Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis2 (strana 13)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Kde jsou ty slíbené důkazy , články a jak se daří ústavní žalobě ? Už byla podána?
Ano porovnáš počet jablek s počtem hrusek a děláš z toho závěr ze statistika počtu jablek je nepřesná . Proste úplný nesmysl, je mi líto a za druhé jsem ti to řekl uz několikrát ze vím ze ta čísla nejsou přesna, proto celou dobu dělám jen nějaký řadový odhad. Ze je statistika nepřesná je tak nějak její vlastnost, o tom celá ta věda je.
Chápu. Za prvé nesmyslně porovnáváš jakbka z hruškama, 30 % je výslek průzkumu, kolik lidí vyzkoušelo nelegální drogu, 2000 je počet lidí ve vězení za související t.č. Užívání ani není nelegální samo o sobě pokud vím, i držení malého množství je jen přestupek, takže takoví lidé ve vězení ani nemůžou být. Za druhé jsem si vědom, že nemám všechna čísla, vždyť jsem ti to napsal. Ale teda třeba ta rakovina plic, ta nás stojí miliardu ročně, přičemž 90 % pacientů často kouřilo tabák, takže to pravděpodobně primárně souvisí s tím. Pravidelných huličů většího mnotšví trávy aby to mělo vliv, z nich bude určitě jen nějaký zlomek, takže to jsou zase možná nějakých 100 milionů, spíš i míň. Takže to pořád sedí v rámci mnou uvedeného řádového odhadu. Dál už hledej sám.

Psal jsem o marihuaně. Její rekreační užívání ve spoustě státech třeba v USA povoleno je. Takže šup šup, dohledávej data.
A kde teda můžu vidět ty výslekdy? Co má být cílem těch zákazů přesně? Jako jeslti utratit peníze a zavřít nějaké lidi do vězení, tak to asi jo, to funguje. Ale o to zájem nemám, díky.
Cemu nerozumíš na tom , když jsem napsal Však jsem napsal, ze odporovat lokálně nejsilnější mafii proste není moc rozumné.

Ja vím ze je to pro lidi jako jses ty nebo Ríša není pochopitelné , ale ja nepovažuju bytí exotem či tupcem za dostatečný důvod pro zavíráni lidi do klece . Až tak jsem hroznej, vím . A řízení vozidla bez státního povolení k neublizovaní a neničení určitě patří . Zvlast když zase dostal i když nikoho neohrožoval, jen se nenechal pokorně od orgánů zkontrolovat .
Hrozný takový člověk. Neublizovat a nenicit cizi majetky. Straight to jail. Chapu, takova zla myšlenka, to člověka muže napadnout jen když mu Urza vymyje mozek .
Jak se pozná, ze je něco efektivně zakázané ? Ze to užívá kolik 30, 12, 4 % procenta populace?
Jasne, pan určitě poslouchal Urzovy přednášky . Pamatuju jak Urza povídal ze máme poslouchat lodní zákon z r 1666 nebo tak neco. Odkud jsi na to přesně přišel? Odpovím si sám . Odnikud , sprostě lžeš . Mas samozřejmě pravdu , ze odporovat lokálně nejsilnější mafii proste není moc rozumné .

Ale jako příklad toho, jak stát ničí životy lidem , kteri reálně nikomu neublížují, je to dobrý . To zas jo.
Vzhledem k tomu jak je speciálně marihuana rozšířená, tak se na ni dají uplatnit úplně stejné argumenty jako na alkohol nebo cigarety. Ono se to zjevně nedá reálně spravit u žádné z drog, vzhledem k tomu jak jsou i přes tyhle zákazy a represe stále rozšířené.
Přijde mi zajímavé, že se dva takoví na první pohled nesmiřitelní ideologičtí nepřátelé jako Rakušák a Norbert v tolika aspektech podobají. Jednak "diskuzní" styl, třeba i když se s nimi člověk snaží diskutovat korektně a slušně, často to dopadne přesně takto. Jednak se zjevně v některých oblastech tykající se omezování cizí svobody prakticky shodují a používají proto téměř identické argumenty.
Nevím to stejně jako ty . Dohledal jsem si během 10 minut nějaká veřejné dostupná čísla, pronasobil nějaká procenta a spravil si radové odhady . Klidně muzes přijít s přesnějším výpočtem. I tak je ti jen odhad aktuálního stavu, ne toho co by se změnilo po legalizaci. To je jen spekulace , na které se shodou okolnosti shodne komous jako ty i údajný ankap Rakusak . Jaká náhoda .

Jsou i státy kde třeba marianu už legalizovali, takže bys mohl dohledat i přesnější a konkrétnější data. Chápu to dohledávat informace a chvíli nad nima přemýšlet není úplně tvůj diskuzní styl, ale o tvůj standardní diskuzní styl už nemám moc zájem .
Jelikož v tom žádnou takovou logiku nehledám , tak v ni ani nemůžu mít chybu, to je tvoje chyba . Statistika pojišťovny za léčbu urictych diagnoz a počet věznů asi nejsou čísla kde by byla kauzální souvislost , i když sousta lidi bude v obou statistikách figurovat
Nepodložená domenka je ze by legalizace drog zvýšila nějak zásadně výdaje na léčbu fetaku .
Ale teda nějaká ta data (zdroje se zájemce muže dohledat a překontrolovat , nebudu sem vse kopírovat ) :
-ty vydaje na fetaky nelegálních drog jsou aktuálně asi radové promile z celkových vydaju zdravotnictví - tedy stovky milionů. Jeslti má Rakusak příjem ve stovkách tisíc měsíčně , tak jeho podíl jsou stokoruny měsíčně maximálně . Nemůže si parkarat dat kafe ve starbucksu. Otázka je kolik by to mohlo stát víc / min po legalizaci. Nevím , ale nemám důvod si myslet ze by se počet uživatelů nějak výrazně zvedl . Ale i kdyby
- vydaje na boj proti drogám jsou kolem 2 miliard ročně , z toho půlka jde vyloženě na vymáhání práva - celníci , policie . A to nevím Jeslti je tam fakt započítány vše ako vydaje na soudy , následně vězení atd.
- takže to je jednoduché porovnání . Legalizace drog ušetří miliardu za represi. I kdyby se zvedly vydaje na zdravotnictví fetaku řádově - na miliardu , což nemam žádný podklad proto to myslet, spis naopak, tak to tak zhruba pobyje tu ušetřenou miliardu .
- a i kdyby ne. Pro rakusaka to znamená změna struktura jeho výdajů pro stát v řádech 100 Kč měsíčně . Oproti tomu stojí reálné stovky tisíc až miliony (30 % lidi 15-64 let někdy nelegálni drogy) lidi kterým stát omezuje svobodu . A kolem 2000 lidi je zavřených ve vězení za t.č. v souvislosti s drogami. Takze nás Rakusak , bojovník za svobodu, preferuje par kafí , a to jen v tom nejpesimističtějším případě , oproti omezení svobody milonů lidi a tisícům lidi zavřených v kleci. Ne to není žádný libertarian , a už vůbec ne anarchokapitalista. Není divu ze si tak rozumíte .
Promiň ale přijde mi absurdní , abych údajnému anarchokpitalistovi dohledávat důkazy ze něčí svoboda mu nezpůsobí nějakou škodu. Pokud s takovou vymluvou chceš cizi svobodu omezovat , resp nechat omezenou, tak to dolož ty , ze to tak je. Tvoje nepodložená domněnka o tvých zvýšených výdajích nemůže být legitimní důvod pro omezování cizi svobody .

Pokud tvoje subjektivní preference a ambivalence pro tebe mají přednost před touhou po svobodné společnosti tak proste nejsi anarchopitalista . Nijak zásadně se od ostatních etatistu nelišíš, včetně lidi jako je Norbert . To ses proste jen sobec co chce mít rozsáhlejší práva ke svým věcem a za ankap se akorát schovávaváš
No pokud si každý rekneme ze zrovna tam tu svobodu lidem nedáme , protože se mi to z nejakoho důvodu nelíbí , tak se ničemu přibližovat nebudeme . To je aktuální stav . Jseš vlastně takovej kryptoetatista. Akorát mas trochu jinou výmluvu, proč tu svobodu ohledně drog nepovolovat, nez většina. Čekal bych ze té třeba trkne fakt , ze se na tom v podstatě shodneš s komousem jako je bača . Druha věc co mě překvapuje je, ze ses tu na tohle téma už jedno bavil a dopadlo to tak ze jsi nakonec uznal ze tvůj postoj není ideální a ze s Urzou nakonec souhlasíš. A teď sis to zjevně zase rozmyslel

Tak si to oplot přeci a vymáhej. Jen ses na to pravděpodobně příliš chudej , aby sis zaplatil dostatečně silnou bezpečnostní agenturu co to zvládne vymoct proti aktuálně nejsilnější agentuře v okolí kterou si zase rádi plati ostatní . :-P Pokud se k tomu chceš opravdu posunout , nic než tu okolní silnou většinu přesvědčit ti nezbývá.
No tak to hezky demonstrujes proč asi ankap nikdy nenastane . Tvůj boj . Ono, když ty si oplotíš svůj les, taky se tím nikomu dalším svoboda nezvýší. Takže se podobně nemůžeš divit, ze se nenajde moc lidi co té v tom bude podporovat, natož aby sami něco obětovali
Všichni už víme ze si reálné jen diskuzní žvanil (což ti ani nevyčítám) a spis okopávač kotníků , než ze by ti opravdu šlo o svobodnější společnosti a byl by si pro to ochotný něco udělat
Pro státem utlacovane lidi v tom není žádný zásadní rozdil
Rovnako ako peníze které zaplatíš mafii za “ochranu”
A ty teda chceš jen urvat něco pro sebe nebo mas i nějaký vyšší cíl ? Jako třeba to špatné společenské uspořádání změnit ? Ono za svobodu se většinou bojovalo a umíralo . Pokud je pro tebe argument proti zvýšení svobody ve společnosti to , ze ti MOŽNÁ ubudou nějaké peníze , tak ti zjevně o nějakou svobodu vůbec nejde .
Tak ten text napiš a pošli, ne? Tyto stránky se nepíšou samy. Píšou je lidi.
Prosím: https://stoky.urza.cz/psani/
Najednou máš problém s odporem vůči státu?
Zjevně nevíš co znamená odpovídat na otázku . To neznamená, ze začneš uhybat, vymyslet protiotázky a mluvit o něčem jiném . Jako nějaký slaboch, bača nebo politik.
Tady otázek zaznělo spoustu, ke každému z těch tři témat. Tak ukaz ze jsi silný chlap a místo vykrucování na ne odpověz. :-) https://stoky.urza.cz/texty/rozvrat-2730#comment101249
Ani ne, dekuji. Ale mohla by to být příležitost Te donutit odpovědět na co jsem se ptal. Tak dejte vědět kdy a kde se potkáte
Jako ja to chápu, ale zase bacha ať ti nepraskne žilka ;-)
A potkáte se teda , nebo to z tvé strany byla jen silná slova slabého muže ?
Je to jednoduchý . Můžete to udělat jako Li . Vezmete tu svoji morálku . A začnete o ni říkat že je objektivní . Tadá…
Nie
Ze stát nemá většinou v účetnictví vedeny nějaký zisk , to vidíme všichni . Pitomá je tvoje ignorance všeho ostatního , ale to už ti byli vysvětleno několikrát
A když stát skočí z okna tak ty taky ? Tahle detinsky působíš. Ja jsem slušný člověk . K lidem se snažím chovat ohleduplně, nepřestanu s tím kvůli státu . Chápu ze jsi frustrovaný. Ale Křesťanský imperativ je vyloženě milovat i svoje nepřátele , natož nějaké náhodné “civilisty” o jejichž politických postojích víš reálně prd.

Ja chodím normálně na procházky do lesa - houby nesbírám , dřevo nekradu, zvěř neplaším, takže té v tvých právech o kterých se domnívám ze je legitimně mas , nijak neomezuji. A dokud neuvidím argumenty proč bych na to neměl mít právo , nehodlám se omezovat . Příležitost mi to vysvětlit a na moje argumenty odpovědět jsi měl a stále mas
Ve skutečnosti chtějí aby děti mohly být vzdělávány podle svých představ potažmo jejich rodičů a ne podle představ státu
Zase ten samy úplně pitomý ignorantský argument . Fascinující
logo Urza.cz
kapky