Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis (strana 61)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Regis Čas: 2021-04-10 16:04:17 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
To nepopírám. Vidím tam souvislost s bláboly, které nám oběma píšeš. Ptal jsem se Tě jak tvůj text souvisí s tématem o kterém se bavíme a vysvětlil jsem Ti kde např. vidím nějaké překážky k tomu se nějak živit ze strany státu, které Ty popíráš. Místo toho pindáš cosi o Youtube a o EET. Oboje může být pravda, ale s nijak to nesouvisí s tím co tvrdím. Než aby ses držel tématu a vymyslel nějaké argumenty, tak řešíš nesouvisející prkotiny.
Autor: Regis Čas: 2021-04-10 15:02:41 Titulek: Re: NAP [↑]
Tady máš něco k těm svým "neschopným developerům" a vlhkým komunistickým snům o stavení státem (cca minutka ve videu od 4:30) https://youtu.be/TbkbRpLV4hQ?t=270
Autor: Regis Čas: 2021-04-10 12:45:52 Titulek: Re: [↑]
A? Jak to souvisí s tím o čem se bavíme? Důvod, proč bys kvůli tomu měl okrádat ostatní a ještě se tvářit, že je to pro ně dobré?

Upéct koláč se naučíš za dopoledne podle videa na Youtube, troubu většinou už doma máš. Zařídit si provozovnu podle všech předpisů, získat kvalifikaci, nebo někoho kdo bude za tebe ručit, živnosťák, EET..., to se samo neudělá To jsou všechno překážky podnikání, které stojí další peníze. Baví tě to takhle lhát? Ale ano děkuji Ti za objev, že musíš prvně něco umět, jinak Ti všechny náklady na splnění regulí budou pravděpodobně k ničemu.
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 23:04:56 Titulek: Re: [↑]
Je vtipný, jak místo nějaké konkrétní reakce na to co jsem psal, filozofuješ nad tím, jestli trh potřebuje pekaře a kadeřníky. Trh jsou konkrétní lidi, takže to poznáš docela jednoduše, buď Ti za tvoje služby kadeřníka někdo platit bude, nebo ne. No a stejně je to i jiných věcí. Pokud tvoji práci nikdo nechce platit, protože jinde to dělají líp, tak tvoji práci holt nikdo nepotřebuje. Tak jednoduché to je. A pokud tvoji práci nikdo nepotřebuje, tak fakt nebude společnost bohatnout tím, že jí ji vnutíš.
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 22:47:43 Titulek: Re: [↑]
Chápu, že z takovým přístupem k životu, zastáváš názory, jaké zastáváš.
Ale moc nevím, proč mi to píšeš.
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 20:37:56 Titulek: Re: NAP [↑]
:-D
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 17:58:51 Titulek: Re: [↑]
Tvl. Připadá Ti že tu máme anarchii? Můžu jet tak začít něco dělat za peníze a nic neřešit? Nepotřebuju živnosťák, koncesi, nějaké požadavky na vzdělání nebo praxi, EET, kontrolní hlášení...? Co si vymyslíš za kravinu abys mohl tvrdit, že nic z toho nezesložiťuje práci?
A ano pokud si nezaměstnaný tak minimální mzda je určitě překážka k tomu abys práci dostal, zvlášť pokud nic pořádného neumíš.

Autor: Regis Čas: 2021-04-09 14:59:08 Titulek: Re: [↑]
Na jídlo a krmení nebo na dotované spalování biomasy či výrobu biopaliv?
Nevím jaký má smysl argumentovat ještě větším socializmem. Zrovna u kukuřice, jejíž pěstování tlačil Chruščov.
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 14:49:54 Titulek: Re: [↑]
Často brání, a rozhodně to ztěžuje. Nevymýšlej blbosti jakože ne.

Ale já ty vlády taky chápu. Když chceš hlas toho zaměstnance nebo nějakou podporu od toho podnikatele, tak samozřejmě, proč bys ho "neochránil". Každý bude rád, když dostane víc peněz za míň snahy. Ale všem ostatním to škodí. A když to vhodně obkecáš, tak to těm ostatním třeba ani nebude vadit, resp. neuvědomí si, že jsou na tom ekonomicky hůř.
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 13:57:45 Titulek: Re: [↑]
Nezaměstnaný znamená, že nic užitečného nedělá, to mu ovšem nebrání začít (brání mu zase leda lidi jako Ty různými byrokratickými překážkami apod.).

V kontextu toho o čem se bavíme. Pokud tvůj zaměstnavatel zkrachuje kvůli úspěšnější konkurenci, znamená to, že někdo jiný dělá tvou práci líp (prostě je o ni větší zájem). Tím že ostatní donutíš využívat tvoji horší práci za větší peníze je de fakto okrádáš. Takže stejně jako bohatne zloděj při krádeži, tak může bohatnout taková neefektivní firma a její zaměstnanci, a její zákazníci bohatnou méně nebo rovnou chudnou (samozřejmě v případě krádeže je to mnohem více nevyrovnané směrem k tomu zloději).

To jsou prostě fakta, a je fakt hloupé že je ignoruješ.
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 12:48:21 Titulek: Re: [↑]
*bohatne
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 11:57:16 Titulek: Re: [↑]
Ne nepadá, většinou musí přijít nějaký zlý kapitalista, vrazit do nějakého nápadu svoje prachy a začít vykořisťovat zaměstnance. Nebo si ji samozřejmě můžeš vymyslet sám. Vypadá to tak, že uděláš něco užitečného pro ostatní a Ti ti pak za to rádi zaplatí.

Představa, že budeme bohatnout tím, že uměle ochráníme podniky před úspěšnější konkurencí je prostě nesmyslná. A to je to co chceš. Ne vymýšlet lepší produkt, ale vnucovat svoje horší služby ostatním.
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 11:31:23 Titulek: Re: [↑]
No tak se můžou věnovat něčemu jinému, když konkurence dokáže dělat věci líp. Kdyby takoví jako ty měli moc v době kamenné, tak se ještě mlátíme pazourkama, protože dělat kovové nástroje připraví kameníky o práci.
Meleš kraviny.
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 10:00:28 Titulek: Re: [↑]
Jasně. To, že si nemůžu koupit něco co chci, a místo toho si můžu koupit něco dražšího a horšího, ale zato místního, to je výhoda, rozhodně ne chyba.
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 09:22:25 Titulek: Re: NAP [↑]
Děkuji, baví :-P
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 09:22:02 Titulek: Re: NAP [↑]
No tak ty jsi neuděl nic jiného (jen bez té nadávky). Argument proč by to tak mělo být jsi žádný nepřinesl
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 09:20:57 Titulek: Re: NAP [↑]
Určitě se mezi developery najdou schopní i neschopní (jako všude), ale přišlo by mi zvláštní že mezi (desítkami, stovkami?) developerů jsou všichni tak neschopní že tu vše tak trvá. Kromě obvyklých keců o zlých/hloupých podnikatelích, které jsou u Tebe obvyklé, jsi to ničím dalším nepodložil. Takže co by mě jako mělo přesvědčit?
Za to že se málo staví můžou lidi, kteří chtějí stavět a vydělávat a proto to zdržují, je samo o sobě dost absurdní.
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/horsi-nez-kamerun-ve-vyrizeni-stavebniho-povoleni-cr-klesla-na-157-misto-40301727 Zajímavý že v Polsku se to změnilo po změně zákona. To asi najednou všichni polští developeři zvýšili svoje IQ, nebo co. A v článku se porovnává čistě jen délka definovaná zákonem, takže to s developery nijak nesouvisí.
Prostě šíříš bludy.
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 08:57:50 Titulek: Re: NAP [↑]
A "nad 65" znamená co? Hranici nebo přesné číslo? Douč se matematiku :-D
Já jen dávám do souvislosti věci co jsi sem napsal. Nemůžu za to, že jsou to blbosti.
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 08:55:48 Titulek: Re: NAP [↑]
Ne že bych chtěl Lojozovo nadávání obhajovat, ale diskuze kde jen plácáš nějaké svoje nesmyslné názory a nehodláš je podložit nějakými argumenty, je tak nějak o hovně.
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 07:48:03 Titulek: Re: NAP [↑]
A já tvrdím, že je to jedinná příčina? Ne, takže to je jedině argument proti tvým strawmanům a kecech o neschopných developerech.
Autor: Regis Čas: 2021-04-09 07:46:05 Titulek: Re: NAP [↑]
Idiotem jsi ho nazval ty. Já už jen sečetl čísla. To vypovídá o Tobě :-)
Autor: Regis Čas: 2021-04-08 23:32:54 Titulek: Re: [↑]
To je pravda. Mezi komunistama jak jsi ty na tom asi shoda panovat nebude. Je potřeba lidem hezky na řídit co si mají směnovat, to by bylo aby z toho nebyla prosperita.
Autor: Regis Čas: 2021-04-08 23:30:24 Titulek: Re: [↑]
Tak to chápu :-). Já tu taky vlastně jenom prokrastinuju.
Akorát tady je Norbert ještě ten chytřejší oponent. To co píše má aspoň trochu hlavu a patu, ačkoliv je jak kolovrátek a plácá furt dokola to samé.
Autor: Regis Čas: 2021-04-08 23:18:48 Titulek: Re: NAP [↑]
V tom případě se prostým výpočtem dostáváme někam nad 65. To opravdu není něco čím by ses mohl chlubit.
https://stoky.urza.cz/index.php?action=showdrop&DID=1751#l67091
Autor: Regis Čas: 2021-04-08 23:14:36 Titulek: Re: NAP [↑]
Jak dlouho trvá než si stát (sám sobě) vyřídí všechna povolení, než začne stavět dálnici? 10, 20, 30 let? A z ničeho nic stát začne stavět rychle a levně i přesto, že na rozdíl od developerů ho nemotivuje na tom vydělat? To asi všichni developeři pijou nějakou špatnou vodu, když jsou tak neschopní (na rozdíl od těch developerů v zemích kde to tak netrvá). Akorát Ti státní odborníci to budou určitě dělat najednou líp. Vždyť i ty pitomé změny územních plánů, aby se vorazítkovalo, že se vůbec někde může stavět, trvají roky. To fakt není chyba developerů. Stát nezvládne udělat ani eshop s 3 položkami nebo rezervační systém.

Kde kupuješ materiál prosímtě, že se z toho dá takhle zhulit? Ty asi žiješ na jiné planetě. Nebo to možná to v Horních Uhrách funguje všechno zázračně líp jak tady, nevím. V tom případě gratuluju, že jste se osamostatnili.
Autor: Regis Čas: 2021-04-08 23:01:34 Titulek: Re: [↑]
V tom případě se omlouvám, že jsem ti pokazil hru. Nicméně nevím, čeho chceš dosáhnout hraním si na idiota :-)
Autor: Regis Čas: 2021-04-08 22:58:32 Titulek: Re: NAP [↑]
Já to chápu jako přiznání, že to žádný argument nebyl.
Autor: Regis Čas: 2021-04-08 21:17:28 Titulek: Re: NAP [↑]
Zajímalo by mě čím máš podložené ty kecy o neschopných developerech.
Pravidla stanovuje stát. Když chceš stavět tak nejvíc času ti zabere čekání než se na to ten úředník vůbec podívá a razítek potřebuješ 158 (přeháním, ale ani bych se nedivil). Ale jasně můžou za to Ti co chtějí stavět, protože jsou strašně neschopní. A radši než by sekali byty jak Baťa cvičky tak to schválně prodlužují, aby měli tu investici vrácenou později. Tak určitě.

A pomůže tomu stát, který není schopen ani opravovat silnice, natož aby tu infrastrukturu nějak rozšiřoval. O tom jak jsou státní zakázky většinou předražené ani nemluvím.

Promiň, ale to je fakt směšný.
Autor: Regis Čas: 2021-04-08 20:06:46 Titulek: Re: [↑]
Seš trochu mimo, ne? Na KLDR jsem se ptal já, Norbert mi jen odpovídal. Že ty budeš zase jen další nick našeho oblíbeného trola?
Autor: Regis Čas: 2021-04-08 16:01:04 Titulek: Re: NAP [↑]
Promiň, ale fakt nepovažuju za slovíčkaření, když něco řeknu a ty to překroutíš na něco úplně jiného (ale jako jsou tu i horší než Ty).

Pokud chci, aby měli lidé svobodu si vybrat, jak se budou starat o svoje zdraví nebo vzdělání, tak to pochopitelně s těmi tvými "pozitivními právy" docela koliduje. Ty pozitivní práva v praxi znamenají, že si vybrat nemůžeš a musíš to povinně financovat. Takže ano, chci zrušit tvoje právo omezovat cizí svobodu. Ale to asi není novinka, kterou bys nevěděl.
Autor: Regis Čas: 2021-04-08 14:58:07 Titulek: Re: NAP [↑]
V jakém slova smyslu je zrušení pozitivních práv omezení svobody? Jakože místo povinnosti financovat a užívat státem schválené školství či zdravotnictví, mít možnost si to zařídit podle sebe, je omezení svobody?
Autor: Regis Čas: 2021-04-08 14:17:37 Titulek: Re: NAP [↑]
Jak prosím tě? Povídej, přeháněj.
logo Urza.cz
kapky