Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis2 (strana 12)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Borůvky a procházky po lese jsou zdravé. Kdyby lidi nesměli chodit do tvého lesa a sbírat tam, projevilo by se to na vyšších nákladech státního zdravotnictví. Takže než se ti povolí rozhodovat u tvém lese, musí se zrušit státní financování zdravotnictví. A ja nejsem ten, kdo ti to zakazal, proste jen nepodporuji prehozeni vyhybky.
Ale ty jsi nepsal o tom, že ankapisti chtějí společnost bez stát u a jeho sociálních dávek. Psal jsi že považují "sociálnu pomoc za nemorálnu," Je nestátní charita financováná soukromými dary sociální pomoc? Pokud ano, tak to zjevně není nic co by anakpisti považovali za nemorální. Právě na opak, je to forma kterou propagují. Takže zjevně mluvíš nesmysly.
Nápodobně. Můžeš normálně odpovědět co že tě uráží. Vidím tam dvě věci co by potenciálně mohly a u obou to považuji tak akorát za tvůj problém. Navíc souladu s tím co tu prosazuješ, bych mohl říct, že s tím přestanu až se mi to nevyplatí.
Že jsi ignorant - to je konstatování skutečnosti, dal jsem si tu práci že jsem si nějaké podklady dohledal a sepsal ti shrnutí týkajících se těch tvých doměnek. Na to že jsou to doměnky a ještě k tomu mylné jsi byl upozorněn několikrát. Vše je z tvojí strany bez reakce a jakýchkoliv protiargumentů nebo opravy, zjevná ignorace.
Že se nechováš jako slušný člověk ačkoliv se těmihle slovy rád oháníš - já jsem popsal proč to říkám. Sám si se přiznal "chcete svobodu, ale jenom pokud na tom vy náhodou netratíte". Co je na tom slušného? Asi bych tě neřadil mezi zmrdy co chtějí okrádat plošně všechny jako všemožná koumoušská havět, ale na škále dobro-zlo seš prostě maximálně neutrál. Dál se nebudu opakovat.

Jeslti máš s čimkoliv co jsem řekl problém, tak sepiš argumenty. Nemám problém se opravit či omluvit, nejsem Norbert. Ale ignorace není argument.
Jaký urážky ?
Nemůžeš . Nicméně to ze té někdo upozornil na dezinterpretaci nebo nepochopení nebo strawmenování se stalo už nespočetněkrát. Takkže máme asi dvě možnosti
1) Jsi génius co umí druhým prakticky číst myšlenky a vše co napíšou si interpretuje přesně tak jak to mysleli
2) Jsi příliš arogantní , hloupý nebo obojí , abys byl schopný uznat svoji chybu, když se v takové situaci mýlíš. Takže zjevně nemá smysl s tebou jakkoliv diskutovat .

Kloním se k možnosti 2
Ani etatisti jako Norbert individuálně nic moc nezpůsobili . Hlas ve volbách má marginální vliv a jinak jsou to podobné nuly bez extra vlivu na politiku jako skoro vši co tu diskutujeme. Diskutujeme pravě o tom co bysme podpořili a co ne .

Takže proste pokud svoji podporu svobody uděluješ podle toho co se ti vyplatí a co ne , je to to samé co dělají etatisti jako Norbert . A ja takový postoj samozřejmě chápu , ne že ne. Jen etatisti mají pocit ze se jim té cizi svobody vyplatí mensi množství než tobě . Nic víc nic méně . Spis je to méně , protože typicky berou nějak ohled, nebo aspoň si na to hrají , i na ostatní lidi , ne jen na svoje sobecké zájmy.

Co už vůbec nechápu jsou ty tvoje kecy o slušných lidech. Jako co je slušného na tom omezovat na svobodě cizí lidi , když se ti to vyplatí ? Nic. Takže se laskavě o slušné lidi, co se opravdu zasazují o svobodnou společnost a ne akorát o svoje sobecké zájmy, neotírej a nepřirovnávej se k nim, jo?

A už ponekolikate ti ty ignorante píšu , ze ty zvýšené náklady jsou jen tvoje nepodložená doměnka . Podle odhadu které jsem ti taky nedávno poslal , to tak ani moc nevychází . Tak si to laskavě dostuduj a ty svoje domněnky si aspoň podložit nějakými daty, nebo přestaň podporovat omezování cizích lidi na svobodě . To slušní lidé opravdu nedělají.
Ja zase nemám náladu na lidi co a základě svých domněnek o vyšších nákladech chtějí omezovat ostatní . A co?
Řekl někde Urza , ze by důchody odmítl zrušit kdyby k tomu byla příležitost a radši by čekal a dělal to postupně aby to nebylo sociálně problematicke? Jsem si docela jistý ze ne. Takže to podobný princip není . Ty svobodě svými dalšími podmínkami efektivně bráníš , jako kdejaký jiný etatista . To je konstatování , ne nadávka . A znova opakuji ze tvůj důvod o zvýšených nákladech je jen pochybná doměnka . Nějaké odhady jsem ti i poslal , ale samozřejmě si je ignoroval
*oprava :
“Přimíchal “ ses k diskuzi mezi Ondrou a Rakusakem . Což mě jako vůbec neva, nevím co sleduješ tím že to řešíš
A ty ses přimiešal pod Marcusanta a vubec na tohle fórem . Tak proste začíná diskuze , trapné je to vůbec řešit nějaké přimotávání .

Vymýšláš si co neviem . A zase znova, protože ja jsem neřekl ani nic ve smyslu ze to vím . Jen ze se tím nehodlám zabývat , protože, na to jelsti se v tomhle konkrétně mýlíš nebo ne jsem vubec neupozorňoval.

A ten příklad, když uznal chybu když té někdo na podobne upozornil nám muzes ukázat ? Já si to nevymýšlám, kromě tady tohohle to predvadíš to třeba hned vedle , kde tě upozornil Lojza .
Odpověděl jsi mi , čímž si se mnou začal diskutovat . Aspoň se tak trapně nevymlouvej . Když so začneš vymyslet co viem či neviem , tak je pochopitelně na tobě to zdůvodňovat .
Nic ti nepodsouvám, to je tvůj modus operandi tady . Ale tak schválně , úkaz mi aspoň jeden příklad , kdy jsi po upozornění ze jsi někoho špatně interpretoval, pochopil či zacal strawmanovat uznal chybu a omluvil se . Ja si nic takového nevybavuju
Myslím ze se na ten tisíce let starý text diváš příliš dnešní optikou a tedy jistým kulturním zkreslením. Tehdejší člověk se na situaci díval tak, nebo aspoň autor těch textů to tak podával , ze Bůh je nezpochybnitelně stvořitel všeho a tedy je právoplatným vládcem , dnešní ankap by řekl legitimním majitelem. A tedy muže určovat pravidla , která ty zminuješ. Pochopitelně dnešní ankap to tak už spíše nevnímá a i ty kněží a jejich pravidla by považoval za nelegitimní jako každý jiný stát .
Tyhle texty každopádně varuji pred vládou, která bude konat především pro svůj prospěch , brát majetky lidi , posílat je za sebe do válek a tak podobně . V tom bych řekl ze docela předběhl dobu , resp se jako proroctvi velmi dobre naplnil . Takhle se vládci chovali a doteď stále chovají. A ani pozdější křesťanští filozofové během středověku s tím neměli nějaký extra principiální problém. Kritika vlády a tedy i ankap má k těmto zmíněným textům dost blízko .
Kdyz si o me vymýšlíš nesmysly, máš je podložit argumenty ty. To je tvůj stadardní postup - vymyslet si co lidi ví , neví , chtějí , nechtějí , myslí a nemyslí a tak podobně . A když té pak opraví ze to tak není , označit to za výmluvy . Na to ti skákat nebudu
Zase si fabuluješ nesmysly, nuda
Ale ja to nechci dokazovat , mě jsou tvoje žvásty docela ukradené . Jen konstatuju ze ankap muže být nesmyl a zároveň muže (a taky většinou jsou ) být nesmyl tvůj komentář. Nevylučuje se to.
Nevylučuje se že je nesmysl oboje, falesne dilema
To není to samé ani trochu . Ty argumentuješ sobecky a omezuješ svobodu tisíců až milonů lidi pro par svých stokorun měsíčně . A to ani ne reálně, je to jen tvoje nepodložená domněnka . To nemá se “sociální únosnosti “ nic společného . Jednak jsem od Urzy nikdy neslyšel ze by nějaké omezení státu podobného typu odmítl , kdyby to bylo možné prosadit, s nějakou podobnou vymluvou . A jednak tahle “sociální únosnost” by znamenala ze na tom bude o to víc tratit on, jelikož jim ty důchody bude sponzorovat o to dýl ze svého . Takže laskavě přestat ty svoje kryptotatistické názory schovat za slušné lidi .
jasně. Jen když tu někdo sám jedna stejným stylem , nemá si na co stěžovat a zaslouží si akorát vysmát , i když se tváři jako ankap .
Však se braň. Hodně štěstí . Jeslti se ti to teda vyplatí …
Kdyz se jim to vyplatí , proč by to nedělali?
Takže ses úplně stejný jako Norberti a podobní. Ti chtějí úplně to stejně . Akorát ten výsledek je pochopitelně jiný , protože ty individuální preference mají rozdílné .
Možná pro tebe , ale zjevně ne pro drtivou většinu lidi . No a ti se akorát chovají tak jak se jim vyplatí , stejně jako ty. Je to tedy přesně tak jak si to chtěl a jak se sám chováš.

Jak píšeš taková etika plati jen pro anarchokapitalsty. Ostatní ji zjevne nesdílí takže je stát neutlačuje. Naopak je chceš utlacovat ty, z jejich pohledu .
Kulový faul . A proč by to měl připouštět? Protože mu to tvoje etika nedovoluje ? ;-) To je ta pointa . Státu se nevyplatí to připouštet , proč by to taky dělal . Mě se taky nijak moc nevyplatí připustit ze bys mi zakazoval chodit do svého lesa na borůvky . Spis se mi asi vyplatí mít ten stát , zvlast když ho plati i ostatní , včetně tebe . Důvodem proč bych ty tvoje práva připustil je pravě ta moje libertariánská etika . Ale upřímně když vidím jaký jsi a jak se sám (ne)zasazuješ o svobodu pro ostatní , nemám moc motivaci nějak hnout prstem za tu tvoji .
Naopak bych řekl , ze bez nějaké etiky je to tvoje laissez faire nic neříkající a umělý konstrukt . Vyplatí se lidem dnes dodržovat třeba ta tvoje majetková práva ? Vyplatí se ti je vymáhat ? Zjevně ne , jinak by ti do lesa na houby nechodili . Takže to co požaduješ už mas ve skutečnosti teď . Jen se proste moc nevyplatí bojovat proti tak silné bezpečnostní agentuře jako je stát . A tak podobně ve všech oblastech .
Samozřejmě . Když na základě svého svobodného rozhodnutí odmítneš odevzdat peněženku, předvídatelným následkem je střelba . Když budeš kritzovat KSČ, předvídatelným následkem je kriminál. Analogie to muze být prilehava , ale nijak z ni nevyplývá ze by snad bylo v pořádku lidem co se takto “svobodně rozhodují “ ubližovat, proto je to demagogie.

Elektřina není člověk co by se rozhodoval jelsti na někoho použit násilí nebo ne. Lupič i státní pohúnci se rozhodnout můžou, a to doopravdy svobodně, protože jim nikdo násilím nevyhrožuje když tuhle “práci “ dělat nebudou, ani se to nestane automaticky jako důsledek přírodních zákonů. Demagogicky se vymlouvat ze se chovají předvídatelně a jsou jako fyzikální zákony není relevantní a jejich chování nijak nelegitimizuje .
O nuceném pobytu na psychiatrii rozhodne v první radě posouzení psychiatra. Tím se ten soudce řídí .

Tyhle tvoje demagogie jsou absurdní . Dotyčný neskončí ve vězení protože ho tam stáhne gravitace ale protože se nějací lidi rozhodli ze na nej uplatní násilí a zavřou ho tam. Důvod není , ze by někoho ubližovat nebo někoho ohrožoval, klidne to zopakuju ještě 185x. Takže si zjevně opravdu sám neublížil. Kdyby ty tvoje kecy nebyly tak ubohé , budou smesne. Jednání ostatních lidi nejsou fyzikální zákony.
A Úplně stejný příměr by plati v případě jakékoliv jine situace , kde muzes dopředu odhadnout co se bude dít . Když neodevzdas peněženku po výhružce pistolí, opravdu ses zjevně nezabil sam . Fakt ne. Předvádíš klasicky victim blaming.
Ze se vymlouváš taky není nic překvapivého . A ja taky nepíšu ze by to byl politicky vězeň .
Pokud ty se tu snažíš takto fabulovat souvislost mezi takovým exotem a anarchokapitalisty , tak nevím proč nepřipomenout fakta . Rad bys mu sebral i ten zbytek práv na soud a obhajobu a rovnou bys ho zavřel psychiatrii. To ze příčina jeho chování za který je odsouzen má souvisiet s anarchokapitalismem, tedy odporem vůči režimu , je tvoje tvrzení . Přičemž fakt je ze ten člověk nikoho neohrožuje a nikomu neubližuje . To tvoje “je nebezpečný sám sobě “ je vyloženě výsměch . Když jediný co tomu člověku ubližuje je zase stát , který ho posila do vězení . To je v téhle kauze jediné nebezpečí, být zavřenej, státem a jeho pohunkama
Ano, což si každopádně vyfabuloval. Když je docela zjevně ze ten exot na to rozhodne čtením Urzy ani Rothbarda nepřišel . Ta souvislost je jen tvoje doměnka. Účelově sis ji vymyslel aby sis mohl kopnout do ankapu . Vzhledem k tomu ze ankap se dá kritizovat i naprosto konkrétně , jsou takové útoky proste jen trapné .

Kdyby ho zavřeli za ubližování lidem jako je třeba krádež , tak bych tolik neprotestoval . To máš pravdu . Ale vzhledem k tomu ze ho zavřeli přesto ze nikomu ublíženo nebylo , tak protestovat budu . Když ho akorát místo jedné klece chceš poslat do jine, navíc imho horší , tak budu taky protestovat . Ja proste lidem kteri nikomu neublizuji ubližovat nechci .

A samozřejmě . Když je v zákonech napsané ze KSČ má vedoucí úlohu a ze té zavřou když budeš protestovat , tak s musíš počítat . Když budeš proti tomu protestovat , v podstatě se necháš zavřít dobrovolně . Tak uricte, Jak jinak….
Ja jsem taky věřící , takže to tak nevnímám. A proč by ji někdo nemohl vnímat jako zlo ? Asi jako ty vnímáš některé drogy a jejich uživatele třeba . Když zůstane u toho ze s nimi neinteraguje a násilím něco ostatním nezakazuje , ke to přece v pohodě . Druhá věc je ze církve jsou často na stát napojeny, takže se té interakci nelze vyhnout když musíš poslouchat nějakou nábožensky motivovanou legislativu .
Takže vlastně potvrzuješ co říkám . Někdo je hlupák a exot a přestože reálné nikomu neublizuje, tak ho stát zavře do klece. Ne za ublizovani , ale za ignorování nějakých formálních pravidel a odmítnutí se podrobit kontrole . Mě už nepřijde až takový rozdíl , jestli je ta klec vězení nebo blázinec . Vězení je asi lepší , tam aspoň funguje jekejsi ten právní stát , možnost obhajoby a tak. Jak to funguje se psychiatrama ti vysvětli lip jiní zdejší experti . Btw , posílat politické oponenty do blázince , to dělali rádi komouši, ani s nějakou fraškou u soudu se pak nemuseli obtěžovat . Nepřekvapuje mě , ze inklinuješ k podobným metodám.

Každopádně hodit to ještě cele na Urzu , na základě tvojí nesmyslne fabulace , je jen další level tvoji trapnosti . Ale zase , nepřekvapivé .
To ale není problem moji korektnosti . To je problem toho ze si z mého textu odvozuješ něco co sem jim nemyslel a neplyne z nej . To bude další rozdíl. Rakusak umí chápat psány text takže na rozdíl od tebe neustále podobně nestrawmanuje . Povídání s nim tak aspoň není tak ubíjejicí a člověk potom nemá chuť si se zoufalství mlátit hlavou o stěnu
No jasn ze se liší o tři rady . Asi to bude tím ze lidi co občas vyzkoušeli drogy , což vlastně ani není trestné , bude radové víc , než lidi co je vyrábí a prodávají a můžou tak za to být zavření . Co na tom přesně nechápeš ? Proste standardní Norbertovina, odvádět diskuzi k pitomostem. Jak to souvisí s tím o čem se bavíme , tedy s Rakusakovým postojem? Nijak . Takze si to strč někam

A co mi budeš vykládat příště ? Ze statistika konzumace brambor je nepřesná protože ČOI registruje radové méně lidi co je prodávají ?
Copak není něco z toho co jsem napsal pravda ? Nejsem jediný kdo si tu vaši podobnosti všiml .
logo Urza.cz
kapky