Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis (strana 53)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Ale hezky ukazuješ, jak jsou demokracie a svoboda protiklady
Jak šlechtné. Tak doufám že z toho, že občas někomu kdo Ti nijak neublížuje, zničíš život máš radost
Takže nemáš problém s tím abych si svoje děti vzdělával jak chci a vůbec se nezapojoval do státního vzdělávacího systému? Můžu si zařídit zdravotní pojištění a důchod jak chci, nemusím financovat to současnou černou díru a letadlo? Domluvit se s někým že pro mě něco udělá a zaplatit mu tak jak se dohodneme aniž bych musel cokoliv dalšího řešit? Nic z toho mi nechceš nařizovat? Nějak to nekoresponduje s tím co tu běžně propaguješ.
Díky že jsi uznal že jsi plácl takovou blbost.
Takže znova, proč máš potřebu narizovat ostatním lidem co mají dělat? Proč Ti tohle nevadí a možnost svobodné volby ("volný trh") Ti vadí?

Vadí Ti nespolehlivý obchodní partner, se kterým "musíš obchodovat" přestože můžeš kdykoliv skočit, ale nemožnost se svobodně vzdělávat, čekání deset let než se změní územní plán aby jsi mohl stavět a mít kde bydlet, inflace, byrokracie... Ti nevadí, protože to je přece "dobrovolné" a můžeš se odstěhovat do Somálska? Promiň ale vážně to nechápu
Pokud podle Tebe stát nepoužívá násilí na vymáhání své agendy neuzurpuje si ve spoustě oblastní monopol nebo alespoň zásadně neomezuje konkurenci tak jsi budu slepý nebo hloupý. Ale co se dá dělat no. .
A ty nemůžeš prodávat někomu jinému, třeba v nějakém z těch 200 státu? Nějak nechápu proč je pro Tebe tak hrozné s někým obchodovat na volném trhu a násilné vymáhání různých státních monopolů ti nevadí.
Rozdíl je, že povinně platím jen toho úředníka, ty další platit nemusím (když ignoruju pravděpodobné dotace) a docela jednoduše se jim vyhnu, protože mají konkurenci. Úředník ne.
Ok dobře. Tak tu budeme plakat spolu. Já nedávno potkal nepříjemného prodavače v supermarketu a protivného řidiče autobusu a dementního úředníka na dopravním inspektorátu. Mělo by se jim to zakázat.
Ano rozumím, ale na rozdíl od Tebe tu nad tím nepláču. Na začátku byla otázka na úředníky (potažmo jakoukoliv státní instituci) se kterými musíš interagovat ať chceš nebo nechceš.

Tys tu začal blábolit cosi o nějakém svém údajně nepoctivém obchodním partnerovi. Tak nepoctivém, že se Ti pořád vyplatí s ním obchodovat a kdybys to nedělal ty, udělá to rád někdo jiný. Nemluvě o tom, že pokud Tě opravdu tak strašně podvádí či co, máš tu ten svůj stát, na který se můžeš obrátit, protože, ten to přece umí vyřešit (na rozdíl od Tebe samotného, který jsi neviditelnou silou - sám sebou - nucen s ním spolupracovat a nemáš žádnou jinou možnost). Ale z nějakého záhadného důvodu jsi to neudělal.
Trh není žádná instituce nebo člověk, takže ten nic nepořeší. Řešit to můžou konkrétní lidi, pokud jim na tom záleží. Pokud ti někdo vadí nemusíš s ním interagovat, tečka, tím je to pro Tebe vyřešeno. Pokud se najde někdo jiný kdo s ním interagovat chce, tak už Tě to nemusí trápit a už vůbec nemáš právo do toho těm dvěma nějak zasahovat.
Každopádně moc nechápu, jak Tě poškodí když bude s "lakomcem" obchodovat někdo jiný. Prostě s ním neobchoduj, když Ti to vadí, a obchoduj s někým jiným. Jeslti potom "lakomec" zkrachuje, nebo se najde někdo jiný, kdo se s ním bude trápit, už na Tebe přece nemá žádný přímý vliv.
Zato stát, ten to zvládne. Říká někdo kdo vlastně nikdy z žádným úředníkem nepřišel pořádně do kontaktu. Tak to potom jo.
A co jako? Hrozí Ti, že by někdo zvládl dělat věci líp, tak tu brečíš jak Tě ohrožuje konkurence a ty musíš makat a dělat něco nepříjemného. Co bys jako chtěl? Aby jsme se Ti všichni skládali na živobytí a tys ses mohl někde v klidu poflakovat? Moc to nechápu
U nás si takhle noví majitelé stěžovali že na kostele v neděli ráno přede mší zvoní zvony. Dopadlo to tak že se to výzvánění brzo ráno zrušilo.
Momentálně sedím, takže myslím, že si na ničem stát nemůžu. Já netvrdím, že je to fajn, že se "musíš" potýkat s nějakým nepříjemným člověkem. Jen myslím, že Tě fakt žádný "trh" nenutí. To je tvoje volba, že takovou věc děláš, takže to asi tak hrozné není a vyděláš na tom. Pokud ne, tak prostě dělej něco jiného, když je Ti to nepříjemné. Nevím proč tu takhle brečíš, každému se někdy stane, že narazí na něco obtížného, nebo na nějakého nepříjemného člověka.

Když bys byl podnikatel a začal se po Tobě bezdůvodně vozit někdo z finančáku a třeba Ti kompletně zrušil firmu zajišťovacím příkazem, tak můžeš být totálně v prdeli a neuděláš nic.
Já říkám, že je fajn, že Tě do toho nikdo nenutí a můžeš to kdykoliv přestat dělat a třeba si najít někoho jiného komu prodávat. Představ si, že by to byla tvoje jediná možnost a ten člověk by na to měl státem zaručený monopol a nikomu jinému než tomuhle votravnému pánovi bys to prodat nemohl nebo bys dokonce neměl možnost dělat něco jiného a takové otravné lidi bys platil povinně, ačkoliv by si s nimi jinak neměl nic společného.
Takže nikdo, to je fajn.
To se stává, no. A jak to souvisí? Nutí tě někdo takového podnikatele financovat, bez ohledu jak si s jeho službami spokojený? (někdo jiný, kromě tvého milého státu)
Jen se zeptám, přišel si už vůbec někdy do kontaktu s nějakým úřadem a s nějakým otravným uředníkem? Třeba právě s tím stavebním?
Ale jasně, fungovat to může. Je to tak obecná otázka, že se k tomu moc říct nedá. Záleží, jak moc těch 30 % je ochotno pro ten svůj postoj něco udělat a jaké má prostředky. Když se podíváš na volební účast, tak 30 % lidí je vlastně pěkná většina.
Myslím, že dost těžko.
Ty už si z nás regulérně děláš srandu, že jo?
Přijde Ti, že v současné demokracii nějaká významná část lidí vyloženě nechce demokracii? Anarchisti jsou zatím docela nevyznamná menšina.
Že by tohle všechno dělal kvůli nějakému otravnému Šaškovi?
Ty se fakt někdy převádíš jako pěknej zmrd.
Tak to ovšem konstatuješ špatně no.
2) Ale jasně, klidně tam ten záměr může být. Já jen nevěřím v celosvětovou konspiraci psychiatrů jako vy, takže si nemyslím, že by někdo záměrně "odváděl pozornost" a něco "zastíral".
Problém je, to co nazýváte poptávka. Já bych chtěl letět na Měsíc nebo se tam teleportovat. Ale žádná firma co by mi to zajistila se neobjevila a ještě asi dlouho neobjeví. Je rozdíl mezi chtít a vytvářet poptávku - reálně být ochoten zaplatit odpovídající cenu. A vy případě boje o svobodu může být dost vysoká. Očividně je teď mnohem větší poptávka po nesvobodné společnosti.
To je zase blábol. Prosím Tě, jakých rutinních starostí mě stát zbavuje? A i kdyby, proč si na řešení takových starostí nemůžu najít někoho jiného?
No tak, zákaz vycestovat v ČR tu byl jen chvíli a navíc byl docela jasně nezákonný
Já se nečtu nekriticky zákon a bez sebemenšího podezření ho nepřijímám. Jediný co tvrdím, je, že ty tři odstavce z Ústavy a LZPS co jsi na začátku zmiňoval si neodporují. S kritikou psychiatre souhlasím, i když asi ne až do takového extrému, jaký zastáváš. Ale jak jsme říkal, diskuze s hysterkou, která má potřebu furt tahle brečet a ad hominem nepravdivě urážet mě nebaví. Takže se měj.

Mimochodem, nikdy jsme se za anarchokapitalistu neoznačoval.
2) To se píše v tom zákoně. Těžko debatovat, když neznáš základní fakta a nenastuduješ si je, ani, když Ti je někdo dá pod nos. Např. když máš nakažlivou chorobu, nebo jsi v bezvědomí, to vše znamená že tě můžou hospitalizovat bez souhlasu.
Tím je dokázáno, že tu celou dobu blábolíš nesmysly. Hezký den
logo Urza.cz
kapky