou, zatímco všechny pokusy o socializmus skončily katastrofou.
Ano, je to v pořádku. Protože to tvoje "na úkor ostatních", žádné "na úkor ostatních" není.
Každý máme nějaké zdroje, minimálně sebe a tedy svoji práci.
Chápu, vždyť to píšu.
Já nikomu nebráním. Volný trh přístup ke zdrojům umožňuje, za předpokladu vzájemné dohody.
Proč by Ti tvoje existence měla dávát právo na nějaké zdroje? Zasloužil ses o ně nějak?
Tahle se tu ptáš často ty. Fajn, že přiznáváš že je to hloupé. Asi si teda hloupý :-\
Kde?
Přesně tak. Tvoje existence Ti nedává právo nutit ostatní násilím, aby Tě živili podle tvých představ.
https://stoky.urza.cz/texty/o-vzniku-statu-1885#comment72341
https://stoky.urza.cz/texty/o-vzniku-statu-1885#comment72349
Tady žádná řeč o ankapu nebyla. To jen ty si o tom začal nesmylsně blábolit. Máš tam vysvětelní, proč mluvíme o trhu jako o efektivnějším systému než státním přerozdělováním. Že si slepý, je pochopitelné, kdyby si uznal, že na tom něco je, tak se ty tvoje výmysly zhroutí jak domeček z karet.
Nemusí.
Takže tu jako obvykle plácáš nepodložené dojmy. A ještě se drze přiznáváš :-D
Já moc pískat neumím. A neboj, nečekal jsem, že bys svoje žvanění dokázal podložit činy. Tupý blbý diletante
Tvůj zaměstnavatel nemá žádný zisk ("nadhodnotu" o kterou by tě "vykořisťoval")?
Proč teda na dotaz, proč se nestaneš podnikatelem, odpovídáš, jako by to nutně mělo znamenat že budeš "hnusný vykorisťovateľ" a vymlouváš se na svoji komunistickou morálku?
Fakt neumíš být ani chvíli konzistentní ve svých myšlenkách?
Tvůj zaměstnavatel nemá žádný zisk ("nadhdnotu" o kterou by tě "vykořisťoval")?
Proč teda na dotaz, proč se nestaneš podnikatelem, odpovídáš, jako by to nutně mělo znamenat že budeš "hnusný vykorisťovateľ" a vymlouváš se na svoji komunistickou morálku?
Fakt neumíš být ani chvíli konzistentní ve svých myšlenkách?
logo Urza.cz
kapky