Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis (strana 52)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Jak jsem psal. Tohle je zase příklad vytrhnutí z kontextu. Já nepsal, že jsi mimo téma. Psal jsem o seriózní diskuzi k tématu.

Pochopitelně, každý to téma můžeme vnímat různě široce a podle toho se můžeme domnívat že je druhý mimo téma. Ale takovými složitostmi tě asi nemá cenu zatěžovat
Můžeš být konkrétní? Jaké korporace podporují jaké libertarianske spolky? A porovnej to pak s tím jak korporace lobují za různé regulace, dotace apod. Dík
Co to zase meleš?
Tak kopej jámu bez kapitalisty. Buď ho potřebuješ, tak je jasný že si něco vezme, nebo ho nepotřebuješ a pak si nemá co vzít.
Já že Lojzovatím, jo? :D
Něco umět, neznámená, že je to pro ostatní užitečné. Tvoji VŠ vzdělání kamarádi, prostě neumí nic tak extra o co by kolem byl zájem. Tak se živí jak se dá. To není nic neobvyklého.
Jsou lidi kteří jsou úplně blbí, ale zvládnou vydělat hodně, protože prostě dělají něco za co jim ostatní rádi zaplatí.

Lojza o žádných vědomostech nemluvil, mluvil o lidech co umí něco po čem je poptávka. Nemůžu za to že ten rozdíl nechápeš
Jaké vyhovorky? Že mě někdo násilím donutí dělat něco co nechci a mě to vadí je výmluva jo?

Každopádně o nadávání jsem nikdy nemluvil, takže si to stč víš kam
A využil kapitalistův kapitál. A na základě vzájemné dohody dostal za práci zaplaceno. Ne že by kapitalista zhabal vše.
Není pravda, že bych nadával někomu kdo mě zachrání.

Je pravda že některé kroky, bych nepovažoval za záchranu ale svoje poškození. Na rozdíl od Tebe asi aspoň trochu empatie mám, takže dokážu Li pochopit
Nechytám se slovíček, nezáleží ani na úrovni vědomostí. Zaleží, jestli jsou ty vědomosti pro někoho dobré. Když strávíš 5 let na VŠ a bude z Tebe super konstruktér tak budeš mít o pár řádů víc pracovních nabídek než když budeš super odborník na paleolit.

Já nevím, v pracovním právu se fakt neorientuju. Třeba tím, že na pracovní poměr by ho nikdo nevzal, protože to není dost flexibilní.
Protože nebudeš přece volit politika, který Ti nabídne míň, nebo stejně. Dáš hlas tomu, kdo Ti slíbí víc. Copak ti nechceš v životě bohatnout?
https://stoky.urza.cz/texty/pravo-na-dustojny-zivot-1829#comment69512
Nikdo jiný než já to o empatii nehovořil a nic takového jsem tu neřekl. Každopádně, jak jsem psal, pokud "zahraňuješ" někoho, kdo o to nestojí, tak bych se ani případným nadávkám nedivil.
Jo, tak podkládej. Nicméně to že osobně neznáš nikoho kdo zbohatnul potom co četla takovou literaturu stejně nic neznamená.
Myslíš svoje drísty? To tady víme každý, že nezáleží na nějakém formálním vzdělání, ale jeslti děláš něco užitečného co ti jsou ostatní ochotni zaplatit.
Jinak Schwarzsystém je častý (ne běžný) třeba v IT, protože to může pomoct optimalizovat daně. A souhlasí s tím pochopitelně obě strany
Zajímavý by to bylo v případě, že to máš něčím podložené a bylo by to k tématu. Ne když si z prstu cucáš svoje domněnky a postujes je sem jako bezvýznamný výkřik. Lojza se holt nachytal, asi měl pocit že se snažíš seriózně diskutovat k tématu.
Prášky Szasziáne, žes na ně zase zapomněl?
Myslím že ho chápu docela dobře, strawman, někdy vyloženě lhaní, vyhrávání z kontextu a jeho ignorance, prekrucování, to je tvoje hlavní náplň zdejších diskuzi.

Před chvílí jsi lhal o mě, teď tohle. Někdo napíše "Kdo čte Hayeka či Misese, většinou neskončí chudej. " Ty na to, že "Čítaním Hayeka a Misesa ešte nikto chudobný nezbohatol." To je pochopitelně pravda, že, ale nijak to nesouvisí s tou předchozí větou.
Osobně moc nechápu, proč se Lojza na ty tvoje pitomé strawmany tak často nachytá.
Naprosto konkrétně lžeš o mé osobě a ani ti to není blbé
Nevidím důvod, jsem docela v klidu. Ale ty by sis mohl jednu lisknout za to lhaní, na to asi tabletky nejsou
Na psychiatrii mají pacienti možnost připojovat se na internet? To jsem nevěděl
A kromě nulové empatie ještě vymýšlíš totální píčoviny, které existují akorát v tvojí hlavě. Každopádně nevím, co si představuješ pod slovem "záchrana", když o to ten druhý člověk nemá zájem a naprosto jasně to dává najevo a ty to víš.
Tohle je pro mě brutálně složité téma. Vlastně nevím co si mám myslet. Asi dokážu pochopit, že jste se tak v okamžiku toho "zachraňování" mohla cítit. Na druhou stranu, jak nad tím přemýšlím, kdybych vás takhle někde náhodně potkal v bezvědomí, omámenou kdovíčím (třeba jako náhodný kolemjdoucí, nebo záchranář, kterého někdo zavolá), považoval bych za samozřejmé se vám pokusit zachránit život. Požadavek na "nechat někoho umírat, dívat se na to a nic nedělat" je podle mě mimo přirozené uvažování jakéhokoliv "normálního" člověka, který není nějaký sadista, nebo psychopat, kterému je cizí utrpení lhostejné.
Klasika, nulová empatie, jen furt jedeš ty svoje hovadiny.
Děkuji za sdílení. Nemůžu říct že bych to úplně chápal, to se asi bez osobní zkušenosti jednoduše nedá. Jako pro věřícího člověka je pro mě osobně sebevražda něco jednoduše nepřijatelného, ale asi bych to nedokázal nerespektovat a násilím někoho "zachraňovat", kdyby se jasně vyjádřil.

Osobně jsem byl párkrát na návštěvě na psychiatrii a měl jsem z toho docela depresivní pocit, v podstatě tak jak to popisujete vy (nevím kde jste byla, ale asi to je podobné i v jiných institucích a odděleních , kam se podobné případy dostanou).
Kdybys měl aspoň základní povědomí o tom svém úžasném státě, tak bys věděl, že i dnešní (alespoň naše v ČR) zákony běžně operují s takovými pojmy jako "v místě přiměřené poměry" apod. Podle našeho OZ to funguje dost podobně jako píše Dook. Takže minimálně úplně stejný právní chaos :-D
To tvoje "vykořisťování zaměstnanců" v prvé řadě není v žádném významu ztráta. Nemůžeš ztratit něco co jsi nikdy neměl.
Nějaké zvykové právo založené na precedentech a respektu daného rozhodce je chaos? A alternativa je co že přesně? Ty se v těch všech možných zákonech a vyhláškách vyznáš? Jsi jsi jistý že jsi nikdy nic neporušil?
(pokračování, omylem odesláno) ... potkal, asi bych ho taky chtěl zachránit, těžko říct. Pokud vám to není příliš nepříjemné, zajímalo by mě, jak se na ten nepovedený pokus zpětně díváte. Jste ráda, že se to nepovedlo a někdo vás proti Vaší vůli zachránil?(pokud to tak bylo)
Prostě náš Robin Hood Norbert by vás "zachránil," at chcete nebo ne. Je jedno co si o vlastní situaci myslíte, důležité je co si myslí většina, které je on, shodou okolností, součástí. Ať už se rozhodujete pro sebevraždu, chcete si dát LSD nebo třeba dělat něco smysluplnějšího než se učit větnou skladbu někde ve škole.

Já se do toho asi úplně nedokážu vcítit, asi nikdy jsem nijak vážně nad sebevraždou neuvažoval a pokud bych někde sebevraha
Kdyby to tak bylo, tak bych se s tebou neměl potřebu hádat. Lol
Jj, o to přesně totiž všem anarchokapitalstům jde. Už seš s tím docela trapnej
Já si úplně nejsem jistý, ale tomuhle by se asi dalo říct "morální kripl." Zvlášť když tomu přidáš tyhle bláboly o "kšeftech s cizím neštěstím".
logo Urza.cz
kapky