Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis (strana 46)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Vtip je v tom, že si ji jen tak nevycucáš z prstu. Ale musíš odhadnout jakou hodnotu tak tvůj výrobek může pro ostatní mít (což je subjektivní věc každého jedince) a jeslti se ti vyplatí jej vyrábět. Z toho vychází celý trh.

BTC prostě není pyramida, pyramida je docela specifická věc. Na pochopení fakt stačí si přečíst ty dva články na wikipedii. I na české wiki se píše, že se to často zaměnuje, ale chybně. "v pyramidové hře členové musejí hledat nové členy a mají pak provize z jejich vkladu" - děje se snad něco takového u BTC? Kde dostanu provizi za to, že si někdo další koupí BTC? Nikde.

Očividně jsem se zase dostali do bodu, kdy ty prostě odmítáš pochopit co se jakým pojmem myslí a na tom pak stavíš svoje úžasné závěry. Je to stejné jako v diskuzi o hodnotě a užitku.
Ponziho schéma a pyramida jsou různé věci, i když do nějaké míry podobné. To je takový problém is přečíst ty dva články na Wikipedii abys nebyl za úplného idiota? BTC bys možná mohl označit za Ponziho schéma, pokud jej považuješ jen za spekulativní bublinu (to do nějaké míry určitě je). Průběžný důchodový systém je ukázkové Ponziho schéma, jen je obrovské, zaštiťované státem a legální. Jakýkoliv tvůj "zisk" z něj je založen jen na tom, že tam ostatní sypou.

No já nevím co si představuješ pod pojmem uznávat. Že když něco vyrobíš a prodáš, tak máš nějaké náklady a zisk (nebo proděláváš) a součet z toho je cena výrobku, to je jasné. Ale nic moc zajímavého mi z toho neplyne. Neuznávám ty další kecy kolem, jakože zisk je něco špatného, nějaké "vykořisťování" nebo obohacování na něčí úkor. Jak nakonec ukazuješ sám, je to jen číslo někde v účetnictví, ne něco co by tě jak zákazníka snad nějak zajímalo. Zajímá Tě, jeslti Ti ta daná věc k něčemu bude. A podle toho se rozhodneš jestli ji koupíš a kolik do toho případně vrazíš.
A čemu přesně že by to mělo vadit?
Já už se v těch tvých blábolech o ekonomii docela ztrácím, takže promiň jestli se v tom pletu. Právě proto se ptám na ten BTC, doufal jsem že mi to na tom budeš schopen objasnit.

Nicméně blábol o tom, že BTC je pyramida mi fakt přijde i dost pod tvoji úroveň. To že je jeho cena daná čistě volnotržní poptávkou a nabídkou, motivovanou různými faktory (spekulace na růst ceny, dostat majetek mimo kontorlu státu...) neznamená že je to pyramida. Není tam žádná nutnost exponenciální růstu "členů," žádné příspěvky, nic z toho co dělá pyramidu pyramidou. To bys mohl považovat za pyramidu i zlato, diamanty, akcie a prakticky cokoliv co se okamžitě nespotřebovává. To že se může stát, že po BTC přestane být poptávka a cena hodně spadne, neznamená, že je to pyramida. Si aspoň přečti článek na wiki, ať se tu pokaždé takhle neztrapňuješ https://cs.wikipedia.org/wiki/Pyramidov%C3%A9_sch%C3%A9ma

Měl jsme za to že zastáváš nákladovou teorii hodnoty, tedy hodnota BTC je daná jeho "náklady." Těžko se mi představuje co to v tom případě je. Náklady na těžbu (elektřina + amortizace stroje), cena za kterou jsem nakoupil? Nebo je to něco jiného? Přestože BTC je mnoho a jsou zaměnitelné (možná úplně ne, nejsem si jistý), tak by měl starší jinou hodnotu než novější. Otázka k čemu je to pak dobré takhle "hodnotu" popisovat.
Tak pozitivní je že uznáváš že něco takového existuje. A jakou má teda hodnotu ten BTC?
Nejsem si jistý jestli to úplně chápu. Můžeš vynechat nějaké obecné řeči o pyramidách a mluvit konkrétně o BTC? Dejme tomu, že mám jeden BTC v penežence, jak zjistím jakou má hodnotu?
Zajímavá připomínka. Jakou má podle Tebe takový 1 BTC hodnotu?
Na co z toho se považuješ za odborníka, že to můžeš hodnotit? Jak jsi k té odbornosti přišel?
Co to mělo být to periodické stahování ke dnu?
O moc horší doktor než ty odborník na kryptomeny určitě nebude
Tady se touhle problematikou zabývá celý server https://zbrojnice.com/ Zajímavých článků a včetně odkazů na různé reálné případy tam najdeš spoustu.
No nějak jsem si nevšiml, že by volný trh nějak běžně poskytoval horší a dratžší služby než stát. A pokud někde takový dojem může vzniknout tak se dát větišnou jasně dosledovat že je to tím, protože stát to prostředí dál kurví a "volný" trh se tomu prostě přizpůsobuje. Takový dojem může vzniknout třeba u trhu s bydlením, ale i tak si radši dnes vezmu hypotéku než roky čekat v nějakém pořadníku jako moji prarodiče. Ale o tom se s tebou fakt už nehodlám hádat, jen jsme odpovídal Szasziánovi na otázku.

Nemůžeš. A vzhledem k tomu, jakým směrem se legislativa v oblasti zbraní v rámci EU vyvíjí tak to časem bude mnohem horší. Chápu že neznáš právní situaci u nás, ačkoliv nepředpokládám, že by taková znalost u tebe něco změnila. U vás máte pokud vím zavedenou něco jako castle doctrine, což je asi fajn. U nás ne a rozhodně při použití zbraně při obraně dost riskuješ soud u státemzvaného soudce. Klidně Ti můžu poslat i pár odkazů pokud by Tě to zajímalo.
ad 1) konkureční ve smylsu, že každá může poskytovat jiné služby, jinou cenu, být jinak schopná.
Ne jako stát, kde platíš polici, i když je na hovno, a zloděje Ti stejně nevypátrá.
Navíc ani nic jako bezpečnostní agentura nemusí existovat. Můžeš se o obranu starat sám, domluvit se se sousedy na vytvoření nějaké domobrany a tak podobně.
To je taková Norbertovská klasika, "mírně" překroutit co člověk napíše a pak to vítězoslavně vyvracet.
Já tohle považuju za asi nejméně domyšlenou část celé "ankap teorie", taky o tom mám pochybnosti a nemám to nijak extra promyšlené. Takže to z mojí strany berte spíš jako brainstorming, než že bych měl abici vás o nečem přesvědčit.

To co píšete mi docela smysl dává. Nevím, proč by to celé postupně nemělo vést k větší koncetraci moci.
Škoda, že tady už asi nenajdete asi žádného anarchokapitalistu, který by o tom byl schopen a ochoten nějak hlouběji debatovat.
Nutíš je aby věnovali svůj čas, majetek, peníze někomu komu nechtějí. Nevím, na jakém příkladě by tě to mohlo víc trknout, než na té prostitutce. To co předvádíš je jen trapné slovíčkaření, podobně diskuzi nad tím, jesli je sklenice plná nebo prázdná.

S nucením vraha a "běžného" zloděje k tomu aby tak nekonali očividně nemáme problém ani jeden. Ale nemá žádný smysl se tvářit, že to nucení není.
Nereaguješ. Když mi slíbíš že se nad tím aspoň pokusíš zamyslet místo tvého momentálně obvyklého nadávání, tak ti to můžu zkusit vysvětlit. Ale jak marnit čas dokážu i lepším způsobem.
Ne reaguješ na něco jiného. Ale to je tvoje vizitka.
Tak ta agentura není placená jen z těch 1000 Kč, ale skládá se na ni pravděpodobně spousta dalších lidí (jinak by asi nefungovala). Mohlo by to fungovat podobně jako pojišťovny. Takže i taková agentura by mohla mít dostatečnou sílu na to aby si poradila s "milionářem", stejně jako pojišťovna si poradí s obrovskou škodou (v poměru k tomu co jí platíte). Pokud ne, tak by si ji lidi asi platit nechtěli.

Pokud jde o to, že by si někdo koupil rozsudek. To dává smysl dnes, když podplatíš soudce tak druhá strana může snadno mít smůlu. Ale pokud by existoval soudce jen jako dobrovolná autorita, tak asi není důvod aby ho druhá strana uznávala, pokud se snadno nechá podplatit. K čemu by mělo být "koupit si rozsudek", když by to byl jen cár papíru. V takovém případě byste prostě musel věnovat zdroje na to, abyste vyhrál silou.
Co jsi ty měl ze čtení? Zkus to znova a tentokrát reagovat na to co píšu, a ne na to co si vybájíš.
Ale to jsou ti kapitalističtí vykořisťovatelé, u těch to neva.
Já nemyslím, že je to chyba státu. Myslím, že je to úplně v pohodě, že jsem vystudoval. :-)
Takže očividně, po "vykořistění" jsou na tom líp než byli předtím. Že? A z toho logicky plyne... že je to ničí. Aha :-D
A jinak bych Ti doporučil naučit se číst. Já fakt netvrdím, že to všechny prostitutky dělají "dobrovolně", rozhodně ne v tom tom širokém smyslu, jak to chápeš ty. Já tvrdím, že je do ničeho nenutím a pokud by je někdo nutil, byl bych proti. Nabídnout někomu, že něco může dělat a něco za to dostat, opravdu není nucení.

Říct někomu, že když něco neudělá, bude potrestán, to už nuceni je. A to děláš ty. Na příkladu prostitky, je jen pěkně vidět, jaká je to sviňárna. Trošku jsem doufal, že Ti to třeba docvakne, ale ne no.
No každý se můžeš živit jak chce. Na doplňování zboží nebo obrácení hamburgerů žádnou kvalifikaci nepotřebuješ.
Je možný že některé se do takového situace dostali, protože je někdo donutil. Ale spousta to dělá prostě proto že chce, třeba některé vysokoškolačky si tak přívidělávají. Ne každá prostitutka je fetacka co šlape někde u silnice a odchytává kamioňáky.

Ale je vidět že si nevidíš do úst. Tvrdíš že to nedělají dobrovolně, to je pochopitelné, podle tebe pracují nedobrovolně téměř všichni. A pak si ještě přisadíš tím, že bys ji nutil do sexu s každým kdo za ní přijde. Fakt nechápu, jak se sebou žiješ.
Já nikoho k ničemu na rozdíl od Tebe nenutím. Ty tu chceš všem narizovat, s kým a jak mají co dělat. Ale jako správný komouš samozřejmě tvrdíš opak.
Mě to je jasný, nic jiného bych od komouše jako ty ani moc nečekal. Prostě ji donutíš k sexu s někým s kým ho mít nechce, jinak řečeno znásilnění. Není ti na poblití, když se podíváš do zrcadla?
Přesně. Daně jsou krádež a to že si to většina odhlasuje na tom nic nemění.
Že se na to ti chudáci nevykašlou, když je to tak ničí :-)
Byly veřejné. De iure státní jsou u nás jen dvě VŠ. Ale o tom jsem nemluvil, nauč se číst co píšu, ať se neztrapňuješ.
Já nevím, proč by rozhodnutí s kým budu obchodovat, trávit čas, utrácet peníze... mělo být nějakéhhraní na Boha. Ale jako nedělej to, mě to neva (nakonec ani nemůžeš, že? Není to tvůj obchod) . Ani já bych to asi nedělal, možná v nějakých pár případech.

Ale nevím proč bych si měl hrát na Pána Boha, a rozhodovat za druhé, komu musí prodávat apod.
Čím, že na rozdíl od Tebe umím použít Google abych neplacal kraviny?
logo Urza.cz
kapky