Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Hrosik1 (strana 51)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
já je však nechci do ničeho nutit, já chci dobrovolnost (to je princip ankapu).

ale pravděpodobně právě vyroste konkurence, protože nebude státem omezovaná a tím pádem ceny aspon třeba přestanou tak růst, nebo se budou konkurenti předhánět v kvalitě... to jsou základy ekonomie
tak například stát omezil dovoz ropy a plynu z ruska (teď neříkám, že to bylo spatně), tedy konkurence ubyla a tím vzrostla cena plynu a elektřiny...
pletu se? chcete podnikatleum něco nutit, sám jste to psal... třeba jaké mají mít ceny
"donutí" je třeba konkurence...
myslím, že už jsme to spolu jednou řešili, ale nevadí...

takže to, že vám někdo prodá rohlík za jím stanovenou cenu, a vy tu cenu akceptujete a rohlík si dobrovolně koupíte, tak tím vám ten člověk ublížil?
aha, takže ta dobrovolnost platí jen pro vás, ale pro podnikatele už ne...
když se v danom státě sníží daně, tak ze díky tomu zdraží zboží?
tak já se omlouvám, upřímně už ani nevím, čím celá diskuze začala a taky si vás pletu s rakušákem :D tak možná reaguju na něco jiného...

za mě lepší nějaká smlouva než žádná. as stát mi tady v podstatě pomáhá s tím vymáháním. jistě, zřejmě by to šlo i volnotržně. pokud uzavřete smlouvu, že v případě rozvodu se dělí majetek na půl, a žena vás podvede, tak ale smlouvu neporušila. prostě se rozvádíte a majetek se dělí napůl... pokud vám to nevyhovuje, od toho je předmanželská smlouva

nebo já už asi nevím o čem se bavíme... máme někde nějaký rozpor?

ano lidé by se mělo chova slušně a držet sliby, ale právě proto že to nedělají, existují smlouvy...
no říkáte, že v kapitalismu by bylo všechno dražší, tak se ptám, zda v zemích kde je více kapitalismus a méně regulací to tak je?
a vy byste je chtěl donucovat? já myslel, že jste pro dobrovolnost
co znamená na úkor? oni jim nějak ubližují?
co je to prosím tržní přerozdělování?
nemusíš...
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-05-17 07:44:40
opravdu? není to spíše tak, že dobrovolná směna selhala už někdy v pravěku, protože prostě přišel někdo s větším klackem?
opravdu? není to spíše tak, že dobrovolná směna selhala už někdy v pravěku, protože prostě přišel někdo s větším klackem?
1) ale vy jste začal o katolickém manželství, že je lepší protože se nedá zrušit :) a teď říkáte, že se o něm nechcete bavit
2) ale to ani ve státě ani jinde, nebo ano? nebo tou sankcí může být třeba ten rozvod... tak aspoň něco :) (a jeho podmínky upravíte předmanželskou smlouvou). soud zřejmě nebude potřeba pokud se manželé domluví a budou to dodržovat. pokud nebudou nastupuje soud, ale to by bylo zřejmě i v nakapu. šlo mi o to že můžete mít s někým dítě ikdyž to není váš manžel/manželka...
ano přesně tak, zvýhodnit heterosexuály, kteří potom mají nárok navšťevovat své manželky v nemocnici před homosexuály, kteří nemají, protože nemohou uzavřít manželství, mi nepřijde fér.
no dobře... ;)
1) aha tak tím prosím neargumentujte :) ale jako pokud ti dva lidé byli svéprávní a nebyli sfetovaní, tak fakt nevidím jiný duvod prohlasovat jejich manzesltvá zpetne za neplatné...
2) sakce za nevěru mezi sebou si podle me upravit můžete, jen tezko ríct jak to pak budete vymáhat... k dětem to je ale i bez manzelství no... pockejte vy ale říkáte ze to stát nevymůže, a kdo to tedy vymůže? třeba v té vaší církvi?
1) za základě čeho se řekne, že to, co si ti lidé slíbili neplatí? detaily katolického manželství mě zajímají. děkuji za pochopení

2) umožňuje ne? předmanželská smlouva. stát tam podle mě upravuje jenom státní věci jako státní nemocnice, něco málo o dědictví ale moc toho vlastně podle mě není... (netvrdím, že to je dokonalé)
já asi nechápu celou tady tuhle vaši reakci a nechce se mi dohledávat co psal rakusak... manželství ma (bohužel) nějaké výhody a pro stát naprosto minimální, neli žádné náklady, takže proč je chcetě některým lidem neposkytovat? (tím myslím stát samozřejmě)
1) snižovat hodnotu nemovitosti může i v ankapu jakýkoli soused. btw původní otázka byla jak vás otravují? otravuji vás když se procházíte po cizím pozemku nebo?

2) myslím, že už jsem se ptal ale... většina katolíků jsou etatisté ne? ;)
To že katolické manželství nelze rozvézt nerozporuji. ale lze anulovat, tedy stav jakoby nikdy nebylo, jak jste sám popsal. z rozvodu aspon vyplývají nějakéá pravidla, z anulace ale ne. ti lidé spolu žili a nemůžeme se tvářit že se to nestalo. snažím se porozumět že na nějaké duchovní úrovni se to zřejmě představit dá, že si ti lidé prostě mysleli že našli svou spřízněnou duši a ono ne ale nenazývají to rozvod. jako asi ok. ale přijde mi to teda spíše jako právnická berlička. každopádně to nechci hodnotit, to je samozřejmě vaše věc. ale říkáte, že to také lze jen za určitých podmínek. za jakých například? a kdo o tom rozhoduje? Bůh?

mimochodem, myslím, že rozvod (státní) také není možný, pokud jej chce pouze jedna strana...

takže mi vlastně rozvod přijde zodpovědnější řešení, protože z toho vyplývají nějaké povinnosti, které si ti lidé mezi sebou podepsali. ale po anulaci nic takového není. prostě se jen tváříme, že se to nestalo... (a tím to nechci nijak hanit, jen že jste říkal že církevní manželství nelze zrušit, tak evidentně lze)
Přijde mi že se ty dva odstavce vzájemně vylucuji
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-05-16 07:46:54
moc hezké video. dobrá ukázka jak jsou někteří liberálové liberální jen, kdy se jim to hodí. ale vypadá to, že jste pána přesvědčil nebo alespoň přiměl k zamyšlení :)
můžete prosím definovat pojem svoboda? to bude zřejmě hlavní bod nedorozumění...
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-05-16 07:40:52
svoboda se pojí se zodpovědností za svá rozhodnutí. proto bude vždy existovat velké množství lidí, kteří se jí dobrovolně vzdají
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-05-16 07:38:07
zajímal by mě názor a celkový postoj rodičů. vzdělávání a vůbec pobyt ve škole na dobrovolné bázi je mi sympatické, ale ta dohoda není jenom mezi vámi a dětmi ale také rodiči, kteří za to platí. o tom v přednáškách moc nemluvíte. děkuji
1) jak te otravují? mě třeba napadá, že smrdí :DD a tam by se i dalo uvažovat, že reálně narušují moji svobodu a tělesnou integritu, protože buňky jejich smradu pronikají skrz moji nosní sliznici do mého krevního řečiště... ale jinak? :)
2) na to máš nějaká data nebo je to víra? btw většina katolíků jsou etatisté ne? ;)
tomu já rozumím, jen pro norberta je ten stát dobrovolný, takže ho tímto stylem nepřesvědčíš... (tykáme si, že? :) )
proč tady tedy mezi námi blbci stále jste? neměl byste svou genialitu věnovat něčemu užitečnějšímu?
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-05-16 07:28:38
tak samozřejmě. vnutit si anarchista asi nic nenechá (nebo to tak nenazve), ale může si samozřejmě zaplatit za to, aby někdo rozhodoval za něj. to by bylo v ankapu naprosto běžné si myslím. ať třeba lékař, učitel, finanční poradce atd... stejně tak etatista, pro nějž je stát dobrovolným sdružením (dle jeho víry), ale logicky nemiluje každý stát a všechny zákony, ale pouze ty, které mu vyhovují...
logo Urza.cz
kapky