Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Lojza (strana 136)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Ale o tom, ze zakazujes nackum diskriminovat Romy, se VUBEC nebavime.
Bavime se o tom, ze narizujes Romum obsluhovat nacky. A tim je pry chranis.
A i kdyz to 1000x jeste zrovu prekroutis, nic tim nedokazes. Proste nutis Romy obsluhovat nacky. Tecka.
Ale on neublizil me....prece...jsem to psal...
Tim, ze nutis Romy, aby obsluhovali nacky, je chranis pred diskriminaci od nacku.
Hmmmm, to dava logiku :-D :-D :-D
Precetl jsem si to a stale nechapu, proc neni diskriminace obslouzit byvaleho vezne. Muzes mi to prosim vysvetlit?
Ok, pokud nutis Romy, aby povinne obsluhovali nacky, tak to o tobe neco vypovida.
Tak jo, uz te chapu, a vice to asi nema smysl resit.
Btw, to je zajimava myslenka, co jsi napsal. Znamena to teda, ze pokud je nekdo Rom, a prijde mu do rekneme kadernictvi nacek, tak tento Rom ho proste MUSI obslouzit.
Me to prijde uplne ulitly, ale podle toho, co ty tu pises, tak to tak je. Skutecne TAKHLE vidis svet?
Ja jen tak, jestli je spravna moje myslenka, ze sam konzumujes neco, co bys zakazoval...asi jinym, nez sobe...
Proc presne neni diskriminace, kdyz odmitnu obslouzit byvaleho vezne?
Chapu to spravne, ze kdyz jsem byl ve vezeni, uz me nikde nemusi obslouzit a nebude to diskriminace?
Jen takova otazka...to mi chces rict, ze nedelas nic, co by bylo "skodlive"? Nikdy sis nedal ani sklenicku vina, napriklad?
No, tak to pak mame zcela odlisnou moralku a zcela odlisne videni sveta a nikdy se nemuzeme v nicem shodnout.
Protoze ja bych takoveho cloveka neobslouzil.
Dost podobne to vidim napriklad v pripade, ze bude clovek, ktery me kdysi znasilnil manzelku. Nasledne ho napriklad zavreli do vezeni, pak ho pustili po nekolika letech a prisel by ke me do obchodu si neco koupit.
Proste bych mu nic neprodal, a muze si to kdo chce nazyvat diskriminaci jak chce, ale podle me mam pravo na to mu nic neprodat.
No a podobne to vidim v pripade jakehokoliv duvodu.
BY ti meli ty vychazky zatrhnout...
:-D
To jses AZ TAK nechapavy?:-D
Ok, rozumim.
A co ten priklad, ktery jsem napsal. Jak to vidis tam?
Promin, ale ja nejsem tvoje mama.
A můžeš nám nějaké vyjmenovat?
Pokud například budu mít kadeřnictví a přijde mi tam člověk,o kterém budu vědět, že je to "nacek" a zbil mého kamaráda roma, tak ho musím obsloužit, nebo nemusím?
Aha....a jaké jsou teda důvody podle tebe, kdy poskytovatel služby může odmítnout obsloužit zákazníka?
To si ale tvrdil TY!!! Že si obchod deník nemůže vybrat, komu prodá a komu ne.
Já jen opakují to, co tvrdíš TY!!!
Ale tak nám teda vysvětlí, co to ta diskriminace podle tebe je.
Mám kadeřnictví, přijde mi tam člověk, kterého nemám rád. Musím či nemusím ho obsloužit?
To nedává smysl. Pokud zákaz diskriminace znamená, že si obchodník nemůže vybrat, z někomu například něco neprodá, či mu neposkytne službu, tak mi pak vysvětlí,jak je možné, že některé o najednou znamená, že si může vybrat, že má neposkytne službu. To nedává smysl
Ahaaaaa, takže poskytovatel služby si tedy MUZE určit, že někomu neposkytne službu, je to tak? To je mi novinka. Ty jsi totiž tvrdil opak a až jednou budu mít tu možnost, tak ti to dohledam...
Ale tak super, to je docela dobrý posun. Může si vybrat, tedy může diskriminovat. Super
Tvl jaká manipulativni otázka? Ty jsi tvrdil, že prostitutka nemuze odmítnout zákazníka. Jsem teď na mobilu, nemám jak to dohledat.
Rozhodně jsi to tvrdil. Pak jsi začal po čase otáčet, že jsi to snad ani neřekl.
Tak se teda ptám, jak to je.
Tvrdíš, že poskytovatel služby nemůže odmítnout žádného zákazníka, protože to je diskriminace a to je špatně.
Potom tedy podle tebe ani prostitutka nemuze odmítnout žádného zakaznika.
Je to tak? Může / nemůže podle tebe prostitutka odmítnout zákazníka?
Co je na téhle otázce manipulativni??????
To jseš takovej sráč, že ani neodpovíš? No, nepřekvapuje mě to.
To me mrzi, ze jim hodlas zustat, ale ja uz si zvykl, takze v pohode, nemusis se omlouvat.
Fajcenie zaroven skodi, a zaroven pomaha.
Jako drtiva vetsina veci.
Pojd mi ty veci rict do oci , zmrde.
Ale to ne co...to jses jenom obycejna sracka.
No, takze jses jenom proste dalsi zmrd.
Hele ty demente, uz jsi byl nekdy v situaci, ze bys trebas par dni nejedl, protoze jsi nemel na jidlo? Ja i jo, a znam lidi, co v takove situaci radsi udelali ruzne veci, ktere jim i nebyly prijemne, jen aby neumreli hlady.
Jakym pravem chces lidem ridit zivoty tak, aby radsi umreli, nez neumreli? Ty zmrde zasranej.
Jdi jim to ty kriple rict do oci. A nebo me...to by uplne stacilo. Pojd mi rict do oci, ze mam radsi chcipnout, nez abych se nechal mrdat do prdele. Pojd, frajere.
A z toho logicky vyplyva, ze kdyz se nekdo zivi jako prostitutka, NEMUZE odmitnout zakaznika.
ANO / NE?????
Ty jsi drive tvrdil, ze ANO, tak to jednoduse potvrd / vyvrat a bude klid.
Ve zkratce: Mysli si, ze v takovem pripade, o kterem mluvis, neni mozne, aby vznikl ancap.
Mohla by vzniknout nejaka jina spolecnost zalozena na nejakem jinem anarchistickem smeru, teoreticky, ale rozhodne ne ancap.
Z duvodu, ktere jsem uz mnohokrat zminoval, tedy ve zkratce proto, ze aby ancap vznikl, je zapotrebi pomerne specificke prostredi a je zapotrebi, aby drtiva vetsina lidi mela specifickou moralku a specificke hodnoty a podobne.
A to by ve tvem pripade nenastalo.
Zdravi skodi v podstate COKOLIV.
Jis pecivo? Skodi to zdravi. Hrajes fotbal? Skodi to zdravi. Jezdis autem? Skodi to zdravi.
Neexistuje asi nic, co nejak neskodi zdravi.
Takze tento argument je takovy nejaky.... k nicemu.
Chápu tedy správně, že pokud by každý občan mě na kontě řekněme miliardu dolarů, tak mu za ní například Čínský prodejce neprodá zboží v obvyklé ceně? To je velmi .... Revoluční myšlenka.
Jinak máš velmi zajímavé představy o placení dluhu tím, že si udělám ještě větší dluh.
Napadlo tě někdy (to je pouze řečnická otázka, vím, že ne), že jednoho dne už ti nikdo nepujci? Protože výše dluhu už bude tak vysoká, že všichni nejprve budou čekat, až se zaplatí stávající dluh.
Chápu, Švejk tvůj vzor, aneb to se nám to hoduje, když nám ostatní půjčují.
Pravděpodobně buď nemáš děti, a nebo ti nevadí, že tvé hodování jednou zaplati oni, či jejich děti . Mě to třebas vadí. A vadí mi to hodně.
Na druhou stranu, děkuji za vhled do myšlení lidí, kteří přivádějí státy k bankrotům. Jsem si vždycky říkal, jak je to vůbec možné, že se něco takového stane. Teď to už chápu dobře, dekuji
Co já...ale ty :-D
Pokud budou bránit pouze těm dětem, kterých rodiče s tím souhlasí, tak ok.
Ale pokud budou bránit i těm, jejichž rodiče si takové bránění nepřejí, potom je to špatně.
Samozřejmě.
Pokud si taková skupina lidí bude říkat "společnost", tak proč by ne...
My si nic nedomyslime, tys to přímo napsal
logo Urza.cz
kapky