Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Lojza (strana 139)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Jiste, mas pravdu...
Ty jses genialni, ja jsem dement.
Staci ti to takhle? Doufam, ze z toho budes mit alespon 10 orgasmu, moc ti je preju.
Ze jdu okolo...
Trebas u me to absolutne vubec neni tak, jak pises.
Pro me osobne jsou ty nejdulezitejsi hodnoty takove ty veci jako "svoboda" a podobne.
To, ze sympatizuji s ancapem vzniklo tak, ze jsem dlouhe roky pred tim, nez jsem o nem slysel, zastaval takove nazory, jake ancap hlasa. Takze kdyz jsem si pak precetl nejake texty od Urzy o ancapu, tak jsem si rekl : Hele, on prosazuje neco, co si myslim taky, zajimave.
Je mi jasne, ze nekteri lide k ancapu dosli pres tu "materialni stranku veci", tedy ze volny trh je lepsi reseni, nez regulovany trh a podobne. Ale pro me osobne o level vyse jsou ty principy "pokud nikomu neublizuju, nikdo nemuze ublizovat me" (zjednoduseno), pripadne princip "nikdo nema moralni pravo mi vladnout a neco mi narizovat".
TO je pro me osobne to nejdulezitejsi a verim tomu, ze i pro mnoho dalsich lidi take. Ze proste nikdo nema pravo mi nic narizovat, abych delal neco, co delat nechci.
A prijde mi, ze odpurci ancapu tohle uplne ignoruji. Prijde mi, ze si vytvorili jakousi karikaturu ancapu, do ktere se strefuji, lidem prirazuji uplne jine motivace - shodou okolnosti takove, do kterych se jde dobre strefovat.
No tak se priste ty kokote vyjadruj presne a nebude dochazet k tomu, ze se ty tvy kokotsky texty daj vykladat tak, jak zrovna potrebujes.
Jo, a prave proto me napise, ze porusuju zakony, za ktere me zavrou...a ze kazdy si muze porusovat co chce, ale musi nest nasledky.
To je fakt bozi.
Idealni je proste napsat to tak, aby to slo vylozit ruzne a pak vzdy rict, ze to bylo mysleno jinak :-D
Uzasne
"A ty jsi takový jednoduchý hlupáček, který porušuje takové zákony, za jejichž porušení ho pak zavřou do krimu.

Každý mže porušovat zákony, jak se mu zlíbí, jen pak musí nést odpovědnost, když ho přitom chytí."

Kde se tam ty kokote pise o rychlosti?????
Ne to neni pravda, kokote
Ty kokote, nebyla tam ZADNA rec o porusovani rychlosti.
To, jak jsi to napsal, znamenalo, ze se jedna o JAKEKOLIV porusovani zakona.
I kdybys 100000x napsal, ze ne, tak realitu nezmenis.
Ok, tak tedy nemuzu s nim nakladat, jako kdybych ho skutecne vlastnil.
Bohuzel to vubec neni pravda.
Napriklad neznam akciovku,kde by drzitele akcii museli platit pravidelne penize za to, ze mohou ty akcie drzet.
Jinak je docela legracni konstrukt, ze teda neco vlastnim, ale jelikoz jsem to dostal zadarmo, tak s tim nemuzu nijak nakladat :-D
To by me teda zajimalo, jak se presne pozna,ze to neco vlastnim :-D
NJn, kdyz to jsou ty stale strety o tom, co to znamena "vlastnictvi:.
Ty si to predstavujes jinak jak ja, takze se neshodneme nikdy.
Z meho uhlu pohledu nemas pravdu (s tou posledni vetou)
Ze jdu kolem, imho odpoved by mohla byt i "ano"
Jenze to by se tak stat musel chovat. Napriklad kazdy clovek by realne vlastnil nejake procento z toho, co by stat "spravoval" a podobne. Coz je v tuto chvili naprosto nemozne...
(a ted vubec neresim, jestli by stat nabyl ci nenabyl ty majetky "legalne", klidne to i pro ucely teto teoreticke otazky muzeme pominout)
Z te citovane vety vyplyva, ze si kdo chce muze porusovat co chce, akorat teda kdyz ho chyti, dostane trest.
Nejak nechapu, proc zrovna vrazda by se z toho mela vyjmout.
Ale to je jedno, to uz nema cenu resit.
Proste jsme kazdy uplne jiny...
Jiste, pokud nekdo napise "Každý mže porušovat zákony, jak se mu zlíbí, jen pak musí nést odpovědnost, když ho přitom chytí." , tak je povinnosti ostatnich si koupit vesteckou kouli a odhadovat, co tim autor myslel.
Naprosto chapu, ze se citis ukrivdeny, ze tuto schopnost nema, vzdyt je to bezna vec.
Demente
Dovodil jsem to z toho, ze jsi to napsal.
Pokud to mas tak, jak jsi to napsal nyni, bylo by priste fajn, kdybys to napsal hned na zacatku, aby v tom nebyl takovy zmatek.
Otazka je, jestli to ale nedelas schvalne, abys tady mohl urazet ostatni. Osobne tipuji, ze je to velmi pravdepodobne.
Jiste, porusovat zakon, ktery by nebyl, to by bylo priserne :-D To by se melo zakazat :-D :-D
Tvl
Nekdy si alespon po sobe cti, co pises.
Btw, pokud to chapu spravne, tak soudis, ze pokud trebas budes vrazdit, je to zcela ok, pouze teda pokud te chytnou, tak holt se podrobis tomu,ze te zavrou. Jinak ale je to uplne v pohode… dle toho, co jsi predtim napsal.
Ahaaa, tak to jsem nevedel. To je taky zajimave....kazdy muze porusovat zakony, jak se mu zlibi...
Zase kousek do skladacky toho, co jses za cloveka.
Já chápu, že to máš v životě těžké, ale promiň, nebudu se s tebou kamarádit, nemusíš se už vtirat, je to na nic ...
No, a nebo člověk, co někoho podvede či okrade, by jistě mohl mít možnost škodu nějak splatit...což byl třebas můj případ, kdy jsem spousty škody splatil, ještě než proběhly nějaké soudy. A poškození projevili o toto řešení značný zájem, a myslím, že to pro ně bylo důležitější, než jestli půjdu do vězení.
Ale jistě by se mohlo stát, že bych skončil hůře. Samozřejmě pokud bych v takovém systému žil, věděl bych o tom, že se to může stát a jistě bych to vzal v úvahu, když bych něco prováděl ..
Jinak jak říkám "každý", tak v podstatě každý, kdo bude chtít. Zrovna teď, kdyz tu píšu, dělám na stavbě s člověkem, co je na vozíku...
Je to zvlastni, kde jsi zamrznul...pismenka ses naucil, to jo...nejaka nahodna slova z nich poskladas, to jo...ale tam to pak nejak konci :-(
No nic, nebudu to vice resit, je pravda, ze je hloupe se smat postizenym, tak to radsi necham byt.
Nezer tolik ty hovna, nebude ti tak smrdet z drzky...jen takova drobna rada, ze jdu kolem...
Co to meles?
Kde KONKRETNE to delam?
Ja jen rikam, ze nebyt statu, byl bych na tom MNOHEM LEPE. Tehdy, ale predevsim dnes.
Dnes bych byl schopny dat praci mozna desitkam lidi, ale nemuzu to udelat, protoze by to nebylo legalni. Uz I to, co delam, tedy zlepsuju neco, co je stare a hnusne a delam z toho nove a krasne, je velmi obtizne delat tak, abych to vubec mohl delat, protoze kdybych to delal "oficialne", tak se nedoplatim na danich a tudiz bych to delat nemohl (a ted nemyslim zrovna dan ze zisku, ale napriklad platcovstvi DPH, ktere bych musel povinne mit, pokud bych toho delal vice, nez delam, ale to uz by se mi absolutne nevyplatilo to delat).
Takze jsem v situaci, kdy bych mohl jeste vice pomahat jinym lidem zlepsovat zivot, ale nemuzu.
Samozrejme kdo chce, najde si nejake zpusoby,jak to udelat, a dokonce i zcela legalni. Ale je to tak obrovske hazeni klacku pod nohy, ze spoustu radsi nedelam.
V TOM me stat kurvi zivot. A to sakra hodne
Jen ze jdu okolo.
Jsem clovek, ktery byl anarchokapitalista mnoho let pred tim, nez jsem vubec vedel, ze jsem anarchokapitalista. Sralo me, jak se mi stat neustale sere do zivota, sralo me, jak ze me porad taha prachy a podobne.
Pritom jsem clovek, ktery vzesel z tech asi nejhorsich a nejchudsich moznych pomeru.
Ocitl jsem se venku z vezeni, nemel jsem obleceni, nemel jsem jidlo, nemel jsem kde spat a podobne.
A myslim si, ze ZDE zacina deleni lidi.
Totiz: Co clovek udela v TETO situaci.
Tedy, jsem v prdeli, nic nemam (nic, slovy nic. Nevlastnil jsem NIC, nemel jsem temer nikoho, kdo by mi pomohl - napriklad rodice me poslali do prdele a podobne), co budu delat?
Levicove zamereni lide typicky budou brecet, budou poptavat nejake davky u statu, budou nadavat na ty svine bohaty a z toho stavu casto prilis nevylezou. Proste zustanou "chudi", nejak si vyresej davky na bydleni, davky na zivotni minimum a ja ani nevim, jake davky jeste mohou mit, casem mozna zacnou pracovat na nejake nizko placene praci a nikam dal se nedostanou.
Pravicove zamereny clovek si typicky rekne, ze proste musi zacit makat a neco s tim vlastnima silama delat.
Btw, ocitl jsem se venku z vezeni nikoliv s nulou penez v kapse. Ocitl jsem se s cca minus pul milionem v kapse, skrze exekuce a podobne veci (splaceni ruznych skod, splaceni ruzneho zdravotniho pojisteni, atd).
Takze jsem prvni ja nevim, cca 2 roky, pracoval v prumeru tak 10-14 hodin denne, casto vcetne vikendu, za 60 korun na hodinu, z kdyz jsem si vydelal vic, jak par korun, sebrali mi to exekutori.
Ale makal jsem a snazil jsem se, aby si nekdo vsiml, ze jsem v nejakych vecech dobry. Nekdo si toho vsiml, dostal jsem se do lepsi firmy, za vetsi penize...a pak do lpsi, za vetsi penize….a porad jsem to splacel tem exekutorum…
A po nejake dobe jsem se ocitl ve stavu, kdy jsem vse mel splaceno, a zaroven jsem mel uz docela slusne placenou praci (rekneme na nejakem prumeru).
Po dalsich 10 letech jsem mel praci, ktera byla placena rekneme vcelku nadprumerne. Ovsem pouze za predpokladu, ze jsem odvedl urcite vysledky (jakozto obchodnik).
A kdyz jsem se dostal do stavu, ze jsem mel v prumeru nekolikanasobne vetsi plat, nez je prumerna mzda (coz jsem dokazal diky tomu, ze jsem prestal vyuzivat pohodli zamestnaneckeho pomeru a sel do rizika jakozto zivsnostnik), tak jsem to nechal byt, pujcil jsem si nekolik milionu na urok 1 procento mesicne (coz je docela dost penez) a zacal delat neco na vlastni pest.
A prvni rok jsem byl rad, ze jsem se uzivil, ale naucil jsem v urcitem oboru veci, ktere jsem zuzitkoval dalsi rok. To uz jsem si pujcil 4 miliony na stejmny urok...a prisla korona a malem jsem prodelal...Tak jsem si letos pujcil 5 milionu a delal jsem to, co umim….a ukazoval jsem to lidem, o kterych vim, ze maji penize a oceni to, co umim…
A kdyz to dobre dopadne, tak od pristiho tydne zacnu pracovat jako subdodavatel pro jednoho cloveka, ktery je schopny zainvestovat desitky milionu, abych si je nemusel pujcovat…
A cele to vzniklo tak, ze pred 15 lety, nebo kolik to uz dneska je, jsem se ocitl na ulici, nic jsem neumel...a rekl jsem si, ze se z toho vyhrabu VLASTNIMA SILAMA a ze jednou, kdyz budu hodne tvrde pracovat, se budu mit dobre.
Mozna proto "anarchokapitaliste" nejsou lidi, co by zili na davkach a nadavali na podnikatele. Protoze maji jine nastaveni v hlave. Nechteji od statu davky. Chteji, aby je nechal na pokoji a oni se o sebe mohli postarat.
A pokud nekdo rekne, ze jsem nejaka vyjimka, ci neco takoveho….Neni to pravda.
Neumim toho moc, jsem strasne mala ryba. Ale I tak, jen to co vim a umim mi dovoluje tvrdit, ze KDOKOLIV dneska bude chtit, muze si jit vydelavat penize, nekde na urovni trebas okolo 40-50 tisic mesicne cisteho. KDOKOLIV. A na uroven okolo 100 tisic mesicne se je schopny dostat behem par let. Poctivou praci. Ja ted delam ciste praci rukama, manualni prace. KDOKOLIV to muze delat. Btw, ted se mnou zacina delat i bracha s jeho pritelkyni (!!!)

Kdybych dneska o VSE prisel, ocitl se na ulici, nemel ani korunu, nemel zname, pribuzne, nikoho, kdo by mi pomohl….do roka a do dne delam praci, kde beru minimalne 50 tisic mesicne.

A to pouze proto, ze me stat brani v tom, abych mel nasobne vice, btw.

Takze jak jsem rekl, mozna PROTO nejsou anarchokapitaliste typicky na davkach a bez prijmu. Protoze mysli jinak, nez ti, co jsou.
Tvl.
Nekdo neco povazuje za SPRAVNE a jde a porusuje to.
Gratuluji, jses prvni clovek na svete, ktereho znam, ktery porusuje veci, ktere povazuje za spravne.
Ja, pokud neco povazuji za spravne, tak se tim ridim a dodrzuji to, prave proto, ze to povazuji za spravne.
Ale alespon to vysvetluje vsechno to, co tu pises.
Respektive....ukazuje to miru pokrytectvi, ktera te donutila az k TAKOVE SRACCE, co jsi napsal. Tak moc pokrytecky jses, ze radsi reknes, ze porusujes veci, co povazujes za spravne, abys nemusel prisnat, ze cas od casu proste tu vec povazujes v tu chvili za spatnou.
TVL.
Uz jsem zazil dost zmrdu, ale gratuluji, zatim vedes.
Chtel jsem puvodne odpovedet, ale se zmrdama nema cenu nejak diskutovat, takze na to seru.
Ostatne, ty bys byl schopnej hajit i Hitlera, takze to fakt nema cenu
No zcela logicky - pokud jses proti tomu, aby si prodejce mohl vybrat, komu proda a komu ne, protoze to je diskriminace a zaroven jses proti diskriminaci prodejcu zakaznikama, tak to znamena, ze jses proti tomu, aby si zakaznik mohl vybrat, od koho si nakoupi a od koho ne a proto musi nakoupit od kazdeho, kdomu neco prodava :-D
To je super :-D
Tedy, jen pro jistotu, jses i proti diskriminaci podnikatelu zakazniky, je to tak? Ja se ptam pro jistotu, aby nedoslo k nejakemu omylu.
A jses i proti tomu, aby diskriminovali zakaznici podnikatele, nebo to uz ne?
A jestli to teda spravne chapu, tak sice vybirat si, ktere zakony jsou spatne a proto je budu porusovat neni mozne, az na jednu vyjimku, a to jses ty, ty si bezne vybiras, ktere zakony jsou spatne a proto je porusujes :-D :-D
Tvl, to je material :-D
Dekuji za potvrzeni, ze tu nemame pravni stat. Protoze nejaka predvidatelnost prava zde skutecne neni.
Ostatne, jak jsi psal o tech soudech, co maji kontrolovat vladu....zrovna v teto dobe se ukazuje, ze kdyz vlada chce, proste si s nejakym rozhodnutim soudu vytre pozadi.
A soud pak nasledne konstatuje, ze ho sere, ze uz to vlada udelala opakovane, a ted teda uz vazne, jeste jednou a uz se budeme hodne zlobit!!! Coz je tak vsechno, co si soud dovoli.
Super stav tu mame...
To nebyla urazka, ale konstatovani faktu...
A tak to vime uz davno, ze jses totalni zmrd...
Rika nekdo, kdo je extremne chamtivy.
To je bozi :-D
logo Urza.cz
kapky