Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 181)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-13 13:06:13 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Taký blbý príklad môže napadnúť len ancapistu. Ja síce môžem chcieť aby boli rovnaké ceny v rôznych turistických lokalitách, ale mňa sa na názor nikto z poskytovateľov služieb nepýta, pre nich som len jeden z množstva zákazníkov. A v priemere bude určite iná klientela na Tahiti, iná v Dubaji a najmä iná v Čiernej nad Tisou.
A keď už ste popritom zablúdil aj do ríše zvierat tak predstavte si že zvieratá skutočne nie sú rovnaké, okrem iného niektoré sú predátory a iné sú korisť.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-13 12:39:57 Titulek: Re: A nepláčete na špatném hrobě [↑]
Ak si si to náhodou nevšimol tak Facebook je pre užívateľov "zadarmo", financujú ho reklamné agentúry a rôzne pochybné spoločnosti typu Cambridge Analytica.
Ale houby,korupcia bude vždy, akurát ju zlegalizujete. Ak pacienti platia lekárovi úplatky za prednostné ošetrenie je to korupcia. Ak trh zavedie poplatky za prednostné ošetrenie, tak všetko ostane rovnaké, len už sa to zrazu nenazýva korupcia.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-13 12:27:48 Titulek: Re: A nepláčete na špatném hrobě [↑]
Vy nevidíte rozdiel medzi reguláciou a zoštátnením (znárodnením).
A čo sa týka dojenia, tak ak niekto dojí tak Zuckerberg.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 22:56:52 Titulek: Re: [↑]
To závisí od toho aký by bol v tej dobe priemerný vek dožitia, určite by som nerád pracoval až do smrti. Ale istotu pochopiteľne nemám, môže ma napr. zajtra zraziť auto a bude po mojich plánoch na pokojnú starobu.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 22:51:42 Titulek: Re: [↑]
Minuli sa ti argumenty tak sa už zase uchyľuješ ku vulgarizmom? A už ste na to s Káčkom dvaja, tak hádam to spoločne zvládnete pochopiť.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 22:49:59 Titulek: Re: [↑]
Samozrejme že to rovnako ako Lojzo chápeš chybne.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 22:45:21 Titulek: Re: A nepláčete na špatném hrobě [↑]
Nevšimol som si že by som ja alebo VKml navrhoval zrušiť či znárodniť Facebook, ale je to Zuckerbergova sociálna sieť tak ak sa ju on rozhodne zrušiť tak ja ani VKml s tým nič nespravíme.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 18:24:22 Titulek: Re: [↑]
Bla, bla, bla
Na to aby som vedel že je niekto zlodej nemusím presne vedieť hodnotu ukradnutých vecí. Na to aby som vedel že je niekto násilník nemusím presne vedieť aké zranenia svojej obeti spôsobil.
A že nevidíš rozdiel medzi Tescom a VW ma už ani neprekvapuje, predtým než mi napíšeš zase nejaké svoje múdro sa skús zamyslieť v čom je medzi nimi rozdiel.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 17:05:51 Titulek: Re: [↑]
Čistých, nie hrubú mzdu. A to si predstavte že mnohí na Slovensku majú ešte nižšie platy.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 17:04:30 Titulek: Re: [↑]
To môžeš linkovať jedine niekomu kto nevie čo za spolok je INESS.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 17:03:11 Titulek: Re: [↑]
Neviem o tom že by mal VW továreň na Ukrajine či v Luxembursku, ja porovnávam platy v rámci toho istého koncernu, a nie platy v rôznych firmách prípadne aj rôznych odvetviach hospodárstva.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 15:57:11 Titulek: Re: [↑]
A Vy chcete tvrdiť že dokážete prežiť celý život bez akejkoľvek interakcie s ľuďmi mimo Vášho pozemku?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 15:55:04 Titulek: Re: [↑]
Konečný stav nie je majetková rovnosť, majetok ostane aj po smrti majiteľa. Akurát že tomu nebožtíkovi už to nebude nič platné. A neviem prečo tvrdíte že to je môj cieľ, veď s tým nezmyslom ste začal Vy.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 15:49:22 Titulek: Re: [↑]
Nemusím byť ekonóm ani minister financií a ani nepotrebujem presný vzorec aby som videl že keď napr. VW platí robotníkom v Nemecku 2.5x viac než robotníkom v Bratislave tak že tých v Bratislave zdiera, že zarába viac na úkor ich nižších platov. A to pritom VW platí najlepšie zo všetkých automobiliek na Slovensku, taký Jaguár zdiera zamestnancov ešte viac.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 12:46:29 Titulek: Re: [↑]
Práve naopak, v ankape sa mi bude srať do života kadekto. Nesrať sa iným do života sa dalo naposledy pred vynájdením deľby práce, teda v praveku.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 12:23:55 Titulek: Re: [↑]
Nie, to je konečný stav. Počiatočný stav je extrémna majetková nerovnosť.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 12:18:18 Titulek: Re: A nepláčete na špatném hrobě [↑]
Keby bol ankap len o nadraďovaní "práva na cenzúru" nad slobodu prejavu tak by mi to až tak nevadilo, nakoniec mne osobne ešte FCB žiaden príspevok nescenzuroval, ale ankap má pre mňa aj mnoho iných a podstatnejších nevýhod.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 09:41:11 Titulek: Re: [↑]
Áno, keďže je vás v porovnaní so zvyškom obyvateľstva iba mizivé promile tak reálne nedokážete výrazne škodiť, ale to neznamená že vaša ideológia by mnohým ľuďom nemohla uškodiť ak by sa naozaj presadila v spoločnosti.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 09:37:08 Titulek: Re: [↑]
Ak nikdo nebude robiť naozaj NIČ tak všetci pomrieme od hladu, najprv chudobní a neskôr aj bohatí.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 09:32:27 Titulek: Re: [↑]
V reále je to takto: mnohí sa narodia a skutočne nemajú nič alebo trochu viac než nič a pár ľudí sa narodí a už majú ten tebou spomínaný milión. A ten čo sa narodil bez prostriedkov si na svoje živobytie bude zarábať prácou pre toho čo sa narodil s miliónom a rozdiel medzi nimi sa bude vďaka tomu naďalej zväčšovať.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 09:27:21 Titulek: Re: [↑]
WOW, pozliepaš dohromady rôzne moje vyjadrenia povytrhávané z kontextu z viacerých mojich príspevkov a potom víťazoslávne vyvrátiš strawmana :-)
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 09:24:24 Titulek: Re: A nepláčete na špatném hrobě [↑]
No to máte pravdu, štát mi bráni využívať služby prostitútok, drogových dílerov, úžerníkov...
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-12 08:54:35 Titulek: Re: A nepláčete na špatném hrobě [↑]
Samozrejme že keď si definíciu slobody prejavu svojvoľne obmedzíte iba na vzťah občan-štát tak podľa takejto definície nemôže slobodu prejavu obmedzovať súkromný vlastník. Ale to je len dôsledok chybnej definície. To že predpis obmedzujúci moju slobodu prejavu u súkromného vlastníka sa nenazýva zákon ( ako v štáte ) ale ToS či VOP neznamená že moju slobodu prejavu neobmedzuje.
Čo sa týka rozdielu súkromné vs. verejné tak nie je moja chyba že to neviete či nechcete rozlíšiť, ale ja ( a nie len ja ) rozdiel vidím. Dobre to vidno napr. na facebookových stránkach svobodného prístavu, kde je verejný Svobodný prístav a uzavreté (=súkromné) Fórum svobodného prístavu.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-11 19:03:59 Titulek: Re: [↑]
Ten tvoj východzí stav "nikto nemá nič" platil naposledy niekedy pred dobou kamennou, nerob zo seba ešte väčšieho blbca než si.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-11 19:02:29 Titulek: Re: [↑]
Lojzko, to že mňa môj terajší zamestnávateľ neokráda neznamená že iných zamestnancov ich zamestnávatelia neokrádajú. A že nedokážeš pochopiť že sa nemusím zaujímať iba o seba ale aj o iných ľudí je tvoj problém.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-11 17:55:59 Titulek: Re: A nepláčete na špatném hrobě [↑]
No a? Neexistujúca sociálna sieť logicky moju slobodu prejavu obmedzovať nemôže.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-11 17:10:08 Titulek: Re: A nepláčete na špatném hrobě [↑]
Káčko, miešate dohromady vlastnícke právo a slobodu prejavu. Návrh VKml zvyšuje slobodu prejavu užívateľov a obmedzuje vlastnícke "právo cenzurovať" majiteľov sociálnych sietí, vy ankapi chcete naopak nadraďovať vlastnícke právo majiteľov sociálnych sietí nad slobodu prejavu užívateľov.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-11 17:05:46 Titulek: Re: [↑]
Už nemajú, lebo sa ich niekto zmocnil! Veď to vy ankapi propagujete Paretovo pravidlo, podľa ktorého je 20% úspešných a 80% neúspešných, takže medzi neúspešných sa nerátajú iba nezamestnaní ale aj väčšina zamestnancov. Samozrejme v realite to nebude presne 20-80 a Paretovo pravidlo sa používa aj na iné kritériá.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-11 17:01:45 Titulek: Re: [↑]
Ale ja si na svoj plat a svojho zamestnávateľa nesťažujem, to len vy ankapisti nedokážete pochopiť že nie každý sa pozerá iba na seba.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-11 14:17:55 Titulek: Re: [↑]
Keby to nebolo naopak, že úspešní sú bohatí lebo sa zmocnili peňazí tých neúspešnejších.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-11 14:15:41 Titulek: Re: [↑]
Ja dobre viem čo chcem, ale nepotrebujem to dostávať, keďže to už mám. Štát. :-D
logo Urza.cz
kapky