Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Ondrášeček (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
21 jídel měsíčně je nějak málo, ne? Nemyslíte týdně?
Problém je, že anime seriál není dokončený a nedrží se později mangy (2. série je spíš kritizovaná). Proto doporučuju spíš knižní vydání.
No, Urza by na to nejspíš řekl: Ukradl bych ten cent, a pak bych se snažil odškodnit oběť. 😄
https://baraja.cz/ je týpek, co to dělá dlouho ve volné noze, a přijde mi velmi přátelský a komunikativní, zkusil se obrátit s dotazem/konzultací na něj.
Jak myslíte... Ale tak vezměme to z pozitivní stránky, oba jsme se dozvěděli něco nového.
Kéž by... 😉
O zraněních v textu ani nic nemám. 🙂 Pokud jsem vám dokázal, že to je jeden z nejběžnějších způsobů úmrtí alespoň pro určité věkové kategorie, můj účel to splnilo. Za mě je třeba zjevné, že úmrtí na infarkt a další nemoci spojené se stářím bude daleko víc, proto by mě ani nenapadlo to zmiňovat.
No jo, protože mě by nenapadlo, že by to někdo pochopil takhle. 🙂 Zdroje k čemu? Jinak něco podobného uvádějí i u WHO.

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/adolescents-health-risks-and-solutions
Nejsou tolik užitečné, jenže zároveň ani tolik škodlivé... Mám pocit, že když se argumentuje jejich škodlivostí, nikdo obvykle nezmíní, že existují daleko škodlivější věci, které si ale ponecháváme kvůli spatřované užitečnosti. Kdyby regulátoři u drog říkali, že sice nejsou tak škodlivé, ale zároveň v nich není ani užitečnost, takže je v pořádku zakázat je, domnívám se, že by jejich argumenty nebyly brány jako zdaleka tak silné.
To by možná záviselo země od země, ale souhlas. Další typickej příklad jsou třeba drogy.
Dobrej point, já třeba auto nemám.
V mladší věkové kategorii je to naopak nejběžnější příčina úmrtí a zranění. 😉
Zbraně
Tipoval bych, že emise hromadné dopravy (když nezapočteme letadla) budou daleko menší? Zároveň vždy se lze vrátit k chůzi, kolům, koním, ... nezapomeňme, že ale zákaz neobhajuju, spíš poukazuju na to, že podobným způsobem se často obhajují jiné zákazy. :)
10 % je dost, aby byl jeden z hlavních (hlavně když máme i jiné způsoby dopravy), ale uvést „dominantní“ byla chyba.
Furt o dost víc než věci, které běžně zakazujeme. 🙂
Jak vlastně definuješ blbce? Podle mojí definice jsi blbec ty.
To záleží asi, jak která, ne? Jinak vlastně ano, proto by mělo být vymahatelné odškodnění.
Co by byl lepší příklad? 🙂
Auta nejsou jeden z hlavních zdrojů emisí? Globálně na autonehody umře milión lidí ročně, nesouhlasíte?
V čem je to zveličení? Naopak jsem ještě při zemi, málo věcí škodí tolik jako auta. Možná ještě třeba nezdravé jídlo.
Možná. Jenže kolik z nich samo jezdí autem?
Těžko říct, někdo zas může prožívat větší přesah, když pomáhá tisícům. 🙂
Jo, taky bych tu civilizaci bral od neolitické revoluce. Spíš mě nenapadlo, že by se člověk tak zásadně dokázal geneticky změnit za dobu 10.000 let, vzhledem k tomu, jak dlouho naopak žil lovecko-sběračsky. Na druhou stranu recentní minulost asi vždy bude mít větší vliv na přítomnost... To srovnání s vlkem a čivavou je taky zajímavé. Zároveň by nám to dávalo nějakou naději, že by se člověk naopak o to rychleji dokázal adaptovat i na anarchistickou společnost.
Geneticky jsme spíš lovci a sběrači, s takhle velkými skupinami evoluce nemohla počítat. Máte ale pravdu, že rolové chování může být instinktivní, což vysvětluje, proč lidé vždy některé role budou upřednostňovat nebo jim dávat větší relevanci. Já tu anarchizaci nicméně vidím už v samotné variabilitě i v tom, co u nás zrovna instinkty neovlivňují.
Taky tě mám rád. ❤️❤️❤️
Rádo se stalo a děkuji za dobrý příklad. 🙂
Někdy jsi to psal myslím na Facebooku. 🙂
Samozřejmě pluralitu myslím v rámci jejich zaměření.
Taky se přidávám k tomu, že poznámka pod čarou není úplně nejlepší formát (přesně jak píšete, nejde na ni reagovat, text nejde upravit), působí to, že to lehce podkopává deklarovanou pluralitu Stok, která už je tak ovlivněná tím, že všechny texty schvaluje jen Urza, byť se nechci vyjadřovat k samotnému obsahu článku (úplně na to nemám vyhraněný pohled).
Proč bych měl? Mně je zrovna tohle jedno, nepotřebuju vyhrát diskuzi, já to píšu, jenom abys to věděl. S tím posledním jsi mě už celkem pobavil, to už se ti snad ani nechtělo vygooglit si tu frázi.
logo Urza.cz
kapky