Komentář 85550
» odpovědět «
Autor: Baph0met
Čas: 2022-11-09 19:37:43
[↑]
Web: neuveden
Mail: schován
Monopolem na násilí je myšleno monopol na soudnictví a bezpečnostních složkách, což v Ankapu nebude mít nikdo, ať je to na jeho území nebo ne. Když se budu chtít soudit s majtelem města tak je úplně jedno že on vlastní nějakou arbitrážní firmu a policii když můžu využít jiné firmy z těch stovek ostatních. Je to trochu jako kdybych se chtěl soudit s Kim Jong Unem, tak je sice hezké že má v Koreji své soudce ale já se s ním můžu soudit soudcema z Čech, z Ameriky nebo z Ruska.
Mexiko skutečně není dle mé definice státem v oblastech kde nevládne stát, nýbrž kde vládnou kartely a gangy, s tím souhlasím a tak to podle mě je, i když takových oblastí je asi dost málo, jelikož Mexická policie je jako armáda a nakráčet si to může kam chce.
Ano, podle vaší definice co pozemek to stát, ale nevím co je na tom špatného, když tyto státy se kompletně liší od států které vidíme dnes. Přijde mi to jako porovnávání jablek s hruškami s tím že obojí nazýváme jablkami.
Mexiko skutečně není dle mé definice státem v oblastech kde nevládne stát, nýbrž kde vládnou kartely a gangy, s tím souhlasím a tak to podle mě je, i když takových oblastí je asi dost málo, jelikož Mexická policie je jako armáda a nakráčet si to může kam chce.
Ano, podle vaší definice co pozemek to stát, ale nevím co je na tom špatného, když tyto státy se kompletně liší od států které vidíme dnes. Přijde mi to jako porovnávání jablek s hruškami s tím že obojí nazýváme jablkami.