Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 117)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-07 17:37:42 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
A kde tvrdím že všetci si tie rúša ušili sami? Nikde, tak nerob zo seba ešte väčšieho debila než si. Naopak to ty evidentne zavádzaš že všetci majú rúška vďaka trhu a pritom málokto si rúško skutočne kúpil. A na šitie rúška nepotrebuješ nutne šijací stroj, stačí ihla a niť a to má doma asi každý. A napríklad ja som si prvú rúšku vyrobil aj bez ihly a nite.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-07 14:37:29 Titulek: Re: [↑]
Kto sám sebe vyrobí rúšku je jeden človek. A nie dvojica predávajúci a kupujúci.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-07 14:05:07 Titulek: Re: [↑]
Ukáž mi takú definíciu trhu kde trh tvorí jeden človek :-D.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-07 09:46:12 Titulek: Re: [↑]
Čo si už úplný magor? Ľudia majú rúška lebo si ich ušili sami, žiadni priekupníci ani čierny trh s tým nemá nič spoločné. Na trhu si tie rúška zohnalo iba zanedbateľne málo ľudí.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-07 09:42:13 Titulek: Re: [↑]
Úlohou štátu nie je dosahovať zisk, takže nemusí za každú cenu šetriť na nákladoch.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-07 09:36:20 Titulek: Re: Špatný argument [↑]
Keď je to také jednoduché tak čo nevyhlásiš na svojom pozemku NAP a ankap?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-07 09:26:48 Titulek: Re: [↑]
Hoci nerád, musím Vás pochváliť. Vidieť ankapistu čo nerozmýšľa úplne dogmaticky je unikát :-DDD
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-07 09:24:38 Titulek: Re: [↑]
OMG!!!
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-07 09:23:56 Titulek: Re: [↑]
Ani za to čomu hovoríte davová psychóza nemôže primárne štát, keďže informácie o stúpajúcich počtoch chorých či mŕtvych šíria najmä súkromné masmédiá.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-07 09:19:53 Titulek: Re: [↑]
Myslím z nedostatku dopytu vyvolaného pandémiou koronavírusu. Dopyt klesol vo všetkých štátoch, nie iba v ČR či SR, kde máme relatívne prísne opatrenia proti šíreniu choroby.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-07 06:50:55 Titulek: Re: [↑]
Túto krízu ABCT nevysvetlíte a teda fiat s ňou nemá nič spoločné. Je to kríza ako z keynesiánskej učebnice, kríza z nedostatku dopytu. Veď si všimnite že na rozdiel od r. 2008 ani nezačala v bankách.
Štát príčinu riešiť nemôže, keďže príčinou je samotný trh.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-06 21:18:49 Titulek: Re: [↑]
Rozlišuj dve situácie:
1. Neplatím dane a napriek tomu dostanem všetky služby štátu.
2. Neplatím dane a všetky služby čo mi poskytoval štát si budem platiť u súkromníkov, inak ku nim nebudem mať prístup.
Na možnosť 1 ti 99% ľudí odpovie že áno,
na možnosť 2 drvivá väčšina odpovie že nie.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-06 11:57:54 Titulek: Re: [↑]
Trh reaguje pomaly, lebo je to neoddeliteľná vlastnosť trhu. Držať prebytočné zásoby je neefektívne, držať prebytočné výrobné kapacity je neefektívne a potom keď sa niečo zomelie tak nie je ako zvýšiť rýchlo ponuku. A výstavba nových výrobných kapacít sa nedá spraviť zo dňa na deň. Tak sa namiesto toho dvíhajú ceny do neba aby sa znížil dopyt na úkor tých chudobnejších.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-06 11:52:17 Titulek: Re: [↑]
No jasné, trh rúška nemá, štát ich zohnal ale trh je lepší ako štát.
Súkromné firmy vyrobili nekvalitné výrobky ale zlý je štát ktorý kúpil to čo je na trhu dostupné, keďže sme v kapitalizme a štát vlastné továrne nemá. A určite štát môže aj za to že súkromní výrobcovia dvíhajú ceny.
Nedaj sa vysmiať.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-06 07:18:09 Titulek: Re: [↑]
Certifikáty a iné regulácie platili aj predtým a rúška či respirátory sa dali bežne kúpiť v lekárňach a iných predajniach. Ale ja už poznám zmýšľanie vás ankapistov takže viem že vám by nevadilo keby tu hocikto mohol predávať hociaké fejky či nekvalitné šmejdy veď čo na tom že oklame zákazníka, hlavne že si podvodník zarobí.
le je pravda že štát by mohol spraviť viac, mohol by napríklad zadotovať firmy ktoré preorientujú výrobu na výrobu ochranných pomôcok. Za podmienky že ich predajú na domácom trhu.
A domáce svojpomocné šitie rúšok nie je trh, keď šiješ rúšku sám sebe tak nemáš ani predajcu ani kupujúceho a teda ani trh.
Výsledky Trumpovho slobodomyseľného prístupu ku koronavírusu vidíme každodenne v čiernej kronike. Verím že to príbuzní obetí v nastávajúcich voľbách ocenia.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-05 22:10:52 Titulek: Re: [↑]
Čierny trh nikomu nepomôže, jedine podvodníkom. Lebo na čiernom trhu sa nič nevyrába, tam sa iba predražuje existujúci tovar, ktorý by bol aj bez toho k dispozícii.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-05 22:08:34 Titulek: Re: [↑]
1. Neklam blbečku, vláda zakázala iba predaj respirátorov FFP3 a to iba súkromným osobám. Ale na trhu je nedostatok všetkého, aj rúšok aj respirátorov nižších tried, aj dezinfekcie. Ešte šťastie že v prípade rúšok či dezinfekcie si ľudia ako-tak poradia aj bez toho dokonalého všemocného trhu, ktorý tu vy idioti adorujete.
2. Že moju odpoveď nechápeš je tvoj problém, nie môj.
3. Výhovorky.

Načo by to robil? Aby sa vošiel do tvojej debilnej definície priekupníka, ktorý údajne vyrovnáva dopyt a ponuku.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-05 13:34:25 Titulek: Re: [↑]
Bender čítať vie, len s chápaním prečítaného textu máva obrovské problémy.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-04 17:22:11 Titulek: Re: [↑]
1.) To sa pýtaj tých priekupníkov ktorým štát zhabal zásoby že prečo ich neponúkli na trh skôr. Ja môžem len tipovať že hľadali najlepšiu ponuku.
2.) Dopyt tak skoro neklesne.
3.) Dostatok tovaru tiež tak skoro nebude.

A odpovieš mi aj ty, že kde je taký priekupník čo naskladňoval rúška a respirátory pred vypuknutím pandémie? A neuhýbaj kecaním o inom.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-04 11:21:40 Titulek: Re: [↑]
Ukáž mi jednoho priekupníka čo naskladňoval rúška a respirátory pred vypuknutím epidémie koronavíru v Číne.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-04 09:21:32 Titulek: Re: [↑]
Myslíš tých čo zomreli, lebo priekupník drží respirátory na sklade a oni si ich teda nemohli kúpiť?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-03 22:17:27 Titulek: Re: [↑]
Ale isteže má, pre tých priekupníkov, lebo zarobia menej.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-03 11:11:53 Titulek: Re: [↑]
Ja tu nechodím na to, aby som si nechal vymyť mozog nejakou nefunkčnou ideológiou.
Pokiaľ človek, ktorý tvrdí že je lepšie neregulovať ceny rúšok a respirátorov nie je sociopat, potom je "užitočný idiot" nevedomky zametajúci cestičku práve tým sociopatom.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-31 20:15:13 Titulek: Re: [↑]
Výhovorky na moju češtinu nie sú odpoveď na môj argument že zníženie daní pomôže najviac tým koho sa kríza dotkla najmenej, napríklad potravinám, drogériám či lekárňam. A nepomôže tým čo kvôli kríze nemajú zákazníkov, napr. podnikatelia v turistickom ruchu.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-31 14:22:53 Titulek: Re: [↑]
Tak keď teda viete počítať, potom mi vysvetlite že ak štát odpustí dane a odvody a nezníži svoje výdavky či sa tiež nezadĺži, podobne ako keby na dlh poskytoval dotácie?
Váš argument zlyháva na matematike. Odpustenie daní pomôže len tým čo sú aj napriek kríze v zisku ( lebo z nuly je aj 0% nula, aj 15 či 20% tiež nula ), odpustenie odvodov zase pomôže len tým čo prácu nestratili.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-30 20:24:10 Titulek: Re: [↑]
Samozrejme že blbeček si ty. Jednak preto že oligopol sa nepíše z tvrdým Y a najmä preto že nechápeš súvislosti. Ak poisťovne PZP, ktoré majú svoju klientelu zákonom danú nechcú dávať malusy tak si ozaj tak blbý že si myslíš že komerčné poisťovne, ktoré tú klientelu zo zákona istú nemajú budú chcieť nasierať svojich klientov?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-30 19:36:07 Titulek: Re: [↑]
Otrokárstvo bolo zrušené dávno pred priemyselnou revolúciou. Akurát slobodomyseľní Američania ho zaviedli znova. A aj potom ho musel zrušiť štát, otrokári by sa ho nevzdali dodnes.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-30 18:56:02 Titulek: Re: [↑]
Došli ti argumenty, blbečku?
logo Urza.cz
kapky