Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Hrosik1 (strana 43)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
děkuji za doporučení a přeji hezký den
ikdybyste se bavila třeba s robotem, myslím, že je dobré umět logicky a konzistentně argumentovat
to platí i u těch adoptivních, ne? :)
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-06-05 15:32:05
tohle Vám nepřijde jako obchodování s dětmi nebo neschopnost se o ně postarat?
když to logicky nedává smysl, tak asi ne.
1) podle Urzových dredů jste poznal jeho inteligenci?

2) samozřejmě, že je všechno vaše věc, nemusíme spolu vůbec diskutovat. mě fascinuje, jak když lidem dojdou argumenty, tak je najednou všechno jejich věc

3) a nebyl byste třeba nešťastný, kdyby vaše dítě bylo holka?

4) nebude fakt lepší přehodonotit některé názory než se prostě vyhýbat lidem, u kterých se vám nelíbí co dělají v soukromí (co je vám do toho proboha) a co mají na sobě? jen se ptám...

5) nebojíte se naopak že vás si někdo nevybere za kamaráda protože jste homofob?
vy jste mluvila o povinnosti - to je to smíš/nesmíš, ne?
domnívám se, že kolektiv je jen cizí slovo pro společnost, a ta může mít sama mnoho významů, jako náhodné uskupení lidí, obchodní společnost, a nebo klidně i stát. asi bych to upřesnil teda spíše slovem státní vlastnictví nebo centralizované. ale chápu.
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-06-05 12:36:04
myslím, že to jestli si vážíme statků a služeb se nemusí vážit jenom penězi, ale také třeba vynaloženým časem nebo vděčností...

nepředpokládám, že to, že Vám Gabriela neplatí, znamená, že by si Vaší práce nevážila ;)
kolektivní vlastnictví je třeba akciová společnost nebo společenství vlastníků, ne? :)
opět, neodpovídáte na otázku...

co když to dítě zemře hlady u svých biologických rodičů....
to vám přijde normální vyhýbat se odpovědi a místo toho lidi urážet? je v pořádku napsat třeba i "nevím..."
má dítě pozitivní právo na to, aby se o něj rodiče starali? když tvrdíte, že pozitivní právo je problém...
a pokud ten člověk někomu přenechá své dítě, které se v důsledku toho bude mít lépe?
Já jsem alespoň poukázal na konkretni věc z ktere to vyvozuji. Ale samozřejmě na sebe nemusíme vůbec reagovat.

Zvlast když mi na polovinu otázek neodpovidate
Doporučuji Vám nastudovat si zaklady ekonomie a slušného chování. Přeji hezký den
to nechávám s dovolením na posouzení ostatních. ale pokud chcete naznačit, že ne, bylo by to alespoň dobré uvézt na nějakém příkladě, z kterého tak usuzujete.
zase povinnost. vy asi nebudete moc svobodomyslný člověk... :)
takže ne. fajn, děkuji za odpověď.

já chápu, že je to extrémně citlivé téma a taky by se mi líbilo, kdyby se lidé svých dětí nevzdávali. ale z konceptu pozitivních a negativních práv / nároků a svobod rodič prostě má svobodu nebýt nucen se o své dítě starat. je to hrozný, ale je to tak. stejně jako nemá povinnost se starat o své staré rodiče nebo kohokoli jiného. měl by to dělat? ano. mělo by mu to být nařízeno? ne.
stále ne, a jestli jsou pro vás odpad všichni co nerespektují vlastnictví, tak jsou pro vás odpad všichni etatisté a tak jsou pro vás odpad většina lidí na planetě... pak nezbývá než ta vnitřní svoboda :)

když jsme u toho libertariánství, vy teda neuznáváte svobodu člověka na vzdání se svého dítěte?
no neodpovídá na mou otázku, ale budiž...
ano souhlasím. bez ohledu na to, jestli žije ve svobodné nebo nesvobodné společnosti :)
To si úplně nemyslím.

Jak se nazývá clovek který ostatní nazývá odpadem?
Cena je výsledek nabidky a poptavky. Ale to uz jsou fakt úplne základy. To vam nemam potřebu vysvětlovat. Zvlast když me urazite
Treba že to sama říkala?
Byla zastankyni malého státu a s anarchokapitalisty se neshodla a hádala

Co hůř, byla objektivistka (zakladatelka)
Ano s tím souhlasím. Protože tím ten člověk bere svobodu.
Jen jsem chtěl říct že svobodny člověk nemusí byt automaticky šťastnější.

Na druhou stranu pokud etatista vše dělá dobrovolne také zřejmě svobodny je, jen teda jak říkáte, bere svobodu jinym...

Z cehoz vyplývá ze svobodny člověk může existovat i v nesvobdne spolecnosi.
To je definice z wikopedie, uznávám že nepřesná. Ale Vy jste řekl, že pozemek nelze vlastnit a teď už zase říkáte že ano....
urza by rekl, že je to můj pozemek..

Vy neuznavate existenci majetku?

Já stejně tak můžu argumentovat, že ani ty vaše pravidla neplatí, dokud si je nevymuzete silou...

Jaká je tedy podle vás definice státu?

Asi nechápu pointu diskuze
pokud budu násilím chránit jen svůj majetek, tak ne
Ayn Rand narozdíl od levicových anarchistů byla etatistka...
já stále nechápu, proč by vám to vadilo? třeba se vám to jen nějaký kamarád bojí říct, že se s ním přestanete kamarádit...

cokdyž Vaše dítě bude gey? (očekávám odpověd "nebude")

aha, tak já myslel, že to myslíte vážně. máme vážnou diskuzi, tak teď nevím co z toho myslíte vážně a co ne...

to nemuzete vědět, to je fakt, jak se vyhývat černochům, nebo já už nevím k čemu to přirovnat...

podle Urzových dredů jste poznal jeho inteligenci?
jestli také reagujete na pozemek, ta to se dá jistě stanovit nějakými smluvními pravidly. předpokládám, že pokud například vlastním ornou půdu, mám právo ji využívat... nebo nevím, jaký byl point vašeho dotazu. taktéž zpochybňujete vlastnictví pozemku?
logo Urza.cz
kapky