Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 147)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Aký význam má také delenie na socializmus a kapitalizmus kde celá doterajšia história ľudstva bola socializmus ( lebo aj v otrokárstve a feudalizme určoval pravidlá štát ) a kapitalizmom sa nazýva iba nikdy nikde neexistujúca utópia? Ľudia kritizujú kapitalizmus lebo pojmom kapitalizmus nazývajú štát založený na súkromnom vlastníctve a socializmom nazývajú štát založený na spoločnom ( štátnom, družstevnom a pod. ) vlastníctve. A ak začujú laissez-faire tak si pod tým predstavia Klausove a Dzurindove "uťahovanie opaskov".
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-07 12:02:51 Titulek: Re: [↑]
A? Stále je to hierarchia, ktorej ak ste členom tak ju musíte rešpektovať.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-07 09:52:22 Titulek: Re: [↑]
Neviem kto konkrétne, v tejto diskusii zatiaľ nikto, ja som tú druhú vetu pridal práve ako prevenciu pred hlúpymi protiargumentami.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-07 09:26:17 Titulek: Re: [↑]
Ale hierarchia predsa nie je iba diktatúra s Fuhrerom na čele. Hierarchiou je aj firmy riadená majiteľom či CEO, hierarchiou je aj každý klub či organizácia ktorá má predsedu a členov atď.
V hierarchizovanom svete akým je ľudstvo od svojich počiatkov sa bez určitej dávky poslušnosti k nadriadeným nedá existovať. Kto tvrdí opak tak klame.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-06 10:05:12 Titulek: Re: [↑]
Fiala, tým šírením klamstiev že ľudstvo neovplyvňuje globálnu klímu iba dokazuješ že v klimatológii si ešte väčší diletant než v chémii.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-05 18:11:06 Titulek: Re: [↑]
Autor: norbertsnv Čas: 2019-10-04 07:38:54 Titulek: Re: [↑]
A nebude to skôr naopak, že teda to "strašenie" prispelo k tomu že sa začali hľadať náhrady? Tak ako napr. dnes dotovanie elektromobilov urýchľuje ich vývoj?
Tardan, musím Vás pochváliť, taký rozumný článok som od ankapistu nečakal :-D. Ale bohužiaľ medzi tunajšími vyznávačmi ankapu ste s takým názorom v menšine.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-27 15:30:09 Titulek: Re: Anarchistický kalendář [↑]
To chcete oslavovať že namiesto jednoho štátu ich je 15 ? :-D
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-26 19:04:23 Titulek: Re: [↑]
Podobne ani zlodej od polície nežiada službu chytanie zlodejov, ale tú službu od polície žiadajú ľudia čo nechcú byť okradnutí. A službu chytania cestných pirátov od polície nežiadajú cestní piráti ale tí účastníci cestnej premávky ktorí nechcú byť obeťami nezodpovednej jazdy cestných pirátov. A ja nechcem byť obťažovaný dílermi drog ani ohrozovaný sfetovanými užívateľmi.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-25 21:46:14 Titulek: Re: SH [↑]
O čom to preboha táraš? Aký puč?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-25 21:44:49 Titulek: Re: [↑]
Ešte som nevidel diskusiu kde by prevažná väčšina ankapistov políciu nekritizovala. Pritom často aj za to že si robia svoju prácu, napríklad trestajú cestných pirátov či chytajú dílerov drog.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-25 20:07:42 Titulek: Re: [↑]
A kde? Ja ho nikde nevidím.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-25 20:04:09 Titulek: Re: [↑]
Pre mňa je podstatnejšie že mi moju slobodu slova nemôže obmedzovať hociaký blbeček a nie to že niekto niekde má slobody slova ešte o trochu viac ako ja.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-25 16:46:55 Titulek: Re: [↑]
Až to zrealizuje tak už bude neskoro. Ale to je ten ankapistický prístup, zatvárať za vyhrážanie nie, ale ak niekto splní svoje vyhrážky tak budete kritizovať políciu za nečinnosť.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-25 16:43:17 Titulek: Re: SH [↑]
Keď si tam niečo také videl tak ho zažaluj. Ja jeho profil nečítam.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-25 16:42:04 Titulek: Re: [↑]
Gratulujem, chytil ste ma za slovíčko :-D
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-25 14:10:28 Titulek: Re: SH [↑]
Prečo u vás sedia komunisti v parlamente neviem, u nás je aj propagácia komunizmu zakázaná.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-25 13:35:25 Titulek: Re: SH [↑]
Ja zase nechápem načo niekto potrebuje hailovať keď vie že hailovanie je spojené s režimom ktorý začal najkrvavejšiu vojnu v histórii ľudstva.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-25 13:32:22 Titulek: Re: [↑]
To že poslanci v parlamente majú ešte väčšiu slobodu slova než iní občania predsa nevyvracia môj argument. To by ju museli mať menšiu a nie väčšiu.
Veď hádam nikto nepopiera že štát slobodu slova čiastočne obmedzuje. ALE zároveň garantuje rovnakú mieru slobody slova na celom území štátu a nie ako v ankape, kde máte slobodu slova zaručenú iba na svojom pozemku, teda na 0,0000001% územia terajšieho štátu.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-24 12:56:17 Titulek: Re: [↑]
Pokiaľ za parazitov pokladáte tak ako Fiala aj dôchodcov a deti, tak máte nad 30% v každom štáte na Zemi. Pokiaľ iba nezamestnaných v produktívnom veku tak to zase ani vo Weimarskej republike za hyperinflácie a veľkej hospodárskej krízy ich nebolo 30%.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-23 14:54:54 Titulek: Re: [↑]
Asi že keď som si doteraz kupoval nejaký tovar, tak to znamená že jeho potenciálna náhrada je menej výhodná. Tak sa mám tešiť že si budem musieť kúpiť menej hodnotnú náhradu, alebo že si ten zdražený tovar nebudem môcť dovoliť kúpiť ?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-23 12:16:03 Titulek: Re: [↑]
1. Ja chápem že zadarmo to robiť nebudú, ale nechápem prečo by ma malo tešiť keď nejaký tovar preplatím o desiatky percent.
2. Vidím že už zase máte problém s jednoduchou logikou, tak Vám to skúsim dať na príklade: Egyptská pyramída je postavená z kamenných kvádrov. Takže každý z tých kvádrov je súčasťou pyramídy, ale naopak to neplatí, pyramída nie je súčasťou kamenného kvádru. A ako vidno na niektorých poškodených pyramídach, aj keď im chýba pár kvádrov tak sú to ešte stále pyramídy.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-23 09:11:05 Titulek: Re: Sníst koláč a mít ho [↑]
Myslíte propagandu?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-23 09:06:24 Titulek: Re: [↑]
1.To je jasné že aspoň niečo zarobia, keby nezarobili nič tak nebudú dodávať/predávať.
2. Áno, neuveríte tomu, ale ste súčasťou vesmíru :-).
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-23 08:15:39 Titulek: Re: [↑]
1. No práveže nie, ak začnú chýbajúci tovar dodávať aj ďalší dodávatelia tak cena klesne. Takže za svoju snahu budú potrestaní.
2. Môže existovať štát bez občanov? Nemôže. Takže preto.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-23 07:54:42 Titulek: Re: Sníst koláč a mít ho [↑]
To chcete poovedať že zákazom diskriminácie zmiznú reštaurácie ktoré dobrovoľne nechcú diskriminovať černochov? To fakt?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-23 07:51:38 Titulek: Re: [↑]
Čo čakám? Že stúpnu ceny a dodávatelia/predávajúci teda dostanú odmenu za to že nevedia zabezpečiť dostatok tovaru.
Žiadna indoktrinácia, iba jednoduché pochopenie reality.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-09-23 06:56:34 Titulek: Re: [↑]
To nemáš pravdu, keďže na trhu zdražia všetci, aj tí ktorých sucho nepoškodilo. Ako v tom spomínanom prípade s vajciami, fipronil našli na pár farmách v Holandsku, ale vajcia zdraželi po celej Európe a navyše neprimerane veľa v pomere k tomu akú malú časť produkcie dodávalo tých pár postihnutých fariem.
A čomu na slovnom spojení "štát sme my" nerozumieš? Veď to musí pochopiť aj školák zo ZŠ. Navyše ako tvoje nepochopenie reality súvisí so skutočnosťou že vlastník sochy si nepraje jej poškodzovanie?
Vyjadrím sa najprv ku soche maršála Koneva, keďže bola vo videu spomenutá : súkromné vlastníctvo nič nerieši. Aj teraz má socha svojho vlastníka a ten si nepraje aby ju nejakí vandali poškodzovali a v ankape si rovnako vlastník svojej sochy nebude priať aby mu ju vandali poškodzovali. Takže súkromné vlastníctvo nijako nerieši existenciu odporcov postavenia sochy kontroverznej historickej osobnosti.
A teraz ku hlavnej téme, poľnohospodárstvu : ak neúrodu nezaplatí štát, zaplatia ju priamo kupujúci a kto si pamätáme nedostatok vajec koncom roku 2017 a o koľko vtedy zdraželi vajcia , tak tú neúrodu kupujúci zaplatia niekoľkonásobne.
logo Urza.cz
kapky