Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 118)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-30 18:47:21 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Odstránenia otrokárstva sa báli otrokári, lebo by prišli o bezpracné zisky. Určite nie otroci a tých bolo omnoho viacej.

A ty by si si na voľnom trhu vybral takú poisťovňu čo ti bude obmedzovať slobodu pohybu? často argumentuješ konkurenciou, ale keď sa ti to nehodí do krámu tak na ňu zabúdaš. A to isté bezpečnostné agentúry, vybral by si si takú čo si dá do podmienok že sa ti jej agenti môžu voľne túlať po tvojich pozemkoch?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-30 11:43:38 Titulek: Re: [↑]
Malus na PZP formálne existuje aj u nás, ale poisťovne ho zvyčajne odpušťajú. Inak by im poistenec ušiel ku konkurencii. Inak na PZP vidno aj ďalšiu zvrhlosť trhu, že poisťovne ponúkali lepšie podmienky novým klientom než klientovi čo im platí už roky. Až kým štát neurčil že musia stálym klientom poslať ponuku na ďalší rok pred uplynutím lehoty na výpoveď PZP. Odvtedy aj stálym klientom ponúkajú rovnako výhodné podmienky ako novým.

Ty si to nazývaj ako chceš, ale nedonútiš ma nazývať odvody na sociálne či zdravotné poistenie daňou.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-30 07:57:58 Titulek: Re: Smutný komentář [↑]
Fiala, keď chceš žiť v subjektívnom, iracionálnom, interpersonálne neporovnateľnom Matrixe tak nech, ale nenúť do toho aj nás ostatných :-DDD
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-30 07:46:49 Titulek: Re: [↑]
PZP = Povinné zmluvné poistenie automobilov. Už som ho v jednom z predchádzajúcich príspevkov spomínal. A máte to aj v ČR.

Pri zdravotnom poistení rovnako ako pri dôchodkovom poistení sa presne rovnako ako pri iných poisteniach poistenci svojim poistným skladajú na poistné plnenie tým osobám u ktorých poistná udalosť nastala. A pri tom dôchodkovom je dokonca aj výška dôchodku závislá na množstve zaplatených odvodov.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-30 07:08:19 Titulek: Re: [↑]
A? USA sú tam na krásnom 6. mieste, pričom pred nimi sú iba občianskou vojnou zmietané Afganistan a Ukrajina plus Rusko s dvoma postsovietskymi republikami.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-30 06:57:10 Titulek: Re: [↑]
A? Medzi 2%-nou infláciou a hyperinfláciou je podstatný rozdiel.
Alebo naopak, že za dnešné nezodpovedné správanie niektorých spoluobčanov sú zodpovední liberáli vrátane ankapistov, keďže kvôli vašej propagande si ľudia nedodržujúci karanténu namýšľajú že sú rebeli a bojovníci za slobodu, aj keď v skutočnosti sú to iba idioti rozširujúci nákazu.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-29 17:06:22 Titulek: Re: Smutný komentář [↑]
Ak si dobre pamätám tak Fiala nemá 20, takže jeho hlúpe názory nie sú spôsobené nedostatkom skúseností.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-29 16:27:10 Titulek: Re: [↑]
To by si najprv musel prestať nazývať infláciou niečo úplne iné než sa týmto pojmom zvyčajne označuje.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-29 16:24:39 Titulek: Re: Otrokářský ankap [↑]
A prečo si namýšľaš že som ju nečítal?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-29 16:22:49 Titulek: Re: Smutný komentář [↑]
Ako keby si ty niekedy používal aj argumenty a nie iba nabiflené poučky. Alebo nadávky.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-29 16:21:14 Titulek: Re: [↑]
A teda prezradíš že prečo pri PZP tie poisťovne malus neudeľujú, keď sa tým podľa teba oberajú o zisky?
A to že nazývaš zdravotné poistenie daňou je tvoja vec, ja ho budem aj tak nazývať zdravotné poistenie.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-29 15:55:58 Titulek: Re: [↑]
Odkedy sa hyperinflácia schvaľuje zákonom?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-29 10:00:54 Titulek: Re: Otrokářský ankap [↑]
Pokiaľ to náhodou nevieš, tak ankap nie je bezprávia ale bezvládie. Čiže pravidlá by tam mali byť. A to že nebudú všade rovnaké je irelevantné, ani dnes neplatia na celej Zemi rovnaké zákony.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-29 09:57:21 Titulek: Re: Smutný komentář [↑]
A ty si naopak tých písmenok použil príliš málo. "nechápeš trh" nie je argument.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-28 17:48:09 Titulek: Re: [↑]
A na ten vtip si kde prišiel?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-26 22:19:31 Titulek: Re: [↑]
Tesco nie je priekupník, lebo je to obchod, obchodná sieť. Nie všetko čo je zelené je strom. Veď tesco nespĺňa ani Váš idealizovaný opis priekupníka ako obchodníka ktorý v čase prebytku skúpi tovar aby ho neskôr v čase vyššieho dopytu predal. Pretože Tesco nakupuje aj predáva priebežne.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-26 09:17:19 Titulek: Re: [↑]
V zabíjaní je efektívny aj hociktorý americký mass shooter, na zabíjanie netreba vojnu, stačí legalizovať predaj zbraní.
Obsadiť továrne armádou je samozrejme násilie, je to nemorálne, ale dovolím si polemizovať s tvrdením že obsadenie továrne armádou a priori spôsobí nižšiu efektivitu výroby či nižšiu kvalitu výrobkov. Máme pár príkladov z histórie že to nie je vždy pravda.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-26 08:24:39 Titulek: Re: [↑]
Keby ste nespomenul Tesco tak by som si myslel že len potvrdzujete to čo som napísal Fialovi, že neviete po slovensky. Ale keďže ste už zase spomenul Tesco, aj keď som Vám už niekoľkokrát vysvetľoval že Tesco NIE JE PRIEKUPNÍK a Vy to zase ignorujete, potom sú len 2 možnosti: buď ste sklerotik alebo klamár. So sklerotikom nemá zmysel diskutovať, keďže sa diskusia nutne bude točiť dookola. Klamárovi síce tiež nič nevysvetlím, keďže to NECHCE pochopiť, ale má to zmysel aspoň kvôli iným návštevníkom fóra. Tak si vyberte, ste sklerotik či klamár?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-25 20:40:31 Titulek: Re: [↑]
Kecáš odveci mimo témy a ešte sa cítiš urazený keď ťa na to upozorním?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-25 20:39:34 Titulek: Re: [↑]
No predsa že keď sú niektorí ľudia schopní konať až tak nezodpovedne že im hrozí smrť či invalidita tak je naivné myslieť si že malus na poistnom ich správanie zmení. Tým skôr že na PZP poisťovne ten malus uplatňujú zriedkakedy, keďže by riskovali že klient prejde do inej poisťovne.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-25 20:30:41 Titulek: Re: Smutný komentář [↑]
No a Vít má pravdu, záujmom poisťovne nie je zdravá populácia.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-25 20:25:15 Titulek: Re: [↑]
To viem že pre podnikateľa je naopak výhodnejšia čím väčšia cena, ale reč bola o tom že čo je lepšie pre zákazníka.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-25 18:38:49 Titulek: Re: [↑]
Ty sa fakt pýtaš ako debil že prečo je lepšie za tú istú vec zaplatiť menej? No lebo mi viac ostane na iné výdavky :-DDD
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-25 18:36:48 Titulek: Re: [↑]
Zrejme nerozumieš dobre po slovensky a pod pojmom priekupník si predstavuješ niekoho iného ako ja. A ten istý problém má asi aj Marťan.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-25 18:31:04 Titulek: Re: [↑]
Tak načo si sa do tej debaty zamiešal keď nevieš o čom je?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-25 18:30:25 Titulek: Re: Smutný komentář [↑]
Veď ale to si s tvrdením Víta Heřmana neodporuje. Len z jeho pohľadu čím vyššia chorobnosť bude, tým viac ľudí bude považovať za potrebné sa poistiť a tým nižší kurz a teda vyššie poistné môže pýtať poisťovňa. Keď bude chorobnosť malá, alebo liečba lacná tak sa väčšina ľudí nepoistí a poisťovňa bude mať málo klientov. A čím menej klientov tým jednak menší zisk a za druhé vyššie riziko že ten kurz netrafí.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-25 15:54:33 Titulek: Re: [↑]
A čo to má teda spoločné so zodpovednosťou?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-25 15:52:33 Titulek: Re: Neplatí to spíš pro Urzu? [↑]
Nemáš za čo.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-25 14:55:51 Titulek: Re: Neplatí to spíš pro Urzu? [↑]
A kde som tvrdil že to má riešiť štát? Ja som iba poukazoval na nemorálnosť takého konania. A keď už spomínaš štát tak ten takým vychcánkom skôr pomáha. V ankape by sa taký vychcanec už hojdal na vetvi najbližšieho stromu a jeho rúška by skonfiškoval lynčujúci dav. A agentúra by proti tomu nespravila nič, lebo aj pre ňu je výhodnejšie oželieť jednoho beztak už mŕtveho bývalého klienta než pár desiatok žijúcich klientov.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-03-25 14:40:34 Titulek: Re: [↑]
A čo má zodpovednosť spoločné so spôsobom a kvalitou liečenia nastalého maléru? Lebo za vyšší plat si síce na voľnom trhu môžeš zaplatiť lepšie ošetrenie, ale maródkou aj viacej stratíš.
logo Urza.cz
kapky