Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis (strana 44)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Jak můžu zasáhnout do necího života tím, že neudělám nic? Stejně jako neuděláš nic ty. Ty taky násilím bráníš lidem bydlet u tebe v bytě. Takže jim taky škodíš. Nebo ne? Než zase odpovíš irelevantními bláboly, zkus se nad tím prosím chvíli zamyslet.

Já nevím proč bych měl za cizího člověka rozhodovat, co mu pomůže a co ne. Já mu na rozdíl od Tebe nechávám možnost si vybrat, nic víc.
Proč by mi měl někdo dávat pravo vybrat si s kým budu uzavírat transakce a věnovat mu svůj čas a zdroje? Z jaké pozice? Tím že někoho diskriminuju znamená, že se mu nevěnuji, nedělám pro něj nic. Škodí mu stejně jako ty, který sedíš v sousedním státě a děláš to samé (tedy nic). Měl by ses nad sebou zamyslet.
Já si na na rozdíl od Tebe nehraju na Boha a neposuzuju jeslti už si černoušek zaslouží umřít nebo ne. A nebudu mu bránit svoji situaci nějak řešit. Umřít hlady může vždycky, pokud mu nějaká újma nebo těžká práce přijde jako moc velká cena. Ale zároveň ti taku nebráním založit charitu a černouškům pomáhat. S chuťí do toho.
Takže si zákazníka svobodné vybrat nemůžeš. Z tebe ten humanismus úplně stříká. Až bude nějaký ten hypoteticky černoušek dostávat pokutu za to, že odmítl obsloužit svého bývalého znásilňovače, můžeš se poplácat po rameni, jaký seš borec. Hned po tom co toho druhého černouška na rozdíl od majtele kobaltového dolu necháš chcípnout hlady.
Samozřejmě že bráníš. Pokud si vymyslíš nějaké pitomé pravidlo, tak všem komu se nelíbí nebo ho nemůžou splnit značně komplikuješ nebo znemožňuješ podnikání. Já nemám pocit, že by si byl tak retardovaný, abys tohle nechápal. Je mi proto záhadnou proč takové kraviny meleš.

Tvůj vliv na uspořádání společnosti někde v Africe je naprosto minimální. Nicméně pokud někde umírá černoušek hlady nic ti nebrání mu pomoct. Pokud to uděláš a necháš ho chcípnout tak nejsi o nic lepší, než někdo jiný kdo mu dá příležitost zvolit si nějakou alternativu.
Objektivní realita snad nezahrnuje subjektivní pocity lidí? Ty pocity snad neexistují? Nemluvě o tom že v škodlivost alkohol není žádná objektivní realita, v přiměřených dávkách (viz kolega výše) alkohol může zdraví prospívat. A může přinášet i další benefity, které nějaká rizika můžou převážit. Shrnuto, tvrzení že alkohol škodí, není pravdivé, protože je příliš zjednodušující.
Já si třeba dokonce myslím, že je špatné kouřit a přesto obhajuju aby sis mohl koupit cigarety. To se Ti teprve zamotala hlava z takové složitosti, co? Nemluvě o tom že žádné prcání dětiček neobhajuju. Jen to porovnávám s tím co pro takové chudáčky dětičky děláš třeba Ty ze svých zdrojů (úplný hovno, takže chcípnou hlady).
Z tvého tvrzení vyplývá, že chceš omezovat ostatní lidi v tom jak se budou živit. V případě že se někdo živí jako prostitutka ji pak chceš omezovat ve výběru zákazníků, to vše pochopitelně pod pohrůžkou nějakého státního násilí. Tedy je docela pravděpodobně že nastane případ, kdy k prostitutce přijde klient, kterému z nějakého důvodu nebude chtít službu poskytnout, ale ona bude muset, protože jinak bude v důsledku toho co tu prosazuješ potrestána. Nevím, proč bych tomu neměl říkat znásilnění.
A ty očividně trpíš neschopností chápat psaný text. Tak proč se nevrátíš do školy a místo toho tu votravuješ?
Já jsem nikde netvrdil, že je dobré prcat dětičky. Ale opravdu moc nevím rozdíl mezi "nabídnout dítěti, že něco dostane za práci v kobaltovém dole nebo třeba za to tvoje oprcání" a "nechat dětičky chcípnout hlady". To druhé totiž děláš i Ty.
No na to jsem čekal, až přijde nějaké obvinění, že ty černoušky chci vlastně zneužívat sám. Tak to si strč do svojí vlastní řiti a diskutuj si příště s někým jiným.
Jinými slovy, máš pocit že můžeš za černouška rozhodovat, jestli má nebo nemá umřít. Aspoň si to přiznej.
Tak pokud má černoušek možnost se uživit nějak normálně, tak asi k žádném prznění úchylem nedojde. Pokud umírá hlady a někdo přijde a nabídne mu příležitost to nějak vyřešit, tak nějak nechápu, proč by ten člověk měl být horší než všichni ostatní, co nic nedělají a černouška nechají umřít. Je spousta lidí, co by s takovým činnostem jako je prostituce, nesnížili, i kdyby měli umřít hlady. Ale nevím, jakým právem chceš rozhodovat za všechny.
Z toho tvrzení to logicky vyplývá. Minule jsem se jen ujišťoval, že to opravdu myslíš obecně i pro takové případy jako je prostitutka a její zákazníci. Je to až vtipný. Na jednu stranu tady nadáváš, že by někdo chtěl prznit černoušky a na druhou stranu tvrdíš, že když už se chce černoušek místo umření hlady nabízet svoje tělo, tak by si neměl vybírat komu, protože to bude diskriminace. Já nemůžu, za to že nedokážeš svoje výroky logicky domýšlet. Pak by Ti možná docvaklo, že to co tu prosazuješ, nemusí být úplně ideální.
Tvrdíl jsi mi že si prostitutka nemůže jen tak vybírat zákazníky protože by to byla diskriminace. Takže pokud zákazníka nechce "obsloužit" , přiznáváš mu právo ji hrozbou násilí k tomu nutit. A nutit někomu k sexu i když nechce, tomu se běžně říká znásilnění.
Oblíbená taktika, že? Posouvat mi něco co vůbec netvrdím. Samozřejmě, je tam spoustu dalších možností.
Pokud neuděláš nic a necháš černouška umřít hlady, tak si zasloužíš co?
To co jsem napsal je pravda. To ty se mi snažíš posouvat, že o tobě tvrdím něco poněkud jiného.
Překvapivě, když změníš význam toho, co o Tobě píšu, stane se z toho věc kterou netvrdíš. To bych nečekal.
Já netvrdím že někoho nutíš být prostitutkou, nauč se číst
Poskytnout vzdělání určitě týrání není. Povinně někoho nutit dělat něco co nechce už ano. Ale jako od tebe samozřejmě nepřekvapí, že to nechápeš. Ty bys neměl problém ani se znásilněním prostitutky "zákazníkem".
Tak to mě mrzí že, zase meleš hovadiny, no :-D
Tak to je fajn že chápeš, že Ti lidé z toho něco mají, jinak by to nedelali. S čím že máš teda problém?
Není problém sehnat práci s 5 týdny dovolené, já osobně neznám nikoho kdo by měl jen 4. Nevím koho chceš litovat.
Hlupáčíka ze sebe děláš akorát ty. Když Ti někdo namítne, že stát podstatně omezuje nabídku kvalitního vzdělávání, tak začneš melt hovadiny o antivaxerech apod.
Někdy je téměř fascinující, co dokážeš napsat za hovadiny.
Děkujeme za objev :-D
No a když má někdo trochu jiná měřítka, třeba je podle něj v pohodě na černo zaměstnávat lidi, tak už je to zmrd? Nebo jak se to pozná? Podle toho že po chycení okamžitě poslušně nesklopí oči a nenechá se okamžitě státem obrat?
Prostě můžeš porušovat co chceš. Ale jak Tě chytí, musíš hezky zašoupat nohama a zaplatit pokutičku. Jinak si zmrd
!!
Jasb
Očividně si to mýlíš ty, když mi na otázku, proč bych zrovna demokracii měl považovat za to správně co se má poslouchat, na rozdíl od nějakého mého názoru odpovíš nějakou definicí. Tak podej nějaký důkaz.
Já si přeju aby lidi chtěli víc svobody. To co popisuje Urza je mi sympatické, ale nevím jakou cestou se k tomu dobrat ani jestli je to do všech důsledků možné. Takže bych byl proti zrušení státu za jakoukoliv cenu. Ať si to teda vyjasníme.
logo Urza.cz
kapky