Komentář 76567
» odpovědět «
Autor: Vít Heřman
Čas: 2022-01-04 12:53:00
[↑]
Web: neuveden
Mail: vit.herman v doméně gmail.com
Teď jste to pěkně zamotal. Z toho matematického pojetí neplyne, že svoboda na hodnotě nula je svoboda. Plyne z to jen z odvození svobody od majetku pro nulový majetek. Tohle je třeba rozlišovat při tom matematickém pohledu. Fakt je potřeba oddělit matematiku a nějaký lidský význam občas. Samozřejmě se nepřu, že i něco matematicky logického vede k lidsky nežádoucím nesmyslům, zvlášť pokud se axiomatizuje lidské jednání a navíc příliš obecně.
Ale nenuťte mne teď jakkoli obhajovat něco, co jsem si nevymyslel a ani se mi to nějak zvlášť nezamlouvá. Ve finále selský rozum obyčejného aspoň trochu přemýšlivého vždy vyhrává :-) Naprosto máte pravdu v tom, že tyhle "purifikované" debaty nejspíš způsobil sám Urza vyzdvihováním konzistence. To zrcadlo působí dokonale :-)
Ale nenuťte mne teď jakkoli obhajovat něco, co jsem si nevymyslel a ani se mi to nějak zvlášť nezamlouvá. Ve finále selský rozum obyčejného aspoň trochu přemýšlivého vždy vyhrává :-) Naprosto máte pravdu v tom, že tyhle "purifikované" debaty nejspíš způsobil sám Urza vyzdvihováním konzistence. To zrcadlo působí dokonale :-)