Komentář 121252
» odpovědět «
Autor: Jeronimo78
Čas: 2025-12-10 18:37:43
[↑]
Web: neuveden
Mail: schován
Tak s příčinou předkládání „pravd“ spočívající v ignoraci ze strany ankapáků vřele nesouhlasím… s troly tohoto typu je obecně ta potíž, že očekávají (a to je ještě ta lepší varianta, horší jsou ti co prostě jen potřebují nějak ukojit nemocné ego a prostě bezúčelně trolí) podrobný blueprint na to, jak by fungovala společnost v anarchii od A do Z (protože to přece nikdy nikde neexistovalo a to samo o sobě jako argument stačí že), a když vám někdo nenasype doslovný návod, patrně za použití křišťálové koule (pro tohle mentální cvičení bych doporučil zkusit nějaký čas věnovat, pro nějakou historicky významnou etapu, četbě soudobého tisku a různých prognóz, a porovnat to následně s vývojem reality), tak se asi cítí ignorováni… a jinak, mně je stylistika (u druhých) v zásadě zcela u zádě, zajímá mě obsah, a ten tam nenacházím… ano, dokážu si mentálně nahradit pojem zvíře jinou entitou, nicméně to nic nemění na tom, že autor jen (předpokládám, že tak tady činí opakovaně – já jsem tady dlouho nebyl, tak se třeba pletu) v rámci svého apriori názoru hledá „argumenty“, aby nám vysvětlil, proč to nemůže fungovat, zasadí to do příběhu, že v té dnešní komplexní společnosti nám demokracie něco zajišťuje směrem k jaderné hrozbě (to je vážně vtip) a přidá hrozbu AI, asi v podobě války strojů jako v Terminátorovi, a o tom se máme bavit? No, dle mě je to dost zbytečné… nechť tedy autor nejprve popíše (a podrobně, né floskulemi typu „demokracie nám zajišťuje rovnováhu sil a soudržnost“), jak ty dnešní státy reálně tu hrozbu zmenšují (aby to aspoň vypadalo, že mu nejde jen o trolení....samozřejmě to neudělá, stačí jen pindat obecnými frázemi, to nic nestojí)…. a poslední větu už ponechám bez komentáře…