Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Lojza (strana 165)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Lojza Čas: 2021-01-05 20:54:53 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: neuveden
Hele to je super, ja ti to moc preju. Je to tvoje rozhodnuti. Ale ja tebou nechci bejt mrdanej, chapes to?
Ja chapu, ze ti to je jedno, ale garantuju ti, ze kdybys me zkusil mrdat osobne, rozflakal bych ti drzku palici.
Takze plne chapu, ze sis nasel spojence,co me nejdriv odzbroji, spouta, ohne a pak te na me pusti, at si zamrdas.
Vis, me se to nelibi. Podle me jses jen obycejnej zmrd, kterej dela silne nemoralni veci.
Neslo by to, ze byste se sli mrdat jen se svejma kamosema navzajem? S tema vsema, co je to bavi?
Neslo co...Skoda.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-02 11:03:21 Titulek: Re: Psychiatrizace myšlení [↑]
1.jak se projevuje "kvalita"? Jak PRESNE ji posoudime? Co bude rozhodujici meritko pri posuzovani kvality?
Protoze proste nemas pravdu.
Rekl bych "nastuduj si to", ale je to fakt zbytecny.
2. Lecjaky Novak nepozna cisla do miliardy, pripadne mu to bude trvat netrivialni dobu, nez je pozna
Autor: Lojza Čas: 2021-01-01 21:34:57 Titulek: Re: Psychiatrizace myšlení [↑]
Kurva dopici tak nebud takovej curak a nastuduj si to, PROC TOMU TAK JE!!!
Uz jsem ti to psal asi 5x, evidentne to je na picu.
Jses uplne mimo a vsechno to, co tu pises, je jednoznacne vysvetleno a muzes si to nastudovat. Tak to kurva nejdriv udelej.
Pokud to neudelas a budes dal psat nejaky hovna, tak se nediv, ze tu jses pro ostatni za curaka.
Pocitace dneska umi korelovat s nahodnymi jevy, a ne ze ne.
Pokud netusis, jak Novak pozna cisla, tak doporucuju bud studovat, premyslet...a nebo nejakou silnou medikaci.
Mimochodem, co to znamena, ze Novak ta cisla "pozna"? To totiz neni prdel, je velmi pravdepodobne, ze jednak nevis, o cem mluvis a jednak ani nevis o tom, ze Novak spoustu cisel vubec nepozna. Tedy, zalezi na tom, co presne si predstavujes pod pojmem "pozna".
Autor: Lojza Čas: 2020-12-31 02:30:40 Titulek: Re: [↑]
A tak zlomek muze byt klidne i 9/10, takze jiste mas pravdu.
Jinak trh skutecne takove lidi potrebuje. Napriklad pracovnici v tovarnach pak casto berou nadprumerne mzdy, takze nevim,kde je presne problem.
Ale chapu, ze jako kdyz by vsichni zacali delat vice kvalifikovanou praci,tak porad bude nekdo, kdo bude delat za mene penez.
To sice ano, ale pokud bude tlak na firmy, ktere nebudou moct sehnat malo kvalifikovane zamestnance, protoze vsichni budou kvalifikovani a tedy drazsi, tak tyto firmy budou muset i tem mene kvalifikovanym nabidnout vice penez. Coz se napriklad v dnesni dobe v CR docela slusne deje (Takovy Amazon za praci skladnika nabizi tolik, kolik bych jeste pred par lety bral jako obchodnik v nadnarodni korporatni firme, napriklad). Tim padem na tom vydelaji I ti "nejchudsi", protoze I kdyz zustanou stale relativne mene placeni, nez ti kvalifikovani (lepe placeni), tak porad budou mit vyrazne vice penez, nez drive.
Cili I kdyby bylo stale stejne "nejchudsich", tak ten pojem "nejchudci" bude znamenat, ze zatimco pred lety kdo byl nejchudsi, tak skoro nemel ani na jidlo, tak dnes nejchudsi muze kazdy rok na dovolenou k mori. Coz by bylo docela fajn, ze.
Problem ale je, ze porad nekdo bude kricet "podivejte se na nej, jak on je nejchudsi". Co na tom, ze se ma asi tak stejne dobre, jako pred par desitkami let ti docela bohati..
Autor: Lojza Čas: 2020-12-30 17:43:02 Titulek: Re: [↑]
On autor psal o bohatych, pripadne alespon stredni tride.
Takze to neni az tak striktniii
Ona bude otazka, co to je stredni trida - skutecne tohle si kazdy predstavuje jinak. Slysel jsem i vyklady takove, ze by tomu neodpovidalo ani 1% lidi v tomhle state, osobne to mozna mam nastaveny docela nizko, takze tezko rict.
Rozhodne je ale faktem, ze pokud se nekdo narodi v chude tride, tak dostat se do stredni tridy - pokud ji nenastavime extremne vysoko - ma moznost temer kazdy z nich.
Dneska usilovnou praci kombinovanou s usilovnym setrenim je mozne se vypracovat behem 10-20 let z nuly na cloveka, co bude vlastnit byt, auto a bude mit beznou rodinu. V podstate to muze dokazat kazdy, kdo skutecne bude chtit (to znamena, ze o tom nebude jen mluvit, ale opravdu pro to dost udela, objetuje a podobne)
Autor: Lojza Čas: 2020-12-30 02:27:29 Titulek: Re: Psychiatrizace myšlení [↑]
NASTUDUJ SI TO !!!!
Autor: Lojza Čas: 2020-12-30 01:36:36 Titulek: Re: Psychiatrizace myšlení [↑]
Tvl.
Pokud nechapes, jak vznikly "programy v mozku", jak se "spousteji" a podobne, tak si to doprdele nastuduj
Ale chapu, zepokud jako primarni vec odmitnes, ze to vubec je mozne, potom si to nemuzes nastudovat, protoze vse, co se dozvis, budes automaticky povazovat za nejake spiknuti.
Takze ja s tebou uz nic neudelam a fakt uz koncim.
Autor: Lojza Čas: 2020-12-30 00:38:08 Titulek: Re: Psychiatrizace myšlení [↑]
Me uz to nebavi. Nastuduj si to, je to jednoduche.
A nebo si ver dal na skritky, me uz to je jedno.
Ptas se jak petilety decko :-(
Pri otazce "Jak můžete naprogramovat korelaci s děním, které nemůžete znát?" me uz malem vybouchl mozek. Ja jsem ti to predtim vysvetlil, nacez se na to zeptas znova. Hele fakt sorry, ale na tohle uz moji skritci nestacej.
Autor: Lojza Čas: 2020-12-29 22:55:24 Titulek: Re: Psychiatrizace myšlení [↑]
Pockej pockej...To myslis VAZNE s tim Novakem? To si z nas tady ted delas sofistikovanou legraci, ze jo? Hrajes to, ze jses uplnej debil a dobre se tim bavis, ze jo?

Pokud nahodou ne, tak se moc omlouvam, ze to nejde nakreslit, tak snad zvladnes par slov:
Novakuv mozek se naprogramoval systemem uceni. Novakuv mozek na zacatku vubec netusil, jak vypada cislo 1, ani 2, ani 3...atd atd. Ani netusil, ze mame nejaka cisla.
Ale ucil se a naucil se s cisly pracovat. A jak se to ucil? No, skrze ruzny smyslove organy pozoroval okolni svet. V nem byla pouzivana cisla. I vytvoril si nova neuronova spojeni (pripadne si preprogramoval nejaka stavajici, pripadne kombinace), diky kterym s cisly take zacal umet pracovat.
Nepotreboval k tomu zadnou nadprirozenou bytost.

Ostatne, mozek je "prachobycejny" analogovy pocitac. Trosku "problem" je v tom, ze vetsina beznych vypocetnich stroju jsou digitalni a emulovat na nich analaogovy pocitac je nesmirne narocne na vypocetni vykon. V dnesni dobe v podstate nemozne, no uvidime casem. Vykon jde stale kupredu a s nastupem dejme tomu kvantovych pocitacu uz by ty simulace mohly byt pouzitelne.

Btw, nevim, jestli o tom vis, ale jiz dnes existuji neuronove site v digitalnich pocitacich, ktere dokazou predcit jakykoliv lidsky mozek - zatim vsak pouze v nejake konkretni uloze, ci skupine uloh. Dokazou delat TYTEZ veci, co clovek, ale mnohem lepe (rychleji, presneji, ucinneji a podobne). A to v pripadech zcela komplexnich uloh, jako je pilotovani bojoveho letadla, hrani her, ktere obsahuji takove mnozstvi kombinaci, ze neni mozne je resit metodou "brute force" a clovek jeste nedavno vyhraval diky "intuici" ci "genialite". Napriklad sachy, noveji pak GO. Pripadne napriklad StarCraft 2.
Pricemz ty neuronove site dostaly jako vstupni informaci pouze pravidla hry a to bylo cele. Jak se ji naucily hrat, bylo na nich. Po nejake (pomerne kratke) dobe pak byly k neporazeni.

Autor: Lojza Čas: 2020-12-29 11:39:35 Titulek: Re: Psychiatrizace myšlení [↑]
No, tak tohle vysvetluje kompletne vsechno, vcetne tech mnohaletych blabolu, co sem neustale pises.
Do jsi to mel rict hned na zacatku…
Btw, zkus si misto clovek a mozek pouzit napriklad pocitac a mikroprocesor.
A poloz si otazku,jak je sakra mozne, ze nejaky mikroprocesor rozhodne,ze kdyz pohnes mysi na stole, tak se pohne kurzor na obrazovce. Kouzlo!!!
Autor: Lojza Čas: 2020-12-29 00:37:34 Titulek: Re: Psychiatrizace myšlení [↑]
1. Pokud nevis, jak to dela, zkus se dovzdelat a pak prijd.
2. To, ze to neumis(me) neznamena, ze to nejde. Pokud alespon zhruba znas odpoved na bod 1., je zcela zjevne, ze to jde. Pouze to zatim nikdo neumi, ale neexistuje duvod, proc by to nemelo jit.Ano, je to tak extremne slozite, ze ani veskera soucasna technika si neskrtne na vic, jak par procent poznani. Ale to neznamena, ze to nejde. Pokud si jses jisty, ze to nejde, dodej nejaky dukaz.
3. Na svete existuje vcelku dost lidi. Mnozi z nich napriklad udelaji v jeden okamzik stejna rozhodnuti,a to se vubec neznaji a jsou 1000km od sebe daleko. Protoze proste nahoda. Dale - pokud se bavime o nakupovani, v jeden okamzik ma vetsina lidi nejakou predstavu, za kolik penez by si jeste koupili kilo bananu, a za kolik uz ne. Kdybychom zastavili cas a vsech se zeptali (napriklad vsech lidi v jednom meste), tak bychom dostali seznam lidi a za kolik jsou ochotni si koupit banany. Pokud zmenime cenu bananu, muze se lehko stat, ze znacne mnozstvi lidi se presume z pozice "za tolik si je nekoupim" do pozice "za tolik si je koupim". Protoze proste maji nejakou predstavu, za kolik by si je koupili. Co je na tom divneho, nechapu. Plus tam samozrejme zacnou hrat roli dalsi kriteria, ale tohle je jedno z tech nejsilnejsich.
A cim vetsi budeme mit vzorek lidi, tim vice se predstavy nekterych z nich budou priblizovat a je dokonce velmi pravdepodobne, ze se ciste nahodou budou i shodovat. Dokonce je i mozne, ze 2 ruzni lide, co se vubec neznaji, budou bananum prisuzovat ZCELA stejnou hodnotu - ale troufam si tvrdit, ze to uz by byla hodne velka nahoda. Vyloucene to neni, ale je to uz docela dost nepravdepodobne.
Co je ovsem velmi pravdepodobne je to, ze jim budou prisuzovat docela dost podobnou hodnotu. To ano. Ovsem ne ZCELA stejnou.

Co se tyce nejakeho fandeni… je pomerne logicke, ze pokud nekolik lidi fandi jednomu tymu, budou reagovat DOST PODOBNE na vyvoj udalosti. Je VELMI nepravdepodobne, ze by reagovali ZCELA stejne. Opet, mozne to je, ale velmi nepravdepodobne. Rozhodne to budou mit HODNE PODOBNE. Co je na tom divneho?

Je to podobne, jako kdyz se bude skupina lidi divat na cerveny papir,ty se jich zeptas, jakou ten papir ma barvu a co se nestane? Vsichni reknou, ze je cerveny!! WOW!! Jak je to jen mozne..
Autor: Lojza Čas: 2020-12-29 00:22:46 Titulek: Re: Psychiatrizace myšlení [↑]
Ja jsem nikde nemluvil o tom, ze by to bylo lacine. Rozhodne v drtive vetsine pripadu vubec nejde o penize. V podstate ve 100% pripadu, ktere jsem zazil ja, neslo o penize.
Autor: Lojza Čas: 2020-12-29 00:11:09 Titulek: Re: Psychiatrizace myšlení [↑]
1. Ja plne respektuju, ze si nekdo muze myslet, ze za nejake veci mohou cary a kouzla, ale odmitam ho brat jako seriozniho partnera do debaty
2. Nezamenuj "neumim(e) za nelze. Rozhodne to lze.
3. neodpovedel jsi mi na otazku, a to jzem ZAMERNE zvyraznoval to dulezite slovo velkymi pismeny. Takze to zkus znova. Jinak obecne - pokud jses tak hloupej, ze si neumis na ty otazky odpovedet sam, tak se prosim te nepoustej do dalsich slozitejsich debat.
Autor: Lojza Čas: 2020-12-29 00:01:06 Titulek: Re: Psychiatrizace myšlení [↑]
Bezdak, ktery spi pod mostem, by typicky mohl mit uplne jiny zivot a pod mostem nespat. Ale musel by pro to neco objetovat, takze radsi spi pod mostem.
Jasne, par pripadu bude, kdy moc jinych moznosti nema, ale to by byly tak extremni vyjimky, ze si zadnou nevybavim.
A ano, bavil jsem se s minimalne desitkama ruznych bezdaku a nabizel jim, ze je dostanu z te ulice pryc (realne)
Autor: Lojza Čas: 2020-12-28 23:41:03 Titulek: Re: Psychiatrizace myšlení [↑]
1. Pokud za jednani nemuze mozek, tak CO tedy presne konkretne? Jaka fyzicka vec za to muze?
2. Myslim si to proto, protoze to je zcela zrejme. Neexistuje zadna jina cast tela, ktera by dokazala samostatne neco rozhodovat. Muzes udelat pokus, usekni si ruku a zkoumej, jestli dokaze takto samostatne napriklad psat na klavesnici nejaka smysluplna slova.
3. Nechapu, proc by se neco muselo menit u vsech lidi STEJNE. Mas nejaky duvod k tomu si to myslet? Nechces mi snad rict, ze kdyz si reknu, ze ted je neco uz tak levne, ze si to koupim, tak ze probehla zmena v mozku, ktera je u vsech lidi STEJNA? Pripadne mi chces rict, ze se meni nalada milionu lidi STEJNE??? Jako ze ZCELA STEJNE???

Autor: Lojza Čas: 2020-12-28 21:40:24 Titulek: Re: Psychiatrizace myšlení [↑]
Naprosto nesouhlasim a prijde mi to jako naprosta picovina.
Jedina vec, ktera je u cloveka zodpovedna za jednani, je mozek.
A tim se to vcelku jednoduse da uzavrit.
Samozrejme, pokud budeme verit na nejake nadprirozene sily a bytosti, muzeme si myslet, ze tomu je jinak, to jo.
Autor: Lojza Čas: 2020-12-28 01:21:11 Titulek: Re: Psychiatrizace myšlení [↑]
:-O
To musel bejt dobrej matros…
Ale ted jak to ctu jeste jednou….Mozna, ze vetu "mozek nemysli" beres ciste z osobnich zkusenosti. No rad bych te ujistil, ze existuji na svete i jinni lide, a ti svuj mozek skutecne pouzivaji i na mysleni...
Autor: Lojza Čas: 2020-12-25 19:19:26 Titulek: Re: Schéma [↑]
A co kdyz sem pristanou ufoni, a poslou je tam ufoni? He? Co pak? Nevis, co?
Autor: Lojza Čas: 2020-12-25 19:18:55 Titulek: Re: Schéma [↑]
A vis co..ano.
Mas pravdu
Bude to presne tak, jak rikas, a nijak jinak.
Ale uprimne receno, mas to jeste malo desivy. Zapracoval bych tam, jak majitele chodniku budou chtit za pouziti chodniku 1 000 000 000 000 korun za sekundu a kdo nezaplati, budou je upalovat plamenometama….to budes mit jeste lepsi efekt a dukaz toho,jak byto nefungovalo..
Autor: Lojza Čas: 2020-12-25 17:49:58 Titulek: Re: Schéma [↑]
No jo, ale co kdyz si stat usmysli, ze te posle do plynu?
Takze jses uplne v prdeli.
Vsechny staty jsou uplne spatne, protoze se muze stat, ze te stat posle do plynu.
Co tam mas dal?
Autor: Lojza Čas: 2020-12-25 17:49:01 Titulek: Re: Schéma [↑]
Tvl, jses normalni? umis cist? Ctes, co pisu?
Odpoved asi ve vsech pripadech zni Ne, ze jo?
Btw, proc by tvl nemohli existovat bezdomovci? Jako mas dojem, ze by v ancapu neexistovalo nic, jako je "verejne prostranstvi"? Melo by nejaky logicky duvod, aby to neexistovalo?
Jiste, muzes rict, ze neexistovalo, protoze neexistovalo,jak to casto delas.
Kurva doprdele do pici, ja jsem curak, ze jsem se zase do toho nechal zatahnout
Autor: Lojza Čas: 2020-12-25 14:53:40 Titulek: Re: Schéma [↑]
A?
Nechapu, jaky smysl ma to, co pises.
Muj argument byl v tom smyslu, ze i kdyz clovek nema zadnou kvalifikaci, muze se vlastni pili a usilovnou praci z teto situace dostat. To je cele.
Jako pridavek by slo rici, ze je to mozne temer v jakemkoliv system,mimo nejakych extremu (KLDR soucasnosti, napriklad).
Autor: Lojza Čas: 2020-12-25 12:43:25 Titulek: Re: Schéma [↑]
TVL :-D To je uzasny argument.
Takze kdyby se mi podarilo se takto vypracovat v totalitni dikrature, bude to znamenat, ze argumentuju pro totalitni diktaturu? A kdyby se mi takhle podarilo vypracovat ve vezeni (coz by se mi mohlo podarit, kdybych tam byl par desitek let), tak budu argumentovat pro vezeni?
Uprimne receno, stat me v tom, co jsem dokazal, nijak nepodporil. Nedostal jsem od nej nic moc...Ani jako "bezdomovec" jsem od nej nic moc nemel, dostali jsme nejake poukazky na jidlo, pravda, ale nic extra. Obesel bych se I bez nich, ackoliv samozrejme ferove je potreba priznat, ze kdyz clovek nema nic, je kazda drobnost dobra.
Ani si nemyslim, ze by me stat nejak vyrazne skodil v tom, co jsem dokazal. Minimalni mzda byla jeste tehdy docela nizka, takze I slo sehnat nejakou nekvalifikovanou praci, ackoliv kdyby nebyla,slo by to lepe. Ale jinak me nijak extra neskodil...
Autor: Lojza Čas: 2020-12-25 02:07:32 Titulek: Re: Schéma [↑]
To by mi docela zajimalo, jakou nouzi jsi zazil ty.
Osobne jsou nouzi zazil. BYl jsem ve vezeni, potom jsem se ocitl na ulici, prespaval jsem chvili v azylovem dome s dalsima bezdomovcema...Nemel jsem nic moc kvalifikaci, to co jsem umel, tak v te dobe po tom nebyla poptavka.
Tak jsem sel delat nekvalifikovanou praci, delal jsem 12-14 hodin denne a dostaval jsem se z toho, vlastni praci a usilim.
A I tu nekvalifikovanou praci jsem se naucil delat tak dobre, az jsem v ni byl docela kvalifikovanej a zacal jsem mit pro sve zamestnavatele vetsi a vetsi cenu, cimz jsem si vydelaval vice a vice penez (ackoliv to porad bylo strasne malo), az si me vsiml lepsi zamestnavatel...a po nejake dobe me doporucil jeste lepsimu zamestnavateli...atd atd
A to jsem zacinal jako totalni NULA. Nebyl jsem vubec nic...
Autor: Lojza Čas: 2020-12-24 12:52:38 Titulek: Re: Šířeji [↑]
Pokud vim, slo o to, jak statni podniky (pricemz temer vsechny podniky a firmy byly statni) zase "vratit" do soukromych rukou, protoze drive byly temer vsechny podniky a firmy soukrome, a nasledne je komunisti ukradli (takzvane znarodnili)
Takze neslo o nejaky prodej podniku soukrominkum, ale slo o navraceni ukradeneho.
Problem samozrejme byl, ze ruznym lidem bylo ukradeno ruzne, nekterym jinym lidem naopak nic ukradeno nebylo, ale sami kradli (rekneme ale, ze tech bylo o dost mene, nez tech prvnich). Nekomu ukradli 2 kravy, jinemu ukradli fabriku s 1 000 zamestnancema. A od te doby uplynulo nekolik generaci, ukradeny majetek se transformoval na jiny - nemovistosti byly zbourany a postaveno tam bylo neco jineho (rekneme, ze nekdo zboural fabriku a na jejim miste se postavily byty, atd)
Takze nekomu slo neco vratit (pozemek, ktery zustal na svem miste, casto sel vratit, ale mnohdy take ne, protoze nyni na nej mohlo stat neco, ze uz to vratit neslo.Ty byl priklad i nasi rodiny, napriklad), ale casto to vratit proste neslo.
Takze chapu rozhodnuti, ze nejake veci se vracely v restituci, a jine se vracely formou privatizace. Chapu to tak, ze diky privatizaci meli dostat neco zpet i ti, kterym byly sebrany ty "2 kravy" a nemeli vubec sanci na jakekoliv odsdokneni.
Cele to byl vcelku brutalni kompromis, kdy temer nikdo nebyl odskodnen "presne", ale tak nejak "prumerne" byli odskodneni vsichni. Sam bych uprimne receno nevymyslel zadny lepsi zpusob, jak to udelat (samozrejme za situace,kdy tu dale pokracoval nejaky stat, pouze s jinym zrizenim. Pokud by mel stat zaniknout, bylo by to neco jineho, ale to ted neresime)
Autor: Lojza Čas: 2020-12-24 10:56:51 Titulek: Re: Šířeji [↑]
Ovsem tenhle problem se resi VZDY, pri prechodu z jednoho system k jinemu.
Napriklad mistni pomery po roce 1989.
Reklo se, ze co bylo ukradeno komunisty,musi byt vraceno. Coz je fajn myslenka, ale JAK to udelat? Technicky to neslo udelat. Takze se vymyslela kuponova privatizace a podobne.
Je jasne, ze pokud se nezacina od nuly, tak vzdy bude dochazet k mnoha paradoxum a neresitelnym situacim.
Autor: Lojza Čas: 2020-12-23 21:00:22 Titulek: Re: Šířeji [↑]
Kdyz to tak ctu a premyslim o tom...mozna prave proto je to anarchokapitalismus, a nikoliv anarchie.
Autor: Lojza Čas: 2020-12-23 12:33:31 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
Jasne chapu...ty vis, ale nepovis…
Ale hovno, milej zlatej.
Nevis nic, vymlouvas se a jses jen obycejnej srac
Autor: Lojza Čas: 2020-12-23 01:00:20 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
Jasne..takze jsme se zase nic nedozvedeli.
No nic...ze me to "prekvapuje"
Autor: Lojza Čas: 2020-12-22 20:38:04 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
Ne, neni pravda, ze hodnota BTC zavisi na pomeru mezi koupi a prodejem.
Pokud mas nejake dukazy, ze tomu tak je, tak je dodej. Dodej napriklad ten pomer, nejaky vzorec, jak to teda zavisi.
Nezavisi.
Muze to byt jedna soucast, a jeste nebude prilis vyznamna
Autor: Lojza Čas: 2020-12-22 16:50:25 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
Asi jsi uplne nepochopil to, co jsi cetl, respektive to co citujes, neni pravda. Respektive je to takova cast pravdy, kde neni receno to nejdulezitejsi, takze je to definicie k nicemu.
V pyramidove hre predevsim musi pribyvat novych ucastniku kazde "kolo" nasobne vice, nez jich tam uz nyni je. Typicky jeden ucastnik musi privest nekolik dalsich ucastniku, aby vubec byl v zisku.
Bitcoin NIC takoveho nedela. Hodnota Bitcoinu neni zavisla na tom, aby bylo do system privadeno stale nasobne a nasobne vice ucastniku. Prakticky by to v podstate uz v tuto chvili neslo.
Pokud vim, tvrdi se, ze velke mnozstvi Bitcoinu vlastni jednotlivci, kteri je nijak dal neprodavaji, ani s nimi neobchoduji.
A kdyz se na to tvrzeni podivame z opacne stranky - je ropa pyramida? Nejprve ropa mela zanedbatelnou cenu,potom z ni nekdo zacal postupne neco vyrabet. Aby ropa stoupla na cene, bylo potreba, aby s ni zacalo obchodovat vice a vice subjektu, ktere z ni neco vyrabely. Je proto trh s ropou pyramida? Neprijde mi...

A predevsim znovu opakuji - tvrzeni, ze hodnota Bitcoinu stoupa v zavislosti na mnozstvi uzivatelu neni pravdive. A take motivace "fanousku" je zcela jina.
Autor: Lojza Čas: 2020-12-22 12:45:03 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
To je uplne jedno. Rozhodne se podle obchodovani nepozna, jestli se jedna o pyramidu. Neni to jeji jediny , a uz vubec ne nejdulezitejsi znak. Naopak jestli to je jeji znak, tak velmi nedulezity
logo Urza.cz
kapky